Sizce ayrilmalimiyim ? Sessizce hayatindan ciksammi ?

Saglam icerdim bir aralar, alkolik olmadim, pat diye bıraktım alkolü ve sigarayı yokluklarini aramiyorum da. Karakterine bağlı yani bu adam alkolik olabilir de olmayabilir de. Bunun için ben olsam ayrılmam, doğmamış çocuğa don biçmek olur bu.

Alkol tüketmesi size yanlış geliyorsa ayrılın. Öyle bir günde birkaç kadeh bir şeyler içmekle kimse alkolik olamaz. Yıllarca eş, dost ortamlarında düzenli biçimde alkol alan insanlara dahi alkolik denemez.
Alkolizmin kendi içinde hem psikolojik hem de genetik çok daha farklı bir düzeni, seviyeleri vardır.

Hem sigara da alkolden çevresel olarak daha çok daha zararlı bir keyif verici madde. Bence çok abartmışsınız. Bu şekilde üzerine gitmeye devam ederseniz ters teper.

Hem siz sigara içerken bir nedene bağlı mı içiyorsunuz da, size göre canı sıkılıp alkol almış olması için içmek için bir sebebi yoktu ki diye yargılıyorsunuz?

Vay canına yaa. Bizde de sevgilim az içer, ben tuttururum içelim de içelim diye.

Bence Ayrılın. Bu nedenle ayrılmayı bile düşünüyorsaniz olmaz bu iş.

Adam napmis anlamadım ki. Birini mi dolandirmis. Çocuklari mi taciz etmiş. Sizi mi aldatmış. Yalan mi söylemiş.

Alkol arada kullanırım sigara hayatta kullanmadım eşim de arada arkadaşlaryla çıktıgında kullanırdı sigara daha kotu bir alışkanlık bence arad içmesinde sıkıntı yok

belkide sadece tartışma durumlarınında alkole sarıyor.kendını uyuşturmak ıcın o an kafayı dagıtmak için.bende olsam rahatsız olurdum.sonuçta evlenınce de illaki tartışma olucak.bekar ken yaptıgı gibi alkole mı vricek kendıni.kafamda soru işareti olurdu açıkcası .ailesiyle arası duzeldıkten sonra açık konuşun kendisiyle bundan rahatsızlığınızı dile getirn derim ben.

Ayril sıkma çocuğu .
Kendine göre birini bulsun

Alkol sandiginiz kadar zirt diye bagimlilik yapan bisey değil
Ilk kez 21 yasinda alkol almaya basladim
Arada sarhos olmak icin icip çok sarhos oldum
Bazen yemekle 1 kadeh sarap icip biraktim
Ve hala bagimli değilim 5 senedir
Senede 5 -10 kere ancak alkol kullanirim

Madem olgun biri kendini kaybetmeyen biri biraz gözlemle
Surekli iciyor mu her sorunda alkole mi siginiyor bak

Ama dertlenip 2 kadeh icti diye de ayrilinmaz bence.

Ben muhafazakarim içen biriyle dini görüşüm hayat görüşüm uymaz gunah dersen o ayri

katıldım artı ben 18 yaşından küçüktüm ilk içkimi içtiğimde

dedem babam dayılarım annem yengelerim vs sofrada içildi

36 yaşındayım hala alkolik değilim

arada kafam bozulunca ya da canım isteyince içeriz

ya da bir yere gidince tatilde vs

yani kırk yılda bir içince cidden bir şey olmaz ki konu sahibi içkiye dinsel görüşlerinden değil de alkolik olursa huzurumuz kaçarsa diye karşı gibi

İçki benim için de kabul edilebilir bir şey değil. Eşim de üniversite zamanları içen bi insanmış. Biz tanıştıktan sonra açık açık konuştum. O da kabul etti. Şimdi 2 yıldır ağzına sürmedi sağolsun. Eğer baştan konuşmanıza rağmen içiyorsa bu adam her zaman kafası attı mı içer. Bunu unutmayın

Merhaba arkadaslar, benim bir senedir ciddi bir iliskim var.. fakat beyefendi sirf dun annesiyle tartisti diye, bugun aksam cikmis alkol icmis ve benim kabul edemeyecegim birsey bu, telefonda soylemisti ama ciddiye almamistim megerse dogruymus.. kaldiki bu adam ailemle tanismak istedi ailemle tanistirdim, kendi ailesiylede tanistim, aileler biliyor yani.. ne yapacagimi sasirmis durumdayim ben ? Sizce ayrilmaliyim yoksa sert bir dille uyarayimmi.. uzerinede fazla gitmek istemiyorum annesiyle arasi acik .. ama bunun acisini ondan cikarcam.. bana diyorki 40 yilda bir icmek lazim diyor.. delirdim iyice :sinirli:
Ben de ayni sebepten ayrilmistim, ki daha once defalarca sordum boyle bir aliskanligin var mi, olursa ayrilirim diye, bildigi halde yapmisti, sabah da piskin piskin ariyor, hemen ayrildim, sok oldu ama benim ciddiyetimi de anlamis oldu.

Sana uymuyorsa direk ayril.
Benim icimde sigara cok kotu kokusu vs. Ama sevgilim içiyor onu da terketmiyorum rica ettim o beni rahatsiz etcek yerlerde icmiyor dikkat ediyor kendisi zaten oldu bitti.
Alkole gelirsek dibine vururuz sisenin ailecek :) sen hic o aile raki sofrasinin tadini bilir misin ? :)
Sen yine adamdan ayril yazik etme uymuyorsunuz.

Yok muhafazakar degildir.. ama yani dusunun biz evlendik alkol tuketiyor.. benim kizdigim nokta burasi aslinda.. temeli saglam olsun istiyorum kafamda soru isareti kalmasin istiyorum..

Arada bir içki içmek başka bir şeydir
Alkolik olmak başka bir şeydir
Hafta sonları bir gün eşim içer, onun keyif anlayışı böyle
Ben alkol kullanmıyorum ama dışarı birlikte çıkıyoruz, müzik dinlerken başka içeceklerle eşlik ediyorum ona
Sarhoşluk ya da evlilikte problem yaratacak bir şey yaşamadık şimdiye dek
Bu kadar kontrolcü olmayın, ya alışırsa ihtimali üzerine hareket edilmez ki, alışacağı varsa evlendikten sonra da alışır

adam annesiyle tartışıp içiyor ama üstüne bi de siz sorun çıkarıyosunuz. ne kadar da sevgilisine destek olan bir kadın dedim içimden.

hangi konu olursa olsun karşınızdakini değiştirmeye çalışmaktan ziyade kendinize uygun birilerini bulursanız daha rahat edersiniz.

Back
X