sizce ben kötü niyetli miyim?

Pfff boyle anne babalar bir zahmet cocuk dogurmasinlar ya bu ne. Tamam esinizin yaptigi guzel birsey kardeslerine destek cikmakla buyuk sevaba giriyor ama herseyin bir olcusu var 1 degil 3 kisiler hepsininde masrafi bir kisinin ustune yikilmazki. Nerde kaldi anne babalik mal ustune mal koymaktan baska ne marifetleri var. Hayret birsey. Soylesen bu seferde biz kimin icin calisiyoruz sizin icin calisip biriktiriyoruz derler yuzsuzler elimiz gitmiyor demiyorlarda. Nefret ediyorum boyle mal duskunu insanlardan ya. Konu sahibi hic kotu niyetli degilsiniz inaninki asil kotu niyetli olanlar anne baba diye gecinenler!

Şikayetinizde haklısınız, ben sadece bir tek yerde haksız buldum: evlenirken aileler yardım etmek zorunda değiller. Evlenecek olgunluğa eriştiyseniz geçinebilecek, maddi yükü sırtlanabilecek olgunlukta da olmanız lazımdı. Yokluk içindeydiniz madem, evlenmeseydiniz? Para kazanınca evlenseydiniz o zaman yani burada daha maddi olgunluğa erişmeden evlenip de ay her şeyi biz yaptık, kimse yardım etmedi, yokluk çektik denilince komik duruyor. Ha eğer siz bu lafı beklentiyle değil de aileye yapılan şimdiki harcamanın gereksiz olduğunu vurgulamak için yapmış da olabilirsiniz. Yani 'biz kardeşlerini okutuyoruz ama onlar bize evlenirken destek olmamışlardı' manasındaysa o başka. Ama beklenti anlamındaysa haklı değilsiniz. Uzun lafın kısası şu an kardeşlere bu derece destek olmak gereksiz bence.

Valla canım yarın öbür gün kardeşleri artık çocuğunun amcası mı halası mı olacak bilmiyorum.. Elleri ekmek tutunca bizim yeğenimiz deyip ihtiyaçlarına koşarlar mı.. Malesef sanmıyorum. Tabi ki sen herşeyden önce evladını düşün.
Bence bu zamanda en büyük sevap kendi çocuğuna yatırım yapmak, diğer herşey sonra gelmeli..

eşim kendi kendine burslarla okudu, aileden bir kuruş yardım görmeden. Çocuklar 1.sınıfta 2si, bi tanesi de 3.sınıfta
Belki de bunun ne kadar zor olduğunu bildiği için kardeşlerine yardım ediyodur. Bilgisayar falan almış zaten, Biri bitirmek üzere zaten. Kendinizi üzmeyin hamile halinizle Başınızın gözünüzün sadakası olsun. Öğrenci okutmak sevaptır. Kardeşleriyle de fırsat bulursanız konuşun, deyin ki X (adı neyse eşinizin ) sizi çocuğu gibi görüyor, herşeyinize koşturmak istiyor ona en ufak bi yanlışınızda hayal kırıklığına uğrar aman dikkat edin. Bu yaşlar ailevi kimliklerden ayrışma yaşları, Siz herhangi bir konuda onun fikrini almadan önemli bi karar alır, zor gününde yanında olmazsanız çok kırılır tarzı şeyler söyleyin. Kıymetini bilsinler.

Yazarken bile biraz vicdan yapıyorum. Eşim ve ben avukatız, ama ben hamilelik sebebiyle çalışmıyorum bir süredir.Neyse biz eşimle evlenirken evdeki herşeyimizi, düğün, balayı hatta ailesinin bana düğünde takacağı altınları bile ikimiz aldık. Evet ben kendisine takılacak altınları kendi alan gelinim. aile bana bir çöp almadı,yarım ağız bişeye ihtiyacınız var mı falan dendi, ben de yok dedim, istemedim. Karışmasınlar da dedim içimden ben çalışır yaparım.
Neyse biz kıt kanaat evlendik. Bizim meslekte yıllar geçtikçe para kazandıran bir meslek, başta zar zor kazanıyorsun. şimdi 3 yıllık evliyiz. Eşimin 3 kardeşi de üniversitede okuyor ve yurt paralarını biz oduyoruz. Anne baba çiftçi ama 20 tane inekleri var, dükkanlardan kiraları var. Abiler kendi iş yerleri malları mülkleri var ama biz ödüyoruz. Öğrenci olan kardeşlerde eşime çok düşkün, çok da iyi insanlar, diğerlerinden istemek istemiyorlar ve eşimden istiyorlar.
Biliyorum öğrenci okutmak sevap ama ben de hamileyim, yolda doğacak bebeğimiz var. onun da bir geleceği var. 3 Öğrenci yurt kitap telefon bilgisayara vs. tüm ihtiyaçları bizde. Eşime kıyamıyorum. Bir kere bana sormadan nasıl gönderirsin. Bizim artık bir çocuğumuz olacak. Arada yardım et ama hep ödemek ne demek! Yoklukta yalnızdık, varlıkda neden herkes başımızda! Nasıl bir ailen var! falan diye yüklendim ve sonra çok üzüldüm. Geçen de tesadüfen gördümki hala aylardır biz ödüyoruz herşeyi. Ben ne yapayım şimdi?Susup devam mı edeyim yoksa konuyu tekrar mı açayım?
niye susup devam ediceksin ki yaoacagin kadar yapmissin zaten senin de bir cocugun olacak ve onun gelecegi icin birseyler yapmaniz getekiyor keisnlikle susma

hah işte ben de bunu anlatma istiyorum. Allaha şükür kazanıyor eşim ama kolay değil her ay 3 öğrenci okutmak, neden biz diyorum sürekli içimden, enayi gibi hissediyorum kendimi, en çok da eşime yaptıkları zoruma gidiyor. Ama çocuklara da kıyamıyorum.
kıymakla alakası yok düzgmve acıkla esine . bu senin en dogal halkın sizinde bebeginiz geliyor

Valla sen kötü niyetli değilsin arkadaşım eşim sessiz biri bence emin ol siz zordurumda kalsanız ne kardeşleri ne ailesi yaptığınızı yapmaz.. bence avukatsınız diye rahat davranıyorlar... bizim halkımızın genelinde avukatlar tas atıp kolumu yorulıyor para kazanırken diye bakarlar kimse sizin nasıl çalıştığınızı emeğinizi bilmez kolay gelir bence doğru olanı tepki vererek sen yapıyorsun çocuğun için en doğrusu yaparsın haklısın...

oh doğur doğur at gelinin başına ne güzel.çoktan kıyameti koparmanız gerekirdi baştan niye izin verdiniz. ara sıra harçlık gönderilir durum müsait olunca ama herşeyi üstlenmek ne demek.

benim de 2 kardeşim var, biri hala okuyor ama babam herşeyi kendi yapıyor bana bırakmazki. İnanın anne babam öğretmen hala bizim için en iyi olsun diye emekli bile olmadılar. Babam herşeyimiz mükemmel olsun diye hala çalışıyor adam. Evlenirken de biz az harcayalım diye nişanımız, beyaz eşyalarımız, hediye bilezikler, çeyizlik dünya eşyayı aldı. Misafirlerin kalacağı otellere kadar ödedi. Kayınvalidemle kayınpederim de düğüne misafir olarak geldiler memleketten. Hayatımda kayınvalidemi ilk kez düğünde gördüm.Ben artık şaşkınlıklar içindeyim hergün biraz daha.
Nasıl yani kv bi hiç görmedin mi tanışmadınız mı.
benim de 2 kardeşim var, biri hala okuyor ama babam herşeyi kendi yapıyor bana bırakmazki. İnanın anne babam öğretmen hala bizim için en iyi olsun diye emekli bile olmadılar. Babam herşeyimiz mükemmel olsun diye hala çalışıyor adam. Evlenirken de biz az harcayalım diye nişanımız, beyaz eşyalarımız, hediye bilezikler, çeyizlik dünya eşyayı aldı. Misafirlerin kalacağı otellere kadar ödedi. Kayınvalidemle kayınpederim de düğüne misafir olarak geldiler memleketten. Hayatımda kayınvalidemi ilk kez düğünde gördüm.Ben artık şaşkınlıklar içindeyim hergün biraz daha.
Nasıl yani tanışmadınız mı daha önce hiç görmediniz mi:KK57:

Öncelikle merhaba,
Eşler arasında ki en önemli paylaşım diyalogtur.
Burda bi çok arkadaşın yorumda yazdığı gibi sakın olaki tonajı yüksek ve giderli cümleler kurmayın.
Ses tonunuz ve konuşma tarzınız çok önemli. Önce neden ve gerekçelerinizi sonrasında da Sonuçlarınızı ona uygun bi dille anlatmanızı tavsiye ederim. Sizi anlamasına olanak tanıyın.
Umarım halledersiniz.

Back
X