Sizce ben mi çok abartıyorum?

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
289
303
Okulda son senem, üni 4. sınıftayım. Çok sıkı çalışıp, çok uğraşıyorum bölümüm zor bir bölüm. Eğer soracak olursanız %50 burslu ingilizce mütercim tercümanlık okuyorum. Ama sınıf arkadaşlarımdan bazılarına veya bazı insanlara bakıyorum da rahat rahat finale geliyorlar, kalsalar bile umursamıyorlar vs. Ben bu sıkıntıyı bir sene daha çekemeyeceğimi bildiğim için deli gibi didinip uğraşıyorum. Saçlarım dökülüyor, stres miğdeme vurup ağrı yapıyor ama gene de uğraşıyorum. Demek istediğim bu insanlar nasıl bu kadar rahat olabiliyor, nasıl beceriyorlar bunu? Ben bir büte kalsam dünyanın sonu gelmiş gibi hissediyorum nerdeyse. Sizce ben mi çok abartıyorum?

evet.
öğrencilik de ayarında olmalı.

Son düzenleme:
Ben de çok çalışırdım ama ya yapamazsam stresine girmezdim. Girmek için bir sebebim yoktu çünkü.

Sınava çalışmayanlar, takmayanlar da C alsam, D alsam yeter geçeyim işte diyorlar herhal.

yıllar sonra ben ne aptalmışım basit bişey için sağlığımdan olmuşum dememek için:
kendinize gelin, ders altı üstü ölüm yok sonunda.
ben şu tuhaf bulduğunuz rahat öğrenci grubundaydım hep.
şuan o çıılgın gibi çalışanlarla aynı işi yapıyorum.
iyki kasmamışım.

Evet abartiyorsun.

"Universiteyi 4 yilda bitirirsen hayatindan 4, uzatip 5 yilda bitirirsen hayatindan 1 sene kaybetmis olursun" derler.

Ama burslusun. Sağlığını riske etmeyecek kadar kaygilanmalisin.

Neyse ki az kalmis stres yapmaniz normal. Bence sorun yok. Bu stresi is hayatina atilinca daha fazlasini cekeceksiniz keyfini cikarin

Siz çalışın, elinizden geleni yapın, gerisini Allaha bırakın. Okulu uzatsam ne yaparım diye çok korkardım, bölümüm ağırdı, çalışırdım da, sonuç okulu uzattım, ama ölmedim:) her şey olacağına varır, sağlığınıza dikkat etmeye çalışın sadece.

Sende benim gibisin. Bazı inanlar mükemmeliyetçi oluyor işte sen ben gibi. Bazısı da amaan olmadı seneye hallederiz kafası yaşıyor. Stresini anlıyorum ama inan bana okul bitince göreceksin ki kendini boşuna yıpratmışsın. Ne kadar stres yapma desem de yapacaksın ama kendini sakinleştirmeye bak ve diğerlerini boşver aynı şekilde çalışmaya devam et canım.

Ben hiç stres yapmazdım fınale de vizeye de hep son gece calısanlardandım iki hafta öncesi çalısan arkadaslarım vardı hep keşke bende böyle çalısabılsem derdim ama hıc yapamadım :)

Bu kadar kendinizi paralamayın lütfen. Tabikide okulunuzu böyle önemsemeniz güzel birşey fakat bu sizin hayatınızı hastalık derecesinde etkilemesin...

gereğinden fazla hırslı olabilir misiniz acaba?

Sende benim gibisin..Bizler çok zeki olmadığımız için oturup çalısmamız gerek yani abartmıyorsun. 'BENCE'..

sanırım strese girmenin sebebi ailenin okula bir miktar da olsa para ödemesi.
ama dünyanın sonu değil. ailen senden zamanında mezun olmanı bekliyor ama en büyük beklentileri hayırlı bir evlat olman ve seni ayakları üzerinde durabilen güçlü bir kadın olarak görebilmek karşılarında.
hayat dersler ve notlardan ibaret olsa zamanının öss birincileri kpss'ye hazırlanmazdı bir de öyle düşün. büt'e kalsan da geçersin rahat ol.
kendini başka yönlerden de geliştirmeye çalış. sınav stresinin üzerine git, kaynaklarını belirle ve çöz bu sorunu çünkü başarısızlık da getirir.

Ornek veriyim.
Benim kiz kardesim btun hafta sonunu odeve ayirir. Sabah uyanir odev yapar. Yapiyor dedigime bakmayin. Bi elinde telefon, snra laptoptan dizi. " odev yapmam gerek odev yapmam gerek" dye kendini sıkıyor. Sonra aksam bi bakiyor hic bi halt etmemis. Bense gezer tozarim, aksam saat 7de odevime baslarim dinc kafayla. Bi kac saatede bitiririm.
Ogrenciyiz diye yasamamak olmaz.

Ben de ingilizce eczacilik bitirdim. Ister istemez cok siki calisma gerektiriyodu. 1 ay oncesinden calismaya basladigim dersler olurdu ama cok kasmaktan degil konular anca 1 ayda biteceginden. Bide malum hem yabanci dilde okuyorum hem ustune tonla latince terimler bitki adlari ilac adlari ve formuller ezberlemek zorundayim. Dolayisiyla cok sikinti cekerdim benim de saclarim dokulurdu yemek yiyemezdim falan ama hirstan degil zorunluluktan. Cunku ben tum arkadaslarim bi sekilde gecsin isterdim. Elimden geldigince yardim ederdim. Ben calisiyorum bunlar elini kolunu sallaya sallaya geliyo diye dusunmedm. Hepimiz eczaci olcaz sonucta dedim hep. Insanlarla kendini kiyaslama ve bu kadar da zorlama bence. Kolay degl ama kendini yiprattigin kadar zor da degl durumun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…