• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce? Bir fikir verir misiniz??

elif-zeynep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2014
140
35
38
33
Merhaba kızlar.Ben haziranda mezun oldum.Şimdi bi iş var.Mülakata gitmiştim.Ancak aramadılar diye ben geri döndüm.Bana cv im deki ücret beklentimden dolayı aramadıklarını söylediler.Benim beklentim(1500-2000) Arasıydı.Adam bana şimdilik yeni olduğun için en fazla 1250 verebilirim dedi.Eğer yaparım dersen gel buyur başla dedi.Projelerde primler olursa onlar ek gelir olur dedi.Yani bu işte zamanla maaş artıyor.Severek yapacaksın.Bir şirket düşünün oranın organizasyonunu falan yapacaksın.Konferanslara katılmak,randevuları ayarlamak v.s v.s.Pazar tatili var.Sabah 8.30 akşam 6.30 iş.Asıl sormak istediğim şey ise,ben bu parayla Ankara gibi büyük bir şehirde şimdilik yada 1 sene geçinebilir miyim?İşte ilerledikçe pozisyon olsun maaş olsun değişmeler olabilirmiş ama bu tabi ha dedim mi değil zamanla.Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.Siz olsanız ne yapardınız?

Ev arkadaşı bulabilirseniz, ya da Eryaman, Elvankent gibi şehir merkezinden uzak yerlerde oturursanız ve harcamalarınızı minimumda tutarsanız yaşayabilirsiniz. Ancak böyle bir maaş söz konusu olduğundan yol-yemek desteğini de sormanızı öneririm.

iş çok zor ya yapabilecek misin bi de maaşı az ama türkiye standartlarında fena sayılmaz bir yıllıksa kabul edebilirsin

İşsiz kalmaktan iyidir diye düşünüyorum
Ek gelirleri de varmış
Yol ve yemek ücretlerini ödüyorlarsa olabilir
Özellikle yol dahil değilse 1.250 lira ile zorlanabilirsin

Merhaba kızlar.Ben haziranda mezun oldum.Şimdi bi iş var.Mülakata gitmiştim.Ancak aramadılar diye ben geri döndüm.Bana cv im deki ücret beklentimden dolayı aramadıklarını söylediler.Benim beklentim(1500-2000) Arasıydı.Adam bana şimdilik yeni olduğun için en fazla 1250 verebilirim dedi.Eğer yaparım dersen gel buyur başla dedi.Projelerde primler olursa onlar ek gelir olur dedi.Yani bu işte zamanla maaş artıyor.Severek yapacaksın.Bir şirket düşünün oranın organizasyonunu falan yapacaksın.Konferanslara katılmak,randevuları ayarlamak v.s v.s.Pazar tatili var.Sabah 8.30 akşam 6.30 iş.Asıl sormak istediğim şey ise,ben bu parayla Ankara gibi büyük bir şehirde şimdilik yada 1 sene geçinebilir miyim?İşte ilerledikçe pozisyon olsun maaş olsun değişmeler olabilirmiş ama bu tabi ha dedim mi değil zamanla.Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.Siz olsanız ne yapardınız?
Yol ve yemek ücreti var mı?

Canım bence başla. Bende şimdi bi staj işinden haber bekliyorum, bildiğin asgari ücret verecekler ama olursa hemen başlıcam.

İlerde daha iyi bir işe başvurmak istediğinde Cv'nde deneyim olması çok büyük avantaj. 2 haftadır sürekli mülakatlara katılıyorum, sürekli staj deneyimimi ve başka sektörlerde çalışıp çalışmadığımı sordular.

Çalışacağın pozisyon birçok sektörde farklı adlar ve sorumluluklar altında var olan bir pozisyon. Şimdi olmasa da bir süre sonra daha iyi bir maaşla geçersin başka yere. Ev arkadaşı bulman bu süreçte işine yarar. Eğer sigortan yapılacaksa ve yol+yemek veriyorlarsa bence bir süre dene burayı.

Yol yemek yok bahsetmediler.Gitsem ev yada apart tutacağım 400 500 ona gider ankara gibi bir yerde.İş yeride çankayada yani oraya tek vesait olmalı otobüs.Yem içme yol para bunlar zorlar beni.Sanırım vermiyorlar bunları.Hiç bahsetmediler.Aslında çok istiyorum ama işte yola yemeğe eve yetiştirebilir miyim.Parasını beğenmemezlik değil.Sadece yaşadığım şehirde olsa kesin ederdim.Ama yeni bir yerde yeni bir hayat kurmak kolay değil galiba.Hele büyük şehirse.

Yol yemek yok bahsetmediler.Gitsem ev yada apart tutacağım 400 500 ona gider ankara gibi bir yerde.İş yeride çankayada yani oraya tek vesait olmalı otobüs.Yem içme yol para bunlar zorlar beni.Sanırım vermiyorlar bunları.Hiç bahsetmediler.Aslında çok istiyorum ama işte yola yemeğe eve yetiştirebilir miyim.Parasını beğenmemezlik değil.Sadece yaşadığım şehirde olsa kesin ederdim.Ama yeni bir yerde yeni bir hayat kurmak kolay değil galiba.Hele büyük şehirse.
Eşya vs. alacak birikiminiz var mı? Yoksa onlar da zorlayacaktır. 400-500 gibi kiralara merkezde ev bulmanız zor; bunu da unutmayın. En merkezî Şentepe filan gibi bir yerde tutabilirsiniz. Oradan da Çankaya'ya tek vasıta mümkün değil.

Bence başlayın. Öncelikle deneyim olur size, ki deneyim en çok aranılan şey.

Yapacağınız iş zevkli gibi geldi bana, yanında prim de alabilirseniz biraz daha rahat edersiniz.

Ayrıca bu işe başladınız diye emekli olana kadar bu işte çalışacak değilsiniz. Aynı zamanda iş bakmaya devam edebilirsiniz.

Yeni bir yer için haklisiniz zor olur...

1250 tek basina kotu bir maaş değil ancak primler ne kadar geliyor , fazla mesai ücreti var mi? Yemek cikiyir mu ya da sodexo multinet veriyorlar mi?

Mesela prim ve mesai ucretiyke 1500 1700 e cikarsa maaş. Ve yemekte verirlerse hatta sodexo falan bunla marketten ev alisveriside yapiliyor gecinebilirsnz.

Birde nereden gideceksnz

Bence başlayın. Öncelikle deneyim olur size, ki deneyim en çok aranılan şey.

Yapacağınız iş zevkli gibi geldi bana, yanında prim de alabilirseniz biraz daha rahat edersiniz.

Ayrıca bu işe başladınız diye emekli olana kadar bu işte çalışacak değilsiniz. Aynı zamanda iş bakmaya devam edebilirsiniz.
Olabilir aslında.Başta dişimi sıkmam lazım.Herkes ha dedim mi iş bulamıyor.Ama tek sorun kalma.
Yeni bir yer için haklisiniz zor olur...

1250 tek basina kotu bir maaş değil ancak primler ne kadar geliyor , fazla mesai ücreti var mi? Yemek cikiyir mu ya da sodexo multinet veriyorlar mi?

Mesela prim ve mesai ucretiyke 1500 1700 e cikarsa maaş. Ve yemekte verirlerse hatta sodexo falan bunla marketten ev alisveriside yapiliyor gecinebilirsnz.

Birde nereden gideceksnz
Afyondan gideceğim.

Olabilir aslında.Başta dişimi sıkmam lazım.Herkes ha dedim mi iş bulamıyor.Ama tek sorun kalma.

Afyondan gideceğim.

Bir daha gidin ya da arayin butun sartlari bir daha konusun bencd...

Tek 1250 zorlar gibi 500 kira desek 100 otobüs 100 ev ihtiyacı , yemek yoksa 150,200 yemek olursa yani yasanir parasız kalmazsiniz..

evet aslında olabilir iyice konuşmam lazım.

Afyon'a kıyasla Ankara daha pahalı. Ev tutacaksın, en azından bir süre eşyasız idare edersin ama çok eşya almasan bile buzdolabı-çamaşır makinesi-ocak şart. Çarşıdan pazardan eski perde ve kilim tarzı şeylerle bir süre idare edersin. Kıyafetlerin kutuda durabilir, uygun bir yatak alsan bir süre baza olmadan koyar yerde yatarsın. Kalanı da zamanla alırsın. Hatta gidipte ucuz şeylere para vermemen daha mantıklı. Para oldukça kaliteli eşyalar alırsın sırayla.

İlk ev tutarken elektrik-su-doğalgaz açtırmak için 450 tl para ödeniyor kurumlara. Toplamda. Artmış olabilir. Bu parayı depozito olarak yatırıyorsun, yani evden ayrıldığında geri alacaksın ama neticede yatırman gerekiyor. Evi sahibinden bile bulsan ev sahibi depozito ister genelde 1 aylık kira bedeli olur oda.

Beyaz eşyaları 2. el alacağını hesaba katarsak, ev kirası 500 olsa, 500 kira, 500 depozito,500 fatura açtırma,1000 tl beyaz eşyalar ve eve alman gereken ıvız zıvırlar olsa, başlangıçta 2.500 tlye ihtiyacın var.

Sonrasında da mevcut maaşınla geçinmen çok zor. Ev arkadaşı bulmak zorundasın.

İlk mesajımda şehir değiştireceğini bilmediğimden direk kabul et dedim ama bu durumda işler değişir. Eğer bir kaç ay idare edebilirim, birikmişimde var dersen, kabul et. İş keyifli bir işe benziyor çünkü. CV'ne çok katkı sağlar. Zamanla tanıdığın biriyle de evini paylaşır, masrafları bölüşürsün.

Ama hiç birikimin yoksa ailenden ilk etapta destek alman lazım.

Ayrıca sigorta+yol+yemek karşılaması lazım. Bunları karşılıyorsa maaş tolere edilebilir ama karşılamıyorsa olmaz. Eline çok az kalır ve Ankara'da resmen sürünürsün.

Ankara'da o parayla gecinmek cok zor olur. Bir arkadasim 1500tl aliyor, kahvalti/ogle yemegi vs calistigi yerde veriyorlar, ama onun disinda yol parasi vs yok. 550tl ev kirasi veriyor, bunun elektrigi suyu, mutfak gideri vs var tabii. Cok zorlaniyor gercekten.

Uygun fiyatli ev bulabilmen icin arkadaslarin soyledigi gibi Eryaman/Batikent vs taraflarinda olman lazim, bu yerlerden de Cankaya'ya tek vesait gidemezsin. Kizilay'a kadar otobus ya da metroyla gidebilirsin, ama sonra tekrar otobuse vs binmen gerekir. Ve 2 sene toplu tasima kullanmak zorunda kalmis biri olarak diyebilirim ki cidden cok zor Ankara'da malesef. Mesafeler de uzun oldugu icin, tiklim tikis dolu otobuslerde bazen tutunacak yer bile bulamadan ayakta 40-45 dakika yol gideceksin en az, trafik yogunsa sen dusun. Bazen sabah saatlerinde almadan gecenler bile oluyor, o derece dolu oluyor cunku. (misal Eryaman-Kizilay)

Apart konusunu bilemiyorum, belki merkeze daha yakin bir yerden bulabilirsin ama o da dusundugun gibi olmayabilir, kalabalik bir odada kalmak zorunda kalabilirsin. 2 kisilik bir oda icin butceni arttirman gerekecek muhtemelen. Telefon faturandi, yemekti, yoldu vs her seyi dusun.

Bence bu faktorleri de one surerek en azindan 1500tl iste. Bahsettigim arkadasa da 1250 demislerdi, o da baska sehirden gelecegini, kimse olmadigini, bu durumda da gecinemeyecegini soyleyerek 1500tl istedi ve anlayis gosterdiler.

Back
X