arkadaşlar konuyu doğru yere açtım mı bilmiyorum ama;geçen ben ıspanak aldım,onu yaprak yaprak ayırıp temizledim,yıkadım.tam pişirme işlemine geçecektim ki telefon çaldı ve eşim akşam için birşey yapmamam gerektiğini söyledi.bende de biraz vitamin takıntısı olduğu için onu buzdolabına geri koymak istemedim ve ıspanağı bir güzel poşetleyip derin dondurucuya attım.şimdiye kadar pek çok şey dondurdum ama ıspanak bir ilk oldu.şimdi merak ettiğim şu;ıspanak çözüldükten sonra bozulur mu ya da ne bileyim yosunumsu bir hal alır mı?sizler hiç ıspanak dondurdunuz mu ve cvp evet ise pişirirken özel bir püf noktası filan var mı?bugün onu yapmaya niyetliyim ama cesaret edip çıkaramıyorum bile derin dondurucudan)
Valla canım daha önce hiç denemedim ıspanağı ama dediğin gibi biraz çıktıktan sonra semeleşebilir yani. ne de olsa yeşillik donup çözülünce aynı haliyle kalmaz diye düşünüyorum. belki haşlayıp koysaydın o kadar olmazdı ama genede keşke direk poşetleyip aşağı dolaba koysaydın yine bişey olmazdı uzun süre dayanıyor aslında
ben denedim bir şey olmuyor...fazla almışım bir seferinde anneme sormuştum o da yıkanmış ıspanağın bir kısmını buzdolabı poşetine koyup dondurucuya koymamı söyledi yaptım
daha sonra çıkardığımda tadında ve tazeliğinde dğişm eyoktu alaşılmıyor bile dondurucudan
çıktığı....
ben denedim bir şey olmuyor...fazla almışım bir seferinde anneme sormuştum o da yıkanmış ıspanağın bir kısmını buzdolabı poşetine koyup dondurucuya koymamı söyledi yaptım daha sonra çıkardığımda tadında ve tazeliğinde dğişm eyoktu alaşılmıyor bile dondurucudan çıktığı....