Sizce bizi istemedikleri için mi?

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Dün erkek kardesimin kız arkadaşının ailesiyle tanışmaya gittik.Bu kız için kardesim karakolluk oldu.Başka bir çocukla kavga falan ettiler.Ben karakolda bu kızın ablasıyla konustum.Bana biz kardesinizi istemıyoruz falan drmişti.Dün hersey güzeldi.Yalnız ablası annesi isteklerımız söylıyeyım dedi.1 tane tura altın kızın boynuna,kızın annesine süt hakkı için iki bilezik,kıza 6 bilezik.Sonradan baba bilezik istenmez ayıp diye iki tane anneye takılcak bilezigi kaldırdı.Kızın sözde giycegi kıyafet takı hersey bize aitmiş.Annesi kızım küçük dedi.20 yaşinda kız.Bu yuzden iki sene beklesinler dedi.Nişan yaza.Orkestra kıyafet hersey bize ait.Dügün mobikya hersey bize ait.60 tülbent 60 patik istiyor.Siz haızrlıgınızı yapın öylr gelın dedıler.Haftaya onlar gelecek.Ama hersey bize aitmiş.Agrılı bunlar.Bu arada babası dıger cocukla olayları duydu ondan bızımkıyle tanısmak ıstemiş.Onlar kıza hıcbır sey yapmıycak.Bizim durumumuz yok.Bu arada altınlar 22 gram olcakmış.2 senede rahatça hepsını yaparsınız dıyorlar.Az altın bile almıslar.Normalde başlık varmıs istememısler bile.Cok kalabalıklardı.Haftaya en az 20 30 kısı beklıyoruz.Acayıp zengınler.Ama tek çöp yapmıyorlar.Benım sormak ıstedıgım ıstemedıklerı ıcın mı böyle adet olur mu sizce?

Adetlerini bilmem ama 2 sene içerisinde iki tarafta olgunlaşır fikirleri değişir.
Ayrıca (ben tamamen karşıyım) fazla ziynet istememişler.
Ötekileri taksitli yaptırın evlenince ikisi ödesin
SEVGİLER
Ama kız evde oturcak ki.Babam ödiycek esyaları.kız calısmaz hayatta

Adetlerini bilmem ama 2 sene içerisinde iki tarafta olgunlaşır fikirleri değişir.
Ayrıca (ben tamamen karşıyım) fazla ziynet istememişler.
Ötekileri taksitli yaptırın evlenince ikisi ödesin
SEVGİLER
Altın 25 30 bin falan çok degil mi? Daha küpe saat bi ton şey var.

Bana fazla istemişler gibi gelmedi. Geleneksel bir isteme merasimi ve doğu adetleri göz önüne alınırsa 6 bilezik bir büyük altın çok gelmedi bana. Bu arada ben eşofmanlarımla kimseyi davet etmeden evlendim, altın meraklısı zannedilmesin ama dediğim gibi bu istekler çok ağır gelmedi.

Altın 25 30 bin falan çok degil mi? Daha küpe saat bi ton şey var.
sadece bilezik istemişler. Onlar istemese bile erkek tarafı olarak siz zaten yapardınız diye düşünüyorum. Bi zahmet kız da çalışsın. Oturmak için mi evlenecek daha çok küçük.

Bana fazla istemişler gibi gelmedi. Geleneksel bir isteme merasimi ve doğu adetleri göz önüne alınırsa 6 bilezik bir büyük altın çok gelmedi bana. Bu arada ben eşofmanlarımla kimseyi davet etmeden evlendim, altın meraklısı zannedilmesin ama dediğim gibi bu istekler çok ağır gelmedi.
6 bılezık hatta 7.22 gramdan 30 bin ama

Sizinle aynı fikirdeyim. Set, bileklik, küpeler vs vs isteyenleri görünce gayet sade duruyor istekler.
SEVGİLER

sadece bilezik istemişler. Onlar istemese bile erkek tarafı olarak siz zaten yapardınız diye düşünüyorum. Bi zahmet kız da çalışsın. Oturmak için mi evlenecek daha çok küçük.
Bilezik sorun degıl.Ama bizim adetlere gorr yatak odasını kız alır nısan sözu kız yapar acaba yalan mınsoyluyorlar.Ben hıcbır agrılıda boyle sey duymadım

Sanmam ama bir iş var bu işte

yalnız 2 senenin içinde de kaç özel gün kaç bayram var bayramlarda kurban artı altın isteyecekler muhtemelen e ziyaretlerde hediyeler sanırım kira eve çıksınlar istemezler ev alın derler yanlış anlamayın önceki konunuzdan babanızın durumunu hatırlıyorum kardeşler olarak siz mi karşılayacaksınız bu kadar şeyi? onlar iki sene beklerken sizin de iki seneniz ipotek altına alınmış olacak

6 bılezık hatta 7.22 gramdan 30 bin ama
Doğulu aile, kız küçük, çalışmıyor. Siz de istemeye gitmişsiniz, adı üstünde “isteme”. Beni isteyen falan olmadı mesela, bu açıdan altın da istemedim. 30 bin lira standart bir rakam, 20 yaşında doğulu kız alıyorsunuz. Zannetmiyorum bundan kolay olsun. Az bile istemişler.

Bilezik sorun degıl.Ama bizim adetlere gorr yatak odasını kız alır nısan sözu kız yapar acaba yalan mınsoyluyorlar.Ben hıcbır agrılıda boyle sey duymadım
Evet normalde mutfak eşyası ve yatak odası kız tarafından
Bence siz bizim adetler de yatak odası ve mutfak ihtiyacları kıza aittir
İki yılda yaparsınız deyın geldiklerinde.

yalnız 2 senenin içinde de kaç özel gün kaç bayram var bayramlarda kurban artı altın isteyecekler muhtemelen e ziyaretlerde hediyeler sanırım kira eve çıksınlar istemezler ev alın derler yanlış anlamayın önceki konunuzdan babanızın durumunu hatırlıyorum kardeşler olarak siz mi karşılayacaksınız bu kadar şeyi? onlar iki sene beklerken sizin de iki seneniz ipotek altına alınmış olacak
Off ben de bunu dusunuyorum.Babam bızden bılezık parası ıstıyo.Ben bu yıl kpss calısıcam.Seneye kendıme para bırıktırıcem.Krdesımde 2 bınden fazla alıyo ama 1 lıra bırıktırmedi.Kızın babasi her ay kesıyormus hayvan

Sizi zora sokmaya çalısmislar gibi. Madem ki cok zenginler, sizin alacağınız altinda gozleri olacağını sanmıyorum. Sanki size kendilerini aşırı gösterip, vazgecirmeye çalışiyorlar zannımca.
Bana da oyle geldı.Çünkü kızın ablası ıstemuyorum demıstı

Yaa dedım.Onlar da siz yapın dıyor.Valaa acık acık sorsam istemıyorum demıstınız noldu hayırdır dıye bozulur mu.bence vazgecelım dıye yapıyorlar

Biz dedık ama kadın bızde de böyle dıyo.Bi de cidden asıırıı zengınler ya

Back
X