• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu adil mi?

LaRa_58

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2013
96
1
0
35
Sivas
Kizlar benim düstügüm duruma eminim bir kac kisi daha vardir ve bu yüzden bu konuyu acmak istedim...

Kisaca konuyu anlatyim. Ben gecen sene kisin sözlendm ve ilkbahardada evlendm..her neyse.. simdide esimin kardesi evlenecek ve bu yaz sözleri oldu.. ve bu söz telasinda ona bndn daha fazla sey alindi....

siz olsaniz ne yapardiniz?

cevaplarinizi bekliyrm...

LARA.....

eşinizin ailesinin maddi durumunda bi değişme yoksa sıkıntılı bi durum

Kesinlikle degisen bir durum olmadi ve önceden ilersi icin konular acildiginda herseyin adil bir sekilde olacagini özellikle söyleniyordu....

kırılmakta haklısınız ama bazı aileler bu tarz adaletsizlikler yapıyo nedense
sonra gelen gelen daha kıtmetli mi oluyo heralde ilginç

o zaman tabiki adil bi durum değil ama sanırım yapabilceğiniz bi durum yok ama eşinize yansıtmamanızı tavsiye ederim yeri geldiği bi zaman kayınvalidenize sölersiniz

Adil ya da değil.
Belki de kardeşinin birikmişi vardı da aldı.
Nerden biliyorsunuz?

Kıskançlık duygularınızı törpülemenizi öneririm...

Esimi hep bu tarz seylerden uzak tutmaya calisiyorum ama benim kirildigim nokta aile adetlerine düskün bir aile bir geline neyse digerinede o ama sadece bir yerde ayrimcilik oluyor ve ben nasil davranayim bilemiyorum suanda.

yapabileceğin birşey yok laf arasında kayın validene söylersin artık şakayla karışık anlar o

Kesinlikle emin oldugum icin bu konuyu actim... biliyorum ve eminim... kiskanclikta degilim sadece adil degil...

İlk düğün acemiliği olur ailelerin...
Sonrakilerde daha bilinçli olurlar, gereklilikleri daha fazla yerine getirmeye çalışırlar...

Yada maddi anlamda koşulları daha iyileşir zamanla....

Yada 2. gelin/damat adayı daha çok sevilir, daha içten gelerek yapılır...

Söz için yapılan masraf işin en küçük kısmı iken aradaki fark ne kadar olabilir ki
Siz kirada otururken onlara ev alsalar anlarım
Ama söz için diyorsunuz ne olabilir ki fazladan 1 parça eşyamı?

Fikir sorduğunuz için yazıyorum
Eşinizin ailesinin kime ne alacağı sizi ilgilendirmez...
Bunun lafını eşiniz dahil kime etseniz bana göründüğünüz gibi haksız görünürsünüz diye düşünüyorum kusura bakmayın...

İlk düğün acemiliği olur ailelerin...
Sonrakilerde daha bilinçli olurlar, gereklilikleri daha fazla yerine getirmeye çalışırlar...

Yada maddi anlamda koşulları daha iyileşir zamanla....

Yada 2. gelin/damat adayı daha çok sevilir, daha içten gelerek yapılır...

Söz için yapılan masraf işin en küçük kısmı iken aradaki fark ne kadar olabilir ki
Siz kirada otururken onlara ev alsalar anlarım
Ama söz için diyorsunuz ne olabilir ki fazladan 1 parça eşyamı?

Fikir sorduğunuz için yazıyorum
Eşinizin ailesinin kime ne alacağı sizi ilgilendirmez...
Bunun lafını eşiniz dahil kime etseniz bana göründüğünüz gibi haksız görünürsünüz diye düşünüyorum kusura bakmayın...

alinmam asla cevaplar icin herkese tesekkür ederim... bir parca esya degil bin lira fark atan birsey.... cevabiniz icin tekrar tesekkürler

1000 lira fark atan şey nedir?
Merak ettim.

Onun bile hesabını yapıyorsanız üzgünüm ama bence hiç iyi niyetli değilsiniz...

bin lira fark atan küpe ben küpede degilim bana alinsin diye can atmiyorum suan burda sadece siz ne yapardiniz onu merak ediyorum ayrica ben hicbirseyin hesabini yapmadim ve arastirmadim ama size özellikle gösterilse bunu aldik diye ve fiyatinida söyleseler ne yapardiniz? ben bunu merak ediyorum? adil mi degil mi diye?

1000 lira fark atan şey nedir?
Merak ettim.

Onun bile hesabını yapıyorsanız üzgünüm ama bence hiç iyi niyetli değilsiniz...

kıskanabilir de bu durumu suç değil ki
her ailede böyle şeyler oluyo
bırak küpeyi çok basit şeylerden bile sorun çıkabiliyo eltiler arasında
o yüzden ailenin de adil olması gerekiyo ya da söylemesinler fiyatını
konu sahibi evleneli çok olmamış kim olsa alınır bu duruma bence içten içe

bin lira fark atan küpe ben küpede degilim bana alinsin diye can atmiyorum suan burda sadece siz ne yapardiniz onu merak ediyorum ayrica ben hicbirseyin hesabini yapmadim ve arastirmadim ama size özellikle gösterilse bunu aldik diye ve fiyatinida söyleseler ne yapardiniz? ben bunu merak ediyorum? adil mi degil mi diye?

Ne mi yapardım?

O zaman elleri sıkışıktı herhâlde veya kardeşinin birikmişi ile alınmış olabilir diye
düşünür hiç sorun etmezdim...

Ben etmem, bir başkası eder.
Herkesin kendi tercihi.
Ama bunu asla eşinize veya eşinizin ailesine yansıtmayın.
Zararlı çıkan siz olursunuz...

Ne mi yapardım?

O zaman elleri sıkışıktı herhâlde veya kardeşinin birikmişi ile alınmış olabilir diye
düşünür hiç sorun etmezdim...

Ben etmem, bir başkası eder.
Herkesin kendi tercihi.
Ama bunu asla eşinize veya eşinizin ailesine yansıtmayın.
Zararlı çıkan siz olursunuz...

peki hicbiri yoksa, eminseniz bu durumlarin hic birinin böyle olmadigindan?

kimseye yansitmamakla ayni fikirdeyiz evet :)

sagol cevabin icin

Evet adil degil yaptiklari..bundan sonra sende onlara gerektigi kadar deger verirsin olur biter..yeri gelince de lafi gedigine oturtursun..herseyin bi zamani vardir..bekle bence..

Evet adil degil yaptiklari..bundan sonra sende onlara gerektigi kadar deger verirsin olur biter..yeri gelince de lafi gedigine oturtursun..herseyin bi zamani vardir..bekle bence..

cevabin icin cok tesekkürler :) ayni fikirde olmamiza sevindim ben haksizliga gelemeyen birisiyim.. zor sindiririm...

bana da doğru dürüst nişan alışverişi yapılmadı eşimin anneannesi kızım sana şunu şunu almadılar mı dedi kv de de yanımızdayken o da sus sus yılanın kuyruğuna basma dedi :9: demek ki utanmıyorlar aldıklarıyla malla mülkle insan olunmuyor düşünmeye bile değmez zaman kaybı siz ve eşiniz istediğiniz her şeyi kendiniz alabilirsiniz önemli olan huzur ve sağlık:34::16::16:

bana da doğru dürüst nişan alışverişi yapılmadı eşimin anneannesi kızım sana şunu şunu almadılar mı dedi kv de de yanımızdayken o da sus sus yılanın kuyruğuna basma dedi :9: demek ki utanmıyorlar aldıklarıyla malla mülkle insan olunmuyor düşünmeye bile değmez zaman kaybı siz ve eşiniz istediğiniz her şeyi kendiniz alabilirsiniz önemli olan huzur ve sağlık:34::16::16:

o kadar güzel yazmissiniz ki cok begendim ama yukarda dedigim gibi haksizliga gelemiyorum zor sindiriyorum bu durumu... bu nedenlede davranislar degisebiliyor bazi kisileri karsi...

Back
X