• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce Bu Adil Mi?

diShyy

Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2014
48
2
6
35
Almanya
Kizlar Selam,

Yine ayri bir konuyu sizle paylasmak istiyorum.
Eylülde 2 senelik Nisanlimdan ayrilmayi düsünüyordum hatta düsünmekle kalmadim nisani atmistik. Sebebi ise suydu:

Ben Gecen Yaz Tatildeyken Annem Bana Sürpriz Yapip Son "Bekar Tatilim" diye Biletimi uzatmisti.. Nisanlimda bu konudan rahatsiz olup Nikah tarihine dönüsüm yakin oldugundan ötürü biletimi babamla anneme sormadan degistirmisti. Bu olay babama cok dokundu ve Nisanlim annesiyle ve babasiyla bize geldiklerinde (ben o sirada tatildeyim) nisanlima sen nasil bizden habersiz kizimin biletini degistirirsin? Kiz daha bizim evimizde? diye cikis yapmis.. Nisanlimin aileside bu konuya sessiz kalamayip "Sizin kiziniz bize ayda bir gelir oldu" ; "Size oglumu ic güveysi vermiyoruz"; "Kiz evlendikten sonra baba kapisindan cikmis olcak en cok bize gelicek" gibi sözler sarfedilmis ve konu baya uzamisti. Annem bunlari bana telefonda söylediginde benim anneme tek bir sorum oldu; ANNE NISANLIM NE DEDI BU KONUSMALARA? Annemde: "SUSTU VE BIR YARIM SAAT SONRA BIR BAHANEYLE EVDEN GITTI" dediginde ben tabii hayal kirikligina ugradim. Beni savunamadi AILESINI susturamadi.. diye Nisani atmistim ve kararliydim geri dönmeyecektim.

Cevremdeki insanlar nisanlimi bildikleri icin bir sans daha ver demislerdi; Nisanlimda bir türlü pesimi birakmiyor numarami degistirdigim halde bana bir sekilde ulasip romanlar yaziyordu. 6 senelik sevgililik döneminden sonra 2 senedir nisanliyiz toplam 8 sene.. Ilk baslarda kendimi cok güclü hissetim sonra cidden sanki bi yanim eksikmis gibi oldum depresyona girdim.. ve 8 Senenin hatrina bir sans daha veriyim dedim.

Gel gelelimki: Bu sefer dügünüme yakin nisanin 4ünden 29una kadar ailecek tatile cikiyorlar. Bende nisanlisi olaraktan onun yaptigi gibi alindim ve bana sorulmadan bu biletin alinmasi gücüme gitti. Benim nasil burnumdan getirildiyse onunda gelsin istiyorum.. Yani bi konuda hakliysa nisanlim oda ondan habersiz biletin uzatilmasidir. Bunu kabul ettigim halde kendiside ayni hareketi yapiyor ve benden anlayis bekliyor?

Bu Konu Yüzünden 1 Haftadir Konusmuyorum Kendisiyle. Cok Yoruldum Artik Cidden Sizden Ricam Bana Yardimci Olmaniz.. Tecrübelerinizle Beni Aydinlatacaginizdan Eminim.

Simdiden Hepinize Tesekkürler

Son düzenleme:
iyi geceler bence nisanlinizdan cok annesi fena bir kaynana olacak gibi ne yani baba evinden cikicakmis da hep burda olmak zorundaymis allah allah yok oyle sey. ben hep kendi annemdeyim kv deye pek gitmem cokda mutluyum. nisanlinda anneci birine benziyor insallah uzak oturursun ama kv den fena.nisanlinda ben herseyi yapiyim ses etme ama sen asla yapamazsin havalarinda. bence taviz verme aynini ona yap alttan alan en basta sen olursan hep oyle gider simartmak iyi degil bu erkeklwri tavrini koy yaptigi bencillik anlasin hatasini...

Kayinvaliden yaman bir kadin anlasilan, fakat nisanlinin bu kadar agir elestirilere de sessiz durmasi dogru degil... Sonucta alien dogru bir cikis yapmis, henuz o evden cikmadigin icin hala senin hesap verdigin, fikir aldigin, danistigin, iyi kotu herseyini paylastigin kisiler alien... Senin icin en iyi olani da isteyecek bir tek onlar neticede... Bana sorarsan bu kadar laf karsiliginda baban ozellikle iyi sabretmis...

Bir defa ben anlamiyorum bu "en cok bize gelecek, en cok bizi gorecek, ayda bir geliyor" muhabbetine... Sirf kendini saydirmak, kendi dedigini yaptirtmak olsun baska birsey degil... Verilecek en guzel cevapta "ne kadar seversen o kadar gidersin, gorursun" bu kadar basit... Formaliteden gitmek bence en igrenci zaten... Keske bunu idrak edebilseler...

Verilen emek ve gecirilen zaman az-buz degil, tabii ki bir kalemde sil at olmaz. Fakat nisanlin ile ciddi anlamda konusmalisin, kistasa kistas mi yapmaya calisiyorlar? Koskoca insanlar sonucta, cocuk oyuncagi gibi bu ne boyle... Hadi onu gectim, nisanlin hic mi agirligini koyamiyor ailesine karsi? Sana ne diyor bu hususta? Her daim seni boyle ailesine karsi mahcup ve ezik durumda birakacaksa o zaman yandin, cok isin var derim...

Nisanlin ile konusmali bu sorunlari cozmelisin. Evlendikten sonra "arama beni, seni gormek istemiyorum, git annenin evinde kal" gibi seyler soyleyemiyorsun. Nisanli iken arkani dondugunde kendi evin var zaten, annenin babanin korumasi altindasin, evlenince ayni sekilde olamiyor hic birsey. Trip bile atsan, yeri geliyor attigin triple kaliyorsun... Nacizane tavsiyem evlenmeden once ciddi SINIRLAR cizmen ve tavrini hem ailesine hem de nisanlina karsi koyman... Yoksa sizin hayatinizi ciftlik alanina cevirip istedikleri gibi at kosturmasinlar...

Bence kısasa kısas yapma hatta sessiz kal o kadar sessiz kal ki meraklansın

Sen ve senin ailen
O ve onun ailesi var hep baş rollerde

Siz ikiniz konuşup neden birbirinizi haberdar etmiyorsunuz, izin demiyorum haber vermekten bahsediyorum
Her konu da birbirinizle irtibatınız olmalı bence

Bile bile lades işte tam olarak da bu. Nişanlınız o ailenin bir ferdi ve "Gelin dediğin baba evinden çıktığı an çıkmış demektir o andan itibaren damadın ailesinin himayesine girer ve damadın ailesini her daim her koşulda kendi ailesinden önde tutmak zorundadır" mantığıyla büyümüş birisi. Bu mantıkla büyüdüğü için "onun doğrusu" ailesinin doğru bulduğu şey, sizinki değil. Senelerdir ailesinden bu yönde bir eğitim almış. Bunu kırabileceğinize cidden inanıyor musunuz? Eşinin ailesiyle ilgili sıkıntı çekenlerin açtıkları konuları okumanızı tavsiye ederim. Tatil muhabbeti adil mi değil mi den önce bence bu konuya kafa yorun.

Bence kısasa kısas yapma hatta sessiz kal o kadar sessiz kal ki meraklansın

Bana da karşı taraf kısasa kısa yapmış gibi geldi. Hani siz nişana yakın tatildeydiniz biz de oğlumuzu nikaha yakın tatile götürürüz. Cidden bunca zaman kin tutup bunu yaptılarsa Allah kalplerine göre versin.

Siz "BİZ" olamamissiniz ve bu gidisle olamiycaksiniz gibi...
Kisasa kisas, alttan alma yok, izin almak degilde haberdar etmek yok...
Ailelerse cok isin icinde, özellikle erkek tarafi, sizin babanizin dedikleri cok dogru...
Yanliz annesinin dediklerinde cok detaylar sakli, bu iliskiniz evlilikle sonuclanirsa, ki bence bikez daha gözden gecirin gec olmadan, size allah sabir versin, kolay gelsin diyorum...

Son düzenleme:
8 yillik bir ilişki için çok tuhaf degil mi yaşananlar..

Nisanliniz sizden bir haber siz nisanlinizdan.. Herkes kafasina gore plan yapiyor ... Kimse de bu benim evleneceğim adam kadin bir fikrini sorayim gönlünü yapayim dediği yok..

Çok yadirgadim bilemiyorum .. Ve hala tatilini hirsi pesindesiniz.. Bu benim evlenecegim adam mutlu olayun boşver demek niye bu kadar zor ki...

Kizlar Selam,

Eylülde 2 senelik Nisanlimdan ayrilmayi düsünüyordum hatta düsünmekle kalmadim nisani atmistik. Sebebi ise suydu:

Ben Gecen Yaz Tatildeyken Annem Bana Sürpriz Yapip Son "Bekar Tatilim" diye Biletimi uzatmisti.. Nisanlimda bu konudan rahatsiz olup Nikah tarihine dönüsüm yakin oldugundan ötürü biletimi babamla anneme sormadan degistirmisti. Bu olay babama cok dokundu ve Nisanlim annesiyle ve babasiyla bize geldiklerinde (ben o sirada tatildeyim) nisanlima sen nasil bizden habersiz kizimin biletini degistirirsin? Kiz daha bizim evimizde? diye cikis yapmis.. Nisanlimin aileside bu konuya sessiz kalamayip "Sizin kiziniz bize ayda bir gelir oldu" ; "Size oglumu ic güveysi vermiyoruz"; "Kiz evlendikten sonra baba kapisindan cikmis olcak en cok bize gelicek" gibi sözler sarfedilmis ve konu baya uzamisti. Annem bunlari bana telefonda söylediginde benim anneme tek bir sorum oldu; ANNE NISANLIM NE DEDI BU KONUSMALARA? Annemde: "SUSTU VE BIR YARIM SAAT SONRA BIR BAHANEYLE EVDEN GITTI" dediginde ben tabii hayal kirikligina ugradim. Beni savunamadi AILESINI susturamadi.. diye Nisani atmistim ve kararliydim geri dönmeyecektim.

Cevremdeki insanlar nisanlimi bildikleri icin bir sans daha ver demislerdi; Nisanlimda bir türlü pesimi birakmiyor numarami degistirdigim halde bana bir sekilde ulasip romanlar yaziyordu. 6 senelik sevgililik döneminden sonra 2 senedir nisanliyiz toplam 8 sene.. Ilk baslarda kendimi cok güclü hissetim sonra cidden sanki bi yanim eksikmis gibi oldum depresyona girdim.. ve 8 Senenin hatrina bir sans daha veriyim dedim.

Gel gelelimki: Bu sefer dügünüme yakin nisanin 4ünden 29una kadar ailecek tatile cikiyorlar. Bende nisanlisi olaraktan onun yaptigi gibi alindim ve bana sorulmadan bu biletin alinmasi gücüme gitti. Benim nasil burnumdan getirildiyse onunda gelsin istiyorum.. Yani bi konuda hakliysa nisanlim oda ondan habersiz biletin uzatilmasidir. Bunu kabul ettigim halde kendiside ayni hareketi yapiyor ve benden anlayis bekliyor?

Bu Konu Yüzünden 1 Haftadir Konusmuyorum Kendisiyle. Cok Yoruldum Artik Cidden Sizden Ricam Bana Yardimci Olmaniz.. Tecrübelerinizle Beni Aydinlatacaginizdan Eminim.

ben anlam veremiyorum size ve sizin gibilere.....daha nişanlılık zamanı aileler kavga etmiş bu evlilikten ne hayır gelir...siz aşkınızdan ölseniz bile işin içinde ailelerin de karıştığı bir sorun varsa bu sorun asla bitmez.....bence düşünmeye gerek yok hayatınızdan çıkarılması gereken bir nişanlı ve ailesi söz konusu...yol yakınken dönün....

arkadaşlarında dedigi gibi hiç
8 senelik münasebetiniz yokmuş gibi
senin annen onun annesi
yok babası konuşmuş
siz bakmışsınız
böyle olmazki
karşılıklı nişanlınla halletmeniz lazım bazı şeyleri

ben anlam veremiyorum size ve sizin gibilere.....daha nişanlılık zamanı aileler kavga etmiş bu evlilikten ne hayır gelir...siz aşkınızdan ölseniz bile işin içinde ailelerin de karıştığı bir sorun varsa bu sorun asla bitmez.....bence düşünmeye gerek yok hayatınızdan çıkarılması gereken bir nişanlı ve ailesi söz konusu...yol yakınken dönün....

Aynı fikirdeyim, sizler karı koca olarak unutsanız atlatsanız bile aileler bunu asla unutmayacaktır.
Evliliğinizi daha gerçekleşmeden büyük sorunlara gebe gibi.
İnşallah korkulan gibi bir durum olmaz.
Şu anki durumda ise bende sessiz kalın, bence dert edilecek bir şey yok.
Nihayetinde ailesi ile birlikte tatile çıkmış bu tatilin biraz uzun olması bence sorun olmamalı, hee bütün işi gücü sizin üstünüze yıkıp nikaha misafir gibi geleceklerse o ayrı tabii.
Ayrıca kısasa kısas yapmışlar buda çok basit bir şey, yakıştıramadım.
Aklı başında insanlar bu gibi durumları soğuk kanlılıkla karşılayıp mantık çerçevesinde çözmelidirler.

Kizlar Selam,

Neden nişanlınızdan izin almadınız ya da kendisine haber vermediniz.
Onu yok sayarak ailenizle plan yapmışsınız.
Ben olsam ben de bozulurdum.
İlk olarak anneniz başlatmış bence , daha bizim evimizde falan bunlara ne gerek var ki?

Nişanlın ve senin bu tatil merakınız nedir ben de bunu anlayamadım..
Evlendikten sonra balayına gider, güzelce tatilinizi yaparsınız..
Ben her iki tarafı da ilginç buldum..

Öte yandan 8 senelik bi ilişkiden de evlendikten sonra hayır gelmiyor..
Ben de yaşadım 6 yıl ve ayrıldım. Geri de dönmedim. Zor da değilmiş. İyiki de dönmemişim..
Daha şimdiden problemleriniz başlamış..
Aileleriniz birbirine düşmanlaşmış..
Hiç uğraşmaya, şans vermeye falan değmezmiş oysa..

Kayinvaliden yaman bir kadin anlasilan, fakat nisanlinin bu kadar agir elestirilere de sessiz durmasi dogru degil... Sonucta alien dogru bir cikis yapmis, henuz o evden cikmadigin icin hala senin hesap verdigin, fikir aldigin, danistigin, iyi kotu herseyini paylastigin kisiler alien... Senin icin en iyi olani da isteyecek bir tek onlar neticede... Bana sorarsan bu kadar laf karsiliginda baban ozellikle iyi sabretmis...

Bir defa ben anlamiyorum bu "en cok bize gelecek, en cok bizi gorecek, ayda bir geliyor" muhabbetine... Sirf kendini saydirmak, kendi dedigini yaptirtmak olsun baska birsey degil... Verilecek en guzel cevapta "ne kadar seversen o kadar gidersin, gorursun" bu kadar basit... Formaliteden gitmek bence en igrenci zaten... Keske bunu idrak edebilseler...

Verilen emek ve gecirilen zaman az-buz degil, tabii ki bir kalemde sil at olmaz. Fakat nisanlin ile ciddi anlamda konusmalisin, kistasa kistas mi yapmaya calisiyorlar? Koskoca insanlar sonucta, cocuk oyuncagi gibi bu ne boyle... Hadi onu gectim, nisanlin hic mi agirligini koyamiyor ailesine karsi? Sana ne diyor bu hususta? Her daim seni boyle ailesine karsi mahcup ve ezik durumda birakacaksa o zaman yandin, cok isin var derim...

Nisanlin ile konusmali bu sorunlari cozmelisin. Evlendikten sonra "arama beni, seni gormek istemiyorum, git annenin evinde kal" gibi seyler soyleyemiyorsun. Nisanli iken arkani dondugunde kendi evin var zaten, annenin babanin korumasi altindasin, evlenince ayni sekilde olamiyor hic birsey. Trip bile atsan, yeri geliyor attigin triple kaliyorsun... Nacizane tavsiyem evlenmeden once ciddi SINIRLAR cizmen ve tavrini hem ailesine hem de nisanlina karsi koyman... Yoksa sizin hayatinizi ciftlik alanina cevirip istedikleri gibi at kosturmasinlar...

Nisanlimla konustum o nisani attigim dönemde bana ulasamadigi icin E-Mail adresime 100'den fazla mail atmisti, yani kendisi hatasini gayet iyi anladigini anladim. Birdaha böyle bir olay olsun kendisi agizlarinin payini vereceginden eminim. Kaynanam oglunu cok seviyor her anne gibi en dogal hakkidir, ama biraz duygusal anlamda abartiyorlar. Kücük kiz kardesi bile aglamis yani evlenip gidicek diye.. Cok haklisin nisanlik donemi farkli evlendikten sonra farkli olacak. Ama yani benim nisanlim o hatayi yaptiktan sonra babamin karsisina gelip agladiginda yanlisini anladiginin ifadesidir benim icin. Ve nisanlim bizim eve gelip o magdur durumda oldugu icin ve haksiz taraf oldugu icin ben tavrimi kesin ve net koydum "Ailen buraya o kadar lafi nasil söylediyse, gelip ayni sekilde Babamdan ve Annemden özür dileyecek. Yoksa kesinlikle barismicagim diye konustum. Ertesi gun ailesi gelip özür diledi ve bu konu yaklasik 6 aydir bir kez olsun anilmadi yine aralari düzene girdi Allahima sükürler olsun.. Bu bilet konusuna gelince nisanlimla bugun sizin tavsiyeleriniz dorukta konustum ve ortak bir nokta bulduk beraber.. Tabii ki ev isleri bitmedigi sürece oda orda rahat duramayacagini söyledi, ve dönecegini söyledi. Hakli oldugumu ve dilersem bende dilersem tatilimi yapabilecegimi anlatti. Yani durum su ki ikimizde tatil meraklisi degiliz ama burdaki herkes hemen hemen evlilik psikolojisini biliyor.. Cok sükür ki ortak noktayi bulduk. Kayinvalidem konusuna gelince aynen cok fena ama bende kendimi ezdiren tiplerden degilim cok sükür :) Bu arada duruma objektif baktigin icin cok tsk ederim. Yorumunu cok begendim, Cok sagol :54::54::54:

Son düzenleme:
Nişanlın ve senin bu tatil merakınız nedir ben de bunu anlayamadım..
Evlendikten sonra balayına gider, güzelce tatilinizi yaparsınız..
Ben her iki tarafı da ilginç buldum..

Öte yandan 8 senelik bi ilişkiden de evlendikten sonra hayır gelmiyor..
Ben de yaşadım 6 yıl ve ayrıldım. Geri de dönmedim. Zor da değilmiş. İyiki de dönmemişim..
Daha şimdiden problemleriniz başlamış..
Aileleriniz birbirine düşmanlaşmış..
Hiç uğraşmaya, şans vermeye falan değmezmiş oysa..

Tatil merakindan ziyade, ben sömestr tatilindeyken olmustu olanlar.. Yani senede bir tatilimiz oluyor onuda degerlendirelim dedik.. Bu seferde gelinlik bakmaya gidecegiz Istanbula onlarda ailecek 3 hafta biletlerini ertelemisler benimde yeni haberim oluyor.. Hakli oldugunuz nokta olabilir fakat ben 8 senemi öyle kolay gecirmedim ve nisani attim farzedelim 1. onu unutamam sonucta o kadar yasanmislar oldu, tek hatasiydi bu bugune kadar.. Bu kadarda kolay silemedim.. 2. Nisanlim olmadi farzedelim, bundan sonraki gelen cokmu 4/4lük olacak? Olmaz, olsada bendeki bu sansizlik oldugu sürece olmaz yani :)))

Neden nişanlınızdan izin almadınız ya da kendisine haber vermediniz.
Onu yok sayarak ailenizle plan yapmışsınız.
Ben olsam ben de bozulurdum.
İlk olarak anneniz başlatmış bence , daha bizim evimizde falan bunlara ne gerek var ki?

Yukardaki yazimdada söyledigim gibi, haber vermedigim icin bir yere kadar hakli nisanlim. Hataliyim o konuda kabulda ettim. Annem konusuna gelince; Annem ve Babama sonsuz hak veriyorum. Ben daha evlenmedim.. Evlensem ve esimden izin alinmamis olunsa tamam amenna. Ama babam izin verdi ve kendisininde böyle ani cikisla biletin tarihini degistirmesi, biraz abest kacti. Sonucta bu bir saygidir diye düsünüyorum.

Valla kusura bakmayın iki tarafta hatalı siz tatile gideceksiniz ki sömestr en fazla iki hafta o ara gitmişsiniz aileniz kafalarına göre bilet uzatıyor size soran yok bi sor nişanlına sorun olur mu demiyor aileniz düğün yakındı diyorsunuz bir de ee şimdi nişanlınuz aynı şeyi yapmış kısasa kısas ya da değil siz uzatmayı o ara tatile gitmeyi nişanlınızı yalnız bıralmayı uygun buldıysanız şimdi kızmıcaksınız.kaldı ki baya ayrı kalmışsınız nasıl ulaşamıyor da 100 mail atıyor evinizi biliyor gelsin konuşsun çok saçma yani. Ee şimdi bi anda herkesi süttem çıkma ak kaşık yaptınız devam dediniz ama böyle bağımsız işler sürerse zor olur madem onca laf saydı kaynana nasıl yüzyüze bakacaksınuz neyse sorun yok demek artık.mutluluklar..

Valla kusura bakmayın iki tarafta hatalı siz tatile gideceksiniz ki sömestr en fazla iki hafta o ara gitmişsiniz aileniz kafalarına göre bilet uzatıyor size soran yok bi sor nişanlına sorun olur mu demiyor aileniz düğün yakındı diyorsunuz bir de ee şimdi nişanlınuz aynı şeyi yapmış kısasa kısas ya da değil siz uzatmayı o ara tatile gitmeyi nişanlınızı yalnız bıralmayı uygun buldıysanız şimdi kızmıcaksınız.kaldı ki baya ayrı kalmışsınız nasıl ulaşamıyor da 100 mail atıyor evinizi biliyor gelsin konuşsun çok saçma yani. Ee şimdi bi anda herkesi süttem çıkma ak kaşık yaptınız devam dediniz ama böyle bağımsız işler sürerse zor olur madem onca laf saydı kaynana nasıl yüzyüze bakacaksınuz neyse sorun yok demek artık.mutluluklar..

Bence ben kendimi yeterince ifade edemedim. Ben nisanlim bilet uzatilma konusunda hakli, bunu kabul ediyorum. Kaynanam bizzat geldi annemden özür diledi, ve bu konu birdaha kesinlikle acilmadi. Nisanlim orda sustugu icin ailesine iki kelime edemedigi icin, utandi babamla yuz yuze konusamadi ilk baslarda gelmedide eve. Benim numarami, vs.. degistirdigim icinde bana sadece E-Maille ulasabildi. Önce Email yoluyla denedi, bakti olmuyor kapimda bekledi belki karsilasiriz diye sonrada dayanamayip yukari cikti babamla konustu. Herkesi sütten cikma ak kasik yapmis olsaydik zaten özür dilenmezdi öyle hic birsey olmamis gibi davranirdik.. Neyse, tskler.

Yukardaki yazimdada söyledigim gibi, haber vermedigim icin bir yere kadar hakli nisanlim. Hataliyim o konuda kabulda ettim. Annem konusuna gelince; Annem ve Babama sonsuz hak veriyorum. Ben daha evlenmedim.. Evlensem ve esimden izin alinmamis olunsa tamam amenna. Ama babam izin verdi ve kendisininde böyle ani cikisla biletin tarihini degistirmesi, biraz abest kacti. Sonucta bu bir saygidir diye düsünüyorum.

Bakın nasıl çelişiyorsunuz kendinizle evlenmemişte olsanız nişanlısınız artık o kişiye karşı sorumluluğunuz başlamış oluyor babanuz tek başına karar veremez nişanlınızı hiçe sayıp bakın saygıdur diyorsun peki onun şimdi göstermesini istediğin saygıyı o zamanda nişanlınız haketmiyoe muydu.o zaman nişanlınızda henüz evli değil size haber vermek zorunda değil ailesiyle istediği kadar tatil yapar size mübah olan iş ona gelince neden değişsin

Back
X