Sizce bu adımı atmalı mıyım?

yaseminbudak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2018
381
89
28
merhaba sevgili kk.
Eski konumdan kısa bir özet gecerek yardım isteyeceğim.kv ile bir tartışma esnasında bana sende hep yemek saatlerinde geliyosun bizde gelinler böyle olmaz gibi seyler söyledi.
ben sanıyorum ki çalışıyorum yoruluyorum diye yemek yapıp çağırıyor meger o benim ona yardım etmemi bekliyormuş.
Üstelik çok sık da gitmedik 10 günde bir belki.
Asıl konum şu eşim bana az önce dedi ki anneler günü yaklaşıyor ramazanda geliyor davet ettiklerinde gideriz yemeğe!
Ben de sen gidersin ben gidemem nasıl yiyim o yemegi o sözlerden sonra dedim.
Eşim ramazan da küslüğü sürdürme büyüklük sende kalsın gibisinden şeyler söyledi.
Ama ben gidersem lafın altında ezilmiş gibi olacagım.yüzsüzlük yapıp gitmişim gibi.oysa bir bardak çay dahi içmek istemiyordum.
Ben ne yapıcam lütfen söyleyin..

Karşındaki büyük bir insan. Ben annem de çağırsa KV de çağırarak biraz erken gitmeye gayret ederim. Hazır sofraya oturunca içime sinmiyor. Annem de KV de biraz erken geleyim de yarışması edeyim diye bekler açıkçası. Seninki de beklemiş.
Uzatmanın bir anlamı yok bence. Başka problemleriniz yoksa gidin.

Ramazanda sizi davet ederlerse ben gidin derim. Ramazanda gercekten kusluk olmasin. Hem soyle dusunun eger gitmezseniz biz davet ediyoruz da gelin hanim gelmiyor derler. Esinizle aranizda neden huzursuzluk ciksin?
Sinir oluyorsaniz o anda bir sey soyleyin. Sayginizi yitirmeden cevap da verebilirsiniz boyle daha sonrasinda ne konular uzar ne icinizde bir sey birikir.
Sizin ramazandaki yemege gitmemeniz durumu iyice buyutur, uzatan uzlasmayan taraf siz olursunuz, degmez bence. Siz akilli davranin, icinize sinmeyen seyi o anda makul bir sekilde paylasin.

Siz yapın diye demiyorum ama,ben olsam lokma yemezdim.Protesto için.Hiç de muhtaç değilim o laflardan sonra diye düşünürdüm. Yemediğimi gören eşim de sanırım bir daha ısrar etmezdi.Ramazan ramazan aç kalırdım ama olsun.
Zati yesem de dokunurdu eminim öyle düşünen bir kadının ellerinden yapılan yemeği. :silah:

Nasil bir dille soyledi bilmiyorum ama beklentisini söylemis sanki. Bazilari kaba bir dil kullaniyor malesef. Ve yapisi boyle. Üzucu olmuş sizin icin ama Ramazanda küslügu devam ettirmeyin derim. Bari biraz erkenden gidin de beklentisi yerine gelsin. Belki de kötu niyeti yoktu. Sadece yanlis seylem şekli.

Siz gittiniz aaa bidaha olay yaşanmayacak herşey güllük gülistanlık olacak zannetmiyorsunuzdur umarım..Rengini belli etmiş ztn gidip gitmemek tabiki sizin kararıniz ama kafanizda gidersem artık iyi oluruz die birşey gecirmeyin ..O yemeğe gitseniz de gitmesenzde sorun yaşayacaksıniz her daim..Onun için ben gidip geleyim sorun yaşayayim önemli diye bir mantiginiz varsa gidin.

Ilk sen davet et ramazanda madem yakinsiniz bir hafta sonuda sen al yemege ..kv oyle agir konusmamis ki o kadar küslük olacak bir durum yok ortada ..ben gidince erken giderim yardim ederim olmadi akşamdan bir çeşit birsey hazirlarim . Tavuk meyvesi tatlisi vs alir giderim kendi ailem bile olsa... ailede calisan baska gelin yoksa duruma alismalari zaman alabilir

Ramazan’da küslük olmaz...
O yüzden gitmenizi öneririm...

Ama onun dışındaki dönemlerde kendiniz yapın yemeğinizi...

Veya gidersenizde yaptığı yemeğe yardımcı olabilirsiniz...
Zor birşey olduğunu düşünmüyorum...

Bence ilk siz alın yemeğe, ondan sonra da davetlerine icabet edersiniz. Böylelikle daha rahat gitmiş olursunuz. Bir de Ramazan sonuçta...

Öte yandan haklısınız gücenmekte

Gidin. Gitmezseniz "ama annem sana bir adım attı ,iyi niyetli yaklaşıyor,sen uzatıyorsun "demesi muhtemel eşinizin.
Ha ramazan 1 ay zaten,bir gün gidersiniz. Sonrasında yine sık sık gitmezsiniz yada yemeğe gitmezsiniz. Çay içer kalkarsınız.

Ben giderim. Konuyu fazla uzatmam. Bazilari eski adetleri sürdürmek ister. Mesela annem anlatti gecen. Onun bir arkadasi esi ile ailesinin yanina gittiginde "bizde gelinler yemez" denilerek karisina yemek verilmemis. Adamda "Ben karimi buraya sizi yemek yerken izletmeye gelmedim" tutmus esini elinden ve cikip gitmis (bunu yapan kendi ailesi).Devir degisti artik. Ben esimin annesine yardim ederim elimden geldigi kadar. Ama o evinde gelip onun isini yapmami beklemez hic. Ben Ramazan haric bile ailede huzursuzluk sevmem. Buda benim gözümde büyütülecek bir durum degil

Gaza getirmek istemem ama ben olsam gitmezdim. Burda o büyük sen alttan al diyenler çıkacaktır muhtemelen ama insanların yaşının büyük olması özür dilemesine mani değil.
Benden özür diledi ama genel anlamda yani sırf o sözü için değil.ama ben yemek yeme konusunda çok içerledim.gitsem de eşin için nasıl yemek yicem esime ne dicem?ne demeliyim?

Karşındaki büyük bir insan. Ben annem de çağırsa KV de çağırarak biraz erken gitmeye gayret ederim. Hazır sofraya oturunca içime sinmiyor. Annem de KV de biraz erken geleyim de yarışması edeyim diye bekler açıkçası. Seninki de beklemiş.
Uzatmanın bir anlamı yok bence. Başka problemleriniz yoksa gidin.
Yani şöyle başka problem konusurken böyle söyledi bana bende buna alındım açıkcası

Ramazanda sizi davet ederlerse ben gidin derim. Ramazanda gercekten kusluk olmasin. Hem soyle dusunun eger gitmezseniz biz davet ediyoruz da gelin hanim gelmiyor derler. Esinizle aranizda neden huzursuzluk ciksin?
Sinir oluyorsaniz o anda bir sey soyleyin. Sayginizi yitirmeden cevap da verebilirsiniz boyle daha sonrasinda ne konular uzar ne icinizde bir sey birikir.
Sizin ramazandaki yemege gitmemeniz durumu iyice buyutur, uzatan uzlasmayan taraf siz olursunuz, degmez bence. Siz akilli davranin, icinize sinmeyen seyi o anda makul bir sekilde paylasin.
Haklısınız gitmesem aynen öyle diyecekler.ama ben nasıl oturup da yemek yicem inanın bilmiyorum o an bogazıma dizilebilir

Siz yapın diye demiyorum ama,ben olsam lokma yemezdim.Protesto için.Hiç de muhtaç değilim o laflardan sonra diye düşünürdüm. Yemediğimi gören eşim de sanırım bir daha ısrar etmezdi.Ramazan ramazan aç kalırdım ama olsun.
Zati yesem de dokunurdu eminim öyle düşünen bir kadının ellerinden yapılan yemeği. :silah:
Ben aynı sekilde eşime dedim iyi küslük olmasın ramazan diye gideyim ama yemem yiyemem diye eşim de ne anlamı kaldı o zaman hiç gitmesen daha iyi dedi küslük bitmez ki o zaman dedi:(

Nasil bir dille soyledi bilmiyorum ama beklentisini söylemis sanki. Bazilari kaba bir dil kullaniyor malesef. Ve yapisi boyle. Üzucu olmuş sizin icin ama Ramazanda küslügu devam ettirmeyin derim. Bari biraz erkenden gidin de beklentisi yerine gelsin. Belki de kötu niyeti yoktu. Sadece yanlis seylem şekli.
Bilmiyorum ki.ama içime sinmiyor gitmek yemek yemek fikri hele eşim olmasa hayatta adım atmam ama...

Siz gittiniz aaa bidaha olay yaşanmayacak herşey güllük gülistanlık olacak zannetmiyorsunuzdur umarım..Rengini belli etmiş ztn gidip gitmemek tabiki sizin kararıniz ama kafanizda gidersem artık iyi oluruz die birşey gecirmeyin ..O yemeğe gitseniz de gitmesenzde sorun yaşayacaksıniz her daim..Onun için ben gidip geleyim sorun yaşayayim önemli diye bir mantiginiz varsa gidin.
Yok ben sorun bitsin kafasında degilim hiç.bitmez biliyorum da ama eşim öyle istiyor ne yapacagım bilmiyorum

Back
X