• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce bu iki meslek olmaz mı??

sorun maddi denge olabilir , herkes eşittir doğarken, kimse kimseden üstün de değildir. ama şöyle bir durum var ki beni endişelendiren , maddi denge. doktor kişi mhendis kişiden yüksek ihtimal daha fazla para kazanacak , erkekler de bu durumu genelde gururuna yediremiyor, ha erkek bu durumu sıkıntı etmez çok da güzel geçinip giderler.
Gururuna yediremeyecek erkek bu ilişkiye başlayıp evlenme yoluna girmezdi diye düşünüyorum benim anlayamadığım iki kişi anlaşmışken aileler neden Türk filmine bağlıyor olayı

Son durum nedir?

şu an askerde sevgilim. annem hala istemiyor. ara ara kabul ederi gibi oluyor. ara ara da ben bişey diyip bozmuyim bu işi tanışınca diyo.

sevgilime boş bidon demeye devam ediyo :/

Bence, sevgilinizin çalışkan, azimli biri olup olmadığı önemli. Her koşulda ailesine bakacak birisi olmalı. Yoksa tembel bir doktor olsa, çalışkan, tuttuğunu koparan bir çevre mühendisinden daha mı kıymetli olacaktı ailenizin gözünde : ) Ama tabii bunu bence de problem edebilir, umuyorum o da iyi bir yerde iş bulur tabii çevre mühendislerinin işi diğer mühendislerden bi tık daha zor ama...

Cocuk muhendismus...neyi begenmiyor anlamadim..niye issiz kalsin ne alaka yani..oyle muhendisler var doktordan cok para kazaniyor.

Eğer siz bu durumu sorun etmeyecekseniz ki bence pekte sorun edilecek bir durummuş gibi görünmüyor o halde takmayın annenizi. Olay sadece maaş muhabbeti mi? Yani kazanç mı? Bunun kıyası mı yapılıyor?

Kız anneleri kızlarına bakmadan karşı tarafın hep iyi yerlere, kariyer olarakta yükseklerde olmasını istiyor. Mesela siz değilde sevgiliniz doktor olsaydı, sizde çevre mühendisi.. Annenize söyleseydiniz havalara uçardı. Yani bu senaryo hepimiz için geçerli :KK48: Çalışmamanız bile önerilirdi. Kocan doktor boşver ya o kazansın sen ye denilebilirdi. Biz toplum olarak hala bu anlayıştayız ne yazıkki.. Ve sanırım bu durum hiç değişmeyecek. Sevgiliniz eğitim olarak denk olmasa bu sorun olurdu. Fakat ne yapar eder parasını kazanır diye düşünüyorum. Sizde mutluysanız koyverin gitsin. Yani ben olsam öyle yapardım :KK53:

Eğer siz bu durumu sorun etmeyecekseniz ki bence pekte sorun edilecek bir durummuş gibi görünmüyor o halde takmayın annenizi. Olay sadece maaş muhabbeti mi? Yani kazanç mı? Bunun kıyası mı yapılıyor?

Kız anneleri kızlarına bakmadan karşı tarafın hep iyi yerlere, kariyer olarakta yükseklerde olmasını istiyor. Mesela siz değilde sevgiliniz doktor olsaydı, sizde çevre mühendisi.. Annenize söyleseydiniz havalara uçardı. Yani bu senaryo hepimiz için geçerli :KK48: Çalışmamanız bile önerilirdi. Kocan doktor boşver ya o kazansın sen ye denilebilirdi. Biz toplum olarak hala bu anlayıştayız ne yazıkki.. Ve sanırım bu durum hiç değişmeyecek. Sevgiliniz eğitim olarak denk olmasa bu sorun olurdu. Fakat ne yapar eder parasını kazanır diye düşünüyorum. Sizde mutluysanız koyverin gitsin. Yani ben olsam öyle yapardım :KK53:

maaş muhabbeti. statü farkı olur diyo. sanki ilkokul mezunuyla evleniyorum. aynen tersi durum olsa bayram ederdi tabiki...

Back
X