Doğuma Hazırlık Sizce cinsiyeti nedir? 7+4 iken

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Ezberbozan

Canparçam... Oğlummm...
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2010
432
5
46
İstanbul
Selamlar herkese :) Dün ultrasona girdik 7+4 teydik. Siz de bebeklerinizle karşılaştırma yaparak tahminde bulunur musunuz :) Şimdiden teşekkür ederim :)

Selamlar herkese :) Dün ultrasona girdik 7+4 teydik. Siz de bebeklerinizle karşılaştırma yaparak tahminde bulunur musunuz :) Şimdiden teşekkür ederim :) Eki Görüntüle 908364
hey allahım bu kadarlıkken doktor bile bilemezken ki biz nasıl bilmemizi beklersin. küçüçük bi şey
allah aşkına mantıklı şeyler sorun
biraz kitap okuyun da mantıklı şeyler sorabilin

Sizin kitap okumadığınız ne kadar da aşikar ? Sahi böylesine sokak ağzı ile eleştirmeyi nereden öğrendiniz kuzum ? Kitap okumayı dahi bilmediğiniz gibi yazımı dahi okuyamamışsınız. Sizi temin ederim ki sizden çok okuduğumuz aşikar :) Rica ederim bir okuma yazma ve okuduğunu anlama kursuna gidin :) Yararınıza olacaktır zira böylesine külhanbeyi gibi saldırmak sizi üzebilir :) Ben doktor tahmininde bulunun demedim açıklamasını da yapayım hemen :) Kendi ultrason görüntünüzle karşılaştırınız dedim :)

cahil olduğunuz yazdığınınz cümlelerden belli
akıl var mantık var bir doktor 16 haftadan önce bebeğin cinsiyetini öğrenemiyor
siz de kalmış kendi ultrason görüntülerinizle karşılaştırın da bi söyleyin cinsiyetini diyosun
bu konuyu okuyan arkadaşlarında bilgisine sunuyorum sizce bu mümkünmü?
komiksiniz size anca gülebiliyorum
neyse canım bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp
sizi biraz bu konuda aydınlatım
ve böylece neyi doğru neyi yanlış bildiğinizi gözden geçirmiş olun
bu da kıyağım olsun

[h=3]ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN CİNSİYETİ NASIL, KAÇINCI HAFTALARDA ANLAŞILIR?[/h]

BEBEĞİN CİNSİYETİ NE ZAMAN BELLİ OLUR?
Hamilelik döneminde bebeğin cinsiyetini belirlemek için ultrason muayenesi yapılır. Bir bebeğin cinsiyeti daha gebelik oluştuğu andan itibaren genetik olarak bellidir ancak bunun dışarıdan gözle veya ultrasonla bakılarak belli olması için bebeğin belli bir büyüklüğe ulaşması gerekir. Ultrason ile bebeğin cinsiyeti en erken 3. ay bittiğinde yani 13 hafta civarında anlaşılsa da bu her zaman mümkün olmaz genellikle 16-17 haftalarda daha net izlenir. 20. haftaya yaklaştıkça cinsiyet en net şekilde değerlendirilir. Nadiren cinsiyet tespitinde yanılmalar olabilir, bir ay sonraki ultrason incelemesinde cinsiyet farklı görülebilir. Bu durum genellikle erkek bebeğin penisinin izlenmemesi durumunda olur. Yani bebeğin cinsiyeti erkek olarak tespit edilmişse yanılma pek olmaz çünkü penis izlenmiştir. Ancak kız denilen bebeklerde yanılma daha sıktır çünkü penisin görülememesi kız olduğu yanılgısını yaratabilir.

Ultrasonografi dışında gebelik sırasında amnosentez (anne karnından amnion suyu alınması) veya, koryon villus biyopsisi, kordosentez gibi yöntemlerle yapılan kromozomal incelemelerde de bebeğin cinsiyeti kesin olarak izlenir. Bu incelemelerde dişi (XX) veya erkek (XY) kromozomal yapısı izlenir.

Bunların dışında evde cinsiyet belirleme testleri üretilmiştir. Bu testler %80 oranında doğru cinsiyeti belirleyebilse de bazı sakıncalarından dolayı önerilmemektedir ve bazı ülkelerde yasaklanmaktadır. Bu konuda detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

kaynak:http://www........................./2011/04/anne-karnindaki-bebegin-cinsiyeti-nasil.html

Türkiye'de bir siz biliyordunuz sanırım bu sır gibi saklanan bilgileri :))) Size sadece gülüyorum. Keşke kapasitenizi biraz olsun geliştirebilseydiniz :) Allah size yardım etsin böyle yaşamak ta zor...
neyse canım sen saçmalamanın ötesine geçemiyorsun hadi allah sana zihin açıklığı versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…