sizce cocukluk arkadasimi hayatimdan cikarmali miyim ?bu bana huzur verir mi?

PNRZNR57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
1.098
42
38
35
Kırıkkale
Merhaba bayanlar,
Eski konumu çoğunuz okumuştur vicdan azabimla alakali o donem sırrımı paylaştığım yanımda olan beni yönlendiren bir arkadasim vardı kendisi ile 13 yaşından bu yana yani yaklaşık 12-13 senedir samimi arkadasiz öncesinde aynı okuldaydik ama samimiyetimiz yoktu.
Ben insanları hayatından çok zor çıkaran biriyim nasıl anlatayım bir öğretmen tayin olsa onu bir daha göremeyecegim diye okul doneminde çok uzulen tasinan komşumuz için kederlenecek kadar insanlara enteresan şekilde alışkanlık duyarım.
Benim sırrımi bilen iki bayan arkadaşım vardi biri eski erkek arkadasimla aynı memleketten..bu kız o eski erkek arkadasimla düşmandi çünkü benimle onun ayrılmasında buyuk payı oldu biz dörtlü takılan bir gruptuk eski zamanlarda ve kız bana aldatilgimi söyledi şimdiki kocası olan erkek arkadaşından duyduğu için.sonra o eski erkek arkadasta bunlari ayırmaya çalıştı çok iftiralar atti sonra inkar etti ddüşman oldular..kız çocukla evlendi ve kocasıyla asla gorusturmuyor . Ama o kızla konuştukça konu hep eski günlere gelirdi keşke böyle olmasaydı derdi bisekilde konu açılırdı düğününe o şehre acilarimi anılarimi tazelememek için ve eşimle gitmek istemdigimden ve esimde istemedigmden gtmedim oda kustu tripler attı sonra bisekilde konusuyorduk ama faceden tel dan sildim aylardır konuşmuyorum ve başka şehirdeyiz görüşmekte istemiyorum çünkü gerçekten geçmişi unutmak zorundayim.bu kızı busekilde çıkardım hayatimdan ki o bana çok çok destek olmuştu kendisi evlenmeden beraber oldugu için bu konuda çok tecrübeli bana sana birşey olmamıştır anlattığın şekilde hem seni aldatan biriyle evlenemezsin yıllarca arkadaşım olan o adam seni aldattı haketmior bir pislik unut gitsin dedi hep hiç üzmedi beni ..

Diğeri ise başta bahsettigim çocukluk arkadasim oda evlenmeden beraber olmustu tehditle şantajla şimdiki erkek arkadaşıyla evlenmek zorunda kaldı.ayrı sehirlerdeydi ozamanlar hayatına birileri girdi çıktı hatalarda yaptı ben onu sadece olumlu yönde yönlendirmeye çalıştim hep destek oldum.doktor vs mevzularinda yanımdaydı ama kocasına anlattı benim durumumu goya yanlışlıkla mesaj atmış ama bu benim çok zoruma gitti ...dün Enson bebekle ilgili bir konuda mesajlasiyorduk esim geliyor sonra konuşalım dedi açıkça eşinin benle konuşmak istemedigni belli eder gibi oysa bana geçmişi unut ben neler yaptım hepsini unuttum teyzemin kızı neler yaptı unuttu sen neden Bukadar hassassin diyordu..geçenlerde bi konuda sohbet ediordk bakirelik ile ilgili bir konu açıldı benim ilişkiye grmedigim halde o kabus geceden dolayi zarar gördüğünü kan gelmeme ihtimalini vs biliyordu benim evlenince kan gelmemesnden nekdr korktuğumu beni yonlendirende oydu.birinden bahsediyordu o kız için bakire değil dyordu kuzenim ama yalanmis onun kocası seninkinede benzemez dışarı bile çıkarmıyor kızı dedi kocami ve kendimi okadar kötü hissettimki bunu enyakin arkadaşım soledi su hayatta kimse gercekten yanında gozuksede olmuyormuş zaafinla gün gelip yaralayabiliyormus bunu anladım buarada operasyon geçirdiğim gün antibiyotik almak için kardeşini eczaneye bile gondermdi ben hem psikolojik olarak hemde yürümek olarak çok kötü durumdaydim.bana dedigi ise ben sertaç la evlenmek yerine keşke bu yolu secseydim süper fikir dedi o an kahrolmustum :(((
Şimdi bana kayınvalidesi vs sorunlarıni yazar mesaj atar ama sanki ben mi alinganim o mu kastediyor bilmiyorum canım yaniyor .zaten başka sehirlerdeyiz yollarimizi ayirsak konusmama sebebinide soylermi ??sizce napmaliyim.ben onu dost gormstum ama minibüste tel unuttum işten izin alamadım o izinliydi rica ettim hastayım evden çıkmadım dedi yalanmis aynı yerdeki kuaföre gtmis ama esnaf odası minibüs için tel u sormamis..sonra bana açıktan okuyalim diyen sonra gizlice form alan tercih yapan yine o..bunlari tesadüfen öğrendim ve şans o ya ben kazandım o kazanammsti ki son gün tercih yapmstim gtmesem daha hayırlı o pisligi tanımazdim ama neyse...Hee birde ben sozlenince şantaj yapan sevgilisinn askere gtmesini beklemeden evlenmek için baskı yaptı...benden ikihafta önce evlendi... Bunlar var ama ben burun ameliyatı olduğumda beni merak edip aglamasida var.siz olsaniz napardiniz ???

Buarada stres ve yorgunluk yasak böyle şeyleri takmam bile yanlış ama bana naber diye bile mesaj atsa arkadaşım kötü hissediyorum kendimi.tiroid hastasiyim ve Hamileyim . Bebegim için erken doğum riski var ama takintilym malesef insanların benim hakkimda ne düşündügunu önemsiyorum belki akıllarına gelmedigim insanlar için hakkimda şöyle düşünüyordur vs diye kendimi uzuyorum.buarada komsumuzun kızı vefaat etti hemde aniden beyninde tümör varmış bilmiyordu hastaneye yattı ikigun içinde vefaat etti Yasitim benimde...o an dünya telasinin aslında nekadar boş oldugunu bu ömrü bole uzuntulerle harcamamak gerektiğini düşünmüştüm ama yine kendimi aynı düşüncelerden alamiyorum boş kaldıkça...bebegim sağlıkla dogsa iş hayatına geri dönsem ve bu saçmalıklari bian önce kafamdan bi atabilsem :(

yahu bu insanlarla göbek bagın mı var?
hani akrabalık ilişkilerin olsa veya onlarla küsersem eşim uzulur görümcem vs desen hadi neyse...
seni sıkıntıya düsürüyor, takıntılarını arttırıyor ve gecmisini surekli hortlatıyorlarsa bırak gorusme.
birbiriniz icin o kadar kopamayan insanlar olsaydınız burada anlattıgınız gibi canınızı sıkacak seyler olmazdı. bence cok buyutulecek seyler degil ama sizi rahatsız ediyorsa gorusmeyin olsun bitsin :21:
bir de siz can taşıyorsunuz... deger mi bu kadar kendinizi uzmeye, esinizle mutlu olmaya bakın :34:

yahu bu insanlarla göbek bagın mı var?
hani akrabalık ilişkilerin olsa veya onlarla küsersem eşim uzulur görümcem vs desen hadi neyse...
seni sıkıntıya düsürüyor, takıntılarını arttırıyor ve gecmisini surekli hortlatıyorlarsa bırak gorusme.
birbiriniz icin o kadar kopamayan insanlar olsaydınız burada anlattıgınız gibi canınızı sıkacak seyler olmazdı. bence cok buyutulecek seyler degil ama sizi rahatsız ediyorsa gorusmeyin olsun bitsin :21:
bir de siz can taşıyorsunuz... deger mi bu kadar kendinizi uzmeye, esinizle mutlu olmaya bakın :34:

Haklisiniz canimi yakıyor anılar dışında bir bağımiz yok annemlerin orda ailesi oturuyor annem sorar arada napiyor falan diye onada iyi der geçistiririm.BuarAda benim bu hayatta tek kus kaldığım insan eski sevgilimdir yoksa kimseyle dargin kalamam icim acir... Onla bile kus deildim bana hakaret sözlerini duyana kadr sonrada allaha havale ettim öncesinde hakkımı helal bile etmiştim ama o sözlerden emin değilim... Bu kizlada küs deilde uzaklassam cevap falan yazmasam haksızlık edermiyim ???

Haklisiniz canimi yakıyor anılar dışında bir bağımiz yok annemlerin orda ailesi oturuyor annem sorar arada napiyor falan diye onada iyi der geçistiririm.BuarAda benim bu hayatta tek kus kaldığım insan eski sevgilimdir yoksa kimseyle dargin kalamam icim acir... Onla bile kus deildim bana hakaret sözlerini duyana kadr sonrada allaha havale ettim öncesinde hakkımı helal bile etmiştim ama o sözlerden emin değilim... Bu kizlada küs deilde uzaklassam cevap falan yazmasam haksızlık edermiyim ???

nasıl rahat edeceksen oyle yap, ararsa hee hee der geçersin. azıcık mesafeli davranırsın. o da cok sık aramaz zaten.
gecmisinde belli ki hataların olmus. madem yeni guzel bir hayat kurmaya calısıyorsun bırak gecmisi.
kimseye haksızlık ettigin falan olmaz, o kız sana muhtacken sırtını da dönmüyorsun ki. takma bu kadar

nasıl rahat edeceksen oyle yap, ararsa hee hee der geçersin. azıcık mesafeli davranırsın. o da cok sık aramaz zaten.
gecmisinde belli ki hataların olmus. madem yeni guzel bir hayat kurmaya calısıyorsun bırak gecmisi.
kimseye haksızlık ettigin falan olmaz, o kız sana muhtacken sırtını da dönmüyorsun ki. takma bu kadar

Teşekkür ederim sirt donmem söz konusu deil ztn nezmn kaynanasi ve eltisiyle sorunlari olsa ozMan yazıyor anlatıyor sonra ben kocama bakirelgimi vverdim evlenmek zorunda kaldım beni el üstünde tutması gerekiyor gibi sözleriyle belki bilerek belki bilmeden beni yaralıyor...buarada kocası ile ayrı olduğu dönemde evlenmeden önce çocuk bunun aldattıgini öğrendi ve şantaj yapıyordu eve cd gondercekti ben yalvar yakar mani olup onun deyiminle hayatını kurtarmistim...doğum yapınca beni merak edicek bi ozaman haber versem sonrada hiç konusmasam diyorum onunda bir bebegi oldu benden önce doğum yapacagi gece başka şehirde oldgmz için sabaha kadar uyumadim beklemstm tel la ondan haber o ise esinin yanında bana yazamıyor... bunu ssöyledigmde yok sertaç unutmstr sana öyle gelio ben ilgilendigm için yazamiorm falan diyor..

canım hoşgeldin aramıza tekrar...
bence arkadaşın çok dengesiz ve güvenilmez biri..bir yaptığı bir yaptığını tutmuyor ..sözleri lafları seni incitiyorsa onunla konuşmayı kesmelisin bence , bu dönemde alınganlık da olablir evet ama bi şekilde seni kırıyor bu kız demek ki.en azından doğuma kadar görüşme bu kızal cevap yazma mesajlarına falan..hem o kadar yılın hatrı var konuşmama sebebini açıklayacak kadar basit değildir heralde? bende de bu takıntılar var biliyosun ama biz bazen cok senaryo yazıyoruz obsesyondan dolayı..kuruntu yapıyoruz.:5:

Arkadaşım ben senin dert edindiğin şeylere hiç anlam veremiyorum, lütfen kusura bakma.
Buraya konular açmak bir çözüm değil senin için.

Bu ruh halinden kurtulman için ciddi bir tedaviye ihtiyacın olduğunu düşünüyorum..

Seni yoran insanı silkeler atarsın hayatından olur biter..
Şu uzun uzun yazdığın sayfaya değmez.

Arkadaşım ben senin dert edindiğin şeylere hiç anlam veremiyorum, lütfen kusura bakma.
Buraya konular açmak bir çözüm değil senin için.

Bu ruh halinden kurtulman için ciddi bir tedaviye ihtiyacın olduğunu düşünüyorum..

Seni yoran insanı silkeler atarsın hayatından olur biter..
Şu uzun uzun yazdığın sayfaya değmez.

Dediğim gibi arkadaşım hayatimdan insanları kolay çıkaramıyorum ve onun tek arkadasi benim kendisi kolay arkadaş edinemeyen kaprisli biri...yaşadıgi şehirde evlenince gitti kimsesi yok.yine kayınvalide sorunları olucak ve anlatmaya ihtyc duyacak ama ben yanında olmak istemiyorum artık bilerek yada bilmeyerek beni üzdüğü için..ama kimsesi olmadigi ve anlatamaycgi için tel dada bana ulasamayacgi için irtibatı kestigimde ona haksızlık edermiyim diyorum kimseyi üzmemek saçma ama ben neden kimseye kiyamiyorum :( çok gereksiz bunu dert etmem ama alışkanlıklardan dostlarımdan hayatimdakilerden çok çok zor vazgeçiyorum..

canım hoşgeldin aramıza tekrar...
bence arkadaşın çok dengesiz ve güvenilmez biri..bir yaptığı bir yaptığını tutmuyor ..sözleri lafları seni incitiyorsa onunla konuşmayı kesmelisin bence , bu dönemde alınganlık da olablir evet ama bi şekilde seni kırıyor bu kız demek ki.en azından doğuma kadar görüşme bu kızal cevap yazma mesajlarına falan..hem o kadar yılın hatrı var konuşmama sebebini açıklayacak kadar basit değildir heralde? bende de bu takıntılar var biliyosun ama biz bazen cok senaryo yazıyoruz obsesyondan dolayı..kuruntu yapıyoruz.:5:

Hosbulduk canım sen nasilsin toparlandinmi ??? Evet obsesyon pesimizde :)

Dediğim gibi arkadaşım hayatimdan insanları kolay çıkaramıyorum ve onun tek arkadasi benim kendisi kolay arkadaş edinemeyen kaprisli biri...yaşadıgi şehirde evlenince gitti kimsesi yok.yine kayınvalide sorunları olucak ve anlatmaya ihtyc duyacak ama ben yanında olmak istemiyorum artık bilerek yada bilmeyerek beni üzdüğü için..ama kimsesi olmadigi ve anlatamaycgi için tel dada bana ulasamayacgi için irtibatı kestigimde ona haksızlık edermiyim diyorum kimseyi üzmemek saçma ama ben neden kimseye kiyamiyorum :( çok gereksiz bunu dert etmem ama alışkanlıklardan dostlarımdan hayatimdakilerden çok çok zor vazgeçiyorum..

O zaman kendinden vazgeçmeye devam et arkadaşım, ne diyim:31:

Dediğim gibi, burada konu açmak senin için bir çözüm değil. Bir uzman desteğiyle şu karamsar yapından ve ruh halinden kurtulmaya bak.

Duzgun yamuk bile (cokgen olan) bunlardan daha duzgundur yemin ederim.
1.Kimse kimseye yanlislikla mesaj atmaz.Bunu bir gecsin.Sir tutamayan guvenilmez biri.
2.Siz rahatsizken kardesini ilac almaya gondermiyor,vicdansiz
3.O kan gelmedigi icin eve kapatilan icin cok uzuldum.Hala boyle insanlar(!) var.Guya bunu size anlatip aslinda alttan alta size dokunduruyor.
4.Gecmisten bahsedip luzumsuzluk yapiyor.Artik evlisiniz.Ne bu seviyesizlik ondaki?
5.Bu dunyaya gobeginiz onla bagli gelmediniz.Onsuz bal gibi yaparsiniz.Yeni dost edinin
6.Ondan kurtulunca olur da size bisey derse YANLISLIKLA seni hayatimdan sildim deyin
Mutluluklar...

Son düzenleme:
Duzgun yamuk bile (cokgen olan) bunlardan daha duzgundur yemin ederim.
1.Kimse kimseye yanlislikla mesaj atmaz.Bunu bir gecsin.Sir tutamayan guvenilmez biri.
2.Siz rahatsizken kardesini ilac almaya gondermiyor,vicdansiz
3.O kan gelmedigi icin eve kapatilan icin cok uzuldum.Hala boyle insanlar(!) var.Guya bunu size anlatip aslinda alttan alta size dokunduruyor.
4.Gecmisten bahsedip luzumsuzluk yapiyor.Artik evlisiniz.Ne bu seviyesizlik ondaki?
5.Bu dunyaya gobeginiz onla bagli gelmediniz.Onsuz bal gibi yaparsiniz.Yeni dost edinin
6.Ondan kurtulunca olur da size bisey derse YANLISLIKLA seni hayatimdan sildim deyin
Mutluluklar...

Okadar güzel anlatmissinki madde madde ağzına sağlık.. sır tutamamaktan öte hep benim boyumu,zekami, iş ve okul basarimi kiskanmis biri.boy kompleksi var bende standartlardan uzunum bu aslında çok hoşuma gtmesede insanların hoşuna giden bir durum ama ozellikle hamilelikte biraz kötü sirtim ağrıyor .ben basit kiskancliklarini hep kaprisliligine çocuksu yapısina verdim .benim çok fazla arkadaşım var iş ve okul hayatindan.çevresinde sevilen biriyim..beni kiskandgni herkes söyler ben olurmu Oyle sey der güler geçerdim ama dusunuyormda ben hep onu enyakin arkadaşım olarak tek tarafli gormusum o ise başka arkadasi olmadgi için beni arkadasi olarak görmüş şimdi daha sağlıklı düşününce bunu net görüyorum hem eşi Ogrendiginde bu benim hayatımin sırrı ve kocanın bilmesi çok çok kötü benim kocamin durumunu onun gözünden dusunsene dedigmde ben kivirdim sonradan oda unuttu gtti dedi çok zorladgmda ise ya o şekilde kivirmaz olurmuyum yoksa banada guvenmez ne bilsin ilkim olduğunu senden pay bicip yanlış anlar falan dedi nekadar acitici..hiç uzulmeme gerek yok hayatimdan çıkarmak yararıma olucak ahde vefa yapmami gerektiren bir durum yok bunu sizlerin fikirleriyle çok daha net anladım..yorum yapan herkese teşekkürler.

Diğer konunu biliyorum. Sen bu arkadaşını çıkarsan hayatından, o dönem tanıdığın herkesi çıkarsan, yetmedi , dünyanın öbür ucuna da gitsen, gezegen de değiştirsen, senin için değişen birşey olmayacak. Sorun senin içinde çünkü, ciddi anlamda psikolojik destek almalısın , temiz bir sayfa açıp, en azından normale yakın bir hayat yaşayabilmenin tek yolu bu. Çok üzülüyorum senin için :(

Diğer konunu biliyorum. Sen bu arkadaşını çıkarsan hayatından, o dönem tanıdığın herkesi çıkarsan, yetmedi , dünyanın öbür ucuna da gitsen, gezegen de değiştirsen, senin için değişen birşey olmayacak. Sorun senin içinde çünkü, ciddi anlamda psikolojik destek almalısın , temiz bir sayfa açıp, en azından normale yakın bir hayat yaşayabilmenin tek yolu bu. Çok üzülüyorum senin için :(

Canım enaZindan ben mutlu olmaya calistgmda bana bunu birsekilde ima eden biri olmazsa yinede daha mutlu olurum ..ya ben sandığınz kadar dışarıdan mutsuz görünen biri deilim kendimle kaldığımla bunları dusunuyorum normalde güleryüzlü neşeli biriyim ama ışte aklıma getiren imalı şeyler vs olunca tetikleniyor tabi...tamam belki bu konuyu kendi içimde unutamam ama bu kızın bana yaptıkları normalde bir dostun yapması gerekenlermi yoksa abartıyor muyum ??

Okadar güzel anlatmissinki madde madde ağzına sağlık.. sır tutamamaktan öte hep benim boyumu,zekami, iş ve okul basarimi kiskanmis biri.boy kompleksi var bende standartlardan uzunum bu aslında çok hoşuma gtmesede insanların hoşuna giden bir durum ama ozellikle hamilelikte biraz kötü sirtim ağrıyor .ben basit kiskancliklarini hep kaprisliligine çocuksu yapısina verdim .benim çok fazla arkadaşım var iş ve okul hayatindan.çevresinde sevilen biriyim..beni kiskandgni herkes söyler ben olurmu Oyle sey der güler geçerdim ama dusunuyormda ben hep onu enyakin arkadaşım olarak tek tarafli gormusum o ise başka arkadasi olmadgi için beni arkadasi olarak görmüş şimdi daha sağlıklı düşününce bunu net görüyorum hem eşi Ogrendiginde bu benim hayatımin sırrı ve kocanın bilmesi çok çok kötü benim kocamin durumunu onun gözünden dusunsene dedigmde ben kivirdim sonradan oda unuttu gtti dedi çok zorladgmda ise ya o şekilde kivirmaz olurmuyum yoksa banada guvenmez ne bilsin ilkim olduğunu senden pay bicip yanlış anlar falan dedi nekadar acitici..hiç uzulmeme gerek yok hayatimdan çıkarmak yararıma olucak ahde vefa yapmami gerektiren bir durum yok bunu sizlerin fikirleriyle çok daha net anladım..yorum yapan herkese teşekkürler.

Evet kesinlikle.Senin evladin onemli olan.Mademki onun tek arkadasi sensin,o zaman seni el ustunde tutmasi gerekir.Bununki dengesizlik.Bosver ne hali varsa gorsun.Bu huylariyla kimse yaninda tutmaz onu zaten.Senin evladin saglikla dogsun gozunde ne o kalir ne baskasi:emir_bebek:

Evet kesinlikle.Senin evladin onemli olan.Mademki onun tek arkadasi sensin,o zaman seni el ustunde tutmasi gerekir.Bununki dengesizlik.Bosver ne hali varsa gorsun.Bu huylariyla kimse yaninda tutmaz onu zaten.Senin evladin saglikla dogsun gozunde ne o kalir ne baskasi:emir_bebek:

İnsallah canım saolasin.yarın doktor kontrolüm var 35.haftam erken doğum riskim vardı 36 bitene kadR doğum yapmamak sağlıkliymis 40 ta en son süreç.insallah sorun yoktur ve oğlum zamanında gelir .hayırlı geceler insallah yarın güzel haberler gelir doktordan oğlumla ilgilide böyle şeylerle boğulmaktan kurtulurum..

Canım enaZindan ben mutlu olmaya calistgmda bana bunu birsekilde ima eden biri olmazsa yinede daha mutlu olurum ..ya ben sandığınz kadar dışarıdan mutsuz görünen biri deilim kendimle kaldığımla bunları dusunuyorum normalde güleryüzlü neşeli biriyim ama ışte aklıma getiren imalı şeyler vs olunca tetikleniyor tabi...tamam belki bu konuyu kendi içimde unutamam ama bu kızın bana yaptıkları normalde bir dostun yapması gerekenlermi yoksa abartıyor muyum ??

Tam olarak bilemem tabi ama bana bu arkadaşını hayatından çıkarmak için biraz bahane arıyormuşsun gibi geldi. O da benzer şeyleri yaşamış biri olarak neden sana imada bulunsun ki ? Bu anlamda abartıyor , yanlış anlıyor olabilirsin . Ama sana gerçekten yalan söylediğinden, seni kıskandığından eminsen, içinde en ufak bir kuşku yoksa,onsuz kendini daha iyi hissedeceksen, tabi ki araya mesafe koyabilirsin.

İnsallah canım saolasin.yarın doktor kontrolüm var 35.haftam erken doğum riskim vardı 36 bitene kadR doğum yapmamak sağlıkliymis 40 ta en son süreç.insallah sorun yoktur ve oğlum zamanında gelir .hayırlı geceler insallah yarın güzel haberler gelir doktordan oğlumla ilgilide böyle şeylerle boğulmaktan kurtulurum..

Insallah.Haberdar et bizi.Umarim terslik olmaz

Back
X