Sizce doğal burun nedir ?

Sondor

♪♫ Kanatlarım var burnumda ♫♪
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2017
442
428
103
Bu foruma burun ameliyatı olmam gerektiği için bilgi edinmek amacıyla geçtiğimiz ocak ayında üye oldum.O günden bu yana burun estetiği konusunda çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Öncelikle bunun için teşekkür ederim .

Doktor arayışım sırasında burun ameliyatı geçirmiş ya da geçirecek olanların çok büyük kısmı doğal burun istediklerini söylüyorlar .Ancak sanırım doğal burun tanımı kişiden kişiye değiştiği için bazen insanlar tam olarak ne istediklerini anlatamamış oluyorlar .

Doğal burun sizce hangisidir ?Doktorunuzdan doğal burun isterken tam olarak ne kastediyorsunuz?

a) Estetikli olduğu belli olsa da biçimi kusursuz , burun delikleri orantılı ,yüze uygun ideal ve mükemmel burun.

b) Kendi burnunuzun kusurları giderilmiş, rötuşlanmış ama çok değiştirilmemiş hali , kemer varsa yok edilmiş deviasyonu düzeltilmiş, ana hatlarına dokunulmamış burun.

Sanırım biz doktorlardan doğal burun istediğimizde doktorlar ikinciyi anlıyor .Eğer burnunuzdan memnunsanız ya da çok fazla değişiklik istemiyorsanız yapılan burun mutlu ediyor .Ama hasta a şıkkı diyor, doktor b anlıyorsa ameliyat sonrasında istenen sonuç alınamıyor ve bazı insanlar mutsuz oluyor .

Bu nedenle doğal burun" isterken aklımızda nasıl bir burun olduğunu erkenden iyice tanımlamak yerinde olur diye düşünüyorum. Böylece "Ben doğal burun istiyordum ama burnum çok küçük olmuş " ya da "Burnum fazla doğal olmuş " diye üzülen insan sayısı azalabilir .

Önceden söyleyeyim amacım kimsenin tercihini eleştirmek değil .Her insanın huyu ,hassasiyeti , dileği farklı . Amacım söylediğimizle aklımızdakinin birbiri ile uyup uymadığını görmek.

Son düzenleme:
Bende ameliyat olmayi dusunup doktora nasıl bir burun istediğimi nasıl anlatsam diye düşünenlerdenim. Aynı sizin gibi düşünüyorum. Kesinlikle A şıkkı demeliyiz. Bende başta hep doğal burun olsun derim diye düşünüyordum ama sonradan doğal burun diyenlerin burnunun burun kanatlarina hiç dokunulmadigini hatta uzunluğuna bile aman aman müdahale edilmediğini gördüm.. ve memnun değiller. Kesinlikle olan burnumdan çok farklı bir burun istediğimi anlatmayı düşünüyorum doktora.. Bu yazı çok aydınlatıcı olmuş teşekkür ederim :KK51:

ameliyat geçirmeden önce ben ne istediğimi bilmiyordum açıkcası kavislimi düzmü düşünmedim bile kemerli bir burnum vardı ama ben önden görüntüsüne takıntı yapmıştım daha küçük olsun istiyordum tek düşüncem oydu. doktora doğal olsun dedim ama ne kastettim acaba bilmiyorum :) geçen eskiden burnunu beğendiğim insanların fotoğraflarına baktım (estetiksiz) gerçekten burunları öyle kusursuz falan değilmiş küçük burunlu herkesi beğenip özeniyormuşum.
mesela bir arkadaşımın burnu o kadar kalkık ki kendisi öyle istemiş ama ben hiç beğenmemiştim gerçekten gördüğüm en estetikli burundu burnuna bakan birinin estetikli olduğunu anlamaması mümkün değil. sanırım insanların doğaldan kastı biri burunlarını incelediğinde kesin estetik diye düşünmemeleri. kavisli kalkık burunları sevmiyor genelde doğal isteyenler.

Ben de teşekkür ederim :KK54:
Ne istediğimizi bilmek önemli ama karşımızdakine de anlatabilmek de aynı derece önemli

Ben de tam tersi ya yüzüm değişirse , çok değişik bir burunla uyanırsam diye korkuyordum.estetik olduğum hiç belli olmasın istiyordum. O yüzden sözle anlatmak yerine eski resimlerimi götürdüm , kendi burnumun yamuk olmayanı olsun diye açıkladım. yüzüm zaten geniş , ortasında minik kavisli bir burun kaybolur gider ama asıl sorun ben çok büyük değişikliği yadırgarım .Alışmışım yüzüme ..

.

Son düzenleme:
ben B şıkkını istedim. uzaktan bakıldıgında estetik oldugu belli olmasın cok kalkık kavisli olmasın doğal olsun. nefesim acılsın o önemli şekli size bırakıyorum dedim. yinede fotolarımdan anlaşılıyor burnumun değişikliği. ameliyat oldugımu söylemedim ama 15-20 kişi msj attı farkedip

ameliyat geçirmeden önce ben ne istediğimi bilmiyordum açıkcası kavislimi düzmü düşünmedim bile kemerli bir burnum vardı ama ben önden görüntüsüne takıntı yapmıştım daha küçük olsun istiyordum tek düşüncem oydu. doktora doğal olsun dedim ama ne kastettim acaba bilmiyorum :) geçen eskiden burnunu beğendiğim insanların fotoğraflarına baktım (estetiksiz) gerçekten burunları öyle kusursuz falan değilmiş küçük burunlu herkesi beğenip özeniyormuşum.
mesela bir arkadaşımın burnu o kadar kalkık ki kendisi öyle istemiş ama ben hiç beğenmemiştim gerçekten gördüğüm en estetikli burundu burnuna bakan birinin estetikli olduğunu anlamaması mümkün değil. sanırım insanların doğaldan kastı biri burunlarını incelediğinde kesin estetik diye düşünmemeleri. kavisli kalkık burunları sevmiyor genelde doğal isteyenler.

Konuyu açtıktan sonra okuduklarıma göre en çok istenen burun biçimleri gözlemlediğim kadarıyla şöyle :

küçük burun
geniş olmayan burun kanatları
ince biten burun ucu ya da hafif sivri burun ucu

Doğal burundan kastedilen daha çok
oyuk bir kavis olmaması
burun ucunun abartılı kalkık olmaması

Bu isteklerin bazıları cilt tipi ,yüz tipi nedeniyle tam karşılanmayabilir gibi geliyor .Örneğin kalın derili burun - sivri burun ucu gibi .
Bir de yüz tipine uyumlu olmalı .Geniş bir yüzün ortasında çok minik bir burun , düz bir yüzde kavisli burun doğal durmaz gibi geliyor ( profili iyice basık gösterir )

Konuyu açtıktan sonra okuduklarıma göre en çok istenen burun biçimleri gözlemlediğim kadarıyla şöyle :

küçük burun
geniş olmayan burun kanatları
ince biten burun ucu ya da hafif sivri burun ucu

Doğal burundan kastedilen daha çok
oyuk bir kavis olmaması
burun ucunun abartılı kalkık olmaması

Bu isteklerin bazıları cilt tipi ,yüz tipi nedeniyle tam karşılanmayabilir gibi geliyor .Örneğin kalın derili burun - sivri burun ucu gibi .
Bir de yüz tipine uyumlu olmalı .Geniş bir yüzün ortasında çok minik bir burun , düz bir yüzde kavisli burun doğal durmaz gibi geliyor ( profili iyice basık gösterir )

doktorum bana yapılabilecek en doğal burnu yaptı gerçekten ama gerçekten herkes çok beğendi herkes estetikli olduğu belli olmuyor dedi burnum bazen o kadar hoşuma gidiyor ki (normalde doğal istememiş olmama rağmen) bazen de keşke daha küçük olsaydı kanatları şöyle olsaydı delikleri böyle olsaydı diyorum yani kafam karışmış durumda burnum daha ne kadar değişir bilmiyorum 4. ayımdayım eski burnumu çook takıntı yapmış olduğum için şu anki halinden çoook memnunum ama ufak dokunuşlar düşünmüyor değilim

burnunuz değişirmi bilmiyorum dün akşam realself okuyodum kızın biri 5. ayında burnum kocaman yazmış fotoğraf koymuş revizyon soruyordu harbiden çok genişti hani burda burnum büyük kaldı diye koyulan fotolar o kızın burnunun yanında fındık burun kalır. sonra 11. ayında memnunum şişmiş şu an küçüldü yazmış foto koymamış ama

Bence yüze uygun bir burun doğal burundur. Yüzdeki oranlara göre yapılan kusursuz bir burun da doğal durur. Ya da kusurlu ama yüze uyumlu burun da doğal durur bence burda püf nokta yüze uyumlu olması. Kalkik ve kavisli burunlarin doğal olmadığını iddia edemeyiz öyle yüzler var ki kalkik burun çok yakışıyor ve böylelerine düz burun yapılınca cok yapay duruyor. Tam tersi düz burun yakışacak yüz hatlarına kalkik burun yapmak da son derece yapay durabiliyor. Bence ameliyat olacak kişilerin önce yüzlerini iyice bir analiz etmeleri ve sonra yakışanı tercih etmeleri doğallığı yakalamak açısından onemli. Tabi cogu insan yüzüne ne tip bir burun yakisacagini bilemeyebiliyor bu noktada estetik algisi yüksek bir dr a ameliyat olmak çok önemli.

Bence yüze uygun bir burun doğal burundur. Yüzdeki oranlara göre yapılan kusursuz bir burun da doğal durur. Ya da kusurlu ama yüze uyumlu burun da doğal durur bence burda püf nokta yüze uyumlu olması. Kalkik ve kavisli burunlarin doğal olmadığını iddia edemeyiz öyle yüzler var ki kalkik burun çok yakışıyor ve böylelerine düz burun yapılınca cok yapay duruyor. Tam tersi düz burun yakışacak yüz hatlarına kalkik burun yapmak da son derece yapay durabiliyor. Bence ameliyat olacak kişilerin önce yüzlerini iyice bir analiz etmeleri ve sonra yakışanı tercih etmeleri doğallığı yakalamak açısından onemli. Tabi cogu insan yüzüne ne tip bir burun yakisacagini bilemeyebiliyor bu noktada estetik algisi yüksek bir dr a ameliyat olmak çok önemli.
KESİNLİKLE katılıyorum. Noktası noktasına süper açıklamışsın. Bence burnumu şöyle istiyorum böyle istiyorum demek çok doğru değil. Bu konuda derin bilgiye sahip doktora danışmak en doğrusu. Çünkü bir doktorun yazısını okumuştum. Hastasına bu kadar kavisli kalkık yapmayalım diye defalarca söylemiş. Hastası ise ısrar etmiş. Sonuç hastası sonrasında doktorun lafına gelmiş ve revizyon yapılmış. Sonrasında doktor ne yapmış mantıklı olan burunu yapıo yanı hastasının düşüncesine göre değil doğru olanı yapıor. bence iyi doktora gitmek lazım yüzün kaldırabileceği neyse onu yaptırmak.

KESİNLİKLE katılıyorum. Noktası noktasına süper açıklamışsın. Bence burnumu şöyle istiyorum böyle istiyorum demek çok doğru değil. Bu konuda derin bilgiye sahip doktora danışmak en doğrusu. Çünkü bir doktorun yazısını okumuştum. Hastasına bu kadar kavisli kalkık yapmayalım diye defalarca söylemiş. Hastası ise ısrar etmiş. Sonuç hastası sonrasında doktorun lafına gelmiş ve revizyon yapılmış. Sonrasında doktor ne yapmış mantıklı olan burunu yapıo yanı hastasının düşüncesine göre değil doğru olanı yapıor. bence iyi doktora gitmek lazım yüzün kaldırabileceği neyse onu yaptırmak.

evet ben de size katılıyorum, başkasında beğendiği burnu kendisinde istemesi normal olabilir fakat ona yakışacak mı yüzüne uyacak mı bunlara dikkat edilmesi gerek, doktora fotoğraflarla gidip "bu burundan istiyorum " demek çok doğru değil fakat fotoğraflarla istedi burnu dr una gösterip "bu şekilde bir burun benim yüzüme yakışır mı?) diye sorgulamak beklentileri ne derece karşılayıp karşılamayacağı açısından çok yerinde olur. ya da kendisine yüz şekline cilt tipine ve burun yapısına bağlı olarak nasıl yapılabilir ve bu yapılan onu ne kadar tatmin eder bunların da gözününe alınarak öyle karar verilmeli bence.

Doktorun da işi çok zor .:110:
Doktor iyi bile olsa hasta çok ısrarcıysa ya hastanın isteğine göre ona uygun olmayan burnu yapacak ama sonradan sorun çıkacak ya da hastayı reddedecek hasta başka bir doktor arayacak ,üçüncü ihtimal de hastanın dediğini değil kendi deneyimine göre ona uygun olan burnu yapacak ..

evet ben de size katılıyorum, başkasında beğendiği burnu kendisinde istemesi normal olabilir fakat ona yakışacak mı yüzüne uyacak mı bunlara dikkat edilmesi gerek, doktora fotoğraflarla gidip "bu burundan istiyorum " demek çok doğru değil fakat fotoğraflarla istedi burnu dr una gösterip "bu şekilde bir burun benim yüzüme yakışır mı?) diye sorgulamak beklentileri ne derece karşılayıp karşılamayacağı açısından çok yerinde olur. ya da kendisine yüz şekline cilt tipine ve burun yapısına bağlı olarak nasıl yapılabilir ve bu yapılan onu ne kadar tatmin eder bunların da gözününe alınarak öyle karar verilmeli bence.
Benim de randevum var ama resim götürmeyi düşünmüyorum. Zaten doktoru çok araştırdım yaptığı burunlar kafamdaki beklentiyi karşılıyor. Zaten doktor önden ve yandan görüntüsü ile ilgili bir tasarım yapacak o tasarım üzerinden beklentimi belirtmeyi düşünüyorum. Ama dediğim gibi önce doktorun düşüncesini öğrenicem kafa olarak aynı düzlemde miyiz bunu görmek önemli.Benim genel olarak düşüncem budur arkadaşlar bilmiyorum ne kadar doğru düşünüyorum.

Benim de randevum var ama resim götürmeyi düşünmüyorum. Zaten doktoru çok araştırdım yaptığı burunlar kafamdaki beklentiyi karşılıyor. Zaten doktor önden ve yandan görüntüsü ile ilgili bir tasarım yapacak o tasarım üzerinden beklentimi belirtmeyi düşünüyorum. Ama dediğim gibi önce doktorun düşüncesini öğrenicem kafa olarak aynı düzlemde miyiz bunu görmek önemli.Benim genel olarak düşüncem budur arkadaşlar bilmiyorum ne kadar doğru düşünüyorum.

bence fotoğrafla git, senin burun yapına benzer birinin ve estetik sonrası halini beğendiğin bir foto ile git, aklındakini de bilsin sana ona göre cevap versin, senin hayal ettiğin istediğinle dr un düşündüğü farklı olabilir, bunu fotoğraflarla netleştirebilirsin, senin burun yapına göre en yakın ulaşabileceği sonucları sana daha önceki hastalarından fotoğraflarla göstersin, hem beklentini ona göre ayarlamış olursun, ayrıca tasarımlara da çok güvenme yanıltıcı olabiliyorlar, orda öyle değiştirdiği gibi olmuyor ameliyat farkı bir olay fotoshop farklı. hangi dr a karar verdin?

bence fotoğrafla git, senin burun yapına benzer birinin ve estetik sonrası halini beğendiğin bir foto ile git, aklındakini de bilsin sana ona göre cevap versin, senin hayal ettiğin istediğinle dr un düşündüğü farklı olabilir, bunu fotoğraflarla netleştirebilirsin, senin burun yapına göre en yakın ulaşabileceği sonucları sana daha önceki hastalarından fotoğraflarla göstersin, hem beklentini ona göre ayarlamış olursun, ayrıca tasarımlara da çok güvenme yanıltıcı olabiliyorlar, orda öyle değiştirdiği gibi olmuyor ameliyat farkı bir olay fotoshop farklı. hangi dr a karar verdin?
Doktor olarak barış çakıra karar verdim. olmassa yaptığı burunları gösteririm zira hepsini beğendim ben .

Back
X