• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce doğru mu yaptım? =(

jeliyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
272
0
116
34
İstanbul
Kızlar bir yıldır birlkte olduğum sevgilim vardı. bugüne kadar.onunla bi ilişkiye başlarken de onu uyarmıştım yaaln söylemesin diye.ama söyledi.ilk sefernde afettim çünkü çok pişmandı,bidaha tekrarlanmıcak dedi defalarca özür diledi.bugün yine yalan söylemiş.arkdaşlarıyla eğlenmeye gitmişler bana dün telefonunun şarjınn bitmek üzere oldğunu ve akrabalarında olduğunu söyledi ama öyle değilmiş.niye yalan söyledin dediğimde hiçbiyere gitmeme izin vermiodun dedi.ama onu kendiside yapıodu.bunun için ayrılıcaksın demek bu kadar basitsin dedi.o mesajı gördükten sonra telefonumu kapattım 3 4 saattirde kapalı.bidaha beni arama dedim.
sizce haklımıyım?? yoksa verdiğim tepki çok mu büyük? :çok üzgünüm :çok üzgünüm:

Son düzenleyen: Moderatör:
eger bı ınsann bır kere yalan soylerse sevdıgı ınsana bunun gerisi kesin gelir 1 yıllık bır ılıskınız varken neden yalan soyleme geregını duyuyorkı belkıdedaha oncede soylediii.. sonucta bu ızın vermemeler karslıklı degılmıydıı.. ndn yapmanı ıstemedıı bırseyı kendısı yapıyorkı ayrılmak değilde cezalandırabılrıdın bır kac gun konusmayarak pekı sana karşı normalde tavırları nasıldı :S

eger bı ınsann bır kere yalan soylerse sevdıgı ınsana bunun gerisi kesin gelir 1 yıllık bır ılıskınız varken neden yalan soyleme geregını duyuyorkı belkıdedaha oncede soylediii.. sonucta bu ızın vermemeler karslıklı degılmıydıı.. ndn yapmanı ıstemedıı bırseyı kendısı yapıyorkı ayrılmak değilde cezalandırabılrıdın bır kac gun konusmayarak pekı sana karşı normalde tavırları nasıldı :S

izin vermemeler karşılklıydı.ama oda onun yüzünden oldu.bendn izin aldığında çoğu zaman git hytm demesini biliodm.ama o benim arkdşlarımla blşmama gezmeme kesinlikle izin vermiodu vaktin var benle gez diodu ya bu 2. yalanıydı ilkinde 1 ay uğraşmıştı barışmak için.kandırılmak çok kötü birşey ya :( bide basitsin dedikten sonra bnce ii yapmışım dedim ama yinede bilmiyorum sinirlemi söylüorm acaba bunları diorm.normalde ilgili bana karşı ama nebiliyim yanımdayken şakayla karışık kötü espiriler yapıodu.hergn blşsak sıkılırm zaten gbi şyler mesela..ama çok svdiğinide sylerdi hrzmn :S

benımde bır ılıskım oldu dısarı cıkmama ızın vermezdıı bende ızın vermezdım o ızın vermıyo dıyee her zaman nereye gıttıgını soylerdı bana bende guvenırdım ona arkdslarımla bır yere cıkamazdım ben senı yeterınce gezdırıyorum derdii her gun beraberdık zaten ama ayrıldıktan sonra ogrendım kı bana gezmıyorum derken gezmıs megersemm bu yuzden bısı dıymıyorum.. erkek arkadasında bu kadar kolay mı ayrılıyosun demek ıstemıs basıtsın derken ...sevıyorsan ve gercekten guvenıyorsan oona bence ayrılık degılde ona ceza vermen daha ıyı olucak canım

izin ne yaaa? siz birbirinizi köle filan zannediyorsunuz galiba?? biraz serbest bıraksaydınız ya kendinizi?
neyse zaten burda konu bu değil. bence iyi yapmışsın ayrılmakla.. bir değil iki değil bu onun karakteri olmuş böyle gelir böyle giderdi..

Kızlar bir yıldır birlkte olduğum sevgilim vardı. bugüne kadar.onunla bi ilişkiye başlarken de onu uyarmıştım yaaln söylemesin diye.ama söyledi.ilk sefernde afettim çünkü çok pişmandı,bidaha tekrarlanmıcak dedi defalarca özür diledi.bugün yine yalan söylemiş.arkdaşlarıyla eğlenmeye gitmişler bana dün telefonunun şarjınn bitmek üzere oldğunu ve akrabalarında olduğunu söyledi ama öyle değilmiş.niye yalan söyledin dediğimde hiçbiyere gitmeme izin vermiodun dedi.ama onu kendiside yapıodu.bunun için ayrılıcaksın demek bu kadar basitsin dedi.o mesajı gördükten sonra telefonumu kapattım 3 4 saattirde kapalı.bidaha beni arama dedim.
sizce haklımıyım?? yoksa verdiğim tepki çok mu büyük?
:çok üzgünüm :çok üzgünüm:

Henüz olay çok taze olduğu için bilinçatınızın etkisiyle duymak istediğiniz "tepkiniz çok büyük, bir şans daha verin" dememiz... Oysa durum hoş değil... yasakkelime
Yalanın büyüğü, küçüğü, masumu, bir seferlik denileni olmaz... Yalan yalandır...Bazen "çok masum nedenlerle" söylenenler bile zararlıdır. Basit bir örnek; arkadaşınız yeni bir saç modeli deniyor, garip bir kesim ve renkte fakat o beğenmiş... Ona "berbat göründüğünü düşündüğünüz halde" bu haliyle de güzel olduğunu söylüyorsunuz, o da sizin fikirlerinize değer veriyor,kaldı ki kendisi de memnun durumundan... Bu haliyle arkadaşınız mezuniyet törenine katılıyor, alay konusu oluyor, hoş olmayan sözler duyuyor başkalarından... Kırmamak için fikrinizi esirgediğiniz arkadaşınız, tatsız da gelse gerçeği ilk etapta duysa belki daha sonra yaşayacağı hayal kırıklığından en başta kurtulacaktı...Bu örnek, en masum yalanın "faturası" hatta bir çokları bu durumları "beyaz yalan" olarak adlandırır. Hayati durumlar hariç yalanı beyaz, pembe diye "sevimlileştirmeyelim" lütfen...Bu "kısa" açıklamanın ardından sizin durumunuza dönersek, siz bir yalanı ilk seferde "görmezden gelmeye" gönüllü olmuşsunuz...Sonra tekrarlamış, bu kez isyan etmişsiniz... Lakin hala "acaba tepkim büyük mü?" diye soruyorsunuz. Daha kaç kez yalan söylemesi gerekiyor ki tepkinizi yerinde bulasınız? Kaldı ki burda "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" durumu var. Yalan söyleyen erkek arkadaşınız ilişkinizi bu nedenle bitirecek kadar "basit" olmakla yadırgamış sizi... (İyimser bakmayın, burda anlatım bozukluğu yok, duruma değil size "basit" denmiş. Bu durumu, tepkinizi bu kadar küçümsediğine göre, ona göre yalan söylenmesi gayet olağan bir durum...) Bir ilişki yalandan, ihanetten, riyadan biter... Hele ki bunların tekrarlanması durumunda "suçlu" kendini affettirmelidir,O ise yalan söylemesinin suçlusu olarak sizi göstermiş... Yalanına bahane bulmasını yeterli görmeyip "basit"liğe vurmuş olayı... Ciddi anlamda modifiye edilmeye ihtiyacı var erkek arkadaşınız... Fakat bu tutumları sürdürürse modifikasyonla uğraşmayın, sizden sonraki kız arkadaşı "eğitmeye" devam etsin...

devamı gelir durur

arkadaşları ile eğlenmek için bana yalan söyleyen adama yol veririm gider :kahve:

devamı gelir durur

arkadaşları ile eğlenmek için bana yalan söyleyen adama yol veririm gider :kahve:

yani yalan söylemesii hoş bişey değil ama ben bu izin olayını anlayamıyorum nedir izin yaaa:uhm: heralde benimde böylee her şeye karışan bi sevgilim olsa saçma sapan konularda benden izin alacaksın dese bende yalan söylerdim eğri oturup doğru konuşmak lazım şimdi.

yani yalan söylemesii hoş bişey değil ama ben bu izin olayını anlayamıyorum nedir izin yaaa:uhm: heralde benimde böylee her şeye karışan bi sevgilim olsa saçma sapan konularda benden izin alacaksın dese bende yalan söylerdim eğri oturup doğru konuşmak lazım şimdi.

bu yzden çok kavga ettik.izin konusunu ortaya atanda o.yalan söyleyende o.

kendisi sizi kısıtlıyo,siz onu...
gitmek istedigi yerlere izin vermednz diye gizlice gidiyo...
ee rahat bırakın birbirinzi o zaman cnm :1ninca:
ayrıca aynı hatayı 2.kez yapmış..devamı gelir bunun.iyi düşün...
ayrılmam diyosan sende çık gez :dance:

valla haklısın.. bende izin vermem oda vermez.. ama bi şekilde gizli gizli izin vermediğim şeyleri yaparsada kıyamet kopar

kendisi sizi kısıtlıyo,siz onu...
gitmek istedigi yerlere izin vermednz diye gizlice gidiyo...
ee rahat bırakın birbirinzi o zaman cnm :1ninca:
ayrıca aynı hatayı 2.kez yapmış..devamı gelir bunun.iyi düşün...
ayrılmam diyosan sende çık gez :dance:

ben onun gibi olamam yaptıysam yaptım derim..bitti galiba sürekli özür mesajı atıo ama bilmiyorum ya yapmamalıydı bunu

birbirinizi ne diye bu kadar sıkboğaz eder de izin dahi alacak duruma hatta izin isteyince vermeyecek duruma getirirsiniz ki..
benim de bir ilişkim var.. benı arayacak da şuraya gidiyorum diyecek ve ben de gidemezsin diycem,diyememki...mümkün değil.istediği yere gider.. beni habersiz bırakmasın,endişelendirmesin yeter..onu da yapmaz zaten..
aynı durum benım ıcın de gecerlı.. gideceksem bir yere,haber veririm zaten gunde 3-4 kere konustugumuzdan haberı olur mutlaka..izin istememki.. asla da gitme demez..24 yasındayım gideceğim yere ailem agzını acmamış ömrunde o mu karar verecek?
yapmayın yıpratmayın birbirinizi,yalan söylemek cok kötü bir şey,belki affedilemez de , ama tahrik etmişsin sende..
çok basit sorunlar bunlar,hayat bu değil canım emin ol..

arkadaşım yanlış anlama kim olursa olsun bu şekilde baskıya dayanamaz.sana yapılmasını istemediğinşi başkasına yapmayacaksın.belkide senin senin merakın ve baskın onu böyle yapmaya itmiştir.karşılıklı güven olmasa bu sorunları çok yaşarsınız.arkanı döndüğünde bu adam ne yapıyo diye düşünmekten vazgeç oda böyle davranmaktan vazgeçecektirr.aslında ayrılmakta iyi yapmışsın kanımca,boşver balık baştan kokar.ama baskı güzel değil.fazla merakda:)

çocuk gibisiniz bence izin vermeme olayları filan çok saçma tabikide çıkıp arkadaşlarıyla gayet güzel gezebilir sizde gezebilirsin ama hemcinslerle olmak şartıyla.yalan konusunu gelirsek bu dünyada yalan söylemeyen bi insan yok sen bile yalan söylemişsindir sevgiline bu hayatta var çünkü sen sana yalan söylemeyecek birisini ararsan daha çok ararsın

ızin mi ? -tatlicadiarzu-
Merak ediyorum,sevgilisinden izin alanlar,kurallara uyanlar,hesap verenler.. anne-babasına da aynı davranışı sergiliyorlar mı diye ?
ılişkiyi,doğru mu yaptım ? konusuna hiç değinmeyeceğim de.
Gençlik daha bilinçli bir şekilde düşünüp yaşarsa ilişkileri böyle çocukça değil,daha güzel daha anlamlı şekilde yaşanır diye düşünüyorum.
Doğru,düzenli şekilde adımlar atılsın ki,ilerisi için iyi bir zemin oluştursun.

İzin mi ? -tatlicadiarzu-
Merak ediyorum,sevgilisinden izin alanlar,kurallara uyanlar,hesap verenler.. anne-babasına da aynı davranışı sergiliyorlar mı diye ?
İlişkiyi,doğru mu yaptım ? konusuna hiç değinmeyeceğim de.
Gençlik daha bilinçli bir şekilde düşünüp yaşarsa ilişkileri böyle çocukça değil,daha güzel daha anlamlı şekilde yaşanır diye düşünüyorum.
Doğru,düzenli şekilde adımlar atılsın ki,ilerisi için iyi bir zemin oluştursun.

haklısınız bende karşıyım bu izine ama onun yapmış olduğu bişydi
bu ilişki devam edersede böyle birşeye asla izin vermicem

çocuk gibisiniz bence izin vermeme olayları filan çok saçma tabikide çıkıp arkadaşlarıyla gayet güzel gezebilir sizde gezebilirsin ama hemcinslerle olmak şartıyla.yalan konusunu gelirsek bu dünyada yalan söylemeyen bi insan yok sen bile yalan söylemişsindir sevgiline bu hayatta var çünkü sen sana yalan söylemeyecek birisini ararsan daha çok ararsın

sana katılmıyorum.herkes beyaz yalan söyler bnlar ufak çaplı yalanlar olur sevglimin önceden söylediği büyük bi yalan vardı o yüzden bu yalan ayrılık sebebi oldu.karşındakini üzücek yalanlar söylüosa bi insan böyle biriyle hala birlikte olur musun sen hiç sanmıyorum

arkadaşım yanlış anlama kim olursa olsun bu şekilde baskıya dayanamaz.sana yapılmasını istemediğinşi başkasına yapmayacaksın.belkide senin senin merakın ve baskın onu böyle yapmaya itmiştir.karşılıklı güven olmasa bu sorunları çok yaşarsınız.arkanı döndüğünde bu adam ne yapıyo diye düşünmekten vazgeç oda böyle davranmaktan vazgeçecektirr.aslında ayrılmakta iyi yapmışsın kanımca,boşver balık baştan kokar.ama baskı güzel değil.fazla merakda:)

canım ben onu hiçbi şekilde baskılamıyordum.ama o ben kız arkdaşlarımla dahi dışarı çıkacak olsam engellerdi.bende ondn snra ona bu baskıyı yaptım.benim ne yaşadığımı anlasın diye.

Back
X