Sizce Doktoru Değiştirmeli miyim?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ZOE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ZOE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
1.732
657
198
Merhaba Hanımlar,
Kendi hesaplarıma göre 6+4 günlük hamileyim. İlk muayeneye 10 gün önce gittim vajinal utlrasonda kese göründü, karından görünmemişti. Tahlillerim yapıldı onlar da temiz.
Bugün 2. kez doktora gittim kalp atışlarını görücez diye bu sefer karnımdan baktı kese göründü ama kalp atışları için dr. rahim arkada, henüz çok küçük görünmüyor, 10 gün sonra gel dedi. Bunu etrafıma anlattığımda doktorunu değiştir dediler. Sizce bu durum normalmi dr.yi değiştirsem mi yoksa 10 gün beklesem mi? Sonuçta bir risk olsa söylerdi değil mi?

Gerçekten bebek daha çok küçük o nedenle görünmemesi çok normal.Doktorunuzun tavrını bilemem tabi ama sırf bebeği göremedi diye değiştirecekseniz haksızlık ederseniz.Ben de ilk gittiğimde 6 haftalıktım ve ancak alttan muayene ile keseyi gördük. Kalp atışlarını da ancak 2-3 hafta sonra görebildim.bu çok normal yani,korkmayın.

Teşekkürler cevabınız için aslında benim içim çok rahat ama insanlar kafamı karıştırıyor. Hani ilk gebeliğim ama normal olduğunu düşünüyorum bende. Doktorda çok içime sindi aslında o yüzden hiç değiştiresim yok ama genede bir sorayım sizlere içim rahat etsin istedim.

Eğer doktor senin içine sindiyse bence değiştirme.10 gün beklemekten birşey olmaz.Doktorlar riske atmazlar,atamazlar.
Sen değiştirmen gerektiği zamanı anlarsın zaten.Önemli olan senin memnun olman.Millet o hamileliğin boyunca o kadar konuşacak ki yeri gelecek hayattan soğutacaklar seni belki.O yüzden şimdiden gardını al.Kulaklarını kapat.Doktoruna güvenirsen o da sana güven verirse ve sana güvenirse sorun yoktur.

hamileliğin boyınca çok şey söylicekler daha. sen kulak asma her lafa. kalp atışlarını bende o haftalarda dinleyememiştim.

Hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla gelsin inşallah !!! Bence bir kadın dogum doktorunda olmazsa olmaz size güven verebilmesidir.. Eğer sizde o güveni oluşturduysa ve her ihtiyacınız oldugu an ulaşabiliyorsanız herşey yolundadır !!

teşekkürler cevaplarınız için..Beklemeye karar verdim ben de 10 gün sonra gidince bir sorun hissedersem o zman değiştiririm diye düşündüm. Doktorun rahatlığı hoşuma gitti aslında kasmıyor hiç. Dediğiniz gibi bir sorun olsa söyler heralde dimi söylememe gibi bir lüksü yok, riske atamaz.
Bir de ben kalp atışını duyucaz sanmıştım gidince, girer girmez sordum ''yok bugün duyulmaz daha sdce bakıcaz demişti'' bir çelişki yok en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…