sizce eşimin tavırları normal mi?

hiç normal değil bence, eşlerin arasındaki en büyük bağ iletişimdir arada güçlü bi iletişim varsa cinsellikle ilgili olsun ailelerle ilgili olsun neyle ilgili olursa olsun bütün sorunlar çözülür ama konuşamadığın senden kaçım kaçım kaçan biriyle zor, o bişey demeyince sen kafanda kuracaksın

Zaten iletişimsizlik yüzünden evlilikler bitiyor. Bence seni rahatsız eden şeyleri dile getirmelisin. Onunla konuşarak ama tartışarak değil. Biz diliyle, ya da ben bundan rahatsız oluyorum şeklinde. Yoksa sen şunu şunu yaptın diye suçlarsan daha kötü olur, iş kavgaya dönüşür ve iletişim daha da kopar. Yumuşak dille ve sakin bir şekilde konuş. O ses tonunu yükseltirse sus ve bekle ki senin söylediklerini düşünsün, kafasından süzgeçten geçirsin... düşünmesi için ona zaman tanı. Sakinliğini koru... Umarım herşey yolunda gider... Sevgiler...

benim babam da hiçbirşey anlatmaz ve annemle hep tartışırlar bu konuda
annemnde kendini arkadaşlarının yanında kötü hissediyo herşeyden bi haber olunca
seni anlıyorum o yüzden çok sinir bozucu
ama bu eşinin kişiliğiyle ilgili belki konuşmayı anlatmayı sevmiyodur ya da gereksiz buluyodur

daha önceden nasıldı peki böyle miydi yoksa son zamanlarda mı böyle

hamilesin ve ilgi beklemen normal, ama şöyle de bir durum var baştan beri mi böyle nişanlılık ya a fört döneminizde de mi böyle paylaşımsızdı eşin yoksa sonradan mı böyle oldu?

flört dönemimizde de sakindi çok konuşkan değildi. ama zaten ben de öyleydim mesafeliydim ve evlenince değişeceğimi biliyordum onu da öyle sandım.

Genel olarak normal karşılanmış ama bence değil.
Saglıklı bir evlilikte bu kadar iletişimsizlik olamaz.
Hamilesin alınganlık da değil bu.

Seni daha önce ''eşim ben, sessizlik'' konundan hatırlıyorum.
Orada da pek bir iletişiminiz olmamasından yakınıyordun.

Ve sen eşine kızmakta haklısın.
Yani ben de eşimin yaptığı şeyleri başkasından duysam ben de kızardım.

Ayrıca facesi var ve görüldüğü üzere kullanıyor,
paylaşımlar yapıyor ama sana dair hiç bir şey yok, medeni durum da dahil.
Bence garip yani.

facede pek bir şey paylaştığı da söylenemez. etiketlendiği fotoğraflar falan var, tuttuğu takımla ilgili paylaşımlar var. o şekilde kullanıyor. arkadaşların eşlerinin profillerine bakıyorum hep karı-koca ya da çocuklu fotoğrafları var.

Ben de evliliğimde bazı şeylerin benden saklanmasından ve iletişimsizlikten şikayetçiydim. İletişim kurmaya çalışıyım derken daha da kötü oldu ve koptuk. Biliyor musun nedense iletişimsizlikler en çok da hamilelik döneminde ve lohusalık evresinde oluyor. Aldatmalar da en çok bu dönemde oluyor.
Biz koptuk, eşim oğlumla beni bırakıp gitti. Evi terk etti. Sanırım aldatıldım da. Şu an boşanma aşamasındayız. Benim yaptığım hataları yapma. Sabırlı ol, sakin ol ve rahatsızlık duyduğun şeyleri sakince, onu sinirlendirmeden dile getir.

Son düzenleme:

Siz hiç konuşmuyo gibisiniz ya da konuşurken ne konuşuyosunuz?
Gün içinde şu oldu bu oldu diye anlatmıyo mu?
Ailesini gezdirirken karıcım sen de gelsene demiyo mu:44:

eşim üst düzey yönetici. eve akşam altı buçukta falan gelir. yemek yeriz otururuz, bazen daha kapıdan girer girmez telefonu çalar. aynı işi yapan arkadaşlarıyla, meslektaşlarıyla konuşur... iş yerinde çok yorulduğunu hep söyler ve konuşmamasını buna bağlar.
karıcım sen de gelsene demedi çünkü zaten memlekete geldiğimizin ikinci günü dışarı çıkmak falan istedim kabul etmemişti. soğuduk doğal olarak. beni şehre ailemin yanına getirdiğinde de aramayarak kafa dinlemek istemiş zat-ı muhterem.

Bir de sana bir şey daha söylemek istiyorum. Onu kaybetmekten korktuğun an kaybediyorsun. Maalesef... Kendine güvenini yitirme ve kaybedeceğim diye korkma. Kaybedeceğim diye korkup daha çok çabaladıkça daha da kaybediyorsun.

Kendinden emin, özgüvenli ol. Bir de herşeyini paylaşma. Bazı şeyler sen de kalsın. Sonra ilerde sana koz olarak kullanılıyor.

Ben de evliliğimde bazı şeylerin benden saklanmasından ve iletişimsizlikten şikayetçiydim. İletişim kurmaya çalışıyım derken daha da kötü oldu ve koptuk. Biliyor musun nedense iletişimsizlikler en çok da hamilelik döneminde ve lohusalık evresinde oluyor. Aldatmalar da en çok bu dönemde oluyor.
Biz koptuk, eşim oğlumla beni bırakıp gitti. Evi terk etti. Sanırım aldatıldım da. Şu an boşanma aşamasındayız. Benim yaptığım hataları yapma. Sabırlı ol, sakin ol ve rahatsızlık duyduğun şeyleri sakince, onu sinirlendirmeden dile getir.

anlıyorum geçmiş olsun, yeni hayatın hayırlı ve mutlu olsun inşallah.
yeni evli sayıldığım için eşim düşünebilsin bazı şeyleri, ilgili olsun benimle istiyorum ama sanırım erkek milleti birçoğu böyle ki kadınlar ne için evlenir sorusunu kendilerine sormuyorlar. aldatılmaya ihtimal vermiyorum. çok ufak bir yerdeyiz. eşimin öyle bir tavrı yok yani şüphe çekecek. hem adam dilli değil ki tavlayamaz o :))

Bir de sana bir şey daha söylemek istiyorum. Onu kaybetmekten korktuğun an kaybediyorsun. Maalesef... Kendine güvenini yitirme ve kaybedeceğim diye korkma. Kaybedeceğim diye korkup daha çok çabaladıkça daha da kaybediyorsun.

Kendinden emin, özgüvenli ol. Bir de herşeyini paylaşma. Bazı şeyler sen de kalsın. Sonra ilerde sana koz olarak kullanılıyor.

yok ben onu kaybetmekten neden korkayım o beni kaybetmekten korksun zaten. benim olayım kaybetme korkusu değil, manevi anlamda yalnızlık ve bundan doğan mutsuzluk... kendime güvenim tam yani. şurada çok haklısın ki ben de artık ona karşı aynı olacağım. söyledim zaten ve dün akşam da uygulamaya geçtim. evet-hayır dışında muhabbet yapmadım. maç izlemek istedi, lojmana gönderdim. ben de araya mesafe koyacağım. zaten vıcık vıcık değildim ama ilgi fazla geldi galiba. kendi konuşmaya çalıştı, sarıldı gece falan... dozunda alaka gösterdim. bakıyım işe yararsa tavsiye olarak yazarım konulara :))

Su an bence hamile oldugun icin biraz hassassin. Kardesinin esinin cocugunun kiyafetini kargoyla gondermis, seni birakinca mac izlemeye gitmis. Yani bunlari anlatsa ne anlatmasa ne?

evet hayati önem taşımaz bunlar biliyorum da işte görümcem telefonda teşekkür falan edince ben kalakalıyorum. haberim var sanıyor tabii. bozuntuya vermemeye çalışsam da aptal olmadığı için anlıyordur bihaber olduğumu.

yok ben onu kaybetmekten neden korkayım o beni kaybetmekten korksun zaten. benim olayım kaybetme korkusu değil, manevi anlamda yalnızlık ve bundan doğan mutsuzluk... kendime güvenim tam yani. şurada çok haklısın ki ben de artık ona karşı aynı olacağım. söyledim zaten ve dün akşam da uygulamaya geçtim. evet-hayır dışında muhabbet yapmadım. maç izlemek istedi, lojmana gönderdim. ben de araya mesafe koyacağım. zaten vıcık vıcık değildim ama ilgi fazla geldi galiba. kendi konuşmaya çalıştı, sarıldı gece falan... dozunda alaka gösterdim. bakıyım işe yararsa tavsiye olarak yazarım konulara :))

Seni çok iyi anlıyorum. Yalnız hissetmen çok doğal. Yapılacak tek şey onu hayatının merkezine koymamak. Onu hayatının merkezi yaparsan çok anlam yüklersin ona ve eşinden çok şey beklersin. Beklentilerin olmayınca da hayal kırıklığına uğrarsın. Onu hayatının merkezi olarak değil de yaşamında yanında yürüyen biri gibi gör. Sen aslında sana yetersin. Bunu anladığın vakit zaten hiç yalnızlık çekmiyorsun. Kendi kendine yetebildiğini anladığında zaten yalnızlık hissi de bitiyor. O zaman bazı şeyler de dokunmuyor sana, eskisi gibi incitmiyor seni.
Hatta öyle ki bir şeylerle meşgul olup, bazı şeylere vakit ayırmaya bile fırsatın olmadığında eşinin bazı şeylerini de görmüyorsun ve eskisi gibi de takmiyorsun. Kendine meşguliyetler bul mesela. bir de sana bir abla tavsiyesi, dua et. inan çok işe yarıyor.

Bence normal değil ama onun yapısı mı öyle hep ?

Back
X