Sizce ev konusunda acele mi ediyorum

cappcim

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2014
62
38
18
Oncelikle iyi aksamlar. İki bucuk yillik evliyiz. Esimde bende muhendisiz ortalama 7500 gelirimiz var. Gecen yil araba aldik borcu bu kasimda bitiyor 3300 lira kredi oduyoruz. Ben istanbula tasininca ve kiralar pahali olunca ev almak istedim esim bi gidelim bakariz dedi. Elimizde hic pesinat yok ama temmuz gibi arabayi satip hem kredinin kalanini kapatip geriye kalaniyla pesinat yapabiliriz diyorum ama esim acele ettigimi ev fiyatlarini ve kredi faizlerinin yuksek oldugunu soyluyor. Sizce bu ortamda ev almak mantiksiz mi?(arabaya 5bin kadar faiz odemis olduk satmakda istemiyo sanirim benimde gonlumu kirmamak icin.)

Pesinat istemeyen evler var yani yuzde 1 yada yuzde 5 pesinat.
Esiniz o pesinat icin kredi ceker sizde ev icin kredi ceker arabanizi satmazsaniz bence istanbulda araban olmadan yasamak zor.
Ev fiyatlari inanilmaz yuksek fakat insan yinede ev sahibi olmali bence.

Pesinat istemeyen evler var yani yuzde 1 yada yuzde 5 pesinat.
Esiniz o pesinat icin kredi ceker sizde ev icin kredi ceker arabanizi satmazsaniz bence istanbulda araban olmadan yasamak zor.
Ev fiyatlari inanilmaz yuksek fakat insan yinede ev sahibi olmali bence.
brncede kesinlikle olmali bi ev bi araba sonrada ye ic cocuklarinibrahat buyut

brncede kesinlikle olmali bi ev bi araba sonrada ye ic cocuklarinibrahat buyut
Bizde ev almayi dusunuyoruz her gecen gun fiyatlar inanilmaz yukseliyor. Bence evler istenilen fiyatlara degmez ama ilerde degerlenir dusuncesiyle almak istiyoruz.

Kira ödeyeceğine kredi ödemenin mantıklı olduğunu düşünüyorum ama bu ülkede kredi faizlerinin yüksek oluşu bu mantığa ters düşüyor malesef.. o kadar faiz ödeyeceğime hem kira veririm hem para biriktiririm diyor insan.. ama alacağınız evin değerinin artması olasılığı da var her yolu hesaplamanız lazım tek tek, salt olarak tek doğru yol şudur diyemiyor insan

Arabasız yaşanmaz hele İstanbul da hiç yaşanmaz. Ya biraz birikim yapın araba borcu bitince,yada peşinatsız evlere girin. Yada kredi ile ev alın araba borcunuz bitince. Ama eldeki araba da gerekli diye düşünüyorum

Kredi ile alacaksanız şimdi değil bekleyin faizler düşsün öyle alın.. Bizim evin borcundan daha bu ay düşmeye başladı öncesi hep faiz ödemişiz.

Oyle bi maasla tabiki ev alinir krediyle köşk olmadigi surece hic de acele bi karar degil bence.

Geliriniz iyi, eninde sonunda alırsınız bi ev Allah korusun şartlar değişmedikçe.

Hani peşinat biriktirmeye umudunuz olmasa satın arabayı ama gerek yok bence.

Kredi bitsin, ev araştırmaya başlayın bu arada, fikir sahibi olursunuz.
Topraktan bi yer denk getirirsiniz belki, daha uygun olur.

Bence eşiniz haklı. Kredi ödüyorsunuz, biraz sefasını sürün arabanın. Acele etmeyin.

İnsan bu devirde bi evi olsun da.
Gerekirse soğan ekmek yer yine yaşar. .
Ev asla erken değildir bence. Basını sokacak bi evin olacak ne kadar erken o kadar iyi . Allah korusun ne zaman ne olacak garantisi mi var. Ev kendini garanti ye almaktır bence. Yarın öbür gün eşinde iyiki almışız diyebilir. .
Bizde 2013 te girmiştik eve. çok şükür seneye borcu bitiyor. Nasıl geçti hiç anlamadım. .

Oncelikle iyi aksamlar. İki bucuk yillik evliyiz. Esimde bende muhendisiz ortalama 7500 gelirimiz var. Gecen yil araba aldik borcu bu kasimda bitiyor 3300 lira kredi oduyoruz. Ben istanbula tasininca ve kiralar pahali olunca ev almak istedim esim bi gidelim bakariz dedi. Elimizde hic pesinat yok ama temmuz gibi arabayi satip hem kredinin kalanini kapatip geriye kalaniyla pesinat yapabiliriz diyorum ama esim acele ettigimi ev fiyatlarini ve kredi faizlerinin yuksek oldugunu soyluyor. Sizce bu ortamda ev almak mantiksiz mi?(arabaya 5bin kadar faiz odemis olduk satmakda istemiyo sanirim benimde gonlumu kirmamak icin.)
Canım krediler oyle ani degisiyor ki biz krediye 0.93ten basvurduk 2gun içinde 0.96 dan aldik ve 1hafta bekleseydik kredi oranı 1in üstüne cikacakti. O yüzden tenmuzda cekilecek kredi icin suan kredi oranı düşünmek mantiksiz. Bence.arabayi satmak yerine 1yıl daha bekleyin ve evin pesinatini biriktirin derim ben eger baska borcunuz yoksa ve çok müsrif degilseniz birikirde

Evet canim oyle maalesef baska illerde iki tane alirsin o paraya ama istanbul yine beylikduzu insafli

Back
X