Sizce ev konusunda acele mi ediyorum

Oncelikle iyi aksamlar. İki bucuk yillik evliyiz. Esimde bende muhendisiz ortalama 7500 gelirimiz var. Gecen yil araba aldik borcu bu kasimda bitiyor 3300 lira kredi oduyoruz. Ben istanbula tasininca ve kiralar pahali olunca ev almak istedim esim bi gidelim bakariz dedi. Elimizde hic pesinat yok ama temmuz gibi arabayi satip hem kredinin kalanini kapatip geriye kalaniyla pesinat yapabiliriz diyorum ama esim acele ettigimi ev fiyatlarini ve kredi faizlerinin yuksek oldugunu soyluyor. Sizce bu ortamda ev almak mantiksiz mi?(arabaya 5bin kadar faiz odemis olduk satmakda istemiyo sanirim benimde gonlumu kirmamak icin.)
esın haklı. Istanbulda evler gereksız pahalı oldu. bak bız 2013 ocakta 0.78 faızle aldık 2+1 103m2 160bıntlye ama sımdı 250-300 arası edıyor. Sımdı almaya kalksam hem alamazdım hem de bu ev bu para etmez bana gore. Bence ya yatırımlık 1+1 alıp kıraya verın ya da bırıkımınızı cogaltın oyle alın

beylıkduzunun ıcınde 300den asagı ev yok canım, bey
İnsan bu devirde bi evi olsun da.
Gerekirse soğan ekmek yer yine yaşar. .
Ev asla erken değildir bence. Basını sokacak bi evin olacak ne kadar erken o kadar iyi . Allah korusun ne zaman ne olacak garantisi mi var. Ev kendini garanti ye almaktır bence. Yarın öbür gün eşinde iyiki almışız diyebilir. .
Bizde 2013 te girmiştik eve. çok şükür seneye borcu bitiyor. Nasıl geçti hiç anlamadım. .
bence doıgru bır dusunce degıl. Artık bu devırde sogan ekmekle yasanmıyor. hele cocuk da olursa mutlaka kenarda para olmalı. Ev tabıkı alınmalı ama ev kredısını odeyınce makul bır para kalmalı

beylıkduzunun ıcınde 300den asagı ev yok canım, bey

bence doıgru bır dusunce degıl. Artık bu devırde sogan ekmekle yasanmıyor. hele cocuk da olursa mutlaka kenarda para olmalı. Ev tabıkı alınmalı ama ev kredısını odeyınce makul bır para kalmalı
O sizin düşünceniz . Bu benim düşüncem. Öyle de kalacak. .
İyi akşamlar.

Kesinlikle acele etmiyorsunuz. Aynı civarlarda gelirimiz var eşimle, biz lojmanda yaşıyoruz. Yatırımlık 75m2 ev aldık 233e 6 ay önce.. Şimdi eve 275 diyorlar.. Bu durumda varın siz karar verin.. Artı aylık bin lira kira gelirimiz oluyor.

Bence acele etmeyin. Arabayi da satmayın. Kasima şubata kadar yani 1 yil daha bekleyin. Hem biraz pesinat olur hem araba durur.

Biz de evi eylülde aldık. 63 bin faizi va altı yıllık. Ama kirada oturmaya devam etseydik aynı evde oturmaya devam ettiğimizi düşünsek altı yılda 80bin kira ediyor belki daha fazla. Bir yerde mantıklı ama borç ödemek de zor

Oncelikle iyi aksamlar. İki bucuk yillik evliyiz. Esimde bende muhendisiz ortalama 7500 gelirimiz var. Gecen yil araba aldik borcu bu kasimda bitiyor 3300 lira kredi oduyoruz. Ben istanbula tasininca ve kiralar pahali olunca ev almak istedim esim bi gidelim bakariz dedi. Elimizde hic pesinat yok ama temmuz gibi arabayi satip hem kredinin kalanini kapatip geriye kalaniyla pesinat yapabiliriz diyorum ama esim acele ettigimi ev fiyatlarini ve kredi faizlerinin yuksek oldugunu soyluyor. Sizce bu ortamda ev almak mantiksiz mi?(arabaya 5bin kadar faiz odemis olduk satmakda istemiyo sanirim benimde gonlumu kirmamak icin.)
bence arabayı satma zaten almısın dursun krediyle eve gir ille pesinat istiyolarsa altın varsa boz yada aileden al zaten maaslarınız iyimis ödersiniz ama evsiz yasam cok zor kira bosa ödenen para yazık günah artık en dandik ev 1000 tl 1 yıl 12 milyar yazık günah

Back
X