sizce haksız ben miyim?

Bu arada her yörenin adetleri farklı tabi, sizinki nedir?... Bizde mesela çeyizi zaten kız tarafı alır bütün mutfak eşyalarıyla birlikte. beyaz eşyayı ve yatak odasını da kız tarafı alır. nişan düğün damat tarafına.

Bu arada her yörenin adetleri farklı tabi, sizinki nedir?... Bizde mesela çeyizi zaten kız tarafı alır bütün mutfak eşyalarıyla birlikte. beyaz eşyayı ve yatak odasını da kız tarafı alır. nişan düğün damat tarafına.

nişan kız tarafına aittir bizde de. çeyiz de kıza ait. diğer şeyler konuşulup anlaşılarak alınıyo

Canım her aileyi fedakar anlayışlı sanma.Sen üzerine düşeni yap geriside onlar yapabildiği kadar yapsın.Hem ileride başa kalkıp herşeylerini biz yaptık ettik derlerse hiç yapmasınlar daha iyi.Allah sağlık huzur versinde birşekilde alınıyor herşey.Seni anlıyorum onlarda varken neden yapmıyprlar diyorsun bencil insanmı yok canım.Bende kiradayım eşimin ailesi kendilerine ev aldılar yeni gelin gibi evi düzdü ben gelin olacağım zaman hesaplısına kaçıldı ama sevgili kayınvaldem kendine gelince herşeyin markalısını paralısını aldırdı bana kursta yaptığı baştan savma yatak örtsünü verdi.Kendi yeni aldığı yatak odası takımına şu beyaz gelinlik gibi yatak örtüsünü örttü ben neyapim peki şimdi oturup ağlayimmi?Kayınababam ise eşimin sigortasını yapmayıp kendi sigortasını yapıp emekliye ayrılan biri. bende aile yönünden bencil aileye düştüm eşimde üzüldü tabiki ama karşındaki anlayışlı değilse boşa üzülürüz yani inceleyecek olursak haksızlıklar çok ama eşimin ve benim yapmam kendi çabamızla yapmamız daha iyi.Allah kimseye muhtaç etmesin ve ikinize versin inşallh.O onların ayıbı düşüncesizliği en azından baş kalkıncı olmazlar boşver Allah büyük eşyada alınır herşeyde yeterki ikinizin kafa yapısı uysun.

Canım her aileyi fedakar anlayışlı sanma.Sen üzerine düşeni yap geriside onlar yapabildiği kadar yapsın.Hem ileride başa kalkıp herşeylerini biz yaptık ettik derlerse hiç yapmasınlar daha iyi.Allah sağlık huzur versinde birşekilde alınıyor herşey.Seni anlıyorum onlarda varken neden yapmıyprlar diyorsun bencil insanmı yok canım.Bende kiradayım eşimin ailesi kendilerine ev aldılar yeni gelin gibi evi düzdü ben gelin olacağım zaman hesaplısına kaçıldı ama sevgili kayınvaldem kendine gelince herşeyin markalısını paralısını aldırdı bana kursta yaptığı baştan savma yatak örtsünü verdi.Kendi yeni aldığı yatak odası takımına şu beyaz gelinlik gibi yatak örtüsünü örttü ben neyapim peki şimdi oturup ağlayimmi?Kayınababam ise eşimin sigortasını yapmayıp kendi sigortasını yapıp emekliye ayrılan biri. bende aile yönünden bencil aileye düştüm eşimde üzüldü tabiki ama karşındaki anlayışlı değilse boşa üzülürüz yani inceleyecek olursak haksızlıklar çok ama eşimin ve benim yapmam kendi çabamızla yapmamız daha iyi.Allah kimseye muhtaç etmesin ve ikinize versin inşallh.O onların ayıbı düşüncesizliği en azından baş kalkıncı olmazlar boşver Allah büyük eşyada alınır herşeyde yeterki ikinizin kafa yapısı uysun.

allaha bin şükür uyuşuyoruz.allah eksikliğini vermesin.seninde durumun zormuş gerçekten kayınvalden fenaymış yani allah ağız tadı versin naapalım.ben kimseye bişe demiyorum hep içime attım bide buraya attım.kızanda oldu hak verende.tşkk cnm

allaha bin şükür uyuşuyoruz.allah eksikliğini vermesin.seninde durumun zormuş gerçekten kayınvalden fenaymış yani allah ağız tadı versin naapalım.ben kimseye bişe demiyorum hep içime attım bide buraya attım.kızanda oldu hak verende.tşkk cnm

Allah iyi etsin canım yani eşimizle tartışsakta onlar için, iyi yapmamışız kendimize oluyor onların kulağı duymuyor.Evet iyi kayınvaldem var dersem haksızlık etmiş olurum fena malesef:47:.Bende içime attım eşime patlardım bazen ama neoldu hormonlarım düzensizleşti ve stresten hamile kalamadım şimdi takmamaya çalışıyorum ve Allah nasip ederse çocuk istiyorum.Ya sonuçta herkezin karakteri düşüncesi farklı ortak sorun yaşayanlar birbirini daha iyi anlayabiliyor.Oyüzden sen kendini biliyorsan en önemlisi Allah senin içini biliyor gerisi boş.Nişanlınla mutlu olmaya bak.Rica ederim canım Allah mesut etsin şimdiden ve benim gibi stres etme kendine sakın haksızlığada boyun bükme:34::16:

bu işler öyle zor ki.... eşimin ailesinin durumları çok iyi olmasına rağmen her şeyi eşime aldırdılar.ve tabi düğünden sonra onları hep kendimiz ödedik. onların yaptıkları sadece düğün yemeği vermek ve inanılmaz dandik bir belediye salonu tutmak oldu :47: inanır mısın canım o salona girdiğim an bütün akrabalarımdan utanmıştım ve hala unutamam o anı çünkü düğünde bütün neşem kaçtı,akrabalarım hep farkettti yüzümdeki hayal kırıklığını :30:

ben çocuklarına acımayan anne babayı ilk defa bunlarda gördüm.
ve şimdi şok olacaksın : düğünden sonra takılan tüm altın ve paraları da bunlar aldı. ama aptallık bendeydi ! aman eşimi çok seviyorum diye huzurumuz kaçmasın diye ardına düşmedim.şimdi 2 yıllık evliyim. evlenirken başımda annem yoktu. nerdeyse bedavaya gelin olmuşum arkama dönüp baktığımda kendime kıyamıyorum :43:

sen sen ol asla taviz verme. emin ol nasıl başlarsan öyle devam edecektir. ağırlığını koy cnm

canım benim bende evlenirken herşeyimi eksiksiz getirdim eşimde para biriktirmişti herşeyi nakit alacağız diye karar vermiştik bende nakit aldım herşeyi ama eşimin abisi o sıralar yeni iş kurmuştu çok acil diye eşimin biriktirdiği parayı elinden almış ben kredi çekip sana vericem demiş sonra düğün zamanı eşim sigortalı diye eşimin üzerine kredi çektirmiş ben ödicem demiş ama inanırmısın sadece 1 taksit ödedi ben bunları evlendikten 1 ay sonra öğrendim üzerine bide düğün altınlarını emanet bırakmıştık onlarıda harcamıştı... neyse benim demek istediğim bana kimse bişe diyemiyor evime bile gelemiyorlar korkudan kayınvalidem dahil çünkü yüzleri yok ben onlara bişe demedim gerçi ama utanıyorlar ama 4 eltiyiz biz diğer 3 ü nün üzerine çok gidiyorlar... ben şimdi düşünüyorumda eğer banada 1 liraları geçmiş olsalardı dilleri çok sivridir ve çok yüzsüzlerdir bende nasibimi alacaktım onlardan... ama belkide bu kadar rahat olmamın bedeliydi bu ödedim gitti diyorum ve Allah a havale ediyorum belki altınlarım gelir diye umut ediyorum :((

iyi hoş konuşuyosun beni ailemde enayi o zaman öylemi yani herşeyi yapsın hakkını versin hevesli hevesli.insan karşı taraftada aynı şeyi bekliyo.senin daha evlenemene var paranızı biriktirin bizde biriktirdik.canım davulu sesi uzaktan hoş geliyor.düğün telaşında senide görücem hadi bakalım....ben böyle diyenleri çok gördüm

işte diyorum ki senin ailen şunu düşünerek mi yaptı ozaman: biz yapalım onlarda yapsın diye mi yaptı herkes kendi çocuğuna yapıyor neticede. senin ailen değer vermiş istemiş yapmış bunu karşıdan da beklemenin ne anlamı var? seni de anlıyorum ben elimden geleni hazırladım zaten bi de evlendikten sonra borç mu ödücem diyorsun ama herkes böyle düşünmüyor işte, artık herkes evini eşyasını kendi alıyor... buraya vay anam ben borç mu ödücem die yazarsan, tepki alman çok normal.. vallaha elimden geleni yapıyorum canım inşş senin gibi düşünenlere malzeme vermeden halledicem bu düğün olayını hadi bakalım allah sizin ailelerini başınızdan eksik etmesin, bize de güç kuvvet versin :36:

durumları hiç yok değil fazla para harcamak istemiyolar.çünkü bizden sonra bi bekar daha var.eşyaları aldık onları ödeyecekler.ama beyaz eşyayı bize yıkacaklarını ima ediolar.kaç kerede söyledim borç kalmasın bize diye.ama bugün gene aynı imaa deli olacam

kusura bakma da kime bedava ekmek vermişler. Eşyaları onlar ödiceklerse bi zahmet azıcık para biriktirip beyaz eşyaları da siz ödeyin arkadaşım

canım yani açık açık burada böyle şeyler söylenmez ama konu oldu diye yazacam bende.yaklaşık 20 bin tl çeyiz götürüyorum.bunun içinde fırın çamaşır mak.hariç.yatak odası aldık 3 bine.e banyo mutfak yatak odası zaten bize ait canım benim.geriye ne kalıyo salon grubu vede beyaz eşya.gelinlik düğün salonu zaten nişanlım halletti onun ailesinede bu söylediklerim kaldı sence çok aman aman bişeymi.önce allaha sonra aileme tabiki güvenecem.bu güvenide onlarda vermişti zaten.

canım sen 20 000 tl çeyiz götürmeni sorun yapıyorsun galiba.madem öyle nişanlın ne kadar masraf yapmışsa sen de o kadarlık çeyiz götür.o zaman sorun yapmazsın belki:34:

aslında en güzel eleştiriyi kendinize yapmışsınız,etrafın dolduruşuna geldim diye...inan bu dönemde o kadar çok konuşulur ki kafayı yersin...çok yakın bir tanıdığımız kızı yeter ki evde kalmasın diye her eşyayı kendi aldı...balayılarını bile Yrladı ama sıra ablma gelince adet şudur şunu erkek yapar falan diye ortalığı karıştırdı..inan herşey huzurda var...şu an bunu anlaman çok zor..ama bizi dinle sennn:))))

arkadaşlar evliliğime 1 ay kaldı.kirada oturacağım.kayınvaldem bize borç kalacağını ima edip duruyor yani alacakları beyaz eşyaların borcunu biz ödeceyekmişiz.ben bunu kabul etmek istemiyorum.herşeyin uygununa kaçmaya çalışıyolar ceplerinde akrep varmış gibi bu durum beni çok sinirlendiriyor.bi akıl verin ne yapayım

Biz de bütün eşyalarımızın borcunu kendimiz ödedik.

Bence en iyisi de böyle olması.
Kafan rahat eder evlendikten sonra..

ben beyaz eşyanın kız tarafı tarafından alındığını biliyorum gerçi hiç evlenmedim ama adet böyle benim bildiğim .neyse sizin durumunuz yoksa birlikte alıcaksınız zaten .kayınvalideniz bence bu duruma sinir olmuş sizden çıkarıyor acısını kulak asmayın .

Kimseye karşı eksiklenmemiş olursunuz..Fena mı ?? Yani eşinizin anne ve babasına karşı..Bizde de kayınvalidem ve kayınpederim hiç bir şey yapmamışlardı...Herşeyi eşim yapmıştı..Yani erkek tarafına düşen herşeyi...Bu yüzden de başım hep rahat oldu.... Bir de bu açıdan bakmaya çalışın isterseniz....Hiç bir zaman maddi -manevi açıdan hiç bir hak talep etmediler,edemediler......Ki hiç bir sorunum da olmadı kendileriyle... Çünkü insanların çoğu yaptıkları iyiliğin diyetini ödetmeye pek meraklı oluyorlar.....

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de şu var eve alınacak hiç bir şeyde de söz sahibi olamadılar bu durumda..Sadece benim ve eşimin beğenisi ve takdiri söz konusuydu.....:) Uygun gördüğümüzü aldık,görmediğimizi de almadık...Değilse bizim adımıza bir şeyleri beğenip te bize ödetmek istemeleri gibi bir durum olsaydı kıyametler kopardı büyük ihtimalle..

Son düzenleyen: Moderatör:
bi de şu var..emin ol şu an bu yaşananlar evlenince biter sanma..evliliğinizde başa kalkılır..eğer sorun yaşarsanız esyalar konusunda,bu sürekli devam eder gider...sen sürekli kafana takarsın...en iyiisi kimseye borçlu kalmamak..

Son düzenleme:
Ailelerimiz kapı gibi arkamızda çok şükür. Konuyu kapatmıştım ama çok sinirlendim bunu okuyunca. Sizin yaşamınızı bilmiyorum ama kendimden örnek vererek devam edeyim peki ben o zaman. 4 yıl ünv okudum, 2 yıl master yaptım, 3,5 yıl doktora yaptım. Ailem maddi manevi hep arkamdaydı. Onların maddi desteği olmasaydı aldığım asistan maaşıyla zor doktora yapardım ben. Allah şükür artık yardımcı doçentlik kadrosuna atandım, nişanlımın da çok iyi bir işi ve geliri var. Anlıyacağın arkadaşım maddi olarak ailelerimize yük olmak zorunda değiliz bundan sonra. Adam zaten kaç yıl okutmuş beni, bilmem hesaplayabildin mi. Artı kardeşim de benzer şekilde. Bundan sonra biz onlara maddi destek sağlıyoruz gerektiğinde. (Gerekmese bile, ihtiyaçları olmasa bile bunu yapmak, bana inanılmaz bir mutluluk ve huzur veriyor). Anladığın gibi arada derede kalma durumu (artık o neyse tabi) yok :40: Ailelerin reddetmesi nerden çıktı onu da anlamış değilim. (Elbette öyle örnekler de vardır ama bunu bu şekilde genelleyemezsin sen) Hatta bu şekilde genelleyerek haddini de aşamazsın. Diğer taraftan insan evlenen evladına elbette yardım edebilir, eder de ama evlatların ödeyebilecek gücü varsa (kaldı ki herşey bilmem kaç taksitle alınıyor artık) ve aileler de çok varlıklı değilse; bu durum biraz da evlatların vicdanıyla alakalı bir durum oluyor bence. Son olarak, son cümlene de şöyle cevap vermek istiyorum: Evet herşeyimizi kendimiz alıyoruz ve bununla gurur duyuyoruz, arkamızda yıllardır kapı gibi duran ailelerimize de sonsuz minnet duyuyoruz.

O kadar okudum diyosun,hesapla diyosun,okumakla hava atıyosun ama arada derede kalmak cümlesinin anlamını dahi bilmiyosun.....:) Sana cevap yazmazdım ama şu okumanın arkasına sığınmışsın ya boyuna o yüzden yazıyorum.Senin okuduğun kadar ben de okudum tasalanma o kadar.Konumuz okumak değil,evliliktir....Evet aileler evlenen evlatlarına yardım etmek zorunda 2+2=4.......Bu size ilk ve son yanıtımdır....İyi masterler :52:

Back
X