sizce işten çıkmalı mıyım?

mnbskn

Guru
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2011
458
315
303
İstanbul
Merhaba kk bayanları hepinize günaaydınn :) Sorunum şu ki haziran ayında mezun olmuş inşaat mühendisiyim yaşım 22.Babamın ısrarları sonucu arkadasının yanında işe girdim burası büyük bir şirket dış cephe kaplaması yapıyor büyük sitelerin havaalanının falan filan.Konuyu gelicek olursak hersey iyi güzel ama bana burda kötü davranıyorlar ben cok duygusalım suan burda meslegimi yapamıyorum babamın arkadası olan patrona baglı calısıyorum bana sacma sapan yazılar yazdırıyor sekreter yogun dıyıp elındekı ıslerı bana verdıklerı oldu.Meslegimle ilgili işler geldıgınde ufacık sey yuzunden sen muhendıs degil misin nası bilmezsin diyorlar ben beklentıyı yukseltmemek adına gırerken bısey bılmıyorum oyle kabul edın dedım ama sımdı bana bilmiyosan senın sorunun diyor.

Üniversiteye konusmaya gıdıcem bana konusma hazırla dedı hazırladım hemde uc kere ucundede ayrı hatalar buldu en son olarak ben bunu aıleme bıle gostermem dedi konusmaya gıtmıcem dedı o konusma ıcın haftalarca ugrastırdı beni sürekli bes dakikalık işi yapamadınlar falanlar filanlar hasta oldum bana agzına maske tak bana bulastırma calıs dedı ama etraftakı herkes cok mutlu ben bu işe gireli iki ay oldu kendımı yedım bıtırdım babam cıkmamı ıstemıyo maddı durumumuz ıyı cok sukur babam deneyımın olsun cıkma dıyo evımle arası cok uzak üc vesaıt yapmam lazım kopru trafıgı falan derken ıyıce yıprandım cıkmak istiyorum ama etrafta bu kadar işsiz varken bunuda yapamıyorum kızlar yardım edin lütfen burda iş ögrenemıyorum bırı bıse dıyınce cok gururuma dokunuyo hıc gelmek ıstemıyorum buraya sizce ne yapmalıyım?:43:

E canım sende biraz dişli olacaksın lafını esirgemiceksin
Bu devirde herşeyi ben bilirim edasıyla gezenler işi götürüyor bir halt bilmeselerde.
Bu işe mecburiyetin de yokmuş zorlama kendini

yeni başlayan mühendise dışardan hep böyle davranılar canım canını sıkma bende 3 yıllık mühendisim yaşadım bir çok şey özellikle ilk zamanlarda hiç lafını çekme bence babanın tanıdığı olmazsa gözünün içi olsun hiç sakınma kendini aynı zamanda iş bakmaya başla bulunca hemen ayrıl. iş hayatında oluyor bunlar canım ne yazık ki.

keske dedigin gibi olabilseemm keskeee :) tuvalete girip agladıgım oldu cok mutsuz hissediyorum kendimi beni yüreklendiricek birileri yok etrafımda herkes sen bilirsin dedikce işin içinden cıkamıyorum babam calısmamı istiyor deneyim olsun diye derdimi anlattıgımda dinlemiyor tek kelime etmiyor öyle olunca ıyıce uzuluyorum bide sürekli adamın yanına gıdıp bı ıstegınız var mı dıyorum ofıste yoksa telefonla arayıp dıyorum bunlar zoruma gıdıyo ama tabi birine anlatınca ıs bulmussun sımarıklık yapma dıyolar aaayyy aaay bilemedimm:(

işine yeni başlayan herkeste buna benzer sıkıntılar oluo malesef hep bu yollardan gectik canım bir yerden sonra kendini ezdirmemeyi öğrenıosun:ssz::ssz::ssz::ssz:ama mutsuz oldugun bir yerde calısma derim tabıki karar senin:31:

Yeni girdigin her yerde boyle olur genelde is hayatinda huzur yoksa bu tum hayatini etkiliyor. Bence baska bir is bak canim sana is mi yok. Evinede uzakmis o yolda zaten insan enerjisini bitirir. Mutsuzsan ayril. Bende bankada calisiyrdum baski yuzunden ciktim.. adama sinir oldum senin isin ona konusma metni hazirlamakk mi sacma

ya cok tesekkur ederım kızlar destegınız ıcın :) aynen dedigim gibi sekreterin yetısteremedıgı ıslerı falan wordde yazıyorum spacele giris boslugu bıraktıgım ıcın bıle azar yedım inanır mısınız :)bende kolay olmasını beklemıyorum ama bu kadar ters davranılmasınıda hazmedemıyorum sorsan cok buyuk sırket ama ıkı ayda anamdan emdıgım sut burnumdan geldı yol buyuk sıkıntı kendı arabam var ılkokuldan berı para bırıktırdıgım ıcın pesınatını ben verdım ustunu babam tamamlamıstı o sekılde almıstık ama ayda 700 tl benzın ve ogs masrafı cıkıyo ee aldıgım para ortalama 1500 yani deger mi dıyorum degmıyo ustune burdakı sıkıntıyıda ekleyınce hıc ıcınden cıkılmaz hal alıyo adam sadece benı egosunu tatmın etmek amaclı kullanıyo gunaydın efendım bı ıstegınız var ıyı aksamlar efendım babamdan destek gormek ıstıyorum ama olmuyo ıs guvenlıgı uzmanı olmak ıstıyorum işi bilmeden güvenliğini nası yapıcaksın dıyo yuksek lısans yapmak ıstıyorum bin tane laf ediyo yok neeymiiş adamlar beni yönetici gibi yetıstırıcekmıs ben burda yönetici olcakmıs ya adamın zoru neki beni yönetici yapsın istemeyerek aldıgı cok bellı bu yuzdende bana burda ezıyet edıyo ama anlatamıyorumkii :( ooh bee size anlatmak cok ıyı geldı kızlar ıyıkı varsınız :)

kamu düşünmez misin
inşaaat mühendisi fazla alınıyor
puan da düşük alım da fazla maaş da yüksek teknik sınıf olduğu için

kamu düsünüyorum canım ama sınav 2014te bildigim kadarıyla hazırlanıcam tekrar bu sene olmadı kuş kadar puan aldım :) keskee kamu olsaaa keskeee :)

Çık işten. Tecrübesiz olabilirsin, iş hayatını ve dinamiklerini bilmiyor olabilirsin, arkadaşın kızı olabilirsin ama sen orada emeğinle çalışıyorsun ve saygı duyulmayı hakediyorsun. Sınırını bilmeyen insanların yanında mutlu olamaz ve hicbir şey öğrenemezsin. Orası sana gerginlikten başka birşey katmaz. Ordan cık ve kendi imkanlarınla bir iş bul. Küçük bir inşaat firması olsun ama sen kendin bulmuş ol, o zaman daha cok caba harcarsın.

Herkesin düsüncesi aynı yönde olduguna göre ben düsüncemde haksız degilmisim bosuna kuruntu yapmıyomusum demekki

canım bende mühendisim..evlenmeden önce şantiyede çalıştım..zorrrrrrrr sadece....erkek gibi olacaksın.lafını esirgemeyeceksin....hr
er yerde böylemidir bilmiyorum ama yanlış gördüğüme kızdıkça kazandım. stajda müdür yardımcısı bana bi konuda kızdı ama haksız yere yutmadım verdim gereken cevabı..bu defa daha çok ilgilendi..referansım oldu işe girmemde ki burnından kıl aldırmazdı...işyerimde ki müdür ise bende disiplin kurulundaydım ve adam ağzıyla diyor ki haksız yere bir kadını işten çıkaralım..inanırmısın 5 erkek var benim dışımda tek bayan benim..hiçbiri yok demedi ben imzalamam dedim,bu hakka giremem...yine bana bişey olmadı..müdür gıcık oldu tabi ama haksız zaten bi duyulsa kendi rezil olacak....haklı olduğun zaman geri çekme kendini ki sen zaten o işi gözden çıkarmışsın.
oradan öğrenebileceğini öğren..ama hiçbir iş seni mutlu etmedikçe içinde bulunma....

iş güvenliğini düşün derim..bende düşünüorum..mayısa hazırlanıcam ki sen istanbuldasın canım illa ki boş kalmazsın..ve kamu dada alımlarınız gayet iyi..lütfen asıl ve öyle yap..çünkü özel şitket evlilikle zor oluyor... bu kadar:)

Son düzenleme:
burada tecrübe kazanma şansın var ama biraz sesini çıkartman lazım tabi seninde....
o kadarda ezmelerine izin verme....
belki biraz daha alışınca daha iyi öğrenince sorunlarında azalır...
iş hayatında vardır herzaman böyle ezmeler fln ama zamanla geçer....
yinede çok mutsuzsan dayanamıyosan kendine işkence etme tabi...

canım bende mühendisim..evlenmeden önce şantiyede çalıştım..zorrrrrrrr sadece....erkek gibi olacaksın.lafını esirgemeyeceksin....hr
er yerde böylemidir bilmiyorum ama yanlış gördüğüme kızdıkça kazandım. stajda müdür yardımcısı bana bi konuda kızdı ama haksız yere yutmadım verdim gereken cevabı..bu defa daha çok ilgilendi..referansım oldu işe girmemde ki burnından kıl aldırmazdı...işyerimde ki müdür ise bende disiplin kurulundaydım ve adam ağzıyla diyor ki haksız yere bir kadını işten çıkaralım..inanırmısın 5 erkek var benim dışımda tek bayan benim..hiçbiri yok demedi ben imzalamam dedim,bu hakka giremem...yine bana bişey olmadı..müdür gıcık oldu tabi ama haksız zaten bi duyulsa kendi rezil olacak....haklı olduğun zaman geri çekme kendini ki sen zaten o işi gözden çıkarmışsın.
oradan öğrenebileceğini öğren..ama hiçbir iş seni mutlu etmedikçe içinde bulunma....

iş güvenliğini düşün derim..bende düşünüorum..mayısa hazırlanıcam ki sen istanbuldasın canım illa ki boş kalmazsın..ve kamu dada alımlarınız gayet iyi..lütfen asıl ve öyle yap..çünkü özel şitket evlilikle zor oluyor... bu kadar:)

Canım cok tesekkürler yardımların için şantiye cok zor bilmezmiyim heleki benim gibi zırıldaksan stajımı santiyede yapmıstım temmuz ayında uzun yün hırka giyiyodum o kadar kötüydü yani :) cok haksızlık yapılıyo heryerde böyle heleki o müdürleer patronlaarr yok muu :) sizden aldığım destekle bu aksam babama 145265. kere cıkmak istediğimi söylicem benden günah gitsin saolun kızlar yaa :)

Merhaba kk bayanları hepinize günaaydınn :) Sorunum şu ki haziran ayında mezun olmuş inşaat mühendisiyim yaşım 22.Babamın ısrarları sonucu arkadasının yanında işe girdim burası büyük bir şirket dış cephe kaplaması yapıyor büyük sitelerin havaalanının falan filan.Konuyu gelicek olursak hersey iyi güzel ama bana burda kötü davranıyorlar ben cok duygusalım suan burda meslegimi yapamıyorum babamın arkadası olan patrona baglı calısıyorum bana sacma sapan yazılar yazdırıyor sekreter yogun dıyıp elındekı ıslerı bana verdıklerı oldu.Meslegimle ilgili işler geldıgınde ufacık sey yuzunden sen muhendıs degil misin nası bilmezsin diyorlar ben beklentıyı yukseltmemek adına gırerken bısey bılmıyorum oyle kabul edın dedım ama sımdı bana bilmiyosan senın sorunun diyor.

Üniversiteye konusmaya gıdıcem bana konusma hazırla dedı hazırladım hemde uc kere ucundede ayrı hatalar buldu en son olarak ben bunu aıleme bıle gostermem dedi konusmaya gıtmıcem dedı o konusma ıcın haftalarca ugrastırdı beni sürekli bes dakikalık işi yapamadınlar falanlar filanlar hasta oldum bana agzına maske tak bana bulastırma calıs dedı ama etraftakı herkes cok mutlu ben bu işe gireli iki ay oldu kendımı yedım bıtırdım babam cıkmamı ıstemıyo maddı durumumuz ıyı cok sukur babam deneyımın olsun cıkma dıyo evımle arası cok uzak üc vesaıt yapmam lazım kopru trafıgı falan derken ıyıce yıprandım cıkmak istiyorum ama etrafta bu kadar işsiz varken bunuda yapamıyorum kızlar yardım edin lütfen burda iş ögrenemıyorum bırı bıse dıyınce cok gururuma dokunuyo hıc gelmek ıstemıyorum buraya sizce ne yapmalıyım?:43:
Hemen hemen netten baska bı ıs arıyosun maasını al cık
Netten ıs baswurusu yap hemen buldun andada alın dıs cepenızı dersin
Uyuzlara bak sen !!!!
Kımse senı yargılayıp elestıremez bır yaparsın ıhtıyac oldugu ıcın sekreterın ısını ıkı yaparsın herkes ısını yapsın

Bence sen ısınle alaklı bı yerde calıs

Canım cok tesekkürler yardımların için şantiye cok zor bilmezmiyim heleki benim gibi zırıldaksan stajımı santiyede yapmıstım temmuz ayında uzun yün hırka giyiyodum o kadar kötüydü yani :) cok haksızlık yapılıyo heryerde böyle heleki o müdürleer patronlaarr yok muu :) sizden aldığım destekle bu aksam babama 145265. kere cıkmak istediğimi söylicem benden günah gitsin saolun kızlar yaa :)

ya da şöyle yap...bu iş giderse kaybedeceğin bişey yok diye düşün..cv ni hazırla.başka yerlere gönder..bu arada müdürüne dişini göstermeye başla..ayrıca aileni tabii ki üzme ama sen orada mutsuzsun,babana karşı çık diyemiyorum ama malesef durumda bunu gösteriyor ya da seni anlamasını sağla..işyerinde kafana uymayanları belirt.çizgilerini belli et.
hayır demeyi öğren..çok lazım olacak sana inan:)
iş güvenliğni bırakma sakın..paranı bunun için biriktir..2 bin tl lazım oluyor diye biliyorum....iş güvenliği ile ilgilenen arkadaşlarınla iletişim kur...

ben de 12 senelik mezunum. mezun olduğumda çok düşük hatta asgari ücretin altında bir maaşa evime 3 vesait uzaklıkta bir işte çalışmıştım ilk olarak. tabii ki herkes yeni mezunun her ne kadar donanımı olsa da iş tecrübesiyle pratik kazandığını bilir. ancak nedense bazı işyerlerinde yeni mezunlara ucuz iş gücü gözüyle bakılıyor ve üstlerin ego savaşı sonucunda iş hayatına yeni başlayan kişilerin özgüveni kırılmaya çalışıyor. kimi zaman ise istediğin kadar deneyimli ol yine de böyle haksız muamelelere maruz kalabiliyorsun. yeni mezunken böyle birşey yaşamama rağmen 5 senelik mezunken bir üniversitede akademik kariyere başladığımda birlikte çalıştığım hocanın mobbing'ine maruz kalmıştım. ciddi anlamda psikolojik baskı söz konusuydu. ancak kariyer edinme hırsı uğruna elimden geldiğince dik durmaya çalıştım. bu baskının nedeninin de onun yeterli yabancı dilinin olmaması ve bu nedenle yükselememesi, ezber kullanarak bilgi anlamında kendini geliştirememesi gibi pek çok faktörün olduğunu biliyordum. sonunda işimi dğeiştirdim ve huzura kavuştum. ancak o 2 sene boyunca istemeyerek ayaklarının geri giderek işe gitmenin ne olduğunu çok iyi bilirim.

eğer ki mesleki deneyim açısından sana birşey katmayacaksa ve bu ağır baskılarla özgüvenin yitecekse işten ayrılmakla birşey kaybetmezssin. üstelik işin olmayan ve sana zerre kadar faydası olmayan işler yaptırıp sana emek harcatıp sonra da yaptığın işi küçümsemeye hakları yok. çektiğin çileye değmiyorsa iş araştır ve ayrıl işten arkadaşım. ayrıca çalıştığın iş yerindeki patronuna senin ilk iş deneyimin olduğunu ve onların da senin gelişimine katkıda bulunmaları gerektiğini hatırlat. lafını esirgeme. cesur ol ve iş araştırıp ayrıl bence.

el altından iş bakabilirsin buluncada teşekkür eder çıkarsın kendini Germe hemen. olaya şöylede bak Açıkların var neyi bilip neyi bilmiyorsun farkında olursun. ama 3 vesait çok kötü bişi sana arta kalan zamanında yola gidiyor. Genede kendin bilirsin sıkma kendini rahat ol sana laf söyleyeni azarla gitsin unutmaki sende bir mühendissin

adamın karsısına gecip 'al ailene bile gösteremicek kadar rezil durumda olan slaytlarını al müsvedde kagıdımla sana anlatmaya calısırken ben bunu mu ıstıyorum dıye cemkirdigin o cicili dosyalarını al bu da tuvalete girerken yemekhaneye gırerken yemek alırken sıgara ıcerken öttürdügüm isimli resimli afilli kartım al bak bunlarda begenmeyip bes kere yaptırdıgın şirketinin büyüklüğünü anlatan yazılar hadi bana eyvallah diyip cıkasım geldi aaay bide dönüp yüzüne tükürsemm cok güzel olurda neyse simdi abartmayalımm :)

Back
X