Sizce kim hakli

cankiz77

GöRKeM'iM...
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
697
112
323
48
Sevgili hanimlar dun gece fena cnm sıkıldı.oglumun okulunda performans gorevi olarak herkes kendi yoresine uygun bir sarki ezberleyip gelsin demis ben karadenizliyim ayrildigim esim dogulu.
Bende ogluma bir karadeniz sarkisi ezberlettim bu arada 2 yasindan beri ayriyiz babasiyla suan 10 yasinda ve kendi kulturumuze gore yetistirdik dogal olarak hersene memlekete gitme olsun yemekleri yasantisi olsun bunlari neden anlatiyorum....tamda dun aksam karadeniz sarkusini ezberletirken oglumun babasi aradi..
Bende dedim ki sarki ezberletiyirum falan.sonra vay efendim neden karadeniz sarkisi ezberletiyormusum onun geni omuymus sen niye yanlus yonlendiriyon.dedimki onun annesi karadenizli kimin yanindaysa kulturude o dedim ve boyle gıcık bir konusma gecti.
Simdi sormak istiyorum k.k hanımları.sizce hangi kulturde yetistigimi onemli yoksa kütükmü.
Yani anlamiyorum kendisinin bile gitmedigi yer icin benimle tartisabiliyor....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Saçmalamış
Çocuk kendi kültürünü öğrensin istiyorsa ilgilenip, zaman geçirip öğretecek
Öyle uzaktan çocuğun kültürü diye ahkam kesmeyecek
Bir de çocukların baba memleketine tabi olacağı inancına sinir oluyorum

Ah yine şu ataerkil toplum :) Kadınların hiçbir söz hakkı olmuyor nedense.
Yok genleri, yok zartu zurtu, geçsin bu işleri. Önemli olan büyüdüğü, içinde olduğu kültürdür.

bence eski eşiniz saçmalamış. telefondan aramakla öyle eğitim verilmez. baba nereliyse çocuk oralıdır olgusuda saçma çocuk sizin yanınızda büyüyorsa memlekete gidip geliyoruz diyorsunuz bide gayet doğal sizin kültürünüzde yetişmesi

Hic sormayin boyle zihniyet cnmı SIKIYOR.Diyorum onun anneside karadenizli karadeniz sarkisi soylemek istemeside dogal ama yok genler doguluymus

Birde diyorki bak bakim kimlikte ne yaziyor soyadi ve kutukten bahsediyor yani..
Ahhh ahh elimde olsa kendi soyadimla kutugumu yazdiririm

keşke böyle bi muhabbete hiç girmeseydiniz...ne gerek vardıki..zaten çocuğunuz sizin yanınınızda siz yetiştiriyorsunuz .eski kocanızla böyle bir gerginlğe girmeye kafayı yormaya değmezki..adı üstünde eski

telden ahkam kesme,al cocugu öğret ozaman deseydın..

sizin sarkıları,turkulerı ben mı ögretcem..

Siz haklısınız tabi
Ama ben olsam bu kadar detay vermem
Ödev mi ödev, bitti. Ne ödevi olduğunu neden karadeniz türküsü öğrendiğine inmem

1 değil 2 Karadeniz türküsü öğretin, bir daha babası aradığında telefonda babasına söylesin.

Hayret birşey ya, yaşadığı ve büyüdüğü kültürden etkilenecektir çocuk tabi ki. Babası çok kendi kültürünü öğretmek istiyorsa, gelsin alsın çocuğunu anlatsın, gezdirsin, göstersin. Bu babanın kökeni neresiyse çocukta oralı inancına da ayrıca deli oluyorum. İşin tuhafı, çoğu erkek köküm şurası der ama, daha 1 kere gidipte görmüşlüğü yoktur.

kavga etmek için aramış galiba...
bunun için kavgamı olur yani..
haklısın...

Çocuğuyla zaman geçirip kendi kültürünü de tanitsin o zmn hem ilgilenme hemde ayar çek ne güzel ya

1 değil 2 Karadeniz türküsü öğretin, bir daha babası aradığında telefonda babasına söylesin.

Hayret birşey ya, yaşadığı ve büyüdüğü kültürden etkilenecektir çocuk tabi ki. Babası çok kendi kültürünü öğretmek istiyorsa, gelsin alsın çocuğunu anlatsın, gezdirsin, göstersin. Bu babanın kökeni neresiyse çocukta oralı inancına da ayrıca deli oluyorum. İşin tuhafı, çoğu erkek köküm şurası der ama, daha 1 kere gidipte görmüşlüğü yoktur.

Hak veriyorum sana.bende senin gibi dusunuyorum.
Kendisi bir keren gitmistir hayati boyunca ama artistlik yapmaya gelince genetigi bizim orali diyor.
Ee diyorum bende karadenizliyim kırma olsun o zaman.
Tamamen ego.
Aslina bakarsaniz sagda solda ogluma naber kürdo diyolar deli oluyorum

Çocuğuyla zaman geçirip kendi kültürünü de tanitsin o zmn hem ilgilenme hemde ayar çek ne güzel ya

Aman ilgilenirmi uzaktan davulun sesi hoş gelir misali ancak konusur

Sevgili hanimlar dun gece fena cnm sıkıldı.oglumun okulunda performans gorevi olarak herkes kendi yoresine uygun bir sarki ezberleyip gelsin demis ben karadenizliyim ayrildigim esim dogulu.
Bende ogluma bir karadeniz sarkisi ezberlettim bu arada 2 yasindan beri ayriyiz babasiyla suan 10 yasinda ve kendi kulturumuze gore yetistirdik dogal olarak hersene memlekete gitme olsun yemekleri yasantisi olsun bunlari neden anlatiyorum....tamda dun aksam karadeniz sarkusini ezberletirken oglumun babasi aradi..
Bende dedim ki sarki ezberletiyirum falan.sonra vay efendim neden karadeniz sarkisi ezberletiyormusum onun geni omuymus sen niye yanlus yonlendiriyon.dedimki onun annesi karadenizli kimin yanindaysa kulturude o dedim ve boyle gıcık bir konusma gecti.
Simdi sormak istiyorum k.k hanımları.sizce hangi kulturde yetistigimi onemli yoksa kütükmü.
Yani anlamiyorum kendisinin bile gitmedigi yer icin benimle tartisabiliyor....

tabiki haksız canım
velayeti kimde ise kültürü de o dur
aynen bu cevabı vermeliysdin eşine
mahkeme bile velayeti sana vermiş
:19:

Hak veriyorum sana.bende senin gibi dusunuyorum.
Kendisi bir keren gitmistir hayati boyunca ama artistlik yapmaya gelince genetigi bizim orali diyor.
Ee diyorum bende karadenizliyim kırma olsun o zaman.
Tamamen ego.
Aslina bakarsaniz sagda solda ogluma naber kürdo diyolar deli oluyorum

Benim babam da Artvin'li annem Bulgaristan macırı, babam öyle ters falan değildir. Arada laf gelince Karadenizliyiz der ama Artvin'in yolunu bilmez:1: Annemde "aman sanki çok gittin gördün der"

Şu insanlar ne kadar acayip ya, bayılıyoruz ayrımcı kelimeler kullanmaya.

Neden bu kadar detay verdiniz ki...

O ödevi bizde yaptık babasının kütüğündeki memleket türküsünü ezberledi incelemedik hani. Herkes baba yöresinin türküsünü ezberledi...

Eski eşinize pek üstünde durmadım gibi bir imaj vermek yerine, çocuk kimin yanındaysa onun yöresi diye diretmişsiniz sanki sizde... Bence bu kadar büyütmeye gerek yoktu...

Back
X