• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce kızım bunu neden yapıyor ?

zuzu_82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
56
0
46
Çanakkale
Merhaba sevgili anneler.Benim pazar günü 2 yaşını dolduracak olan bir kızım var.Çocuğumu tek başıma büyütüyorum yani ailemden kayınvaldemlerden akrabalarımdan uzakta.Elimden geldiğince ilgili dikkatli bir anne olmaya çalışıyorum.Kafama takılan bir durum var ve bunu size sormak istedim.
Kızım yaklaşık 1-2 aydır kendini parmaklarıyla kısıyor.Mesela kanepe de oturuyor diyelim bir şey izliyor dalıyor ve kendi dizlerini yada kollarını kısmaya başlıyor.Uykusunun içinde bazen nadir de olsa yapıyor.Ben kucağıma aldığımda mesela onu severken öperken ya beni kısıyor boğazımdan ya kendini kısıyor.En büyük sorunumuz uykuya geçerken uykuya geçiceği zaman çok fazla yapıyor.Onunla yatıyorum o uyuyana kadar sıkı sıkı sarılıyorum ama genede yapıyor.Bazen ellerini sıkıca tutuyorum yapmasın diye.Yatarken mesela benim göğüsümü tutmaya çalışıyor ama hafiften kısıyor.Sizce kızım bunu neden yapıyor olabilir?İlk başlarda üstüne çok düşmedim geçicidir diye ama şimdi kafamda çok ciddi sorun oldu.Lütfen bana fikir verin sevgili arkadaşlar.İyi geceler herkese.

Merhaba sevgili anneler.Benim pazar günü 2 yaşını dolduracak olan bir kızım var.Çocuğumu tek başıma büyütüyorum yani ailemden kayınvaldemlerden akrabalarımdan uzakta.Elimden geldiğince ilgili dikkatli bir anne olmaya çalışıyorum.Kafama takılan bir durum var ve bunu size sormak istedim.
Kızım yaklaşık 1-2 aydır kendini parmaklarıyla kısıyor.Mesela kanepe de oturuyor diyelim bir şey izliyor dalıyor ve kendi dizlerini yada kollarını kısmaya başlıyor.Uykusunun içinde bazen nadir de olsa yapıyor.Ben kucağıma aldığımda mesela onu severken öperken ya beni kısıyor boğazımdan ya kendini kısıyor.En büyük sorunumuz uykuya geçerken uykuya geçiceği zaman çok fazla yapıyor.Onunla yatıyorum o uyuyana kadar sıkı sıkı sarılıyorum ama genede yapıyor.Bazen ellerini sıkıca tutuyorum yapmasın diye.Yatarken mesela benim göğüsümü tutmaya çalışıyor ama hafiften kısıyor.Sizce kızım bunu neden yapıyor olabilir?İlk başlarda üstüne çok düşmedim geçicidir diye ama şimdi kafamda çok ciddi sorun oldu.Lütfen bana fikir verin sevgili arkadaşlar.İyi geceler herkese.

Tam anlayamadım bu cimciklemek gibi bir şey mi ? Yani kendini parmaklarıyla sıkıyor mu?

walla bilemedim ama benim de 25 aylık kızım var küçüklüğünden beri beni gelip kolumu hafifçe sıkarak sever.. ben severken elimle kollarından tutuyorum hafifçe sıkıyorum o da yapmaya başlayınca farkettim.. hala bırakmadı.. sevgi gösterisi o şekilde.. ama sizinki kendi kendine otururken ya da uykuya dalarken de yapıyormuş alışkanlık olmuş belki de.. üstüne gitmeden bekleyin bırakacaktır sanırım..

walla bilemedim ama benim de 25 aylık kızım var küçüklüğünden beri beni gelip kolumu hafifçe sıkarak sever.. ben severken elimle kollarından tutuyorum hafifçe sıkıyorum o da yapmaya başlayınca farkettim.. hala bırakmadı.. sevgi gösterisi o şekilde.. ama sizinki kendi kendine otururken ya da uykuya dalarken de yapıyormuş alışkanlık olmuş belki de.. üstüne gitmeden bekleyin bırakacaktır sanırım..

İnşallah canım ya.Ona bişey söylemiyorum kızım yapma etme diye üstüne düşmesin diye ama benimde kafama çok takılıyor sizlerede danışmak istedim.

Evet canım kendi parmaklarıyla kendini cimcikliyor yada arada beni cimcikliyor.

Endişelenmeyin bence. Şu an tam kendini, çevresini keşfetme döneminde. Ne yaptığını bilmiyor muhtemelen ama dokunarak, sıkarak, tutarak keşfetmeye çalışıyor bana göre :) Siz kızmayın tepki vermeyin öyle yapınca. Ama sürekli iletişim içinde olun bu dönemlerde, konuşun iletişim kurun. Zamanla onu unutup yeni öğrendiği bir şeyi tekrarlamaya başlayacaktır muhtemelen. Bu yaşlarda böyle oluyormuş, korkmayın.

İnşallah canım ya.Ona bişey söylemiyorum kızım yapma etme diye üstüne düşmesin diye ama benimde kafama çok takılıyor sizlerede danışmak istedim.

kızım hep kolumu tutarak uykuya dalar.. hafif hafif sıkarak.. hani kimisi annesinin saçıyla oynar meme emenler memesini tutar vs.. belki öyle birşeydir.. uykusu varken yapıyorsa yorgunken vs tekrar ediyordur el alışkanlığı gibi.. bi de malum 2 yaş döneminde garipleşiyorlar biraz:)

Endişelenmeyin bence. Şu an tam kendini, çevresini keşfetme döneminde. Ne yaptığını bilmiyor muhtemelen ama dokunarak, sıkarak, tutarak keşfetmeye çalışıyor bana göre :) Siz kızmayın tepki vermeyin öyle yapınca. Ama sürekli iletişim içinde olun bu dönemlerde, konuşun iletişim kurun. Zamanla onu unutup yeni öğrendiği bir şeyi tekrarlamaya başlayacaktır muhtemelen. Bu yaşlarda böyle oluyormuş, korkmayın.

Canım çok sağol ya.Acaba psikolojik bi sorunun belirtisimi diye çok korktum aslında.Önerilerini kesinlikle daha da fazla uygulayacağım.Çok teşekkürler.

kızım hep kolumu tutarak uykuya dalar.. hafif hafif sıkarak.. hani kimisi annesinin saçıyla oynar meme emenler memesini tutar vs.. belki öyle birşeydir.. uykusu varken yapıyorsa yorgunken vs tekrar ediyordur el alışkanlığı gibi.. bi de malum 2 yaş döneminde garipleşiyorlar biraz:)[/QUOT

Benim kızım çok memeye düşkün bir çocuktu 21 aylıkken benim isteğimle bıraktık memeyi.Memeyi kestikten sonra çıktı bu durum.Hala geceleri tutuyor ama tutarkende parmaklarıyla mıncırıyor.Valla bu iki yaş çok zormuş :) çok teşekkürler canım.

Merhabalar. Benim de 28 aylik bi kizim var. Bi tv programnda gormustum. Bu hareketi yeni doganlar anne karnini ozledigi icin, yenidogan disindakiler de kendini guvende hissetmek icin yapiyorlarmis. Cocuklariniza bol bol sarilin uykularinda onlarla konusun. Hem rahatlar hem de kendini guvende hissederler. Allah evlatlarimizi bagislasin bize.

merhaba! kafanızı karıştırmak istemem de bir şey soracağım size, kızınız bunu yaparken kendini kasıyor mu, terliyor mu, bacaklarını kasıyor mu mesela?

Merhaba. Evinizde kızınızın etkilenebileceği herhangi bir problem oldu mu? Çünkü bu gibi hareketler 0-6 yaş çocuklarda kendini tam olarak ifade edemedikleri için ortaya çıkar. Davranış bozukluğu deriz. Parmak emme, tülbent emme, tırnak yeme,saldırganlık vs.

merhaba! kafanızı karıştırmak istemem de bir şey soracağım size, kızınız bunu yaparken kendini kasıyor mu, terliyor mu, bacaklarını kasıyor mu mesela?
Evet benimkisi öyle bacaklarını kasıyor terliyor

Eğer siz olmadan bir ortama girmiyorsa başkasından görmüş olamaz. Veya başına Allah korusun böyle birşey gelmiş olamaz.
O yüzden sakin olun.
2 yaşında çocuklar bazen böyle hareketlerde bulunur. Üzerine durmamaya çalışın.

Back
X