• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Davranış Bozuklukları Sizce nasil davranmaliyim arkadaslar?

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Zepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2006
9.312
21
156
45
- Yurtdışı
Merhaba arkadaslar ...

Benim oglustan biraz dertliyim ...aslinda kucuklugunden beri var ama buyudukce daha net belirtir oldu beni babasindan cok kiskaniyor ...
Ne yapmaliyim ;oturup guzel guzel konusuyorum ,anlatiyorum ...inanin artik esimle oglusum yanimizda iken yanyana bile oturamiyoruz ...:(
Babasina''hayir annecigimi sevme ,opme ,sarilma vs.'''diyor ...
oysa diyoruz her ikimizde olur mu oglum hem seni hem anneni seviyorum yapma boyle diye ...
Azcik babasina yaninda gorse gelip babasina pat pat diye vuruyor ''dokunma annecigime''diye ...Bana cok duskun bir cocuk degil ;bagimsiz ...babasiyla heryere gider ,eglenirler ama is hep beraber olunca boyle oluyor ...fisfisfis

Bu arada 28 haftalikta hamileyim:CüvCüv: ;yani dusunuyorum kardesi dogunca napacak diye ?simdilik tabii birsey yok bu konuda ama hele bir dunyaya gelsin kardesi bakalim napacak ?

Ne yapmaliyim ,sizin tecrubeleriniz neler bu konuda ?yardim :çok üzgünüm:??

sana yardımcı olmak isterim ama önce sorularımı cevaplayıp biraz daha açıklarsan;bu kıskançlıklar son zamanlardamı yoğunlaştı?selimmert kaç yaşında?kardeşe hazırlıyomusunuz?

Son düzenleme:
Benim oğlumda küçükken beni babasından kıskanırdı senin anlattığın gibi aynen yan yana bile oturtmazdı yolda yürürken bile hemen ortaya geçerdi hatta "ortayı koruyalım" derdi sonra zamanla vazgeçti, fazla üzerine gitmezseniz unutur bence......

sana yardımcı olmak isterim ama önce sorularımı cevaplayıp biraz daha açıklarsan;bu kıskançlıklar son zamanlardamı yoğunlaştı?selimmert kaç yaşında?kardeşe hazırlıyomusunuz?

Mrb ece oglum 2005 dogumlu gamyoncuiremsu
bilincli birer anne ve babayiz kesinlikle hazirliyoruz kardesine yerimseniben
evet so zamanlarda daha yogun yurtdisindaydik(Selim orda buyudu ) ;Turkiye'ye geldigimizden beri daha yogun 1,5 aydir asagi yukari ...

Benim oğlumda küçükken beni babasından kıskanırdı senin anlattığın gibi aynen yan yana bile oturtmazdı yolda yürürken bile hemen ortaya geçerdi hatta "ortayı koruyalım" derdi sonra zamanla vazgeçti, fazla üzerine gitmezseniz unutur bence......

insallah canim ...ustelemiyoruz aldirmaz ;davraniyoruz ;bakalim fisfisfis
3 yas donemininde etkisi vardir bunda diye dusunuyorum benneyaptımki

Ben varya yerim o yakışıklı sıpayı:nazar:

Son zamanlarda artması normaldir, tamamen farklı bir hayata başladınız, adaptasyon sorunu sanırım. Erkek çocuklarının anneyi babadan kıskanması normaldir. Hiç üstüne gitme, zamanla geçer. Birde kardeşi olacak, çok zor onun için. Onu da anlamaya çalışın lütfen. Her ne kadar makul karşılasa da, kıskanmıyor gibi görünsede içinde neler neler oluyordur yakışıklımın. Birazcık idare edin annesi Selimimi.:teselli:

Ya ben napayım, Selimle yaşıt Kıvancım kekelemeye başladı. 3 ay oldu, geçmedi. Pedagoga götürdük, üstüne varmayın dedi. İnşallah geçer, çok üzülüyorum:1no2:

merhaba kuzum. benim oğlumda kekelemeye başladı. çok üzülüyoruz. dr. a götürdük. üstüne düşmüyoruz. işte tavsiyeleri uyguluyoruz zaman zaman artıyor. bakalım hayırlısı atlatırız inşallah.

benim kızımdada oldu bu durum resmen yanına oturtmuyordu yanına yaklastığım zaman bile cığlığı basıp baba benim diye beni itekliyordu
allaha sükür ğecti simdi asağı yukarı hepsi aynı yaşta yapıyor bunu üç yasına ğirmeye baslayınca ama bizdede su durum var malum yaz dönemi anne annelerin baba annelerin yanına ğitme dönemi biz onların yanın ğidince onlarda torun özlemi cok sımartılar sürekli oyunlar sürekli istediği seyleri yapmalar ev ğelince bizde aynısı yok baba işte anne sürekli iki kücük cocuk ev işleri ve boşluga düstü acayip derecede tırnaklarını yemeye basladı sürekli mızmız kardesi eline hangi oyuncağı alsa onu alıyor ve evde sürekli bir aglama sesi yakında ben kafayı yiyeceğim ikiside kücük sayılır büyük kız dört yasına ğirecek ekimide kücük ise 17 aylık hangisine destek olacağıma saşırdım aglatığında bile kucağıma alsam onu kıskanıyor ne zormus ikisinide bir arada büyümesi allah benim gibi anneler yardım etsin ben artık korkmaya basladım bunlar simdi böyle büyüyünce ne olacak diye

Son düzenleme:
zepp canımcım sakın ama sakın üzme canını bak benim erenimde aynı dönemi atlattı babasının diil yanıma oturmasına konuşmasına hatta aynı yatakta yatmamıza izin vermiyordu bizde 1-2 ay gece ben başka kanepede yattardım onlar yatak odasında sonra iice dalınca uykuya onu yatağına alır ben geçerdim yerime tabii sabah kalkınca kızılca kıyamet babasına vay beni niye yatağıma yatırdınız vay siz niye birlikte yattınız benlen hiç konuşmazdı babasıda ona oğlum sen gidip yatmışsın kendi yatağına annende üşümüş sen kalktın diye gelmiş yatmış gibisinden açıklama yapardı bu yaklaşık 1 sene devam etti ve sonunda bıraktı umursama inatlaşma kızma bunlar aksine süreci uzatıyo bu olağan bir süreçmiş bizim doktorumuzun dediğine göre şimdide kardeşini kıskanıyo buda normal canım insanoğlu kaç yaşında olursa olsun ilginin kendinden eksilmesine kıskanıyo işte yanında pek fazla sevmeyin severseniz o sevgi sözcüklerinin içine oğlunuda kat onu onure ediyo ve kardeşine kıskançlığını bi nebze olsun alıyo...

kekeleyen yada geç konuşan arkadaşlar sizde üzülmeyin benim oğlumda geç konuştu ama maşallah yani bi konuştu şimdi hiç susturamıyoz bay çeneyi ve sorgucuyu...herşeyin bir zamanı var o zaman gelince konuşmalarıda düzelir konuşmalarıda çoğalır..

Son düzenleme:
Mrb ece oglum 2005 dogumlu gamyoncuiremsu
bilincli birer anne ve babayiz kesinlikle hazirliyoruz kardesine yerimseniben
evet so zamanlarda daha yogun yurtdisindaydik(Selim orda buyudu ) ;Turkiye'ye geldigimizden beri daha yogun 1,5 aydir asagi yukari ...

zepp oğluşun aslında diğer arkadaşlarında dediği gibi 3-6 yaşın özelliğini yaşamaya başlamış.ben biraz daha açıyım yaş özelliklerini bilirsek beklentilerimizide ona göre ayarlar ona göre davranırız diye düşünüyorum.3-6 arası döneme oyun dönemi denir ve çocuk bu dönemde kendini ve dünyayı keşfetmeye çalışır.kızsa anneye erkekse babaya benzemeye çalışır.erkek çocuğu babaya hayrandır ondan takdir görmek için elinden geleni yapar.baba gibi konuşur onun gibi yürür.anneye kendini beğendirmeye çalışır bu davranışta babaya benzeme hemde annesinin beğenisini kazanmak isteği gizlidir.biyandan anneyi babadan kıskanır anneyle yatmak ister.bunlar yaşanırken çocuğu terslememelidir cinsel kimliğinin geliştiğinin bir göstergesidir.çocuğunuz bunları yaşarken kendisi varken ikinci bi kardeşe neden gerek duyduğunuzu anlamakte güçlük çekebilir.anne babasının sevgisini yitirme korkusu daha yeni bi kardeş geleceğini öğrendiği andan itibaren içi sızlamaya başlamıştır.bu durumda beni sevdiğini biliyorum benimde sana olan sevgim kardeşin olsa bile hiç azalmıycak ilk günki gibi seni sevmeye devam edicem gibi konuşmalar yaparak kendini daha güvende hissetmesini sağlayabiliriz.anladığım kadarıyla bilinçli ebeveynlersiniz zor bir dönemdede olsanız sevgiyle bunu aşacağınıza inanıyorum.

zepp canımcım sakın ama sakın üzme canını bak benim erenimde aynı dönemi atlattı babasının diil yanıma oturmasına konuşmasına hatta aynı yatakta yatmamıza izin vermiyordu bizde 1-2 ay gece ben başka kanepede yattardım onlar yatak odasında sonra iice dalınca uykuya onu yatağına alır ben geçerdim yerime tabii sabah kalkınca kızılca kıyamet babasına vay beni niye yatağıma yatırdınız vay siz niye birlikte yattınız benlen hiç konuşmazdı babasıda ona oğlum sen gidip yatmışsın kendi yatağına annende üşümüş sen kalktın diye gelmiş yatmış gibisinden açıklama yapardı bu yaklaşık 1 sene devam etti ve sonunda bıraktı umursama inatlaşma kızma bunlar aksine süreci uzatıyo bu olağan bir süreçmiş bizim doktorumuzun dediğine göre şimdide kardeşini kıskanıyo buda normal canım insanoğlu kaç yaşında olursa olsun ilginin kendinden eksilmesine kıskanıyo işte yanında pek fazla sevmeyin severseniz o sevgi sözcüklerinin içine oğlunuda kat onu onure ediyo ve kardeşine kıskançlığını bi nebze olsun alıyo...

kekeleyen yada geç konuşan arkadaşlar sizde üzülmeyin benim oğlumda geç konuştu ama maşallah yani bi konuştu şimdi hiç susturamıyoz bay çeneyi ve sorgucuyu...herşeyin bir zamanı var o zaman gelince konuşmalarıda düzelir konuşmalarıda çoğalır..
selens bazı önemsiz davranışları görmezden gelmek onu unutturabilir ama kalıplaşacak ve kişiliğine etki edicek olumsuz davranışların alışkanlık haline gelmemesi için farklı yöntemler uygulanmalı.
çocuğunuzla beraber yattığınızı ve bu konuda ona yalan söylediğinizi olumlu şekilde tavsiye şeklinde söylemenizi yadırgadım doğrusu.burda doğru mesajlar verelimki herkes faydalansın.uzmanlar çocuğun anne babasıyla yatmasının olumsuz etkileri olabileceğini söylüyorlar.kıskançlıkla ilgili söylediklerine ise katılıyorum kıskançlık normal bir duygudur önemli olan bu duygunun kendisine veya başkasına zarar vermeyecek düzeyde yaşanmasıdır.kardeşler eresındaki yaş farkı ne kadar azolursa kıskançlık o kadar fazla olur.bunu anne babanın tutumuda çok etkiler.
KUZUM kekeleme eğer ailenizde olmayan bişeyse çocuğun kekelemeye başladığı andan itibaren çok korktuğu yada sizin dışınızda korkutulduğu bir obje yada olay varmı bi araştır.
araştırmalar kekemelikte ruhsal etkenlerin büyük ölçüde payı olduğunu gösteriyor.eğer kısa bir süre içinde geçmezsse konuşma merkezlerine gitmeni öneririm.ne kadar erken başlanırsa sonuca o kadar çabuk ulaşılır.
sevgilerimle

Canım benim. Öncelikle senin ve biricik yeğenimin gözlerinden bol bol öpüyorum.
Sonra gelelim sorununu, aynısını ben hem oğlumda yaşadım hem de kızımda hala yaşıyorum, oğlum beni kıskanırdı kızımda babasını kıskanıyor. Sanırım bu çok normal bir olay. Karşı cinsler çekiyorlar birbirlerini bu yüzden kız babayı, oğlanda anneyi kıskanıyor.
Geçenlerde sabah kızım yatağa gelip eşimle aramıza yattı. Sonra sırtını bana dönüp babasına sarıldı, bende "kızım birazda bana dönsene" dedim, "kusura bakma anne, babamı daha çok seviyorum elimde değil ne yapayım" demezmi. Sinir oldum. Tabi babası keyiften dört köşeydi.
Selim Mert'ciğim için zor bir dönem zaten, Türkiye'ye geldiniz çocuk bocalıyordur. Bu yüzden karakteri değişim gösterebilir. En kısa sürede atlatacağına eminim.

ececim ben oğlumun bizimle yatmasını tasvip etmiyorumki tavsiye ediim yazdıklarımı tekrar okursan eren babasıyla yatıyor ama sabah kalktığında kendini kendi yatağında buluyordu dedim ben bu dönemi pedagog yardımıyla atlattım ama biraz uzun sürdü çocuğun yaptığı her hareketin her yaramazlığın bir mesaj olduğunun bende bilincideyim yinede ikazın için sağol...

canım aynı şeyi şeyi benim büyük kız yapıyodu.bizi yan yana bile oturtmazdı.ben yedi yaşıma girince yatabilirsiniz diyodu.şimdi ona yeni bi yatak aldım,winxler filan.artık odasında uyuyo,bize çok dokunmuyo

selenscim bende çocuğa doğruyu söylemeli demek istedim.yani sabah nerde uyanıcağını bilmeli ve kızgın olmamalı çünki herkesin kendi yatağı var ve bütün aile bireyleri kendi yatağında yatmalı mesajını vermeli.bunun tek sebebi bu başka sebepler bahaneler uydurmaya gerek yoktur(uykuda yürüme,üşüme vb.)siz bu durumu bişekilde aşmışsınız ama diğer arkadaşlara yol göstermeli diye düşünüyorum.niyetim seni yargılamak yada eleştirmek değil anlaştık değilmi!

benim kızımda 3 yaşına yaklaşıyor zepp aynı oğlunun kıskançlık tepkilerini gösteriyor.bağırıyor kızıyor çok sinirleniyor aylardır böyle bu durum..ne dediysek te anlatamadık..bunu geçici bir süreç oldugunu düşünüyorum.....bu arada benim kızım hala bizimle yatıyor...ayrı yatırmaya korkuyorum çünkü kızım çok deli yatıyor sabaha kadar kokcoca yatakta bile 4 köşesinde tur atıyor yatagın ve düşüyor onu yatagına yatırsam biliyorum ki düşecek ve bizim odamızla kızımın odası biraz uzak ne yazık ki.. ve tabi bir de kışın özellikle soğuk ta daha da düşünüyorum üstünü acıcak ve sabaha kadar üşeyecek ve örtünemeyecek.. :(

Zepp hamileliğin hayırlı olsun. İnşallah sağlıkla alırsın kucağına.
Bu anne babayıu kıskanma meseleleri ile ilgili yabancı bir yazardan okumuştum. Çocuk kıskanıyor diye eşler birbirinden uzaklaşmamalı bunun normal bir şey olduğunu çocuk kanıksamalı diyordu. Tabi yabancılar kendi kültürlerine göre hareket ediyorlar.

benimde 5 yaşında oğlum, 2 yaşında kızım var. kızım doğduğunda oğlum kıskanmasın diye doğumdan sonra hastaneden gelirken oğluma oyuncak almıştık ve kardeşinin aldığını söylemiştik. Evdede kardeşine karşı sorumluluklar vermiştim mesela bebeğin altını değiştirirken bezini ve ıslak mendilini oğlum getiriyordu. böylece onun abi olduğunu bebeğin küçük ve daha muhtaç olduğunu belirtmeye çalıştık ve sorun olmadı. Asıl sorun büyüdükçe kıskançlık oldu kız yürümeye başlayınca. ama hiç bir zaman eşimle beni kıskanmadılar her ikiside. herkesin kendi yatağı olduğunu, kendi yataklarında yatmaları gerektiğini açıkladık. oğlum, babam senin hayatısın büyünce benimde hayatısım olacak diyor.Ayrıca kızım doğduğunda oğluma daha fazla ilgi gösterdik kızın sadece ihtiyaçlarını gördük fazla ilgilenmedik.

Arkadaslar tsk ederim hepinize ...Bu konuyla ilgili bir uzman dr.(isim vermeyeyim reklam olmasin ) ile yazisiyordum bana yazmis oldugu cevabi aynen kopyaliyorum ...Bir haftadir bizde duzelme var ...umarim sizin afacanlarda duzelir a.s.gamyoncuiremsu

''Merhaba,

Bu davranış genelde içten gelen dürtülerle başlar ama sizlerden gelen tepki ve ilgilerle devam ederek süreklilik hali alır. Halbuki ilk böyle davrandığında ona hiç ilgi, tepki göstermezseniz bir kaç yapar ve bırakır. Bu duruma ilgisiz kalmanızı, aldırış etmemenizi öneririm.

Sevgilerimle.''

Ağzına sağlık o uzmanın, ne güzel demiş. Aldırış etme, kendi haline bırak. Yapar yapar usanır.:ecrin_bebek:

Back
X