Sizce ne yapmalı,nasıl davranmalıyım?

foreverlove

Hadi beni aşka inandır..!
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2012
377
3
318
İstanbul
Sonunda bende derdimi paylaştım..

iyi geceler arkadaşlar ben 2 yıldır nişanlıyım. 10 yıldır da beraberiz. yalnız nişanlımın bazı yönlerini değiştirmek istiyorum. Artıları ve eksilerini şöyle anlatayım

merhametli
ailemi ailesi bildi
beni çok seviyor
parası oldumu hepsini elime sayar
evimin tum sorumluluğu onda.

çok konuşuyor
borç alınca gununde ödeyemez (çünkü fason iş yapıyo..bi ay çok kazanıyo bı ay belki hiç) çoğu zmn ben toparlıyorum borcunu sağdan soldan.. Günü geçmesin diyee.
bıraz dıkkatsiz
pek olgun hareketleri yok yaşına göre..çok guler vs.

ama bu olumsuz özellikler benim ona karşı çok ciddi tavırlar yapmama neden oluyor. ben ztn çok suratsız bırıyım. Hiç cnm cicim yapamam. on yılda bi kere söyle boynuna atlayıp aşkımmm demedim. ben onu bazı konularda değiştirmek istiyorum. Sizce mümkün mü? bu arada yaşı 37.

maddi konularda yetişemediği zmn ona saygım kalmıyor sanki. Küçülüyor gözümde gibi.. Hep ben mi toparlıycam senıdiyorum. yoruluyorum inanın. kontrol hep bende olcak ama bende çok stres yapıyorum. Ne yapmalıyım sizce ben mi abartıyorum?

bir erkek olsam kesinlikle sizinle çıkmazdım ne olur bana kırılmayın ama böyle düşündün sizin 10 yıldır bir kez olsun sarılmayıp aşkım demeyişinizden dolayı. bunlar olmadan bir aşk yaşamyıda düşünemem.bunları yaparsınız karşı taraf daha ılımlı olur. değişim denilen şey çok zor heleki 37 yaşındaki biri için dahada zor ma imkansız değil. değişimden öte biraz törpülenmektir..

Son düzenleme:
bir erkek olsam kesinlikle sizinle çıkmazdım ne olur bana kırılmayın ama böyle düşündün sizin 10 yıldır bir kez olsun sarılmayıp aşkım demeyişinizden dolayı. bunlar olmadan bir aşk yaşamyıda düşünemem.bunları yaparsınız karşı taraf daha ılımlı olur. değişim denilen şey çok zor heleki 37 yaşındaki biri için dahada zor ma imkansız değil. değişimden öte biraz törpülenmektir..
çok haklısın onu bende söyluyor ben bıle benı çekemezken sen benı nasıl çekıyorsun diye..

Bende değişmek istiyorumm ama ben gunluk sıkıntılardan soyutlayamıyorum kendimi. Bi sıkıntı varsa çok etkiliyor benı ee tabıı bende onu..

Bi şeyi eksik yaptığında çok üzerine gidiyorum farkındayım. Bununla ilgili psikologa bile gitmeye başladım değişmek için.. Ama maddi konuda bırıne mahçup olduğum zmn neredeyse ona olan butun saygımı kaybediyorum :43:

çok haklısın onu bende söyluyor ben bıle benı çekemezken sen benı nasıl çekıyorsun diye..

Bende değişmek istiyorumm ama ben gunluk sıkıntılardan soyutlayamıyorum kendimi. Bi sıkıntı varsa çok etkiliyor benı ee tabıı bende onu..

Bi şeyi eksik yaptığında çok üzerine gidiyorum farkındayım. Bununla ilgili psikologa bile gitmeye başladım değişmek için.. Ama maddi konuda bırıne mahçup olduğum zmn neredeyse ona olan butun saygımı kaybediyorum :43:

bende sevdiceğimin önemsemezliği yüzünden maddi konularda birilerine mahçup olmayı kabul edemem cıngar koparırım. maddiyetta hayatta çok önemlidir sizi bazı konularda anlıyor ve hak veriyorum. erkek arkadaşınızın huyunu değiştirmek için pek umutlu değilim. inşallah düzelir..ne diyeyim.

Çok uzun süredir berabersiniz.

Eger nisanlinizin davranislari size batiyorsa evlendikten
sonra düzelecegini pek sanmiyorum.
Anlattiklariniz cok büyütülecek şeyler değil borçlari hariç.
Evlilik bir ömürü beraber gecirmektir ve siz şimdiden yoruldum diyorsunuz.
Evlenince hepten bikarsiniz.
İyice düsünün derim onada sizede yazik olmasin.

bende sevdiceğimin önemsemezliği yüzünden maddi konularda birilerine mahçup olmayı kabul edemem cıngar koparırım. maddiyetta hayatta çok önemlidir sizi bazı konularda anlıyor ve hak veriyorum. erkek arkadaşınızın huyunu değiştirmek için pek umutlu değilim. inşallah düzelir..ne diyeyim.

insan takdır edılmek sevılmek sevıldıgını de hıssetmek ıster.. belkıde dıkkatsızlıgı becerıksızlıgı yapamadıkları görmedıgı takdır ve sevgı tavırlarının yoksunlugundandır... ? 10 yılda bı kere olsun boynıuna sarılmamak.. hayatında ınsanı gaza getırcek bısıler olmalı dıye dusunuyorum...

iyi geceler arkadaşlar ben 2 yıldır nişanlıyım. 10 yıldır da beraberiz. yalnız nişanlımın bazı yönlerini değiştirmek istiyorum. Artıları ve eksilerini şöyle anlatayım

merhametli
ailemi ailesi bildi
beni çok seviyor

çok konuşuyor
borç alınca gununde ödeyemez (çünkü fason iş yapıyo..bi ay çok kazanıyo bı ay belki hiç) çoğu zmn ben toparlıyorum borcunu sağdan soldan.. Günü geçmesin diyee.
bıraz dıkkatsiz

ama bu olumsuz özellikler benim ona karşı çok ciddi tavırlar yapmama neden oluyor. ben ztn çok suratsız bırıyım. Hiç cnm cicim yapamam. on yılda bi kere söyle boynuna atlayıp aşkımmm demedim. ben onu bazı konularda değiştirmek istiyorum. Sizce mümkün mü? bu arada yaşı 37.

maddi konularda yetişemediği zmn ona saygım kalmıyor sanki. Küçülüyor gözümde gibi.. Hep ben mi toparlıycam senıdiyorum. yoruluyorum inanın. kontrol hep bende olcak ama bende çok stres yapıyorum. Ne yapmalıyım sizce ben mi abartıyorum?

bazı yönlerini değiştirmek istiyorum...!nasıl bir cümle bu bir eşya değil ki değişsin insan ,ama illede birşeyleri değiştirmek istiyorsanız kendinizden başlamalısınız ,
mesela siz konuşmayı sevmediğiniz için belkide nişanlınız size çok konuşuyor gibi geliyordur ,başka birine göre normal gelebilir
insan her an dikkatli olucam diye hareket etse daha çok dikkatsiz olur stresten bu insanın elinde olan birşey değil ki
olgunluk gülmeyle ölçülmüyor belkide sen ciddi bir insan olduğun için onun normal gülmesi bile sana olgunluk dışı geliyordur
ben olumsuz özellik göremedim senı sevıyormus ,aileni seviyormus ,parasını eline sayıyormus,merhametliymıs bunlarmı olumsuz özellikler .
sizin gözünüzde nişanlınıza olan saygınız maddiyatla eş orantılı .nişanlınıza göre biri değilsiniz ..!

Son düzenleme:
Çok uzun süredir berabersiniz.

Eger nisanlinizin davranislari size batiyorsa evlendikten
sonra düzelecegini pek sanmiyorum.
Anlattiklariniz cok büyütülecek şeyler değil borçlari hariç.
Evlilik bir ömürü beraber gecirmektir ve siz şimdiden yoruldum diyorsunuz.
Evlenince hepten bikarsiniz.
İyice düsünün derim onada sizede yazik olmasin.

şimdiden yoruldum derken onunla ilgili değil yorgunluğum. Ben kendimi bildim bileli evin sorumluğu bendeydi. Babam rahmetli oldu çok uzun zmn önce. Annemi de yeni kaybettim. Artık sorun kaldıramıyorum.

Maddiyatla ilgili sıkıntılara kafamı takıyorum ama sonrada duşunuyorum ki olduğunda kuruşuna dokunmadan elime sayıyor ama işte ben de çok mu buyutuyorum bılmıyorum kı..

merhametli
ailemi ailesi bildi
beni çok seviyor

çok konuşuyor
bıraz dıkkatsiz

bana kalırsa onu bir köşeye çekip konuşmalısın.ama çok ciddi bi şekilde.onu bazı konularda değiştirmek istiyorum mümkün mü demişsinn..elbette mümkün.mesela bi kaç ay borçlarını ödeme bak nasıl akıllanıyo.

mesela son dönemlerde işleri çok ters gidiyor. Bir kere beni güzel uğurlasan tatlı dille belki işim gücüm rast gidicek diyor ama bende ne alaka.. Benim lafımla mı olacak sankii diyorumm.. :25:

bazı arkadaşlar beni yalnış anlıyorlar sanıyorum. tabiki de maddiyatla ortantılı değil sevgim.. Ama sanki hiçbişey yokmuş gibi davranırsam boşlıycakmış gibime geliyor.

olgunluk meselesine gelince evet gerçekten olgun değil,bunu etrafımdakılerde söylüyorlar ama o değişebilir. ben bugune kadar kimseye borcumu geciktirmedim,bu konuda mahçup olmadım. ama ortak tanıdıklarımızdan alınan borçlarda mecburen bende muhatap oluyorum. ve bu beni çok eziyor.. bu seferde sorunlar yaşıyoruz..

mesela son dönemlerde işleri çok ters gidiyor. Bir kere beni güzel uğurlasan tatlı dille belki işim gücüm rast gidicek diyor ama bende ne alaka.. Benim lafımla mı olacak sankii diyorumm.. :25:

evet senın İÇTEN bir lafınla olacak... neden etkını kucumsuyorsun kı evrende... zohnı pozıtıf bır bıreyın gune bakısı ıslerıne bakısı da oyle olur kendını guclu hısseder kı bu guven de ıslerıne yansır.. işlerinde çok ıyı olan ınsanların hepsınde kendıne guven soz konusu.. aşagılanan sureklı elestırılen sevgı gormeyen ınsanların potansıyellerı ortada..

evet senın İÇTEN bir lafınla olacak... neden etkını kucumsuyorsun kı evrende... zohnı pozıtıf bır bıreyın gune bakısı ıslerıne bakısı da oyle olur kendını guclu hısseder kı bu guven de ıslerıne yansır.. işlerinde çok ıyı olan ınsanların hepsınde kendıne guven soz konusu.. aşagılanan sureklı elestırılen sevgı gormeyen ınsanların potansıyellerı ortada..

işte benim yaptığım da tam bu sanırım. Çünkü beni aşşağılıyorsun diyor. geçmişte yaşananlar hep aynı sonuçları doğurunca ister istemez olumsuz bakıyorum sanırım.. Bazen olacak iş olmuyor buna da hayret ediyorum. Ve kendisi de sana söylediğim hiç bir iş olmuyor diyor.. Olumsuz düşündüğüm içinmiş..

Maddiyat önemli evet.. Ancak o çalışmayan tembel biri değilmiş ki.. Eline fırsat geçtiği anda yapan ,çalışan biri değil mi ? İnsanda yeter ki bu özellikler olsun , o insan ekmeğini taştan çıkarır.. Borçlarını siz toparlıyormuşsunuz, Bence bu konuda eş dosttan ziyade bankalardan yardım alın.. Mesela nişanlınızın bir bankada ek hesabı olsun, ya da artı para da diyorlar.. ORadan çeksin kimseyle muhattap olmadan borcunu ödesin.. Eline geçince de öder bankaya borcunu.. Ama siz de nişanlınızın moralini yüksek tutun, güne pozitif başlamasına yardım edin.. İnanın işleri rast gidecektir

evet bunu yapmalıyım bende çok inanıyorum ama. bu kalıbı değiştirmek çok zor sanırım.. Yetiştirilme tarzı sanırım.. Erkek gibi yetiştik hep..

Şimdi ben yavaş yavaş tatlı dil olayına girmeliiyim sanırım..bugune kadar hep cezalandırdım onu hepp. sanki gülersem üzerine düşersem taviz vericekmişim gibime geliyor.

Size şöyle bişey anlatayım;

geçen gun içeri odadayım kucağımda komşunun bebeği var.. Bebeği seviyorum kardeşimde yanımda. Benimki de içeride..

Bebeğe aşkımmmmm diye seviyorum. Ama birçok kez üst üste aşkıııımmmmmmmmmmmmmmmm diye bağırdım. Kardeşime dedim ki bak içerdeki hiç üstüne alınıyor mu?

o da dedi kii eee normal. hakikatten hiç dönüp de bana mı diyosun bile demedi adam? :44:

evet bunu yapmalıyım bende çok inanıyorum ama. bu kalıbı değiştirmek çok zor sanırım.. Yetiştirilme tarzı sanırım.. Erkek gibi yetiştik hep..

Şimdi ben yavaş yavaş tatlı dil olayına girmeliiyim sanırım..bugune kadar hep cezalandırdım onu hepp. sanki gülersem üzerine düşersem taviz vericekmişim gibime geliyor.

Size şöyle bişey anlatayım;

geçen gun içeri odadayım kucağımda komşunun bebeği var.. Bebeği seviyorum kardeşimde yanımda. Benimki de içeride..

Bebeğe aşkımmmmm diye seviyorum. Ama birçok kez üst üste aşkıııımmmmmmmmmmmmmmmm diye bağırdım. Kardeşime dedim ki bak içerdeki hiç üstüne alınıyor mu?

o da dedi kii eee normal. hakikatten hiç dönüp de bana mı diyosun bile demedi adam? :44:

Yok yok siz bir an önce tatlı dil olaylarına girin :1: ADamcağız aşkım kelimesini hiç duymadığı için üstüne bile alınmıyor baksanıza.. Kelimelerin gücüne inanın.. Bu konuda Üstün Dökmen'in Küçük Şeyler adlı kitabını da okumanızda fayda var diye düşünüyorum

bencede bir yerden başlamam gerek. İşim çok zor yada ben buyutuyorum belki ama...

Kendimle çetin bir savaş içine gireceğim ama olsun.. Sonuçta kimse bundan birşey kaybetmeyecek,aksine kazanabiliriz belkii..

Beni yanlis anlama arkadasim ama onun yerinde olsam seni 10 yil boyle cekemezdim.
Erkek gibisin diyorsun, sanirim herseye kosturup, hoyt dedimmi oturturuyorsun, soguk bir karakterin var vs... Olabilir yapi meselesi...
Ama bu yuzden adam kompleks yapiyor, oda firsat bulup yuku sana atmaya calisiyor ve senide haliyle sIkIntiya sokuyor.
Iliskinde roleri karistirmamaya ozen goster. Birak isini kendi gorsun, atlama hemen olaya. Birak cabalasin.
Son olarak, icinden gelerek, "aferin caliskan askim" gibilerinden gaza getir arada, inan buna ihtiyaci var.

Back
X