Sizce ne yapmalı ?

endoplazmikretikulumcu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2020
247
149
53
34
Merhaba herkese bişeyi merak ediyorum sizler nasıl davranıyorsunuz böyle durumlarda tecrübe ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim :)
Bazı ortamlarda bariz yaşanan,bişeylerin gizlendiğini ya da formalite bişeyler ile sizi kandırdıklarını görünce ne yapıyorsunuz ? (Bişey konuşuluyor siz üzerine gelince konu değişiyor)

Misal şuan ailemin yanındayım burda bile fark ettiğim şeyler oluyor ama söyleyip kendimi germek istemiyorum

Ufak tefek görünen ama insanı değersiz hissettiriren şeyler…
Uzaklaşmak mı gerekiyor tamamen yoksa kendi keyfin için görmezden gelmek mi ?

Son düzenleme:
Merhaba herkese bişeyi merak ediyorum sizler nasıl davranıyorsunuz böyle durumlarda tecrübe ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim :)
Bazı ortamlarda bariz yaşanan söylendiğini bişeyler gizlendiğini ya da formalite bişeyler ile sizi kandırdıklarınızı görünce ne yapıyorsunuz ?

Misal şuan ailemin yanındayım burda bile fark ettiğim şeyler oluyor ama söyleyip kendimi germek istemiyorum

Ben hiç önemsemem , bu tarz insanlar asla önceliğim olamaz gerçek hayatta , kimseye bişey demem ama kime ne değer vereceğimi iyi bilirim🙃

Bazı ortamlarda bariz yaşanan söylendiğini bişeyler gizlendiğini ya da formalite bişeyler ile sizi kandırdıklarınızı görünce ne yapıyorsunuz ?

Size söylemiyorlar mi.. sizle paylaşıyorlar mi..

Size söylemiyorlar mi.. sizle paylaşıyorlar mi..
Hayır gizleniyor yani gözümün içine baka baka yalan söyleniyor
Açıkçası herkes herkesle yakın olmak zorunda değil ama bir ortamda fısıldamak ya da birinin dikkatini çekecek kadar köşelere geçip konuşmak sonra ortamdakileri kandırmak bana aşırı itici geliyor
Ve bahsettiğim tam olarak bu,farkındasın her şeyin ama söyleyip kendimi germek istemiyorum ama söylemeyince de salak gibi hissediyorum..
(Topluluk kurallarına uymayan insanlarla oturup kalkma diyeceksiniz belki ama bazen bu en yakınınız da olabiliyor)

Bazı ortamlarda bariz yaşanan,bişeylerin gizlendiğini ya da formalite bişeyler ile sizi kandırdıklarını görünce ne yapıyorsunuz ? (Bişey konuşuluyor siz üzerine gelince konu değişiyor)

Cevremde pek insan barindirmiyorum uzun zamandir.
Ailemden de gorustugum insan sayisi 10u gecmez ki cogu da sosyal aglar uzeri gorusme, gercek ifade olmadiginda derhal belirtiyor ve mesafe koyuyorum.

Yani hayat o kadar kisa ki kimsenin senaryosunun oyuncusu olmaya tahammul gosteremiyorum en yakinlarima önceden „bu dogru degil“ ya da „bunun dogru oldugunu dusunmuyorum“ demeyi tercih ediyordum kirmamak icin aptal yerine koymaya devam ettiklerinde ayna vazifesi gorup „yalancisin“ gibi bi sertlikte soyluyorum.

Ortam gerilse bile insanlar o kadar balik hafizali ki her seyi unutuyorlar.

Edit.imla

Herkes her şeyi sizinle paylaşmak zorunda değil. Bunu kabullenirseniz zaten bu konuya takılmazsınız.
Bunun farkındayım zaten doğru okumuş olsaydınız öyle anlamazdınız :) benim demek istediğim sizi birilerinin salak yerine koymaları,gözünüzün içine baka baka yalan söylemeleri.
Sıkıntı bu.

Muhatap olmam. Özellikle sır şeklinde değil de muhabbetimin olmadığı kişilerle aynı ortamda çalıştım. Onlar birbirleriyle samimi oldular umursamadım.
Herkesle samimi olamam herkeste benimle samimi olamaz. Kafaya takmaya değmez. Zaten insanlara da bir sey kolay kolay anlatılmaz.

Sizden saklanan konular ne sizce? Yani arkanızdan konuşma gibi şeyler mi yoksa bile bile aptal yerine koymak mı? Mesela ikincisini kayınvalide yapmaya çalışmıştı bi güzel paylamıştım bi daha kalkışmaz kalkıştığında yine paylarım. İnsanı zor durumda bırakan çarpıtmaları vardır çünkü. Ama ilkiyse umrumda olmaz

Hayatta en nefret ettiğim şey aptal yerine konmak. Yani illa bir şey konuşacaksan ben içerideyken değil de gittikten sonra konuş yani o zaman banane. Bir de sanki sen geldiğin için sustuklarını anlamıyormuşsun gibi yaparlar ya iyice deliririm.
Asla lafımı esirgemem! Karşınızda çocuk mu var ne bu tavır diye söylenirim. Hee baktım gerçekten bu davranışları değişmiyor o zaman gerçekten tamamen uzaklaşırım.

Ay bana birinci dereceden kişiler yaptı, yapıyordu, görüşsem eminim yaparlar.
Zaten gözden çıkarıyorlar ki bu tavırları yapıyorlar.
İnsan kendini cok kötü hissediyor, tarifi yok o duygunun…
Zaten sonrasında da cok kötü davranışlar oldu.
Hiç biri ile görüşmüyorum.

İlk zamanlar çok üzüldüm. Barıştım bi kaç kere sonra baktım olacak gibi değil.
Kestim ilişkiyi.

Hayır gizleniyor yani gözümün içine baka baka yalan söyleniyor
Açıkçası herkes herkesle yakın olmak zorunda değil ama bir ortamda fısıldamak ya da birinin dikkatini çekecek kadar köşelere geçip konuşmak sonra ortamdakileri kandırmak bana aşırı itici geliyor
Ve bahsettiğim tam olarak bu,farkındasın her şeyin ama söyleyip kendimi germek istemiyorum ama söylemeyince de salak gibi hissediyorum..
(Topluluk kurallarına uymayan insanlarla oturup kalkma diyeceksiniz belki ama bazen bu en yakınınız da olabiliyor)
Himm.. en güzeli toplum kuralını bilmeyenlere sık sık hatırlatmak ☺️ toplumda fisildanmak ayıp, iki kişilik konuscaksaniz topluma girmeyin vs vs. Gibi lafını sokacan mis gibi...

Boşver umursama. Ne halleri varsa görsünler

Herkes her şeyi sizinle paylaşmak zorunda değil. Bunu kabullenirseniz zaten bu konuya takılmazsınız.
Bu kadar basit değil işte. Tamam doğru herkes benimle paylaşmak zorunda değil ama konu sahibinin dediği durum yaşandığı an insan ne olursa olsun önce bi bozuluyor.
O da onu sormuş zaten o anda napmalıyım diye.

Ben hiç takmam , olabilir yani belki özel bi şey konuşuyorlardır. Tabii bunu gözün içine sokarak yapmak ayıp. (Yalnız sizin aile sanki biraz anormaldi yanlış hatırlamıyorsam, sizin için ne kadar mesafe o kadar iyi diyorum (doğru hatırlıyorum inş) )

Sizden saklanan konular ne sizce? Yani arkanızdan konuşma gibi şeyler mi yoksa bile bile aptal yerine koymak mı? Mesela ikincisini kayınvalide yapmaya çalışmıştı bi güzel paylamıştım bi daha kalkışmaz kalkıştığında yine paylarım. İnsanı zor durumda bırakan çarpıtmaları vardır çünkü. Ama ilkiyse umrumda olmaz
Aslında beni konuşmadıklarına eminim ama kendi aralarında ben oradayken konuşmaları beni rahatsız ediyor bana söylemek istemediğin bişeyse ben yokken konuş ya da bana yanlış bişeyler anlatıp beni kandırma..

Back
X