Sizce ne yapmali??

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
156
Diğer
27 yasinda bir genc kiz düsünün, 1 haftanin icinde görücü üsülü yurtdisinda yasayan bir erkekle evlenmeye razi oldu, cocugun esrar kullandigni, hapise girip ciktigni, sorumsuz oldugnu herseyi bile bile evet dedi ben cekip ceviririm dedi ve evlendi....:kahve:

Dügün dernek oldu hersey güzel velhasil simdi cocuk onu aramiyor sormuyor diye o ve ailesi ver yansin cocugun türkiyedeki akrabalarina konsuyorlar...
Kiz burdaki arkadasini haftada iki üc defa mutlaka ariyor saatlerce konsuyor fakat kocasini aramiyor hep cocugun onu aramasini bekliyor...:delphin:

Cocuk tedavi olmaya razi oldu tedavi olacak fakat bu sürebilir lakin kiz bundan hosnut degil biran evvel gelmek yada kocasinin oraya gitmesini istiyor...fakat bu cok zor...

Sizce ne yapmali?? Cocugun annesi ve babasi ayri, baba ilgilenmiyor, annede agir hasta oglunun mürvetini görmek yerini yuvasini yapip öleyim bari dedi ve evlendirdi, cocuk 26 yasinda bu arada!! Seyran teyzemiz (Annesi) ne yapacagini sasirdi:çok üzgünüm:

kızın evıne sahıp cıkması gerekıyor bence kadın gelınıyle konussun her seyı karsı taraftan beklemesın cocouk zaten problemlı yanı bıde karı kaprısı mı cekecek kız bastan kabul etmıs sonrada kocam arasın sorsun o aramıyorsa kadın arayacak madem cekıp cevırcem demış..

Bence olan olmuş bir yuva kurulmuş herşey göze alınarak madem, o zaman bunun gerekeni yapılmalı..

Evlenen bayan herşeyi biliyormuş. Ama erkekden bişeyler beklemek anlamsızçünkü zor durumda, en başta sağlıklı bi yaşantısı yok... Madem çekip çeviririm diye kendine güvendi, ve en önemlisi baştan da biliyordu...

Hani bir laf var ya YA BU DEVEYİ GÜDECEKSİN YA DA BU DİYARDAN GİDECEKSİN..

O onun kocası. Bence yanında bulunmalı, gereken fedakarlık ne ise yapmalı... Yuva kurmak imza atmaktan ibaret değildir. Naz kapris değildir... Herşeyden önce özveridir.

Eğer bilerek ve isteyere evlendiyse kocasına destek olması gerekn en 1. kişi o olmalı. Eğer yapamıyorsa yol yakınken dönmeli, uzatmamalı...

çok zor canım ya.almanyada aynen öyle uyuşturu kullanmış taşkınlık yapmış neticede mürvetini görelim hem aklı başına gelir diye evlendirilmiş bir komşum vardı.zavallı kadında ekonomik sorunlar yaşamış yurtdışına gitçem diye sevinerek evlenmiş.neticede adam düzelmedi gitti.sonuçta hayran olduğum neşeli kadın şimdi akıl hastanesinde yatıyor.işin içinde uyuşturucu varsa çok zor.hemde yaşı genç daha.
bence bu durumda sırf mürvetini görelim diye zavallı kızın gençliğini yakmayacaklardı.evlencek olgunlukta değilmiş o çocuk henüz.uyuşturucudan kurtarmak için baskı yapmamalı sakin yaklaşılmalı huzur verilmeli.zaten o kesin azcık çapkındırda.kızcağız üstüne düşerse iyice kendinden uzaklaştırır.keşke başında evlilik olmasaydı.bu saatten sonra yapılacak şey baskı kurmadan olayları akışına bırakmak.bir yandanda ailei ve eşiyle huzurlu olabileceği mesajları vermek.inşallah herşey gönüllerince olur.tedaviyi kabul etmesi en büyük şans ama üstüne gitmek hiç doğru değil.

ya zor bi durummuş ama esrar olunca işin içinde buna nasıl razı oldu anlamadım madem razı oldu yanına gitsin tedavisine yardımcı olsun gitme imkanı yokmu orasını anlamadım

kızın evıne sahıp cıkması gerekıyor bence kadın gelınıyle konussun her seyı karsı taraftan beklemesın cocouk zaten problemlı yanı bıde karı kaprısı mı cekecek kız bastan kabul etmıs sonrada kocam arasın sorsun o aramıyorsa kadın arayacak madem cekıp cevırcem demış..

canım sen iyimisin? karı kaprisimi çekecek diyosun!!!!!!!!!!:dilcikar:

yurtdışına gelin gitmek istemiş yuva kurmak istemiş evlenmiş.kimse mutsuz olcam diye evlenmiyor canım!!
aileler mürvetini görmek istemiş evlenilmiş.uyuşturucu kullanan eşini aramayan sorumsuz bir gençle evlen sende kocanda senin kaprisini çekmesin olurmukötükedihüso

la havle vela kuvvete erkek falan olabilirmisin acaba:1closedeyes:?????

çok zor canım ya.almanyada aynen öyle uyuşturu kullanmış taşkınlık yapmış neticede mürvetini görelim hem aklı başına gelir diye evlendirilmiş bir komşum vardı.zavallı kadında ekonomik sorunlar yaşamış yurtdışına gitçem diye sevinerek evlenmiş.neticede adam düzelmedi gitti.sonuçta hayran olduğum neşeli kadın şimdi akıl hastanesinde yatıyor.işin içinde uyuşturucu varsa çok zor.hemde yaşı genç daha.
bence bu durumda sırf mürvetini görelim diye zavallı kızın gençliğini yakmayacaklardı.evlencek olgunlukta değilmiş o çocuk henüz.uyuşturucudan kurtarmak için baskı yapmamalı sakin yaklaşılmalı huzur verilmeli.zaten o kesin azcık çapkındırda.kızcağız üstüne düşerse iyice kendinden uzaklaştırır.keşke başında evlilik olmasaydı.bu saatten sonra yapılacak şey baskı kurmadan olayları akışına bırakmak.bir yandanda ailei ve eşiyle huzurlu olabileceği mesajları vermek.inşallah herşey gönüllerince olur.tedaviyi kabul etmesi en büyük şans ama üstüne gitmek hiç doğru değil.

Hayatim bende öyle dedim bu evlilik basli basina olmicakti, fakat anne yüregi iste yarin öbür gün ben olmicam agir hasta kadin zaten hic olmazsa evlensin basinda karisi olur dedi....Fakat seyran teyzeme su konuda hic suc bulamiyorum karsi tarafa hic birsey saklamadi herseyi acik acik anlatti....günah vebal alamam gülsüm dedi...:kahve:

Onlarda razi geldi tamam dedi, biraz almanya sevdasida var tabi isin icinde...:delphin:

Cocuk özünde cok iyi bir insan aslinda birtek su esrari birde sorumsuzlugu olmazsa, kadin cok kötü durumda kendi hastaligi yetmezmis gibi simdi birde bunlarla ugrasiyor:çok üzgünüm:

1 haftada bu şartlarda biri ile evlenmeye karar vermek büyük cesaret.
madem çekip çevirme konusunda bu kadar kendine güvenmiş ve evlenmiş, sonraki adımları da atmalı.

1 haftada bu şartlarda biri ile evlenmeye karar vermek büyük cesaret.
madem çekip çevirme konusunda bu kadar kendine güvenmiş ve evlenmiş, sonraki adımları da atmalı.

Hayir canim atmiyor iste, sürekli cocuktan ve ailesinden bekliyor herseyi!!:delphin:

Tamam haklida cocuk bazen 2 hafta 3 hafta aramiyor sormuyor kizi fakat onunda aramasi gerek diye düsünüyorum, almanyadaki kiz arkadasini 2 - 3 günde bir ariyor ama:kahve:

27 yasinda bir genc kiz düsünün, 1 haftanin icinde görücü üsülü yurtdisinda yasayan bir erkekle evlenmeye razi oldu, cocugun esrar kullandigni, hapise girip ciktigni, sorumsuz oldugnu herseyi bile bile evet dedi ben cekip ceviririm dedi ve evlendi....:kahve:

Dügün dernek oldu hersey güzel velhasil simdi cocuk onu aramiyor sormuyor diye o ve ailesi ver yansin cocugun türkiyedeki akrabalarina konsuyorlar...
Kiz burdaki arkadasini haftada iki üc defa mutlaka ariyor saatlerce konsuyor fakat kocasini aramiyor hep cocugun onu aramasini bekliyor...:delphin:

Cocuk tedavi olmaya razi oldu tedavi olacak fakat bu sürebilir lakin kiz bundan hosnut degil biran evvel gelmek yada kocasinin oraya gitmesini istiyor...fakat bu cok zor...

Sizce ne yapmali?? Cocugun annesi ve babasi ayri, baba ilgilenmiyor, annede agir hasta oglunun mürvetini görmek yerini yuvasini yapip öleyim bari dedi ve evlendirdi, cocuk 26 yasinda bu arada!! Seyran teyzemiz (Annesi) ne yapacagini sasirdi:çok üzgünüm:
ben tam anlayamadım.kız ayrı bir ülkede oğlan başka bir ülkedemi...yani evlenince ayrı bir ev tutmadılarmı bunlar.aynı evde yaşamıyorlar mı.... ben tam çıkaramadım olayı.:uhm:

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatim bende öyle dedim bu evlilik basli basina olmicakti, fakat anne yüregi iste yarin öbür gün ben olmicam agir hasta kadin zaten hic olmazsa evlensin basinda karisi olur dedi....Fakat seyran teyzeme su konuda hic suc bulamiyorum karsi tarafa hic birsey saklamadi herseyi acik acik anlatti....günah vebal alamam gülsüm dedi...:kahve:

Onlarda razi geldi tamam dedi, biraz almanya sevdasida var tabi isin icinde...:delphin:

Cocuk özünde cok iyi bir insan aslinda birtek su esrari birde sorumsuzlugu olmazsa, kadin cok kötü durumda kendi hastaligi yetmezmis gibi simdi birde bunlarla ugrasiyor:çok üzgünüm:

canım işte komşumdan biliyorum.almanya sevdasına evlenmiş.yoksa neden kabul etsin böyle uyuşturucu kullanan hapse girmiş çıkmış birini??
sonu inşallah benim komşum gibi olmaz canım dileğim bu.ama çok zor bir durum.şimdi o çocuk isteyerek evlenmiş olsa arar sorardı eşini.ikisinede yazık olmuş.kim evlenpte birden aklı başına gelmiş ki? baştan evlendirmeselerdi.herkes kendi yolunu çizer bu hayatta.şimdi üzelen sadece anne değil her iki tarafın aileleri olmuş.
tedaviyidi kabul ettiyse en güzeli üstüne düşmeden baskı yapmadan sabırla beklemek.saçma gelebilir bazılarına ama kızla konuşun bence uyuştururcuyu kullancaksada gel benim yanımda iç desin.en azından evinde bu anlamda rahat olabilmesi az çok evine bağlar.ona ayak uyduran bir eş ister.sonra evine yerleşince sakin sakin baskı yapmadan evinde huzurlu hissederek bu illetten onu uzaklaştırsın eşi.yoksa nerde içiyorsa orda rahat edicek gözü başka birşey görmeyecek.
allah sabırlar versin ailelere.ama tek şans bu gibi geliyor bana.kesinlikle baskı yok!

canım sen iyimisin? karı kaprisimi çekecek diyosun!!!!!!!!!!:dilcikar:

yurtdışına gelin gitmek istemiş yuva kurmak istemiş evlenmiş.kimse mutsuz olcam diye evlenmiyor canım!!
aileler mürvetini görmek istemiş evlenilmiş.uyuşturucu kullanan eşini aramayan sorumsuz bir gençle evlen sende kocanda senin kaprisini çekmesin olurmukötükedihüso

la havle vela kuvvete erkek falan olabilirmisin acaba:1closedeyes:?????

benım anladıgım kadının kocam aramıyor dıye sızlanmasıydı kocası aramıyorsa kadın arayacak cunku adam ona zaten parlak bır evlılık ılgı vaat etmemıs evet kımse kotu olsun dıye evlenmez..ama bastan kabul ettıyse bazı seylere katlanacak oturuup da zaten ogluyla dertlı bı aıleyı kocam benı aramıyor dıye sıkmayacak karı kaprısınden kastım buydu anlayamayıp erkek mısınız ıthamı da nedır acaba objektıf olmak ıcın bayan olmak da yetıyor bazen ..
:delphin:

ablacım bu teyzeyi yazmıştın galiba esrar kullanıyor babası ilgilenmiyor annesi çaresiz diye...
yanlış hatırlıyorda olabilirim...
ama şuan ki durum bilmiyorum ne desem...
çünkü benim kafamda allak bullak ....
allahım hayırlısını versin herşeyin...
a.s.

ooooo. bu nasıl bir evlilik canım ya. sanki kağıt üstünde yapılmış gibi......

Vallaha bende anlamadim, fakat gözlemledigim kadariyla cocuk kizi gercekten sevdi, fakat kizi cözemedim, madem bastan herseyi kabul ettin bazi seylerede katlanmak zorundasin kanimca...:delphin:

Ayirca cocuk tedavi olmayi kabul etti, öncelikle karisi icin yapiyor bunu...fakat kiz bu konuda cok anlayissiz biran evvel almanyaya gelmek yada kocasinin türkiyeye gitmesini istiyor, fakat bu cok zor:kahve:

ablacım bu teyzeyi yazmıştın galiba esrar kullanıyor babası ilgilenmiyor annesi çaresiz diye...
yanlış hatırlıyorda olabilirim...
ama şuan ki durum bilmiyorum ne desem...
çünkü benim kafamda allak bullak ....
allahım hayırlısını versin herşeyin...
a.s.

evet dogru hatirliyorsun canim, bir defa daha yazmistim lakin o zaman cocugu daha evlendirmemistibenneyaptımki

aslında kızın kocasının yanında olmak istemesi hakkı. tedavi olurkende yanında olması lazım. nede olsa kocası bu insan... bilemiyorum. çok karışık bir olay. bizim bildiğimiz evliliklere benzemiyor.

aslında kızın kocasının yanında olmak istemesi hakkı. tedavi olurkende yanında olması lazım. nede olsa kocası bu insan... bilemiyorum. çok karışık bir olay. bizim bildiğimiz evliliklere benzemiyor.

Gelemez öyle kolay kolay canim biri istek yapmasi gerekiyor, hadi yapti biri istek ona yinede gelme ihtimali cok az bence....evlilere red cevabi geliyor bunlarin nikahida yok daha...burda almanyada yapacaklardi nikahi kizin hemen burda kalabilmesi icin.:delphin:

Back
X