sİZCE NEDEN İNSANLARİN GÖZLERİNE BAKAMİYORUM???

_cankizim_

'Bir kızı olmalı insanın'
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
1.600
326
123
32
Arkadaslar ben birini dinlerken gözgöze gelemiyorum.
Ben birsey anlatirken karşimdakinin gözüne bakiyorum.
Fakat karsimda ki konuşurken gözlerine bakamiyorum.agzina bakiyorum.

Gülmeyin sakin haaa.ama valla bu durumdan rahAtsiz oluyorum.
Ben birsey konuşurken o kişi yüzüme bakmali hatta gözlerime.

Amaa başkasini dinlerken gözlerim hep ağzina kayıyor.

Offf bunu arastirmistim özgüven eksikliginden oluyormuş galiba.

Ya ben anormalmiyim neyim.

Yoksa aklimi yemeye ramak mi kaldi

ben genelde gozlerine bakarım, ve konusurken de bana bakılmasını isterim.
havaya saga sola bakılınca hem dikkatim dagılıyor hem de anlattıklarım gereksizmiş gibi hissediyorum.
fakat sizin gibi tanıdıgım insanlar var benim de, eger karsınızdaki sizi tanıyorsa hoş karsılayacaktır.

bir de gozune bakmalıyım diye aklınıza takıyorsanız bundan da kaynaklanabilir,
rahat olun,
dostlarla baslayın; konustugunuz kisiler sizin her kelimenize degecek insanlar oldugunu dusunup icinizden geldiginiz gibi davranın zamanla düzelir bence.

Biri benimle konuşurken gözlerime bakmazsa ciddiye alınmadığımı düşünürüm açıkcası.
Utangaçlıktan olabilir mi acaba arkadaşım bakamamanın sebebi?

Son düzenleme:
Kisisel gelisi. Kitaplari oku. İzguven icin canim. Her gozun agza kaydiginda kendine gel gizune bak... hatta ara ara agza ara ara goze bakip rahatlat kendini. Civi gibi gozede odaklanma yani

bende fazla gözlerimi dikip bakamam insanlara

nedenini bilmiyorum açıkcası :26:

evet badem yaa bakamiyorum.
hoşuma da gitmiyor açikcasi

ya ben konuşurken karşimda ki gözüme bakmali.bakmayinca dinlemedigi zannediyorum.
ama karşimda ki konusurken ben böyle dikkatli dikkatli bakamiyorum
karşimda birisi konusurken herzaman dinlerim
konuştuklarina önem veririm.

Biri benimle konuşurken gözlerime bakmazsa ciddiye alınmadığımı düşünürüm açıkcası.
Utangaçlıktan olabilir mi acaba arkadaşım bakamamanın sebebi?

ablacim aslinda çok utangaç sayilmam

Kisisel gelisi. Kitaplari oku. İzguven icin canim. Her gozun agza kaydiginda kendine gel gizune bak... hatta ara ara agza ara ara goze bakip rahatlat kendini. Civi gibi gozede odaklanma yani

sadece eşimle ve kizimla göz göze konuşabiliyorum
ama elimde degil göz göze gelince aklim dagiliyor.

aslında bunu hic yapamıyor degilsiniz.
siz bir sey anlatırken bakıyorsanız onlar konusurken de yapabilirsiniz hem onların dedigine onem veriyormussunuz.
sonucta konusmak işteş yapılan bir eylem.

aile icinde uygulayabiliyor olmanızın nedeni ilk dedigim gibi rahat hissetmeniz olabilir.
diger insanların da arada agzına bakın zaten nolcak :)
ben de dik dik bakarken yoruluyorum. sizinki ya bundan kaynaklı ya da genel olarak gozgoze gelmekten cekinme durumu var. once siz anlatın karısınızdakine bakarken, sonra onlar anlatırken aynı temasa devam edin.

Düşündüm düşündüm ama bulamadım ben neresine bakıyorum acaba insanlar konuşurken.Hiç dikkatimi çekmemiş.
Ama şu var birinin gözlerini dikip bana bakmasından hiç hoşlanmam ne bileyim arada başka yerlere baksın
Eğer karşınızdaki kişiye seni dinliyorum mesajını verebiliyorsanız çokta mühim değil bence nereye baktığınız

Valla bende bazen düşünüyorum yıllardır tanıdığım bildiğim arkadaşlarımın göz rengini sorsalar bilmem
Ama gözlerine bakarım da bakmak var görmek var işte. Ben daha çok erkeklerle konuşurkan gözgöze bakmam, sevmem yani. Ama eşimle konuşurken sıkıyorsa başka yere baksın yada ben bakayım ovvvv

Normal bisey bendede oluyo..ama sorun edilecek bi durum degil bence..konusma uzun surerken devamlida gozgoze kalinmiyo ister istemez..

söylediklerinizi dikkate alacağim çok sağolun

Utangacsindir veya ozguvensizsindir sekerim. Madem fark ettin bu durumu, konusurken bakmak icin zorla.

söylediklerinizi dikkate alacağim çok sağolun

cok kısa bir sureligne de olsa ben de benzer bir sıkıntı yaşamıştım.
ama özünde insanlarla konusmaktan sıkılmak yatıyordu bende.
gozlerine bakarken yuzunu inceliyordum... bundan o kadar rahatsız oldum ki gozlerine bakmalıyım diyip kendimi uyardıgımda daha fazla uzaklasıyordum.
ben size anlattıgım sekilde atlattım. zaten pür dikkat dinledigim seylerde kendiliginden bakıyordum.beni sıkan cok onemsemedigim konularda da goze bakmalıyım diye de zorlamadım. zamanla o da duzeldi.

bende senin gibiyim canım uzun süre gözlerine bakamam karşımdakinin hatta hiç bakamam. bir de ben konuşurken birisiyle kıpkırmızı olur yüzüm o an ve ben çok kötü hissediyorum kendimi

sanki kendimi okudum.

bende kimsenin gözlerine bakamıyorum.neden kaynaklı bir durum acaba?
bir arkadaş yazmış.utangaçlıktan kaynaklı diye.evet olabilir.çünkü bende fazlasıyla utangaç bir yapıya sahibim.kimsenin gözlerine bakamam.karşımdakı insan benle konuşuyor ben sağa sola bakıyorum.bu durumdan kendimde rahatsız oluyorum.
karşımdakı insan benle konuşurken dikkatim onda olmak yerine kendi üzerimde oluyor."ne yapıyorsun kızım sen.karşındakinin gözlerine baksana"diyorum ama olmuyor olmuyor.
veya biri benle değil genel olarak konuşuyor.yani ortamda 2-3 kişi oluyor.o zaman ben onu tek tek inceliyorum.gözlerine bakıyorum falan filan ama o bana ani dönüp baktığında hemen hooppp başka bir yere bakıyorum.nasıl utanıyorum o zaman anlatamam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…