Sizce normal mi?

Arkadaslar,

Sizin calistiginiz bir gunde, gorumceniz cocuklariyla ve kaynananiz ile birlikte sabahtan aksama kadar evinizde otursalar normal karsilarmisiniz? Esim evdeydi.

Ben bu durumdan cok rahatsiz oldum acikcasi. Ben isten gelmeden once gitmisler.

Gorumcemle gecmis senelerde sorunlar yasadik. Kaynanamda herzaman arkasinda. Yani gorusuyoruz ama samimi degilim eskisi gibi. Ve eltimin evi hakkinda yaptiklari yorumlari biliyorum. Hosuma gitmedi sadece. Tuhaf geldi evimde kahvalti yapip oturmalari.
ben hoşlanmazdım, eşime söylerdim ve kesin tartışırdık...

aranız da çok iyi değillmiş, ben zaten arası iyi olan görümce gelin kaynana görmedim.. ben de evin tek geliniyim, 2 tane kazık kadar görümcem var bekar 50 li yaşlarındalar, çocukları da yok, kv kp tek torunları benim kızım ama şu kadarcık kıymetim yok.

Elin yedi kat yabancısı değil, senden bağımsız olarak söylüyorum "anne ve kardeş" eve gelenler. Bu anne ve kardeş, erkek yokken eve gelen kadının anne ve kardeşi de olabilirdi. Eşim, "Ben evde yokken annen ve kardeşin eve gelmiş" diye bana tavır takınsa, ya da rahatsız olduğunu hissetsem, ona olan saygımı yitirirdim.

Herseyin normal oldugu, herkesin birbiriyle harika anlastigi bir iliskiler yumaginda hic sorun olmaz. Gayet normal. Bazi durumlarda cocugumuza bakilsin diye kv ya da tamamen yabanci birini de evde yalniz bırakabiliyoruz.

Ama, sorunlu bir kv / gorumce / gelin iliskisi varken cok anlamsiz. Normal de degil. Neden? Cunku evlerde "agirlama" isi kadinin ustlendigi bir gorev. Siz o evde olmadiginizda agirlama isi kv ya da gorumceye kaldi muhtemelen, yani "evin sahibi" durumuna gectiler. Bunu da bilerek yaptiklarini varsayarsak (sizin rahatsiz olmanizdan oyle anladim) hic normal degil. Bir nev-i "sen kimsin burasi benim evim" demek olmus.

Not: yanlis anlasilmasin "evde misafir agirlama" kadinin gorevidir, kadin bunu mutlaka ustlenmelidir gibi eril bir ifade yok burada.
Kadinin toplumsal rolu "annelik, ev hanimligi" vs degildir. Bunlar ortaklasa yapilmalidir.

Izin günüme denk getirip benden ikramlik yemek hizmet beklemediler diye hosuma bile giderdi biri oglunu digeri kardeşini ziyarete gelmis demek ki

Arkadaslar,

Sizin calistiginiz bir gunde, gorumceniz cocuklariyla ve kaynananiz ile birlikte sabahtan aksama kadar evinizde otursalar normal karsilarmisiniz? Esim evdeydi.

Gorumcemle gecmis senelerde sorunlar yasadik. Kaynanamda herzaman arkasinda. Yani gorusuyoruz ama samimi degilim eskisi gibi. Ve eltimin evi hakkinda yaptiklari yorumlari biliyorum. Hosuma gitmedi sadece. Tuhaf geldi evimde kahvalti yapip oturmalari.
Eşin mutfağa girip iş yapiyorsa eve hakimse gelsinler sorun olmaz. Ama sanmıyorum onlar yapıp eşin yan gelip yatmıştır. Bu durumda eşini görmek istiyorsa kendi evlerine cagirsalarmis. Eve genelde kadinlar hakim oluyor. Buyuzden de her kadın kabul etmeyebilir bu durumu. Evet esininde evi ama burdaki sorun senin benim evim değil sanki. Neden sen yokken gelip sende kahvaltı yapmak istediler buda garip. Ben bir görümce olarak kardeşimin eşini sevmesem o yokken kardeşimle görüşmek istesem kahvaltiya kardeşimi çağırırım yani gidipte onun mutfağında iş yapmam. Sevsemde yapmam yani ev kadının himayesinde. He erkekte giriskendir yapıyordur hazırlar kahvaltıyı ya eşim işte ama anne abla ben hazırladım hadi siz gelin der ozaman gidilir bu durum tuhaf olmaz ama gidipte kardeşim hiç bı iş yapmıyorsa orda kahvaltı hazırlamayı doğru bulmam. Hastalık falan onlar başka şeyler gider yapılır.

Arkadaslar,

Eşiniz evdeymis gelebilirler bence

Back
X