sizce tedavi olmaya nereden başlamalıyım?

tuana_a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
8
0
36
Diğer
pco olduğunu 6ay önce öğrendim.....kızken adet düzensizliğim yoktu bu nedenle hiç doktora gitmemiştim. haziran ayında gittimve öğrendim. doktorum bebek düşündüğüm için 6 ay tedavi için ilaç önermedi.hamile olmaz isen 6ay sonra gel dedi. şimdi nerden başlamalıyım beni bilgilendirebilir misiniz nisandan beri düzensiz adet görüyorom. 21 aylık evliyim artık bebeğimiz olsun istiyoruz... şimdiden teşekkür ederim.

pco olduğunu 6ay önce öğrendim.....kızken adet düzensizliğim yoktu bu nedenle hiç doktora gitmemiştim. haziran ayında gittimve öğrendim. doktorum bebek düşündüğüm için 6 ay tedavi için ilaç önermedi.hamile olmaz isen 6ay sonra gel dedi. şimdi nerden başlamalıyım beni bilgilendirebilir misiniz nisandan beri düzensiz adet görüyorom. 21 aylık evliyim artık bebeğimiz olsun istiyoruz... şimdiden teşekkür ederim.

mrb..öncelikle geçmiş olsun..bende pko hastasıyım..siz 21 aylık evliymişsiniz..yani 2 seneye yakın zamandır..eğer bu süre içinde hiç korunmadığınız halde hamile kalamadıysanız 6 ay daha beklemeye gerek yok sizde..çünkü yeterli bi süreç yaşamışsınız..1,5 sene uzun bi zaman dilimi..fakat korunup korunmayı bıraktığınız sırada pko olduğunuzu öğrendiyseniz dr lar bikaç ay kendi kendine hamile kalma şansın olabilir diye sadece korunmasız cinsel ilişkiyi öneriyorlar..
pko için insülin direncine baktırın kanınızda..pko hastalarına glifor diye iaç veriyor dr lar..size verdiler mi bilmiyorum ama bu ilacı kullanın..yumurtlamaya olumlu etkileri olduğu söyleniyor..bende glifor kullanıyorum..hep 3 ayda 1 adet olurdum..bu ay ilk defa 42 günde adetim başladı (çok şükür)..
sormak istediğin bişey olursa yardımcı olurum..ben çok dr ve çok fikir araştırdım..tüp bebek merkezi dr larına dahi gittim pko dan dolayı malesef..
geçmiş olsun..

Back