• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ? )))

younganyone

her şey aşk için...
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
31
0
86
35
İzmir
ben bandırmada hemşirelik okuyorum geçen sene kazandım ama kendim yazmadım annem çok ısrar etti yani hiç istemediğim bir bölümdü şimdi herşeyi bırakıp tekrar sınava girmek, istediğim bir bölüm kazanmak istiyorum ama bu okadarda kolay değil..sonuçta ailemin beni okutmak için çektiği sıkıntılar,geçmiş: 2 sene war ama hayatım boyunca istemediğim bir mesleği yapmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım her şeye tekrar başlamalımıyım?????:bbo::bbo:

Bence hayatta hiç bişey için geç kalmış değilsin arkadaşım . Okuduğunbölümüz zaman içinde sevemediysen ve bu meslekte mutlu olamayacağına inanıyorsan . gerekirse hem çalışıp hemde tekrar okuyabilirsin. Böylece ailenede tekrar yük olmazsın.
Bu hayata bir kez geliyoruz ve hayallerimizin ucundan tutmalıyız bence. düşünsene bir ömür boyu istemediğin bir noktada olmaktan ne kadar mutlu olacaksın .

insan sevmediği bi mesleği yapamaz.heleki bu hemşirelik yada doktorluk olunca buna daha bi inanıyorum.kanlar,ilaçlar,hastalar herkesin dayanamayacağı şeyler.bu senin hayatın.ailene bunu anlattığında onlarında anlayacağından eminim seni.tekrar sınava girip şansını denemelisin...

sevmediğin bi mesleği yapmak çok zordur
mesleğin senin yaşam biçimindir aynı zamanda
üstelik hemşirelik gibi sevilmeden yapılamayacak bi mesleğin üyesi olacaksın ki iki kat zor
yeğenim 2.sınıfta yıldız teknik mimarlığı bıraktı
hayali tıp okumaktı ve başardı da
yani yapabilirsin eğer çok istersen

sevmedigin bir meslege bir ömür katlaanamaazsın bunu sakın unutma bir gunluk iki gunluk bişey deil bunu önce ailenle paylaş ve dene emin ol seni anlıcaklardır canımm sen yeterki kararlı oll

hayat kısa canım...keyif alacağı insanlarla yaşamalı ,mutlu olacağın işi yapmalı ,ait olduğu yerde yaşamalı insan....içinden ne geçiyorsa onu yap.bu senin hayatın...

o mesleği severek yapamayacagını nerden biliryorsun canım. bende sırf maddi durumumuz uygun değil diye istemediğim bir bölüme gittim. bir yıl daha dersaneye gidecek paramız yoktu. bnde razı oldum.. ama okurken cok sevdim. tam benlikmiş dedim.
sevmediğin bir işi yapmak hakikaten zor. ama iyi arastırdınmı yoksa önyargılarınlamı karar verdin bu işi yapamayacagına:uhm:

Hemşirelik sevgi, hoşgörü ve özveri ister. İstemediğiniz bu mesleği yaparak hem kendinize hemde diğer insanlara çile çektirmeyin. Hangi mesleği istiyorsanız onu yapın. Daha gençsiniz sonradan pişman olursanız geriye dönüşünüzde zor olur.

sonuçta okurken aynı zamanda hastanede staj görüyorum yazında ayrıca hastanede çalıştım mesleğin ne kadar zor olduğunu yaşayarak gördüm ...hem sewmiyorum dediğim gibi annemin zoruyla yazdım yanlış bir tercihti benim için ama çok geç artık

canım insan sevdiği mesleği yapmalı.Sonuçta bu kolay bi meslek değil.Sevmeyerek yaptığın bir işte insanlara ne kadar faydalı olabilirsin ki?Hergün çeşit çeşit insanla karşılaşacaksın.Onlarla başedecek kadar sabrın yoksa,hergün işine isteyerek gidip gelmeyeceksen,içinde hep keşkelerin kalacaksa içinden geleni yap derim ben....opuyorumnanaktan

canım bende insanlarla uğraşmanın ne kadar zor olduğundan bahsediyorum bende hemşireyim ve sevmeyerek bu mesleği yapacaksan hiç yapmaman daha iyi diyorumopuyorumnanaktan

siz severek mi seçtiniz mesleği peki?? ayrıca insanlara çile çektirmek gibi birşey söz konusu olamaz çünkü üniversitede herşeyden önce yaptığın işi teknikleriyle öğreniyosun....

Son düzenleme:
evet canım ben gerçekten isteyerek seçtim.İnsanlarla uğraşmayı seviyorum,insanların hayır dualarını almayı seviyorum.Bazen insanın bunalmadığı anlar da olmuyor değil tabi.Gerçekten öyle insanlar var ki insanı çileden çıkartabiliyorlar bazen.Ben mesleğimi çok seviyorum ve yine başa dönsem yine aynı mesleği seçerim.Şu an çalışamıyorum malesef krizden dolayı ama en ufak bi iş fırsatında koşa koşa gidrim yine:)

bu meslek sevilmeden yapılabilecek bitsede gitsem diye saati kollayabileceğin bbir meslek değil:D bütün işlerden daha önemli ayrıyetten yeri geldiğinde birinin yaşaması senin elinde olacak.eğer gerçketen severek yaparım sıkıntılarına katlanırım dediğin bir mesleği istiyorsan yol yakınken dön derim...

bence okulunu bitir önce eğer sonra istersen tekrar okur baska bölümlerede geçe bilirsin en azından ne ailen üzülür nede sen sonucta istediğin isi yapmak seninde hakkın

Son düzenleme:
arkadaşım en büyük yanlışı yapmışsın en baştan . bende bu sene üni sınavına girdim hacettepe gelmiyo diye -istediğim bölüm tek orda var- diğer heryer geliodu tercih yapmadım . ailem akrabalar komşular açıkçası laf söylemek için konuşan herkes bişeyler dedi ama milletin özellikle de büyüklerin konuşcak çok şeyi vardır onlar hep bişeyler isterler zaten onları 2 dk mutlu etcem diye ömür boyu mutsuzluk var işin ucunda sen sen ol her zaman bundan sonra kendi isteklerin doğrultusunda hareket boşver emekleri boşa gitsin nolcak seni düşünüyo mu onlar ?

çok haklısın canım ya sen en iyisini yapmışsın..ama hiçbişey için geç deil daha 18 yaşımı yeni bitirdim ben bu bana ders oldu siz siz olun çoçuklarınızı istemedikleri bölümlerde okutmaya zorlamayın sonucunu biz çekiyoruz böyle işte fazladan 2 sene kayıp oldu hayatımda....

Back
X