• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizde böylemiziniz?

Ev islerinde size yardim etmesini sizi yormamasini dinlendirmesini soyleyin sizde onunla ilgilenirsiniz ozmn

Ahaha bunu bende yapıyorum ama bir defa yok deyince adama resmen dediginiz gibi dünyayı dar ediyor bana
Eşim duygusaldır aynı zamanda. Bi akşam onunla özel olarak ilgilenmeyeyim, sarılmayım, oturup dizi seyredeyim veya erkenden uyuyayım; ertesi gün bana etmediğini bırakmaz. Sinirlerimi bozana kadar beni yıpratır.
Kv dem kp’den şikayetçi aynı sebeplerle. Babasına çekmiş eşim.
Napalım ilgisiz bi eştense ilgi manyağı bi eş olsun diyip kendimi avutuyorum. Sonuçta herşey mükemmel olmuyor hayatta.

Ya niye böyle geçen gün ev temizliği yapıyordum son gün kendimi öldüre öldüre çalıştım saat akşamın 9 unda yeni oturdum halen beyefendi geldi hizmet yemek çay ne desen yaptım çocukları yatırdım yeni uyuyacaktım bi yatağa girdim mışıl mışıl uyuyacaktım uyandırdı hmn istemediğim için konuştu konuştu öyle kötü davrandı uykuyu zehir etti sonra uyumaya başladı bende bu yüzden şikayetçiyim

Bence kendinize gun ya da gunler belirleyin is durumunuza bagli olarak. Ornegin cuma aksami olabilir ctesi izinliyseniz. Degilseniz ctesi aksami olsun pazar dinlenmis olursunuz. Tabii cok sık oluyorsa onu bilemiyorum :)

Şimdi şöyle çalışma saatlerimiz çok ters o gece vardiyasında ben gündüz. Böyle olunca onun uyandığı saatler benim uyuma saatim.

Haklısın ama alacağın yok derdi rahmetli annem:) Bazen insanları olduğu gibi kabullenip çözüm üretmek gerekir. Bende çalışan bir kadınım ve artık orta yaşlardayım, 24 yıllık iş hayatım var haliyle eski enerjim yok, benim eşimde eşiniz gibidir, reddedilmek onun hazmedebileceği bir durum değil ayrıca evde de sürekli ilgi ister azıcık mutfakta oyalansam nerdesiiiinnn diye bir ses gelir salondan:) çözüm mü her şeyi tam yapmıyorum. Aksatmadığım tek şey akşam yemekleri onunda ana hatlarını hafta sonu ayarlıyorum, bir program dahilinde gidiyorum. Akşamları eşimle ilgileniyorum, üç ayda bir yardımcı alıp derin temizlik yaptırıyorum. Hayat kısa sevdiğim adama veriyorum vaktimi. Evet yaptığı haksızlık, evet her iş kadına yükleniyor ama olaya buradan takılmayın. Yarın sabaha uyanacağımızın garantisi olmayan bir dünyada onunla paylaşabildiğim her an kıymetli ben bu açıdan bakıyorum. Burada yapılan yorumlar haklı ve bir o kadarda gaza getirici ama gerçek yaşam öyle değil, eşini değiştirmeye çalışmak sadece seni yorar çünkü insanlar değişmiyor.

Çalışan kadınların ortak derdi bu sanırım. Üzmeyin kendinizi, eşinizle güzel güzel konuşup ne kadar yorulduğunuzu, işleri paylaşırsanız ona vakit ayırabileceğinizi anlatın. Bir de temel işleri yapıp gerisini bırakın. Eve arada bir kadın alın, temizletin. Zaman zaman akşam yemeğini dışarıda yiyin ya da dışarıdan sipariş edin. Rahat olun, kendinizi fazla yormamaya gayret edin. Emin olun siz de rahatlarsınız böylece.

Ben hic sirin sirin süperge acmadimda ondandir. Yani süpürmenin seksiligi yada tatliligi yokki. Iste bildigin süpürmek.

Neyse polemige girmek istemiyorum. Sadece dikkatimi cekmisti.

Hahaha! Siz çok yaşayın! Şirin şirin süpürge açmak falan şekillenmiş tabi kafanızda. Tabi yanlış okudugunuz için olmuş bunlar. Her neyse. Hayatım anlatmaya çalıştığım suydu: güzel bir mesaj at, aksama plânların olduğunu hissettir, bi de bütün sirinliginle sen gelmeden evi süpürmesini rica et... gibi.
Şimdi daha nettir sanıyorum.

Haklısın ama alacağın yok derdi rahmetli annem:) Bazen insanları olduğu gibi kabullenip çözüm üretmek gerekir. Bende çalışan bir kadınım ve artık orta yaşlardayım, 24 yıllık iş hayatım var haliyle eski enerjim yok, benim eşimde eşiniz gibidir, reddedilmek onun hazmedebileceği bir durum değil ayrıca evde de sürekli ilgi ister azıcık mutfakta oyalansam nerdesiiiinnn diye bir ses gelir salondan:) çözüm mü her şeyi tam yapmıyorum. Aksatmadığım tek şey akşam yemekleri onunda ana hatlarını hafta sonu ayarlıyorum, bir program dahilinde gidiyorum. Akşamları eşimle ilgileniyorum, üç ayda bir yardımcı alıp derin temizlik yaptırıyorum. Hayat kısa sevdiğim adama veriyorum vaktimi. Evet yaptığı haksızlık, evet her iş kadına yükleniyor ama olaya buradan takılmayın. Yarın sabaha uyanacağımızın garantisi olmayan bir dünyada onunla paylaşabildiğim her an kıymetli ben bu açıdan bakıyorum. Burada yapılan yorumlar haklı ve bir o kadarda gaza getirici ama gerçek yaşam öyle değil, eşini değiştirmeye çalışmak sadece seni yorar çünkü insanlar değişmiyor.
Vay işte bu.

Hahaha! Siz çok yaşayın! Şirin şirin süpürge açmak falan şekillenmiş tabi kafanızda. Tabi yanlış okudugunuz için olmuş bunlar. Her neyse. Hayatım anlatmaya çalıştığım suydu: güzel bir mesaj at, aksama plânların olduğunu hissettir, bi de bütün sirinliginle sen gelmeden evi süpürmesini rica et... gibi.
Şimdi daha nettir sanıyorum.

Ahahahaha ay nasil güldüm. Evet simdi anladim. Bende diyordum ki süpürmenin sirinligi nerde diye :KK70:

Harika bir iletisimsizlik oldu :halay:

Bu konuyu benim eşim açmış gibi bir his var içimde.
Sabah 7de ise gidicem beni neden gece 4te uyandiriyorsun diyor bazen.
İş şartlarınız onunkinden ağırsa bu dengesizlik zor oluyor.

Merhabalar arkadaslar,hiç uzatmadan konuya gireyim.
Aslında ikilemde kaldım burada paylassami diye ama giderek büyük bir sorun olmaya başladı.Hepimiz insaniz akşam olunca inanın eve nasıl gidiyorum işten o yorgunluğu anlatamam.Cocuklar ev işleri derken ölü gibi oluyorum.
Ama eşim beni robot gibi görüyor heralde.O yorgunlukla işte onu geri çevirince adam abartmıyorum bir hafta kusuyor .Yani öyle böyle değil bunalttı bu durum beni .Anlattım ya kaç kere bak yapma böyle diye yok sadece kendini düşünüyor. Yorgunlukla ne alakası varmış.Bilmiyorum hata mi yapıyorum ama kendi güzelce dinlenip uykusunu aliyor tam gece beni tatlı uykumdan uyandirinca ben çıldırıyorum.Ne yapsam varmı benim gibi olanlar ,tavsiyeleriniz neler ?

Sizi çok iyi anlıyorum. Bizde çocuk yok ona rağmen eve gel yemek yap ye çay servisi derken rehavet çöküyor. Hadi ben yorgun değilsem eşim yorgun olabiliyor. Haftasonları iyi ki var :) alışverişinizi hafta içine bırakmayın. Diğer ev işleri için sınır yok ki, çocuk varmış. Eşinizle iş bölümü yapmanız lazım. Mesela en kötüsü bir süpürge açsa dağınıklığı toplasa büyük yük kalkar. Adamı reddederken de "tatlım bende seninle olmak istiyorum çok da özlüyorum ama inan kemiklerim sızlıyor çok yorgunum" filan diyin ki istemediğinizi sanmasın.

Aynen size katılıyorum bazı durumları kabullenmek en iyisi. Eşim mesela akşam yoruldum desem kadın tutalım der, akşam yemeklerini hiç uğraşma her gün annemlerde yiyelim der, akşam yemek olmasa yoğurt yer yemek aramaz. Amma velakin sevgi, ilgi olmazsa modu acayip düşüyor. Onun ihtiyacı temiz bir ev veya sıcak yemek değilse, ihtiyaç duyduğu akşamları iki sohbet, az cıvıklık, sarılma, öpüşme ise onu vermeli diye düşünüyorum.
Haaa evde her akşam yemek olur, ev genelde topludur. Ama bunu eşime karşı kullanamıyorum artık. 8 yıllık evliliğimde bunu tecrübe ettim. ‘İş, yemek yapma ben istemiyorum’ diyip işin içinden sıyrılıyor.

Back
X