Sizde de oluyor mu? Ben mi anormalim

Önce bir dahiliye uzmanına git, aç karnına yapılması gereken tüm testleri yapsın, hormon, tiroid, vitamin değerleri, demir folik asit, b 12, vs bunlara bakılmalı.

Sonra sonuçları aldıktan sonra doktora göster, değerlerde eksiklik veya fazlalık varsa bununla alakalı reçete ettiği ilaçları kullan. Ayrıca şeker yükleme testi yaptır. Aç kalınca sinirlerinin boşanması insulinle alakalı bir şey olabileceğini düşündürüyor bana bir ihtimal hipoglisemi olabilir. Baktırmakta fayda var.

İkinci aşama, bir kadın doğum uzmanına gidip Premenstruel sendromu had safhada yaşadığını anlat, bununla alakalı sana öneriler sunacaktır.

Bu arada Premenstruel sendrom yani (PMS) ile alakalı google amcaya sor, sana yalnız olmadığını milyonlarca kadının az veya çok bu sendromdan mütevellit sıkıntı çektiğini anlatacak. Yaşın kaç bilemiyorum ama 30dan sonra bu etkiler daha da artıyor bilgin olsun.

Hormonlarin etkisi onlar..Bende de oluyor..reglim den bir hafta önce başlıyor manyak birşey oluyorum. Etraftaki herkes anlıyor günlerin yaklaştığı için öyle olduğumu. Bariz fark oluyor çünkü..
Yani o iş Cem Yılmaz'ın hafife aldığı kadar basit değil.
Günlerim geldi gelgitlerim var ayol diyecek durumdayız ama onlara komik bize değil:)
Benimde içim çok daralır genelde çare bulamıyorum

bizim kahrımızı çeken olmadığından en fazla canımız çikolata çekiyo gidip kendimiz alıyoz napalım :KK53::KK53:
bizim yımırtalıklar sizinki gibi altından değil:KK53::KK53::KK53:

Siz bi de hamilelikte gorun :KK70: olay döngüsü daha beynimin idrak noktasina ulaşmamışken gozyaslarim çoktan ustumu başımı islatmis oluyor.
Ama ciddi bi konu bence. D vitamini eksikligi depresyona yatkinlik yapar, tiroid dengesizliği aşırı sinir yapar. Buna benzer tahlillerinizi yaptırın ama yine de bana daha çok psikolojik gibi geldi.
Var bende bi sorun zaten sanmıyorum eski kadınların böyle durumlar yaşadıklarını acaba hormonlarda mi problem var kafada mi nereye gitsem diye konuyu açtım Çünkü doktorlar bu tarz konulari pek ciddiye almıyorlar ama gerçekten özellikle is hayatını çok kötü etkiliyor insanin.. Kadin olmak her anlamda zor.. Sağlıkla kucaginiza alırsınız insallah bebisinizi bunlar tatli anılar olarak kalir :)

Önce bir dahiliye uzmanına git, aç karnına yapılması gereken tüm testleri yapsın, hormon, tiroid, vitamin değerleri, demir folik asit, b 12, vs bunlara bakılmalı.

Sonra sonuçları aldıktan sonra doktora göster, değerlerde eksiklik veya fazlalık varsa bununla alakalı reçete ettiği ilaçları kullan. Ayrıca şeker yükleme testi yaptır. Aç kalınca sinirlerinin boşanması insulinle alakalı bir şey olabileceğini düşündürüyor bana bir ihtimal hipoglisemi olabilir. Baktırmakta fayda var.

İkinci aşama, bir kadın doğum uzmanına gidip Premenstruel sendromu had safhada yaşadığını anlat, bununla alakalı sana öneriler sunacaktır.

Bu arada Premenstruel sendrom yani (PMS) ile alakalı google amcaya sor, sana yalnız olmadığını milyonlarca kadının az veya çok bu sendromdan mütevellit sıkıntı çektiğini anlatacak. Yaşın kaç bilemiyorum ama 30dan sonra bu etkiler daha da artıyor bilgin olsun.
Pms i araştırdım önceden de ama inanın cevremde bu derece kimse yok.. Hani bişeyler mi tetikliyor da bu derece agir geçiriyorum diye merak ettim açıkçası .. 29 yaşındayım yas ilerledikce hem vücudum ödem tutmaya hem ağrılarım artmaya başladı son yillardada bu ağlama krizleri peydah oldu :) Açlık çok sorun değil kolay acikmam sekerime baktirdim yakin zamanda sorun yoktu ama uykusuz ve acsam iste o halim hal değil. En iyisi dediğiniz gibi önce değerlerime baktirmak, sonrasinda da iyi bir kadın doğuma gidip hem fizyolojik hem psikolojik dertlerimi anlatmak olucak uzun uzun yazmissiniz, teşekkürler..

Aynı beni anlatmışsın.
Her regl dönemi 1 gün önce ağlama krizleri saçma sebeplerden kavga etmeler diyodum yarın regl olcam.
Şuan hamileyim ama bunlar kesinlikle yok.
Ama çok duygusalım tvde herşeye ağlıyorum. Ama genel psikolojim iyi :)

Öncelikle merhaba arkadaşlar, bu bir sağlık sorunu mu yoksa hormonlarla ilgili bir durum mu tam bilemiyorum. Sorunum olmadık yerde olmadık şekilde gelen ağlama krizlerim. Özellikle regl dönemi öncesi bi haftam kabus gibi geçiyor. 3-5 gün öncesi muhakkak bir şekilde kendime sebepler bulup olmadı nişanlıma sarıp bi kaç saat ağlama moduna giriyorum, hemde öyle böyle bir ağlama değil sonra dönüp baktığımda çok saçma geliyor buna mı bu kadar üzdüm kendimi ağladım diye.. Aynı şey çok uykusuz veya uzun süre aç kaldığımda da oluyor, böyle ufacık bir şeyde sinirlerim boşalıyor, tutamıyorum kendimi. Normalde de naif ve duygusal bi insanım ama bu durumlarda aşırı mız mız ve huysuz oluyorum, 4 yaşındaki yeğenimden farkım kalmıyor. Acaba bi vitamin eksikliği vs olabilir mi ? Ona göre doktora gitmeyi düşünüyorum, belki ufak bi dert ama ciddi anlamda hem özel hayatımda, hem de iş hayatında bana çok sorun yatıyor. Var mı benim gibi olan yada fikri olan?
Canım ben de regl öncesi çok gergin oluyorum malesef. Bundan kurtuluş yok gibi. O dönem canımı sıkan şeyler varsa işte onlara takıp ağladığım da oluyor saatler sürmese de

Pms i araştırdım önceden de ama inanın cevremde bu derece kimse yok.. Hani bişeyler mi tetikliyor da bu derece agir geçiriyorum diye merak ettim açıkçası .. 29 yaşındayım yas ilerledikce hem vücudum ödem tutmaya hem ağrılarım artmaya başladı son yillardada bu ağlama krizleri peydah oldu :) Açlık çok sorun değil kolay acikmam sekerime baktirdim yakin zamanda sorun yoktu ama uykusuz ve acsam iste o halim hal değil. En iyisi dediğiniz gibi önce değerlerime baktirmak, sonrasinda da iyi bir kadın doğuma gidip hem fizyolojik hem psikolojik dertlerimi anlatmak olucak uzun uzun yazmissiniz, teşekkürler..
Rica ederim, umarım belirtilerin hafifler ve daha rahat bir period dönemi geçirirsin bundan sonra :KK25:

B12 ve D mi tamamladiktan sonra (ki D cok ugrastirdi baska hormonlara bakildi falan falan)%60 duzelme oldu benimki aglama krizi degildi kaygiydi anksiyete mesela baslamasina bir hafta kala ve bittikten bir hafta sonrasi 3,4 gunluk evrelerdE hayat kabustu bin sukur
Simdi daha iyiyim

Back
X