Sizde de oluyor mu ?

Lothbrok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
158
226
103
Hanımlar merhabalar henüz 1 senelik evliyim ve bebek çalışmalarına eylülde başlamayı planlıyorum şu an korunuyorum. Ama devamlı aklımdan olumsuz olumsuz fikirler geçiyor ya eşimde sperm yoksa ya benim yumurtalıklarda bişey varsa ya hamile kalırsam da doktor bebeğin sağlıksız olacağını söylerse vs vs.. durmadan bunları düşünüyorum bir de öyle anları yaşıyormuş gibi üzülüyorum böyle hisseden korkuları olan var mıydı yoksa psikolojik desteğe mi ihtiyacım var acaba artık işin içinden çıkamıyorum :110:

düşünmemeye çalışın, herşey olabilir, dışarı çıktığınız an araba da çarpabilir vs..eğer belirttiğiniz problemleri çok düşünüyorsanız doktor kontrolüyle halledebilirsiniz :)

Böyle düşünerek bu ilk yıllarınızı, güzel vakitlerinizi üzülerek, kafanıza takarak geçirmeyin. Ki öyle olumsuz bir şey söz konusu olursa da birçok tedavi yöntemleri var. İçiniz rahat olsun. Umarım hiçbir problem çıkmaz. :)

Evet 8-15 çalışıyorum ama boş kaldığım zamanlarda da aklım hep bu konularda.. Doktora gidip bebek planlıyoruz dediğimizde herşeye detaylı bakılır mı acaba

kaygılar olabilir ama
hayatınızı zehir edecek kadar değil
Allah korusun olmadı dünyanın sonu değildir ki
İkinizin can sağlığı daha önemli değil mi?

Yarın için doktordan randevu aldım özel bir hastaneden, doktorla bile yüzleşmek belki olumsuz birşey söyler mi acaba diye zulüm gibi geliyor hayırlısı inşallah

Yarın için doktordan randevu aldım özel bir hastaneden, doktorla bile yüzleşmek belki olumsuz birşey söyler mi acaba diye zulüm gibi geliyor hayırlısı inşallah
Bencede cnm düşüncelerin aslında anormal değil ama cok takma yani. doktor muayene etsin sorun yok dersede kafan rahat eder stres yapma sakın cok etkiliyor malum bişey vrsada bil ki önlemini al. eşimle banada hiç bi sorun yok dedi ama hemen hamile kalmadım stres yapmıştım 7 ay sonra tuttu vucut kendini hazırlıyo sanırım allah hayırlı zamanda saglıcakla versin inş :)

Çok takmamak lazım,bazen bende böyle olumsuz şeyler düşünürüm ama hemen kendimi toparlayıp "kötüyü çağırma penguencik"derim kendi kendime.. sende oyle yap bacım.

Hanımlar merhabalar henüz 1 senelik evliyim ve bebek çalışmalarına eylülde başlamayı planlıyorum şu an korunuyorum. Ama devamlı aklımdan olumsuz olumsuz fikirler geçiyor ya eşimde sperm yoksa ya benim yumurtalıklarda bişey varsa ya hamile kalırsam da doktor bebeğin sağlıksız olacağını söylerse vs vs.. durmadan bunları düşünüyorum bir de öyle anları yaşıyormuş gibi üzülüyorum böyle hisseden korkuları olan var mıydı yoksa psikolojik desteğe mi ihtiyacım var acaba artık işin içinden çıkamıyorum :110:

Evet ben de oyleydim. Sanirim benim gibi takintili birisiniz biraz. Bunun biraz daha ilerlemisi de hamileyken hersey cok takilmak oluyor. Yok kalbi atti mi,bi sorun mu var aman mide bulantim birden neden kesildi,hadi tarama testleri olumsuz olursa ,kedi tirmaladi toksoplazma kapar miyim,tetanoz asisi olmanin vakti gecti nolcak simdi,seker yukleme testi yaptiraam mi karacigeri etkilenir mi ,yaptirmasam sagligiyla mi oynamis olurum,kilo aldim dogumum zor mu olur hadi ben seker hastasi olduysam,kalbim neden 130larda atiyo artik,hep boyle kalirsam,bebege zarari varsa... vs vs.. bi ton sey.. :/ cok takinti iyi degil :(

Bende böyle hissediyordum çevrenin dedigi laflar bilinç altına işliyor insanın ondan herhalde.

Bugün doktora gittim yumurtalıklarıma rahim duvarıma baktı o kadar çok soru sordum ki siz bütün bu hastalıkları nerden biliyosunuz gayet sağlıksınız herşey yolunda dedi ben halen çikolata kisti var mı dr hanım polikistik var mı erken menopoza girer miyim falan diye soruyorum doktora :deli:En Büyük TÜRKİYE 3 tüp de kan verdim hormonlarıma bakılacakmış pazartesi alacağım sonuçları inşallah onda da bişey çıkmaz En Büyük KK

Eğer eylülde gebelik düşünüyosanız şu aralar doktora gidip bi muayeneden geçin. Gebelikten 3 ay önce folik asit ve eğer gerek görürse doktorunuz kan ve demir ilacına başlamalısınız. Yemenize içmenize ayrı özen gösterin sağlıklı beslenin. Spermi kalitesini arttırmak niyetiyle eşinize de birlikte olacağınız günlerde folik asit içirebilirsiniz. Folik asit hem yumurtanın hem spermin kalitesini arttırır..

Kafanızı bu olumsuz düşüncelerden temizleyin. Kafaya takma ve olumsuz düşünme durumlarında sağlıklı da olsanız gebelik gerçekleşmiyo ne yazık ki. Yani moral ve kafa rahatlığı da çok önemli hayırlısıyla gelsin bebeğiniz inşallah..

İlk evlendigimde ve bebek istedigimde olmayacagı aklımın ucundan geçmemişti.
7 yıl oldu hala olmadı.
Korkuların varsa önceden gidip tahlillerini yaptır.
Allah gönlünüze göre versin.

Galiba sizi disardan duyduklariniz etkilemis bukadar kafaya takmayin olacagi varsa olur yokyere
zamaninizi kendinize zehir etmeyin ha oluncada tip ilerledi tedavi olursunuz .
Lütfen olumlu pozitif düsünelim :KK72:

Back
X