• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizdede böylemi 21 aylik

arzu2393

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2025
18
2
1
31
22 ayı dolmak üzere oğlumun ağzı gece gunduz açık bu şebeblede ağzı hep akıyor fazlaziyla yerlere yakaligina ondan küçüklere bakiyorum yakalık bile takmıyor biz yakaliksiznhic duramiyoruz
Aceba bu agiz kasları gelismedigi için olabilir mi

Son düzenleme:
Öpücük de atmıyor hiç kimseyi de opmuyor bu yüzden kaslarımi gelisemediki diye düşundum

Burnumu tıkalı acaba nefes zor mu alıyor bence bir çocuk acile götürün doktor bi baksın 21 aylik normal gelmedi endislendirmek istemem

Burnumu tıkalı acaba nefes zor mu alıyor bence bir çocuk acile götürün doktor bi baksın 21 aylik normal gelmedi endislendirmek istemem
Burnu tıkalı değil emerken falan zorlanmiyor KBB ye götürmüştüm birşey çıkmadı 4 5 ay oluyor götüreli ama ağzı yinede hep açık

Tekrar göturecem herkes yaşını yeni geçmiş 18 aylık falan da sanıyor sırf onlukden dolayı

Diğer alanlarda motor gelişimi nasıl?Kulak burun boğaz doktoruna götürün daha sonra ergoterapiste görünmenizi tavsiye ederim.
Yani bana göre normal ama bakıcımiz genel olarak çoğu şeyi geriden yapıyor gibi olduğunu söylemisti öyle 15.ayinda yürüdü 18.ayinda anca koltuk çıkmaya başladi
Onda plastik olan mama sandalyeden var ondan kalkamiyormus agliyormus
Ve herşeyi onun gösterdiği gibi yaptigini birşeyi turetemedigini soyluyor mesela merdiven inip çıkarken iki eli ile korkuluğu tutarak yan inmeyi ogtermisti başta hala aynı şekilde aslında ayına göre bı eli ile korkuluk
tutup düz bir şekilde inebilirmis

Mesala bay bay yaparken de parmaklar kapalı elini bileğinden aşağı yukarı sallıyor bana göre normal kolayına öyle geliyor diye düşünüyorum
Diğer alanlarda motor gelişimi nasıl?Kulak burun boğaz doktoruna götürün daha sonra ergoterapiste görünmenizi tavsiye ederim.

Mesala bay bay yaparken de parmaklar kapalı elini bileğinden aşağı yukarı sallıyor bana göre normal kolayına öyle geliyor diye düşünüyorum
O zaman hiç beklemeyin, direkt nöroloji uzmanına görünün,daha sonra fizik tedavi ve ergoterapiye gidin, destekleyin.

22 ayı dolmak üzere oğlumun ağzı gece gunduz açık bu şebeblede ağzı hep akıyor fazlaziyla yerlere yakaligina ondan küçüklere bakiyorum yakalık bile takmıyor biz yakaliksiznhic duramiyoruz
Aceba bu agiz kasları gelismedigi için olabilir mi
Benim kızım 22 aylık ama uzun zamandır hiç boyle bir şey yaşamadık. Konuşuyor mu peki? Yukarıda bir yorumda bahsedildiği gibi siz norolojiye götürün. Doktor kontrollerinde falan hiç dikkatini çekmedi mi doktorun?

Bebeğinizin kasları nasıl? Yani mesela konuşuyor mu? Konuşurken salyası akıyor mu? Nörolojiyle çok alakası var pazartesi hemen götürün. İnşallah hiçbir sorun çıkmaz.
Anne baba dede mama su nene aba helva ciiss kelimelerini söylüyor daha çok babildama olarak birşeyler diyo ağzı hep açık olduğu için her şekilde akıyor ama bir sıkıntı olsa emerken yerkende kapatamaz ağzını bana keyfinden kapatmıyor gibi geldi hep

Anne baba dede mama su nene aba helva ciiss kelimelerini söylüyor daha çok babildama olarak birşeyler diyo ağzı hep açık olduğu için her şekilde akıyor ama bir sıkıntı olsa emerken yerkende kapatamaz ağzını bana keyfinden kapatmıyor gibi geldi hep
Hiç çocuk doktoruna gitmediniz mi siz? Normalde doğumdan sonra her ay gideriz 1 yaşa kadar. Sonra 3 ayda ve 6 ayda bir gideriz. Doktor bunu görmeliydi bu önemli bir şey. Keyfinden böyle yapamaz ki çocuk. Emme işlemi ayrı ama ağzından bu denli salya akması bana göre sorun baya. Daha önce de biri yazmıştı sanki baktığım çocuk böyle diye, siz miydiniz yine? Oraya da yazmıştım o da 21 aylıktı baya benzer konu. Bu normal değil muhakkak gitmelisiniz.

Benim kızım 22 aylık ama uzun zamandır hiç boyle bir şey yaşamadık. Konuşuyor mu peki? Yukarıda bir yorumda bahsedildiği gibi siz norolojiye götürün. Doktor kontrollerinde falan hiç dikkatini çekmedi mi doktorun?
Hayır hiç bı doktorumuz birşey demedi
18.ayinda bakıcınin isteği ile psikolaga gittik çocuğum ayrı odaya asla gitmez ben nerdeyim o orda mama sandalyesindeyken masada kalkıp çay dolduramazdik ağlardı hemen
Koltuktan ayağimizi indieşek kalkıyorum sanıp hemen kalkar adım adima takip eder evde
Yada uyanınca ağlar hep ben gidip alırım ama artik uykusunu aldığında kalkip gelebilecegini yada seslenebilecegini soyledi bunları normal bulmadı zorlanıyor diye gittik psikolokda ayı ile uyumlu buldu güvenli bağlanmadan dolayı öyle yaptığını herşeyin yerinde olduğunu soyledi

Hiç çocuk doktoruna gitmediniz mi siz? Normalde doğumdan sonra her ay gideriz 1 yaşa kadar. Sonra 3 ayda ve 6 ayda bir gideriz. Doktor bunu görmeliydi bu önemli bir şey. Keyfinden böyle yapamaz ki çocuk. Emme işlemi ayrı ama ağzından bu denli salya akması bana göre sorun baya. Daha önce de biri yazmıştı sanki baktığım çocuk böyle diye, siz miydiniz yine? Oraya da yazmıştım o da 21 aylıktı baya benzer konu. Bu normal değil muhakkak gitmelisiniz.
İlk konum bu benim
ilk fırsatta gidicez doktora

Back
X