• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

size karşı bencil davranan birine iyilik yapar mısınız?

cigabitli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2013
318
269
73
evet derdim bu.
size karşı her zaman bencil olan, zaman zaman kötülüğünüzü isteyen, sadece ihtiyaçlarına cevap verdiğinizde seven, size karşı üstünlük çabasında olan, hatta gözlerinde kıskançlığı gördüğünüz ve güzel bir şey de ağzının içini kemiren bir arkadaşınıza büyük bir iyilik yapar mıydınız?

...ve onun size böyle bir iyiliği asla yapmayacağını bilseniz
yinede yapar mıydınız?

ben kararsız kaldım.

evet derdim bu.
size karşı her zaman bencil olan, zaman zaman kötülüğünüzü isteyen, sadece ihtiyaçlarına cevap verdiğinizde seven, size karşı üstünlük çabasında olan, hatta gözlerinde kıskançlığı gördüğünüz ve güzel bir şey de ağzının içini kemiren bir arkadaşınıza büyük bir iyilik yapar mıydınız?

yinede yapar mıydınız?

ben kararsız kaldım.
Hayatta her seyi Allah in rizasini kazanmak icin yaparsaniz bu iyiligi de yaparsiniz..hatta iyiligi yine kendiniz icin yapmis olursunuz bir bakima.

evet derdim bu.

yinede yapar mıydınız?

ben kararsız kaldım.
Neden yapasın ki? Sen iyilik perisi misin? O sana kötülük yapıyor madem, sen de ona iyilik yapacağını vaad et ve yapma! Kötülük nasıl yapılıyormuş görsün! Bir daha da onunla görüşme. Böyle biriyle arkadaşlık edilmez canım

evet derdim bu.

yinede yapar mıydınız?

ben kararsız kaldım.
Senden bir şey götürmüyorsa yap gitsin, ne olacak.
Sadakan olsun.

Eğer benden bişey eksilmeyecekseki aslında verince eksilen hiç bişey yoktur verdikçe elimizdekiler çoğalır.
Ben yapardım
Allah rızası için
Kendim için
Karşımdakinden bir farkum olsun diye..

yapmazdım tabi ki.

benim kötülüğümü isteyene ben niye iyilik yapayım.

bu tabi ki bir böbrek verme olayı kadar büyük bir şey değil ama onu uzun vadede çok mutlu edicek sıkıntısını giderecek bir şey. aynı şeyi o benim için yapmadı ama ben onun için yapmak istiyorum ama bir yanımda yapma diyor haketmiyor zaten neyin kıymetini bildi bunun bilecek diyor

Back
X