Sizi çevirip nereye gidiyorsun denmesi?

Arkadaşlar dert değil ama canımı sıkan bir durum bu.bircok insanın olduğu bir apartmanda oturuyorum.nezaman evimden cikip biyere gitsem hiçte samimi olmadığım komsularim benden ayrıntılı bilgi istiyor,nereye gidiyorsun diye soruyorlar.bende arkadaşıma deyince,arkadaşın yakınmi,uzakmi diyorlar.bende bir vesait deyince,neyle gideceksin? Otobüsmu taksimi??? Gibi surekli soru cevap.yumuşak huylu biriyim acaba o yüzden mi rahat sorma cesareti buluyorlar anlamiş degilim.aslinda kötü niyet olduğunu düşünmüyorum tamamen merak onlarınki ama ben bukadar detay vermekten hoşnut değilim.kalplerini kırmakta istemiyorum.neyapayim size danışmak istedim.mesela bugün oğlum lahmacun istedi.tam çıkıyorum nereye gidiyorsun dediler bende hiiic gezmeye dedim.ama hava yağmurluuuuu,gezmeye nereyeymiş dedi gulumseyerek,bende markete dedim artık.markette de işim vardı artık onu söyledim.yani cevap vermek mecburiyetinde de değilim,çokta ayıp geliyor böyle detay sorulmasi ama neyapsamda kalplerini kırmadan bidaha detay verdirmesem bilemedim.

Gülümseyerek “Ne kadar meraklısınız, ne çok soru soruyorsunuz” diyemiyor musunuz? Öylesine sorduk vs dediklerinde de “Benim geldiğim X yerde hiç böyle yapılmaz da o yüzden alışık değilim, hoşlanmıyorum” diyebilirsiniz.

Buna kırılacaklarını sanmıyorum. Çünkü bağırmayacaksınız, surat asmayacaksınız, ters davranmayacaksınız, görmezden gelmeyeceksiniz. Sadece kendiniz hakkında bilgi veriyor olacaksınız.

En fazla sizden eskisi kadar hoşlanmazlar. Çünkü farklısınız. Ama kırılmazlar. Ama “yok benden hoşlansınlar” diyorsanız o zaman başka.

Tek kelimelik cevaplar verin. Aceleyle verin... markete gidiyorum sunu bunu yapacam degil de market:) deyip hizli hizli gidin. Gorusuruz abla de yavastan uza. anlarlar heralde zamanla

çok iyiymiş ya otobüsle mi taksiyle mi:))
otostop çekicem artık ne denk gelirse diyecen apışıp kalacak..

Ben gezmeye diyorum sonra gelen cevaba yine gezmeye diyorum bir süre sonra sormaktan vazgeçtiler çünkü her soruya otomatik gezmeye diyorum artık :KK53:

Çok ilginç. Meraklı komşu gördüm de böylesini hiç görmedim. Nerede yaşıyorsunuz?

en nefret ettiğim sorudur nereye gidiyosun, nerden geliosun. ve elinde bişeyler varsa onların baştan aşağıya süzülmesi. cevabım hep aynıdır gezmeye gidiorum. seninkiler abartmış baya her detayı soruyolar tersle ve rahatla. onlara rapor vermye uğraşma

onu kırma bunu kırma diye diye kendimiz sinir olmaya değmez bu hayat kuzum.bir şey sordu mu yapmacık bir gülümsemeyle iyi günleer de yürü geç ya da işim var de ne işin var derlerse işim var de tekrar. tersleyemiyorsan bunları yap.hayırdır çok mu merak ettin de diyebilirsin.

Back
X