• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizi yaftalayan olursa ne yapıyorsunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
33
İyi akşamlar herkese. Merak ettiğim bir konu var. Bazıları hemen karşısındakini etiketliyor, yaftalıyor... sen böyle bir insansın, bu böyle biri, şişman, zayıf, aptal, hassas, alıngan, sinirli, soğuk... daha aklıma gelmeyen bir sürü şey. Herkesin bir mizacı olabilir doğru ama bazen yanlış anlıyorlar veya tam tanımadan, anlamadan böyle yaftalara maruz kalırsanız ne yapıyorsunuz ? Mesela bugün bana biri sen eskiden böyleydin şimdi böylesin diye bir laf etti. Halbuki alakası yok. Şaşırdım ve üzüldüm de açıkçası. Böyle tanınmak istemiyordum yani. Bazen insan her zamanki modunda olmayabiliyor o zamanlarda insanların yanlış değerlendirmesine maruz kalmak canımı sıkıyor. Ne kadar kolay değerlendiriyoruz hemen diye düşünüyorum oysa ki insan dediğimiz çok karmaşık bir yapı değil mi. Arkanızdan haksızca o zaten öyle biri falan diye konuşulursa ne yaparsınız ?

İyi akşamlar herkese. Merak ettiğim bir konu var. Bazıları hemen karşısındakini etiketliyor, yaftalıyor... sen böyle bir insansın, bu böyle biri, şişman, zayıf, aptal, hassas, alıngan, sinirli, soğuk... daha aklıma gelmeyen bir sürü şey. Herkesin bir mizacı olabilir doğru ama bazen yanlış anlıyorlar veya tam tanımadan, anlamadan böyle yaftalara maruz kalırsanız ne yapıyorsunuz ? Mesela bugün bana biri sen eskiden böyleydin şimdi böylesin diye bir laf etti. Halbuki alakası yok. Şaşırdım ve üzüldüm de açıkçası. Böyle tanınmak istemiyordum yani. Bazen insan her zamanki modunda olmayabiliyor o zamanlarda insanların yanlış değerlendirmesine maruz kalmak canımı sıkıyor. Ne kadar kolay değerlendiriyoruz hemen diye düşünüyorum oysa ki insan dediğimiz çok karmaşık bir yapı değil mi. Arkanızdan haksızca o zaten öyle biri falan diye konuşulursa ne yaparsınız ?
Umursamıyorum. Hayatta bizi seven, yaptıklarımızı takdir eden insanlar olduğu kadar tersini düşünenler de olacaktır elbette. İnsanların ne düşündüğü ile değil, kendi yaptığım işlerin doğru olup olmadığıyla ilgileniyorum.

Ben de onları yaftalıyorum😁.

Ben bana sanssiz demelerine bile izin vermem,hem müdahale ederim.
Misal iş arkadaşım herkese program kurup bana kuramayinca 'tuh,senin sanssizligina bak. Açılmıyor' demişti. Hemen lafı ağzına tikmistim 'yoooo,ben çok şanslı bir insanimdir. Kapatıp acip tekrar deneyelim' diye. O kadar kere yaşadım ki bunu artık 'sen şanslısın, şuna bir baksana' derler :)
Kimsenin beni olumsuz yaftalamasina izin vermem,çünkü ister istemez insan etkisinde kalıyor.
Misal daha geçenlerde hediye dolgulu bir bikini geldi(hiç sevmem dolgulu sudyen. Bralet insanıyım) fotoğrafımi gören arkadaşım da iltifat etmek isterken benim goguslerimi elestirdi.
Benim bedenimi böyle olumsuz yaftalamasina izin vermedim,hemen uyuz uyuz cevabımı verdim😂
IMG_20200724_205927.webp

Ve daha nicesi... Size de tavsiye ederim . Kimsenin sizi olumsuz yaftalamasina izin vermeyin. Sonra üstünüze yapışiyorlar. Benim nice arkadaşım var oldukça güzel ve fit olmalarına rağmen ergenlikte duyduğu olumsuz cumleler yüzünden kendini beğenmeyen,küçücük göbekte uzulenler falan...

Genelde tanışmadan önce soğuk ve mesafeli bulurlar. Tanıştığım ve sohbet ettiğim bazı kişiler de, tanımadan önce beni mesafeli bulduklarını ama aslında öyle olmadığımı söylüyor. Önceden böyle göründüğüm için üzülüyordum ama artık takılmıyorum. Hatta iyi de oluyor bazı durumlarda.

Bence takılmayın. Önyargıları olan insanları değiştiremiyoruz. Yaftalayan insanlara yol verin gitsin.

Ben hayatımda hep maruz kaldım o duruma ama hiçte takılmadım. Genelde tanıştığım herkes burnu havada ve kimseyi beğenmez tipte olduğumu düşünür. Oysaki tam tersiyimdir yaratılanı severim yaratandan ötürü. Sonradan beni tanıdıkça farkederler. Bu durumda yanılan onlar banane ki modunda geçti hayatım :KK12:

Ben genelde “aaa ben seni kibir, kendini beğenmiş sanıyordum ama asla öyle biri değilmişsin” lafını sürekli duyan biriyim. Bunu değiştiremezsin. Mesafeli olmak iyidir. Bırak izin verdiklerin seni tanısın, diğerleri ise sadece öyle sansın.

Ben bana sanssiz demelerine bile izin vermem,hem müdahale ederim.
Misal iş arkadaşım herkese program kurup bana kuramayinca 'tuh,senin sanssizligina bak. Açılmıyor' demişti. Hemen lafı ağzına tikmistim 'yoooo,ben çok şanslı bir insanimdir. Kapatıp acip tekrar deneyelim' diye. O kadar kere yaşadım ki bunu artık 'sen şanslısın, şuna bir baksana' derler :)
Kimsenin beni olumsuz yaftalamasina izin vermem,çünkü ister istemez insan etkisinde kalıyor.
Misal daha geçenlerde hediye dolgulu bir bikini geldi(hiç sevmem dolgulu sudyen. Bralet insanıyım) fotoğrafımi gören arkadaşım da iltifat etmek isterken benim goguslerimi elestirdi.
Benim bedenimi böyle olumsuz yaftalamasina izin vermedim,hemen uyuz uyuz cevabımı verdim😂
Eki Görüntüle 2667271
Ve daha nicesi... Size de tavsiye ederim . Kimsenin sizi olumsuz yaftalamasina izin vermeyin. Sonra üstünüze yapışiyorlar. Benim nice arkadaşım var oldukça güzel ve fit olmalarına rağmen ergenlikte duyduğu olumsuz cumleler yüzünden kendini beğenmeyen,küçücük göbekte uzulenler falan...
Ahahagahgaga iyi demişsin krall

Hiç profesyonel yardım almayı düşündün mü
İnsanları bu kadar takman hiç normal değil
Kim ne dedi ne yedi ne giydi
Ohooo bitmez

Ben tanımadığım insanlara karşı mesafeliyimdir hemen kendimi açmam önce tanımaya çalışrm.. Ama bu özelliğim karşıdan çok yanlış anlaşılıyor.. Benmle muhabbet ettikten sonra seni kibirli, havalı, çok bilmiş gibi görüyordum çok yanlış düşünmüşüm hakkında derler genelde

Bana da hep biz seni kendini begenmis burnu havada sanirdik oyle degilmissin derler. Bir kisi dahi cikmadi boyle demeyen. İlk baslarda kendmi sorguladim baya ama bunu dusunmelerine sebeo yaptigim bir sey de yok. Tam tersi sicakkanliyimdir. Baktim dusundukce sicakkanliligimi yitiriyorm,acaba bu da mi oyle dusunuyor acaba o da mi beni oyle goruyor diye diye... En sonunda saldim. Sorgulamiyorum artik. Hele ki son zamanlarda insanlar tanimadan etmeden bilmeden yorum yapmayi yaftalamayi adet edinmisler. Herkes karsisindakini yaftalayip kendini parlatma derdinde. Umursamamaya calis,zaman gectikce ogreniyorsun umursamamayi😏 insanlar ne derse desin senin kendini bilmen onemli olan. Ve sen ne yaparsan yap karsindaki seni istedigi gibi gorur net✌🏻kendini yorup da guzel gunlerini heba etme,bosver dostum🥰🤗

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X