sizin aileniz..

hazansonbahar

hayata tutunma zamanı...
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2008
106
0
96
İstanbul
eşiniz ailenize karşı saygısızca ve umursamaz davranıyorsa ne yaparsnız? sadece kendi ailesini önemserse sizin aileniz yokmuş gibi davranırsa ?ve sizin ailenizle zaman geçirmenizi kıskanırsa ne yaparsınız??:çok üzgünüm:

hiç bişey çünkü benim ailem eşimin sevgisine ilgisine muhtaç değil
saygıslık yaparsada kendi kayipeder bugüne kadar onun ailesine karşı saygımı bozmamışımdır ama benim aileme saygı göstermese ailesine karşıda benden saygı beklemesin ondan sona

Böyle bir şeye hakkı olmadığını,etle tırnağın birbirinden ayrılamayacağını anlatmaya çalışırım.Anlamıyorsa,yaptıklarında inat ediyorsa misilleme yaparım.Beki bu olayları daha da kötü hale getirir. Ama ben de çok bayılmıyorumdur onun ailesine yine de hatrı için sayıyorumdur ondan da bunu beklerim.

kıssasa kıssas yolunu uygulayacak olursak sanki karşı tarafı daha da iştaha getiririz gibi düşünürüm...
birde iş inatlaşmaya binerse daha kötü olur gibi gelıyor...
o yuzden anlaşma yoluna giderim...

benim eltim bunu yaşıyor..gözümün önünde..:delphin:
kendi ailesi hiçe sayılıyor,bayramlarda bile gözardı ediliyor.eltime oturmaya gelse bir hoşgeldin bile demez kaynım..uzanır.sohbet etmez.hal hatır sorma yoktur..
kendi ailesine karşı olanca saygıyı bekler.hizmeti,hürmeti bekler..kafamçokkarıştı
malesef hiç bir şey yapamıyor eltim.artık sallamıyorum diyor.
kendi kalitesini,ailesinden aldığını gösteriyor sonuçta diyor..:dilcikar:
benim başımda olsa sanırım ben rahat olamazdım..burnundan fitil fitil getirirdim..:mymeka:

kim ne yaparsa kendine yapar.bizde öyle bir sorun yok.ancak olsaydı.ne görüyorsam aynısını yapmaktan asla çekinmezdim.herşey karşılıklı.huzur isteyen.huzur verir.saygı isteyen.saygı gösterir.sonracımada herşey olması gerektiği gibi yani insanca yaşanır.

düşülmesi zor bi durum bu...
allah korusun
ailem çok önemlidir benim için,farzı misal eşim aileme çok saygısız ve duyarsız ama kendi ailesine aksine çok titiz
ben kısasa kısas uygulamam...
çünkü oğullarının böyle öküz olmasında onların ne suçu olabilirki...
acısını onlardan neden çıkarayımki...
aileme böyle davranan kocayla asla işim olmaz....şutarafagitti

konuşmayo denerim faydası olmuyorsa aynısını onun ailesi için yaparım belki o zaman anlar ne kadar zorum duruma düştüğünü insanın.. :tomato:

Hakikaten çok ama çok zor bir durum.komşumun başına gelmişti.kadıncağız kızına davullu zurnalı düğün yaptı..aradan 3 ay geçti bana oturmaya geldi geliniyle birlikte.öyle dertliydiki anlatamam.kısaca hemen durumu size özetleyim.kızının evi bizimkine göre 1 saat uzaklıkta.kadıncağız kızına kıyamadığından markete uğramış elim boş gitmeyim die bir güzel mutfak alış verişlerini yapmış.kızının evine varmış.damadı olacak kişi kadıncağızı gördüğü halde hiç istifini bozmadan yanında uzanmış kanepeye ne bir hal hatır sormak var öyle devirmiş yatmış..kadıncağız öle bir üzülmüş ki kalktım geldim dedi.kızıda bana göndermiyor dedi.kesinlikle annenin evine gitmeyeceksin demiş.anneye saygısızlıgı bırakın görüşmesini bile yasaklamış..kızcağızda bir gün onu işe gönderdikten sonra üstünü güzelce giymiş.aradan tabi biraz zaman geçince çıkmış dışarı minübüs beklemek için durağın önüne geçmiş..tam o sırada birde ne görsün kocası karşısında..meğer adam iş yerinin anahtarını unutmuş onu almak için geri dönmüş eve.durakta evlerinin önünde nese yermisin yemezmisin diye birde misilleme yapıp kızı bir güzel dövmüş.çok üzülmüştüm haline.evliliklerde yapılan seçimlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.komşumun kızına çok söyledik evlenmeden evvelde adam zaten davranışlarından ötürü vukuatlıydı.anneside bende bak geri dönüşü olmaz öle iyi düşündünmü die ama dinlemedi kimseyi.birazda kendi etti diye düşünüyorum ki anneside aynı kanıda.bilmiyorum birşeylerin kriteri tabiki yok hayatta ama seçimlerimizi sanırım iki kez gözden geçirmeliyiz bu devirde.bu durumda olanlara çok çok sabır diliyorum..[/COLOR]​

Son düzenleme:
Önce eşimle tatlılıkla konuşurum baktım ki olmadı ailesine yüz çevirmek yerine annesinin babasının yanında benim aileme sergilediği tavırı anlatırım bugüne kadar size bir saygısızlığım oldu mu? diye sorar böyle bir durumda kalsalar idi nasıl hissedeceklerini dile getirmelerini isterdim ve ailemin duyduğu üzüntüyü dile getirirdim.Eşim olacak düdüklü tencere de dinliyor olacağından eminim ki annesi ve babası benden yana olurdu tabi bende farkında olmadanda olsa onun ailesini üzmüyorsam. Çokta kötü bir durum olsaki üzüyorsamda hatalarımı görmüş olurum.

Eşimin ailesine sırt çevirmek bir yana onlardan destek almak isterim ben onların suçu yok her ne sebebten olursa olsun oğullarının düşüncesizce tavırlarının faturasını onlara kesmeyede hakkım yok. Destek çıkmayacaklarını farzetsem bile çokta olmadı hadi sana güle güle olur çokta olacağı bu benim ailemi istemeyeni ben hiç istemem sıkıyorsa bir daha gelsinde beni o kapıdan alsın.

allah razı olsun eşim aileme en başından beri inanılmaz saygılıdır ve bu hiç değişmedi.ama dediğiniz gibi bir durum olsaydı çok kırılırdım .konuşurdum yanlışını anlatmaya çalışırdım baktım anlamıyor canına okurdum.kimse eşinin ailesini aşırı derecede sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda

eşiniz ailenize karşı saygısızca ve umursamaz davranıyorsa ne yaparsnız? sadece kendi ailesini önemserse sizin aileniz yokmuş gibi davranırsa ?ve sizin ailenizle zaman geçirmenizi kıskanırsa ne yaparsınız??:çok üzgünüm:

azini cart diye ortadan 2 ye ayiririmkaydirigubbakcemile
öyle bi adamin benim hayatimda yeri olamazdelikafadulden

valla ben bu konuda herkes gibi çok hassasımdır...ama böyle durumlarda bazı arkadaşların söylediği gibi sakin davranıp karşıma alıp konuşmam niye yalan söyleyim direk dalarmışım gibi geliyor... neden saygısızlık etmeye ne hakkı varki kızını bu yaşa kadar büyütüp hizmetçi,aşçı,özel hizmetkar olsun diye eşine güvenip verdiği için mi...valla göze göz,dişe diş...önce eşimden başlayarak karışırlarsa tüm ailesine kadar hepsini hallederim...o yokkende benim ailem vardı herkes haddini bilcek duracağı yeri bilecek...

Oluruna birakmazdim boyle birseyin
Eger ailesine karsi saygi bekliyorsa, bende tabiki beklerim
gostermiyorsa da bende ailesini hiçe sayar, ona hissetirirdim
ayrica basini dirdirila yer bitirir, onu pisman ederdim
sonrada onu sallamazdim ta akillanana kadar
allah korusun....çok kotu bir durum

ne ekerse onu biçer :1closedeyes:
herşeye belki tahammül edebilirim ama aileme yapılan bir saygısızlığa asla!!:kızgın:
onu pişman ederim :mymeka:

Hayatta ne ekerse nu biçer,hele ki ailemin hiç hatası olmadan o şekilde davranıyorsa onun ailesine de aynı şekilde mesafeli olacağımı belirtmekten çekinmem.

cok şükür hiç böyle bişey yaşamadım
eşim benim aileme bende daha fazla ilgilidir bu konuda
ama öyle yapıyor olsaydı
bende onun ailesine öyle dayranırdım
kısasa kısas :kahve:

Back
X