Sizin anneniz boyle olsaydi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1907
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1907

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2008
276
234
303
İzmir
Kucuk bebeginizin hastanede iki gun kalmasi gerekse, siz de yaninda refakatci olarak gozunu kirpmadan kalsaniz...
Buyuk cocugunuza babanne baksa...
Ayni sehirde ve yakin sayiaxak yerlerde olmaniza ragmen anneniz ziyaretinize dahi gelmese...
Hastaneden cikip eve gelip perisan b8 halde evde yemek yapayim cocuklari yikayayim ugrassaniz...
Tamam hepsi benim sorumlulugim yardim etmek zorunda degil diyelim

Arayip hafta sonu gelirim cocuklari gormeye diye resmen gezmeye gelmek istese siz ne yapardiniz?

Kucuk bebeginizin hastanede iki gun kalmasi gerekse, siz de yaninda refakatci olarak gozunu kirpmadan kalsaniz...
Buyuk cocugunuza babanne baksa...
Ayni sehirde ve yakin sayiaxak yerlerde olmaniza ragmen anneniz ziyaretinize dahi gelmese...
Hastaneden cikip eve gelip perisan b8 halde evde yemek yapayim cocuklari yikayayim ugrassaniz...
Tamam hepsi benim sorumlulugim yardim etmek zorunda degil diyelim

Arayip hafta sonu gelirim cocuklari gormeye diye resmen gezmeye gelmek istese siz ne yapardiniz?

Kibar bir dille kabul etmem. Olan olmuş, uzatmanın anlamı yok. Ama kabul de edemem.

Çocuklarınız için tekrar geçmiş olsun.

Yeni gittiğim bir ilde, ailemden 1500km uzakta tek başıma yaşarken bir operasyon geçirmem gerekti. Hastaneden yatış günü aldım ve annemi aradım durumu haber vermek için.

Memlekette tek başına yaşayan ve gelmemek için hiçbir engeli olmayan annem ağzının kenarıyla "Geleyim mi?" diye sordu. Ses tonundan mecburen sorduğu o kadar belliydi ki. İstemedim elbette. Aylar sonra gezmeye geldi yanıma.

Yapacak bir şey yok. Bazı anne modelleri diğerlerine göre daha rahat takılıyor. Ben kendiminkini böyle kabul ettim, beklentiyi sıfırladım rahat ettim.

Allah başımızdan eksik etmesin diyorum, başka da bir şey istemiyorum kendisinden.

gel derim dedim de..
kapasitesi o kadar demek ki..
fazla beklenti içinde olmayın moraliniz bozulmasın..

Yeni gittiğim bir ilde, ailemden 1500km uzakta tek başıma yaşarken bir operasyon geçirmem gerekti. Hastaneden yatış günü aldım ve annemi aradım durumu haber vermek için.

Memlekette tek başına yaşayan ve gelmemek için hiçbir engeli olmayan annem ağzının kenarıyla "Geleyim mi?" diye sordu. Ses tonundan mecburen sorduğu o kadar belliydi ki. İstemedim elbette. Aylar sonra gezmeye geldi yanıma.

Yapacak bir şey yok. Bazı anne modelleri diğerlerine göre daha rahat takılıyor. Ben kendiminkini böyle kabul ettim, beklentiyi sıfırladım rahat ettim.

Allah başımızdan eksik etmesin diyorum, başka da bir şey istemiyorum kendisinden.
Size de cok gecmis olsun demek ki yalniz degilim

Anne, baba , kardeş kötü zaman da yanında olmalı insanın. Kötü günüm de yanımda olmayan anneyi yanımda istemezdim.

Ben çok üzülürdüm çok kırılırdım ve ona da derdim. Size hak veriyorum çok kırıcı annenizin yaptığı.

Kabul etmem, bu saydıkların evet senin sorumluluğun evet mecbur değil ama herşeyde mecburiyetten yapılmaz zaten, evlat sevgisi torun sevgisi vicdan gibi manevi değerleri de var, senin durumunda olup 1 hafta yemeğini komşularının yaptığı arkadaşım var, el dersin bir de, o ona mecbur değil bu buna mecbur değille hayat yürümüyo insan insana kötü günde lazım aile ne için var Allah aşkına, ben de her işimi kendim görürüm ama hastalık başka şey tek bedenle her yere yetemeyebiliyo bazen insan

Bazı şeyleri düşünemiyor anneniz,yapacak birşey yok,böyle kabul etmek lazım.ondan bir şey beklememek hayal kırıklığı yaşamınıza mani olur en azından.tartışmayın da şimdilik ziyaretini de ertelettirin ,müsait olduğunuz zamanda çağırırsınız ya da kendisi gelir.en azından çocuklarınıza bir anneanne figürü olarak hayatınızda yer alsın

Bn annemle ayri sehirlerde yasiyoruz 6 haftalik dusuk yaptim kadincagiz apar topar geldi yol iz bilmez hatta normalde 10 dakikalik yerlere bile tek basina gidemez bnm icin cikti geldi
Bnce anneniz zor zamaninizda yaninizda degilse simdide gelmesin kibarca reddedin

Acaba kvsi hallediyor zaten o bakıyor vs diyip mi çekindi? Anlam vermeye çalıştım yoksa bi anne olarak kızımı bi an yalnız bırakmam derim.. haftasonu gelme görme de denmez sonuçta Anneanne çocuklar mutlu olurlar görünce.. bilemedim..

Kvniz var diye gerek duymamiştir. Anneye hata yapınca bu kadar kolay cephe alınır mı bilemedim. Zor zamanınızda yanınızda değilse reddedin diyenleri de anlayamadim sanki çocukken savunmasız olduğunuzda sizi korumadi, hastalandiğinizda başinizda beklemedi, bebekken sizi beslemedi, giyindirmedi okula göndermedi, ihtiyaçlarınızı karşılamadı, canınız yanınca sizinle beraber o da ağlamadi. Bunlar zor zamanlar değil miydi

Son düzenleme:
Benim annem doğumuna gelmedi arayıp haber verdiğim halde.. aynı akşam düğüne gitti var böyle tipler

Back
X