• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin fikirlerinizi almak istiyorum

Evet ev nisanlimin ustune ama ben hic aklimin ucundan bile gecirmemistim bosaniriz evde hakkim olmaz falan diye. Oyle bir durumda Allah korusun bosandigim insanin copunu bile istemem o daireye 5 kurus odemedim ne hakki arayacagim Allah askina

Bu arada gercekten Allah razi olsun aklimi basima getiren bir cok yorum okudum sagolun iyi ki bu konuyu acmisim dedim.
Gercekten dagilim tam olmasi gerektigi gibi

Kizlaaaar cok cok cok sagolun

Okudum ve özür dilerim ama çok para göz olduğunuzu düşündüm.

İnsanlar 100 bin lirayı bir çırpıda verirken "durun evi boşverin eşyaları erkek tarafı alır" deseydiniz o zaman. İrite oldum resmen.

cooook haklisiniz nasil bukadar kendimi kaybettim bilmiyorum

arkadaslar sagolun ya yorumlariniz aklimi basima getirdi

Evledikten sonra her ay birinizin yarı maasi kiraya gitmemis olacak. Ev sahibi olacaksiniz ki bu zmanda cok zor. Evlendikten sonra da farkli seylere yatirim yaparsiniz. Gül gibi gecinip gidersiniz. Yani ben olsam seve seve yapardim.

Kendinize vesvese etmeyin insanlar daha ne yapsin size ev almislar biraucik sükredin halinizw

Biz eve tasindigimizda herseyimuzi zamanla aldik kac ay gevti kanepe de yatdik ocak mocak ilk günler yoktu buzdolabi yoktu. Alisverisleri balkona koyardim bozulmasin diye. Ama güzel zamandi be genede sükretmek lazim. Ikitane catalimiz iki tanede corba kasigi birtane de cay kasigi vardi esimin ve benim. arkadaslarimiz misafir olunca corbayi sirayla icerdik yemegi sirayla yerdik cünkü eksikdi. Ama hatiralar hic unutmam esimin aileside yardim etmedi imkanlari vardi ilk önce söz verdiler ama yapmadilar zaten esim gurulu babasi versede almicakti ona güvenerek evlenmedik cünkü cok sükür herseyimizi zamanla aldik. Caydanligimizi ve catal kasik takimimizi aldigimizda okadar mutluydukki o mutlulugu bilmiyorum tatmazsin herhalde sizde bu düsünce oldugu icin.

Keşke ileride sevgilimin ailesi ev alırken bize yardım etse ama birlikte çalışıp ödeyeceğiz maalesef. Değil 100 bin nakit aileden peşinat bile isteyemiyoruz. Zorunda da değiller. Öpün başınıza koyun derim. Erkek o yapmak zorunda derseniz erkekliğin getireceği diğer sözde avantajları da kullanır o kişi. Aldatmak olur eve geç gelmek olur. Bu zihniyetten kurtulmanız en hayırlısı bence. Mutluluklar.

Biz eve tasindigimizda herseyimuzi zamanla aldik kac ay gevti kanepe de yatdik ocak mocak ilk günler yoktu buzdolabi yoktu. Alisverisleri balkona koyardim bozulmasin diye. Ama güzel zamandi be genede sükretmek lazim. Ikitane catalimiz iki tanede corba kasigi birtane de cay kasigi vardi esimin ve benim. arkadaslarimiz misafir olunca corbayi sirayla icerdik yemegi sirayla yerdik cünkü eksikdi. Ama hatiralar hic unutmam esimin aileside yardim etmedi imkanlari vardi ilk önce söz verdiler ama yapmadilar zaten esim gurulu babasi versede almicakti ona güvenerek evlenmedik cünkü cok sükür herseyimizi zamanla aldik. Caydanligimizi ve catal kasik takimimizi aldigimizda okadar mutluydukki o mutlulugu bilmiyorum tatmazsin herhalde sizde bu düsünce oldugu icin.

Su yorumu kac kere okudum, kac kere yaslar gozumden akmasin diye zorladim kendimi sayamadim. Esim odemedi ben aldim diye bir cumle kurdugumu dusunemiyorum. Bazen bana birsey alir esim, mutlu olayim diye. Masraf etme, yorula yorula kazaniyorsun paran kalsin kendine harca derim. Sukrediyorum esime. Damat ev almis, kredi oduyor. Oteki kisim perde avize derdinde. Kimi de caydanlikla mutlu olan bir bayan ve kocasi. Ilkbahar38 Ilkbahar38 saygi duydum ayakta alkislamak istedim. Eminim ki, yemegi tabagi donersk paylasan insanin samimi aski ve mutlulugunu konu sahibesi bu mantikla yasayamayacak ne aci...

Bence soyle bi durumda kimseye kusemezsin. Yok eger dersenki " illa birine kusucem, canim cekti". O zmn kendi annen babana kiril ve kus. Cunku bazi masraflar yapmislardir evet ama 100 bin tl yi gecmemistir diye dusunuyorum.
En az onlar elini tasin altina sokmuslardir galiba burdan bakinca.

Su yorumu kac kere okudum, kac kere yaslar gozumden akmasin diye zorladim kendimi sayamadim. Esim odemedi ben aldim diye bir cumle kurdugumu dusunemiyorum. Bazen bana birsey alir esim, mutlu olayim diye. Masraf etme, yorula yorula kazaniyorsun paran kalsin kendine harca derim. Sukrediyorum esime. Damat ev almis, kredi oduyor. Oteki kisim perde avize derdinde. Kimi de caydanlikla mutlu olan bir bayan ve kocasi. Ilkbahar38 Ilkbahar38 saygi duydum ayakta alkislamak istedim. Eminim ki, yemegi tabagi donersk paylasan insanin samimi aski ve mutlulugunu konu sahibesi bu mantikla yasayamayacak ne aci...

Allah razi olsun ne yazacagimi bilemedim inanki. Maddiyatci olmak iyi degil gercekten bugün var yarin yok. Esim bana esya almaz (begenmiyecegimi düsünür yada okadar düsünceli diyil diyelim) mesela ama hadi gel sana sundan alalim der yada bunu begenmistin gel alalim felan der. Kendisine de ben zorlamadikca hic birsey almaz cogu zaman ben gidip seciyorum aliyorum. Dedigim gibi mobilyalarimizin hepsini alana kadar baya sikinti cektik ama ac kalmadik hic bir zamam gercekten Allah hep yardimcimiz oldu nezaman karalara baglasak bir yerden para geldi. Öylece gecirdik ilk yilimizi. Simdi düsünüyorum da iyiki kayinbabam hepsini alip önümüze koymadi yoksa hicbirinin ne degeri ne anlami kalacakti bizim icin.
Kimse üstüne alinmasin elbetde anne baba isterse cocuklarina maddi anlamda yardim eder onunda degeri var ama bizim durum farkliydi

o ev ikinizin deil nikahınız var mı yoksa o ev eşinizin alma herşeyi eksik olsun para biriktir sende kendine yatırım yap

Back
X