sizin icin belki kucuk ama benim icin artik buyuk bi sorun

hahaha cok cesaretliymissin tebrik ederim ben hic gosterememistim..Okuldaki aşı da en son beni yaparlar di o da en sonunda ağlaya ağlaya. .kapida da ogretmen kimse kacmasin diye beklerdi ahhh ogretmen yaktin beni ne var az biraz bu tarafa gecsen derdim beklerdim ama gecmezdi..bi da salak gibi asi olanlara bakardim baktikca daha kotu olurdum sira bana geldikce arkalara kacardim ama kacsan ne olacak ki acimadan yaparlardi:KK70::KK70::KK70:

ağlayanların kuyruğunda durup gerilmişsin boşuna bak..
o gün 5ler aşı olurken seni götüreyim de onlara cesaret ver bak 2 sınıf küçük ağlamadı diye tüm 5leri gezdim bahçe yalan oldu o kısım fenaydı :)
belki de o günden sonra korkmadım.. iyi etkilemiş olabilir beni..
şaka bi yana ağrı eşiği düşükse bi iki kötü deneyim fobi yaratmaya yetiyor.. zor olsa gerek..

Hic deneyim olmadan korkmak baska bisi ya
ne guzel cocuguyla yenen arkadasim
ben kim sayesinde yencem
insl atlatirim

Evlenirken peki kan aldırmadın mı?

Kan aldırmaktan daha fazla acımıyor iğne. Kendini şartlandır, tansiyon için de ağzına bir küp şeker at hissetmezsin bile.
Ben korkumu yendiysem herkes yener.

benim eşim ve babam da öyle. çok fazla insan var bu durumda. korkularının üstüne giderek yenersin. ama iğne korkusunu yenmeyi isteyen ilk kez görüyorum. : D şart mı yenmen?

Evlenirken peki kan aldırmadın mı?

Kan aldırmaktan daha fazla acımıyor iğne. Kendini şartlandır, tansiyon için de ağzına bir küp şeker at hissetmezsin bile.
Ben korkumu yendiysem herkes yener.
Aldirdim tabiki sadece evlemekicinde degil defalarca bakalim ilk hastalikta doktordan isticem ama acile gidemem ilk ignemi evde yaptircm

benim eşim ve babam da öyle. çok fazla insan var bu durumda. korkularının üstüne giderek yenersin. ama iğne korkusunu yenmeyi isteyen ilk kez görüyorum. : D şart mı yenmen?
Tabiki sart falan yok ama kendim icin istiyorum doktorvigne yaxacksa yazdrmamk icin yalvrmk utandiio bni artik

Aldirdim tabiki sadece evlemekicinde degil defalarca bakalim ilk hastalikta doktordan isticem ama acile gidemem ilk ignemi evde yaptircm
Kan aldırmak daha acıtabiliyor. İğne penisilinse birazcık yanma yapabilir. Diğer iğneler vurulurken hissetmezsin bile sonradan az bir uyuşma yapar en fazla kalçada o kadar.

aaaaaaaaaaaa sen ben misin yoksa... 21 yaşındayım, ama aynı durumdayım..
daha geçen gun şeker testi için orta parmaktan küçük bir kan alıyorlar ya, tam yarım saat sürdü sızlanmam..
hemşire cinnet geçircekti az daha :(

aaaaaaaaaaaa sen ben misin yoksa... 21 yaşındayım, ama aynı durumdayım..
daha geçen gun şeker testi için orta parmaktan küçük bir kan alıyorlar ya, tam yarım saat sürdü sızlanmam..
hemşire cinnet geçircekti az daha :(
Olabilir :) ama kan aldirmak hicbisi gibi geliyor bana en kotusu igne vurdurmak kalcadan

Çocukken sevdim iğneyi.. Çünkü okullar tatil olurdu iğneden sonra :D :D

Koldan asi olmak disinda (her sene grip asisi oluyorum), en son igneyi cocukken ve Turkiye'de yasarken olmustum. Ilk kalcadan ignemi yememek icin cok ugrasmistim, cocuktum. Ortaligi yikmistim, nasil agliyorum. Neyse, oldum, sonra baktim ki o kadar da asiri korkunc birsey degilmis. Sonra o korku gecti. Yine hoslanmiyorum ama oyle aman aman korkum yok. Simdi zaten yurtdisinda yasiyorum.

Turkiye'de cok fazla igne kullaniliyor. Agri kesicisi, antibiyotigi hep igne. Ben yurtdisinda yasiyorum ve saglikciyim. Burda igne Turkiye'deki kadar yaygin degil ve buyutulmuyor o kadar. Hap ya da cok gerekliyse damardan verilen ilaclar daha yaygin burda. Agri kesici, antibiyotik vs sebeplerle acilde igne olan hastaya nadir rastlanir yani. Kalcadan igne zaten tedavulden kalkti, riskli diye.

Kolunuza yapılırken bakarsanız daha az korkuyorsunuz tecrübeyle sabit. Kalça da komik geliyor bana başka şeyler düşünüyorum genelde öyle geçiyor. Ama kan aldırmaya gelirsek işte onda içim geçiyor baya.

Back
X