• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin tavriniz ne olurdu?

Kasit var tabi..dedim ya iyi niyetimle hep hakli gorduler .ben hep iyiydim cunku.
Gecen bir arkadasim" sen iyi oldugum icin iyiler silent.normal bir gelin olsa esini bu kadar borca sokan hic dusunmeyen destek olmayan bir aileyi kale almazdi"dedi.bu konusna olaydan 1 hafta once oldu.

Simdi dusunuyorumda keske diyorum..cidden kotu olmak kazandiriyor bazen
Kasıttan Kastım rövanş diyelim kesin birşeylere icerleyip karşı atak yapmışlar ben böyle seziyorum

Ben de bu bir yere giderken haber verme işini anlamıyorum ve gereksiz buluyorum.

Ama siz çok değer verip totolarını kaldirmissiniz.
Bir de sizin bi görümce vardı anlaşamadığıniz o gelince tavırları falan değişiyordu değil mi?

Ben bunu da goz önüne alarak siz iyi olduğunuz için iyiler diyorum.
İnsanlara gereken değeri verin.
Kim olursa olsun koydugunuz yerden alıp hak ettikleri yere bırakın der giderim.

Anahtar teslim etmemeleri iyi olmuş uzun kalacaklarsa gelmeden evvel anahtar kime bırakıldı ise evi silip süpürmesi beklenir bizim orada, bir de gelmelerinden evvel sofra falan hazırlanır geldiklerinde yesin içsinler diye. Uğraşmamış oldunuz bunlarla kızı gelsin temizlesin hazırlasın yemeklerini. Ama veda etmemeleri ilginç olmuş , seni ayırma da değil oğlunu bile aramamışlar ki seni ayırmış olsunlar.

Boşver takılma ne olsa da ana baba gibi olmuyor, gücenecek bişey yok bence tabiki kızını senden çok sevecek kendi doğurdu kendi büyüttü. Geldiklerinde de tepki gösterme güzel güzel geçinin samimi olmadan

Ben de bu bir yere giderken haber verme işini anlamıyorum ve gereksiz buluyorum.

Ama siz çok değer verip totolarını kaldirmissiniz.
Bir de sizin bi görümce vardı anlaşamadığıniz o gelince tavırları falan değişiyordu değil mi?

Ben bunu da goz önüne alarak siz iyi olduğunuz için iyiler diyorum.
İnsanlara gereken değeri verin.
Kim olursa olsun koydugunuz yerden alıp hak ettikleri yere bırakın der giderim.
Aa evet hatirlamissiniz..zaten onun bu mesafeyi yaratmasinda buyuk payi oldugundan eminim.ailemde boyle gordum.karsi komsu degilki anne baba bu.unverstede memleketime gideken bile kizlarla vedalasirdik.
Birde almanya bu.ankara kayseri degil ki.uzun sure kalacaklar.vedalasmayi gereksiz bulsalardi kizlariyla vedalasmaya gitmeleri de ayri bi ironi.
Cok radikal kararlar aldim bundan sonrasi ile ilgili.

Anahtar teslim etmemeleri iyi olmuş uzun kalacaklarsa gelmeden evvel anahtar kime bırakıldı ise evi silip süpürmesi beklenir bizim orada, bir de gelmelerinden evvel sofra falan hazırlanır geldiklerinde yesin içsinler diye. Uğraşmamış oldunuz bunlarla kızı gelsin temizlesin hazırlasın yemeklerini. Ama veda etmemeleri ilginç olmuş , seni ayırma da değil oğlunu bile aramamışlar ki seni ayırmış olsunlar.

Boşver takılma ne olsa da ana baba gibi olmuyor, gücenecek bişey yok bence tabiki kızını senden çok sevecek kendi doğurdu kendi büyüttü. Geldiklerinde de tepki gösterme güzel güzel geçinin samimi olmadan
Bunca zaman hep bunu yaptim.onemsemedim.hep alttan aldim.saygiyla sevgiyle anlayisla yaklastim.kendimi ovvmek adina degil karakterim hakkinda siz dusunun diye yaziyorum.birkac kisiden su lafi cok duydum"keske benim gelinimde sen gibi olsa,yada keske bi gelinim olsada sen gibi olsa"daha nasil davranmaliydim bilmiyorum.evlenirken bi masrafim olmadi.saygim hep yerinde oldu.guler yuzum hic eksik olmadi.evimde fazla ne varsa hep paylastim.dogum gunlerinde hep hatirladim.hastaliklariyla ilgilendim.yurtdisinda gelen misafirlerini evimde agirladim.yemek davetleri verdim.kalabalik midmsafirleri geldiginde yardimina kostum(kendi kizi kacarken kalabaliktan)
Ama kiymete binmemis hic.tek beklentim sevilmekti.olmadi.sozde cok severler ama hep kizim dersler.laf...koca bir laf.yok sayildim.sallanmadim bile.
Yegenim ameliyat olacakti.acilen memlekete gittim birgun.o zamanda hic aramadilar.onemsemedim.ameliyat iyi gecti iyilesti.sonra buraya geldim.geldigimde birde onlar bana kustu.neden hic aramadin diye.ben sok icinde kalmistim.yine beni suclu gorurler.ama bu defa zirhliyim.

Yerinde olsam gelmelerini beklemeden arar soylerdim. Kirildigini ve nicin bu sekilde davrandiklarini sorarsan belki net bi cevap alabilirsin.

Bunca zaman hep bunu yaptim.onemsemedim.hep alttan aldim.saygiyla sevgiyle anlayisla yaklastim.kendimi ovvmek adina degil karakterim hakkinda siz dusunun diye yaziyorum.birkac kisiden su lafi cok duydum"keske benim gelinimde sen gibi olsa,yada keske bi gelinim olsada sen gibi olsa"daha nasil davranmaliydim bilmiyorum.evlenirken bi masrafim olmadi.saygim hep yerinde oldu.guler yuzum hic eksik olmadi.evimde fazla ne varsa hep paylastim.dogum gunlerinde hep hatirladim.hastaliklariyla ilgilendim.yurtdisinda gelen misafirlerini evimde agirladim.yemek davetleri verdim.kalabalik midmsafirleri geldiginde yardimina kostum(kendi kizi kacarken kalabaliktan)
Ama kiymete binmemis hic.tek beklentim sevilmekti.olmadi.sozde cok severler ama hep kizim dersler.laf...koca bir laf.yok sayildim.sallanmadim bile.
Yegenim ameliyat olacakti.acilen memlekete gittim birgun.o zamanda hic aramadilar.onemsemedim.ameliyat iyi gecti iyilesti.sonra buraya geldim.geldigimde birde onlar bana kustu.neden hic aramadin diye.ben sok icinde kalmistim.yine beni suclu gorurler.ama bu defa zirhliyim.
Hmm olay bambaşka o Zaman. Tabi ki ezdirmişsin kendini. Ben her zaman derim içinden gelmeyen bişeyi zorla yapmamak lazım sonu çok daha kötü oluyor yoksa. Bundan sonrasında bence kendini zorlama ne demeye akrabalarını evine alıyorsun davet veriyorsun falan.

Ben bir yeni evli iken kv gelip 20 gün kaldığında eşime gönder anneni diyememiştim 1 sene bunun dırdırını yaptım o Zaman söylesem eşim gönderse 1 sene bunun kavgasını yaşamayacaktık. Şimdi zaten gerçekten mesafeliyim çekinirler yanımda konuşmazlar ben odadan çıkınca konuşmaya başlarlar, gelince yine bir sessizlik :KK53: ancak gündem olaylarından bahsederiz , benden bi beklentileri yok. Hiç de kavga falan etmedik laf sokması oldu kv nin bir kere 2 ay gitmedim aramadım sormadım bir daha da karışmadı hiçbirşeye.

Sen anahtarı falan boşver ama kendini ezdirme, kendini onlar için paralama. İçinden gelir çağır ama istemiyorken zorunluluktan dolayı hiçbirşey yapma.

Ev anahtar filan önemli değil elbet..
Ama insan bir haber verir yahu, bırak şehir dışını, yurtdışına açılmışlar, insan bi söylemez mi evlatlarına.ölüm kalım var, ne biliyim var da var yani..
Ay ben komşuma söylüyorum yahu şehir dışına çıktığımı..

Çok enteresan.. Kırılmakta haklısınız.

İlişkiniz nasıl bilmem ama dönünce söyleyin, haber verseydiniz ya diye.
Ev, anahtar lafını geçirmeden sadece haber vermelerini beklediğinizi söyleyin ama..

Hmm olay bambaşka o Zaman. Tabi ki ezdirmişsin kendini. Ben her zaman derim içinden gelmeyen bişeyi zorla yapmamak lazım sonu çok daha kötü oluyor yoksa. Bundan sonrasında bence kendini zorlama ne demeye akrabalarını evine alıyorsun davet veriyorsun falan.

Ben bir yeni evli iken kv gelip 20 gün kaldığında eşime gönder anneni diyememiştim 1 sene bunun dırdırını yaptım o Zaman söylesem eşim gönderse 1 sene bunun kavgasını yaşamayacaktık. Şimdi zaten gerçekten mesafeliyim çekinirler yanımda konuşmazlar ben odadan çıkınca konuşmaya başlarlar, gelince yine bir sessizlik :KK53: ancak gündem olaylarından bahsederiz , benden bi beklentileri yok. Hiç de kavga falan etmedik laf sokması oldu kv nin bir kere 2 ay gitmedim aramadım sormadım bir daha da karışmadı hiçbirşeye.

Sen anahtarı falan boşver ama kendini ezdirme, kendini onlar için paralama. İçinden gelir çağır ama istemiyorken zorunluluktan dolayı hiçbirşey yapma.
Dedigini cok iyi anladim.kendimi ezdirmek degilde iyi niyetli yaklastim.o zamanlar icimden gelerek yaptim cunku kalabalik sicak aile ozlemimi belkide bu sekilde gidermek istedim.ama olmayinca olmuyormus:) bundan sonra hersey cok baska olacak..huzursuzlukta cikarmayacagim.onlar zamanla anlar zaten kaybettiklerini

Ev anahtar filan önemli değil elbet..
Ama insan bir haber verir yahu, bırak şehir dışını, yurtdışına açılmışlar, insan bi söylemez mi evlatlarına.ölüm kalım var, ne biliyim var da var yani..
Ay ben komşuma söylüyorum yahu şehir dışına çıktığımı..

Çok enteresan.. Kırılmakta haklısınız.

İlişkiniz nasıl bilmem ama dönünce söyleyin, haber verseydiniz ya diye.
Ev, anahtar lafını geçirmeden sadece haber vermelerini beklediğinizi söyleyin ama..
Gayet iyi _idi! Ben deger verildigini dusunuyor_dun! Gormek istedigim sekilde gormusum.ama bu yaptiklari cok tuhaf cok garip..cok sacma.
Kacar gibi...ayip ettiler.neyse.bu hayatta ne ekerlerse onu bicerler..bende bundan sonra oyle bakacagim.yazin tasiniyoruz zaten.habersiz tasinalimda anlasinlar birseyleri..

Cok sacma bi durum aynı binada karsılıklı oturuyosunuz belki siz ona anahtarınızı bırakıyosunuz ya hani oda size bırakması lazım diye düşünmüş olabilir ve bırakmal istemedi hadi bunu gectim böyle düşünmedi yahu karşılıklı oturuyosunuz insan bi hoşcakalın der cok mu zor bence size güvenmedi ben böyle düşünürdüm sizde bırakmayın anshtarınızı sanorsın kaynana sizsiniz de karışıyosunuz laf ediyosunuz da oda kocasıyla habersiz kaçamak yapıyo

Olmayan başınıza dert arıyormuşsunuz gibi geldi :)
Koca insanlar, canları istememiş aramamışlar. Canları anahtarı evi kızlarına bırakmak istemiş..
Ben varken annem evi geline bıraksa bozulurdum ben de yani.
Düşünülmeye bile değmez bir mesele :)

bence ayıp etmişler.kırılmakta haklısınız yani.ben gelinime böyle bir şey yapsam,gelinimden önce,oğlum tavır alır.

siz yine de saygı çerçevesinde,tepkinizi belli edin.kırıldığınız anlasınlar.hala aynı şekilde davranmaya devam ederlerse,ona göre hareket edersiniz.

Benimde aklima soyle geldi anahtarlari kizlarina vermek zorunda kaldilarda (gorumcenizde kusebilir) sizin kirilacaginizi ve kuseceginizi dusunerek soylemek mi istemediler.
Yoksa bir anne babanin ta Almanyaya giderken haber vermemesi aklimaklim almiyor.surdan komsuya gitmemiski , baska semtte akraba ziyareti degil ki..anahtar konusunda degilde haber vermemesi konusu ayip.bunu geldiklerinde konusurdum..

Bende bu anahtar verme işini hiç anlamam.. kapatır kapımı çıkarım..
Annemde olsa kapatsın kapısını çıksın. Kayınvalideninkini (yok ama) zaten istemem napıyım ayol..:63:
Üstüme yük olur benim :KK12:
Haber vermemesi çok abes ona bende şaşırırdım.

Ben olsam fırsat bu fırsat derim.
Işık hızında mesafeyi koyarım geri tavizde vermem.
Zaten en başında haber vermeler anahtar vermeler olaylarına girmem.
Fırsatı değerlendir.

Olmayan başınıza dert arıyormuşsunuz gibi geldi :)
Koca insanlar, canları istememiş aramamışlar. Canları anahtarı evi kızlarına bırakmak istemiş..
Ben varken annem evi geline bıraksa bozulurdum ben de yani.
Düşünülmeye bile değmez bir mesele :)
Beni hic anlamamissiniz.anlatmak icin de yormayacagim.cok zekice evet tek derdim anahtardi bravo size!

Bence bu konuda pek sıkıntı yok.Minnacık bir alınma var :) Kızına vermis belliki yük olmak istememis.Haber vermeden gitmesi konusunda da eşiniz dert etmediyse siz hiiiiç etmeyin bence.

Back
X