• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şizofrenii

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Üniversiteden sevdigim bir arkadaşım var.Arkadaşım 2012 yılıydı sanırım faceden biriyle konuştu.Çocuk buna telefonda evlilik teklif etmiş.Sonra konuşmamışlar.Yüzyüze hiç görüşmemişler.Arkadaşım okul zamanı 3 kez falan hasta olve okulu dondurdu.Bir ara bizim 5 tane çocugumuz var onunla diyordu.Ben tanıdıgımdan beri doktora gifiyor ve ilaç kullanıyor.Çocuga netten mesaj atmıs.Cocuk nıye böyle garip seyler yazıp duruyorsun.Eger yazmaya devam edersen seni sıkayet ederım demıs.Dün buluştuk.Bana halaaa söylentiler var.Beni istemeye gelecek.Biz çocukken bana aşıktı.Bunun gibi şeyler anlatıyor.Bana sen biliyosun herseyi anlat bana dedi.Ben de sinir oldum tersledim az atıstık.Kullandıgı iki ilaca netten baktım.Şizofreni ilacı yazıyor.Bana hep o cocugu anlatıyor.Terslemiycem artık ama ne söylıyeyım ona.Doktor annesıyle görüşmek istıyor bir dahakıne.

görüşmeyi kesin diyemiycem ancak azalta bilirsiniz. kesinlikle desteğe ihtiyacı var ve sürekli aynı kişi ile ilgili yalan söylüyorsa o kişi hakkında konuşmak istemediğinizi bu tip konularda sıkıldığınızı söyleyin belki dikkatinizi çekmediği için bu konuyla ilgili konuşmayı bırakabilir.

Arkadasiniz sizofren ve annesi bilmiyor mu?
O kadar kopuk ve kotu anlatmissiniz ki konuyu anlamak icin 3 kere okudum
Bir de siz okur musunuz konunuzu disardan bir goz olarak?
Annesi sanırım biliyor.Aslında bende dün ögrendim.Kullandıgı ılaclar sayesınde

Düzenli alıyor.İğne falan vuruluyor.Ama hep böyle yıllardır
allah yardımcısı olsun bnm ablamda daha 19 yasındaydı artık sızofrenı hareketlere baslamsıtı ıalcları falan o yondeydı.bagırıp cagrıı ortamdan kacardı tuvalete dogru. herkes noluyod erdı doktorlara gıttık benlık bısey yok bunu hocaya ımama goturundedı.hocaya goturduk kız boynunda ellıtane muskayla doalsıyordu ıste ablama uc harflı musallt olmus bılmem ne kuzu kesıcekmısız kuzunun kanını bılmem ne kavgasıgına akıtacakmısız.. en son tekrar doktora gıttık tabı surekl ıdoktor degıstırdık en son ya emar cektırrsınız ya burdan surerız sızı dedık. babam co ksınırlendı cunku ablam genc kız unıversıteye gıdıyor sınıfın ordasında pantolonunu sıyırıp işiyordu. tuvalete yetısemeyınce. bagırdıgındada nıye bagrııyoruosn cıglık atıyorsn dıyoruz yoo ben bagırmadımkı dıyo. oyle oyle 2 ayda 69 kılodan 44e dustu. sızofren dedıler delı dedıler iç harflı musallat dedıler halbukı hersey 2 ay ıcınde oldu. snra babam emar ıstedıgnde eger kızımda saglık problemı varda bızı bunca zaman oyaladıysanız sızı burdan surgun ederım dedı doktora. cunk udoktor bızı gercekten hıc sallamadı ımama gıdın benlık bıey yok emarlık bısey yok deyıp durdular sureklı. snra emar cektıler çaybardagı buyuklugunde tumor cıktı ablamda babam hemen ankaraya yetıstırdı.ayrıca o doktorları bızı oyaladıgı ıcın tumoru emarlık durumd egıl dıyıp bızı hergun hacıda hocada oyaladıkalrı ıcın siyaet etıık tutanak tutuldu doguya surgun ettıler. bızde ıste ankarada 2ay kadar kalıp tumoru aldırdık cok sukur cok ıyı suan nısanlı saglıı yerınde aklı vs hersey yerınde eskı halıne dondu. tabı bu olay ta 2012de olmustu. yanı sızofren gıbı davranmasının sebebı tumorde olabılır

Benimde bir yurt arkadasim vardi ilk baslarda küçük yalanlar soyluyodu cok onemsemedim sonradan buyudu yalanlar ve bunlara kendini inandirmisti mesela muslera var ya gs kaleci bunun sevgilisiymis bu gs basketbol alt yapisinda oynuyormus(boyu 160) babasinin fabrikasi varmis batmis evlerine gittigimde gordum oyle birsey yok bunun gibi bir suru sey

allah yardımcısı olsun bnm ablamda daha 19 yasındaydı artık sızofrenı hareketlere baslamsıtı ıalcları falan o yondeydı.bagırıp cagrıı ortamdan kacardı tuvalete dogru. herkes noluyod erdı doktorlara gıttık benlık bısey yok bunu hocaya ımama goturundedı.hocaya goturduk kız boynunda ellıtane muskayla doalsıyordu ıste ablama uc harflı musallt olmus bılmem ne kuzu kesıcekmısız kuzunun kanını bılmem ne kavgasıgına akıtacakmısız.. en son tekrar doktora gıttık tabı surekl ıdoktor degıstırdık en son ya emar cektırrsınız ya burdan surerız sızı dedık. babam co ksınırlendı cunku ablam genc kız unıversıteye gıdıyor sınıfın ordasında pantolonunu sıyırıp işiyordu. tuvalete yetısemeyınce. bagırdıgındada nıye bagrııyoruosn cıglık atıyorsn dıyoruz yoo ben bagırmadımkı dıyo. oyle oyle 2 ayda 69 kılodan 44e dustu. sızofren dedıler delı dedıler iç harflı musallat dedıler halbukı hersey 2 ay ıcınde oldu. snra babam emar ıstedıgnde eger kızımda saglık problemı varda bızı bunca zaman oyaladıysanız sızı burdan surgun ederım dedı doktora. cunk udoktor bızı gercekten hıc sallamadı ımama gıdın benlık bıey yok emarlık bısey yok deyıp durdular sureklı. snra emar cektıler çaybardagı buyuklugunde tumor cıktı ablamda babam hemen ankaraya yetıstırdı.ayrıca o doktorları bızı oyaladıgı ıcın tumoru emarlık durumd egıl dıyıp bızı hergun hacıda hocada oyaladıkalrı ıcın siyaet etıık tutanak tutuldu doguya surgun ettıler. bızde ıste ankarada 2ay kadar kalıp tumoru aldırdık cok sukur cok ıyı suan nısanlı saglıı yerınde aklı vs hersey yerınde eskı halıne dondu. tabı bu olay ta 2012de olmustu. yanı sızofren gıbı davranmasının sebebı tumorde olabılır

çok geçmiş olsun ,

Agzim acik okudum
Nasil bir doktor hastayi haciya hocaya yollar
Allahim bu ne cehalet , bu nasil bir geri kafalilik
O adamlarin surgun degil meslekten atilmalari lazimdi , yazik degil mi dogudaki insanlara
Ablaniza cok gecmis olsun

çok geçmiş olsun ,
COk sukur ıyı canım cok zordu o zmznlar sımdı nısanlı zaten agustosta evlenıcek allah bıdaha gostermesın kımsenn basıanda vermesın en yakınının acısını hastalıgını gercekten cok buyuk bı ımtıhan bu yasananalrdan sonra her dert gozume oyle kuckgorundukı
Agzim acik okudum
Nasil bir doktor hastayi haciya hocaya yollar
Allahim bu ne cehalet , bu nasil bir geri kafalilik
O adamlarin surgun degil meslekten atilmalari lazimdi , yazik degil mi dogudaki insanlara
Ablaniza cok gecmis olsun
basından salmak ıcın benlık bısey yok emarlık bır durum yok dıye dıye bızı 2 ay oyaladılar.tumorde o surecte buyumus baslarda sadce cıglı katan ablam ık ı ay sonuna dogru bu defa okulda sınıfın ortasında bagırıp tuvalete kacıyormus yetısemeyınce erkeklı kızlı herkesın onnde acıp oraya cısını yapıyormus ocası cık dısarı dıye kızı dısarı atmıs ablam cıglıgı bırakınca noldu hocam demıs cık dısarı terbyesız demıs ablama cunk uablam cıglıktan snra ne dedıgını ne yaptıgını hatırlamıyor bırsure okula gıdemedı sınavları zmanı kontrollere hocalara hacılara goturduk sınavlara gıremdı 7 tane dersten kalmıstı dondurduk okulunu. en son anakraya gotruduk orda careyı bulunca okuluna geldı 7 dersı saglık raporlarını gostererek yaz okulunda gerı verdı. tabı ozmzn sackarını sıfıra vurmustuk utanıyordu okula gıteye peruklada gıdınce mılletten cekınyodu en son alıstı herkes saglıgını duyunca zaten hereks destek olmaya calsıtı eruguda attı oyle erkek tırasıyla gıttı geldı egıtımınıde tamamladı. 1 yıl arayla nısanlandıda sımdı hem calsıyo hm mutlu uf allah kımseyı sınamasın kardes acısıyla ana baba acısıyla ya gercekten bu arakdas bı duzgun doktora gıtsın. bak bız ankarada mehmet faik özveren dıye bı prof gıtmıstık tumoru o buldu o amelıyat ettı. doktorunda yazık bı tane downsendromlu wvladı var herkse care oluyorken kendı evladına care bulamıyor.sagolsun hala ablamın kontrollerını arstırır takıp eder. suan somalıde gonullu gıtmıs galıa ya da kırkkale arastırma hastanesınde gorev yapıyordu. oraya tayın olmustu bır arastırın arkadsınz gıtsın ona yazık genc yasta boye bı hastalıgı varsa atlatsın ınsallah tumor ınsanı delıyede cevırıyor sızofrenede

Şizofreni ilacı olup farklı psikiyatrik hastalıklarda da kullanılan ilaçlar var. Zaten teşhisi koyamazsınız, koymanız da gerekmez ama arkadaşınızım halüsinasyonlar gördüğünün farkındasınız ve ciddi bir psikiyatrik problemi de var bunu biliyorsunuz. Bu tür hastalıklar malesef kronik, ömür boyu geçmez ancak hastalığın göstergesi şikayetler engellenir, kontrol altına alınır tedaviyle. Gerek arkadaşınıza onu irite etmeden, gerek de ailesine öncelikle doktor kontrollerini aksatmamalarını önermelisiniz. Arkadaşınıza yaklaşımınızda da yaşadığı hayal dünyasını inkar ederseniz karşı bir savunmaya geçer ve arkadaşlığınız bitebilir. Onu kaybetmemek ve ona yardımcı olmak istiyorsanız ona inanıyormuş gibi davranıp o konuyu yavaştan yavaştan kapatmaya çalışmak, en azından platonik sevdiği kişiyi rahatsız etmesini engellemek için oyalamak gerekir diye düşünüyorum. Her şizofreni aynı tepkileri de vermez, hastalığın görülmediği dönemdeki karakter özelliği baskın olur. O yüzden şöyle davranmak gerekir diye bir genelleme yapılacaksa eskiden olduğu gibi davranın ama onun hasta olduğunu bilerek tepkilerinizi verin. Onu kaybetmemeye çalışıp, normal tepkiler vermesini beklemeden yaklaşılmalı bence.

Back
X