slm kızlar,ne kadar daha emzırmeyı düşünüyorsunuz

DerSu

derya nın ömrü hayatı....
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2008
791
0
96
Aydın
slm kızlar ben oglumu 1 yasını doldurduktan sonra artık yavas yavas anne sütünden ayırıp normal süte gecmeyi düşünüyorum.
sizler ne kadar daha emzirmeyi yada devam sütü vermeyi düşünüyorsunuz.

kızlar siz bilirsiniz ama bence en az bir buçuk yaşına kadar emzirin
bir yaş çok erken ben emzirebilseydim öyle yapmayı düşünüyordum
ama malesef :((
anne sütü mucize bırakın emzsinler benim içimde hep ukte kaldığı için
belkide böyle düşünüyorum ama bence erken henüz

bende zorunluluk olmadığı sürece emebildiği kadar emsin sonra pişman olurum kesersem diyorum gerçekten anne sütü mucize.çok büyüyüncede abes oluyor ama şöyle 1 buçukta falan bırakırsa kendisi güzel olur.
bir arkadaşım anlatmıştı gülüyorum aklıma gelince 3 yaşlarında yiğeni daha emiyormuş gidip ekmekten bir parça yiyormuş sonra annesinin memesinden süt içiyormuş yemeklerin yanında içecek durumuna getirmiş anne sütünüsırnaşık şey

ben yaza ayırmayı düşünüyorum çünkü bizimki gece çok düşkün memeye 2 saatte bir emişiyoruz bizaklinialirimsmile yazın günler kısa olduğu için daha rahat alıştırırım diye düşünüyorum hem 1,5 yaşında falan olucak hemde zamanı diye düşünüyorum şimdi daha çok erken zaten zor alıştırdım emzirmeye uğraşmasaydım emmicekti beni

aslında uyku problemi yüzünden bende 1 yıl emzırmeyı düşünüyordum ancak sonra vazgectım..2 yasına kadar emebıldıgı kadar emsin istiyorum.çünkü ben prematüre bir bebekmişim ve sadece 1500 gr dogmusum ve annemi hiç emmemişim.bu duurm anenmi cok üzmüş..ben kızımı emebıldıgı kadar emzirecegım..sonucta 2 yasından sonra zaten ömrü boyunca yemek yiyecek..bir daha asla anne sütü olmayacak onun için...yoksa uykusuz gecelerde cok yoruldum ama ne yapayım..annelik fedakarlık ister degıl mı..

bırde sankı emmeyi bırakırsa aramızdaki bu bağ kopacakmış gibi geliyor..garip bir his işte:))))))))

ben de bu yaz ayırmayı dsunuyorum. cunku sımdı gece meme vermeyınce aglıcak falan hzursuz olacak okula gdecem sabah zor olur. yazın alısır. zaten gunduz cok aramıyo gece de ıkı kez falan rahatız yani.

Ben gündüz emzirmiyorum hiç.Sadece gece.Bu emzirmeyi bitirmenin 1.aşaması.
2.aşamasına önümüzdeki hafta başlıycam

kızlar ben bir aylıkken sütü kesilmiş biri olarak emebildiği kadar emzirin derim.çok büyük bir nimet emzirmek kıymetini bilin.

Valla bende istisnai bi durum söz konusu.
Sedef hastasıyım ben.Çok azdı vücudumun heryerinde var.
Antidepresan kullanmam gerek.
O yüzden mecburum:((

kızlar benim oğlum biraz zayıf sekiz buçuk kilo emdiği için karnı doyuyo yemek yemiyo onun için gündüzleri emzirmeyi bırak dedi.zaten bir yaşından sonra sadece geceleri emzirmeyi öneriyoruz dedi.

ben kızımı emdiği yere kadar emzirmeyi düşünüyorum az geliyor falan ama olsun emsin çünkü anne sütü dünyadaki en mucizevi besin

benim kızım da 8500 kilo ama doktorumuz emzirmeye devam dedi bu doktorların bir dediği bir dediğini tutsa zaten şaşarım hele benim kızımın inek sütü ve yumurta alerjisi varki emziririm yani emebildiği yere kadar

valla kızlar ben emdiği zamana kadar emzirmeyi düşünüyorum sütüm hala çok bul 2 yaşına kadar dinimizde bile emzirmemiz önerildiğine göre demekki bişey varki 2 yaş diye sınır konulmuş bu yüzdende 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum çünkü benim sütüm hala daha ikra emdikten sonra bir bebek daha doyacak şekilde fazla maşallah birinden emerken hala daha diğerinden şakır şakır süt akıyor bu şekilde sütüm varken açıkcası kızımın nbasibi olan bu sütüde ondan mahrum etmek istemiyorum 2 buçuk 3 saatte bir uyanıyor geceleri ama olsun varsın 2 yaşına kadar uykusuz kalayım ne çıkar daha önümden uyuyacağım upuzun geceler olacaktır elbet ben böyle düşünüyorum açıkcası birde kızımı emzirirken okadar mutlu oluyorum ki anlatamam heralde onu memeden ayırdığım gün uzun bir süre üzüntü yaşarım diye düşünüyorum birde benden o meme isteme halleri yokmu işte buna bitiyorum gelipte anne memme memme diyerek kucağıma çıkıp kedi gibi yanaşmaları opuyorumnanaktanbilmiyorum sanırım bu duygusal bağ yüzünden okula gidesiye kadar onu emzirmektende korkmuyo değilim hani...delikafadulden

doktor emzirmiyceksin desede bende devam ediyorum valla.benimde sütüm çok.zaten ege emerek uyuyo yazık değilmi benim oğluma öyle bi ağlıyoki uyuyamıyo bende bir gün denedim emzirmemeyi kıyamadım şimdi her istediğinde veriyorum doktor ne derse desin :)

benım cok bol degıl . almıyo brını verıbce oburu. ama gece cok uyanmadıgına gore yetıyo dıye dsunuyorum. uyumadan emıyo 9 gbı. sonra ıkı kez falan gece uyanıyo.ama tabı o duygusal bag cok fena. ayırırken ıyıce anlıcak daha zor gelecek.

doktor emzirmiyceksin desede bende devam ediyorum valla.benimde sütüm çok.zaten ege emerek uyuyo yazık değilmi benim oğluma öyle bi ağlıyoki uyuyamıyo bende bir gün denedim emzirmemeyi kıyamadım şimdi her istediğinde veriyorum doktor ne derse desin :)

bencede canım en mantıklısını yapmışsın...

Back
X