• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Snickers'tan Survivor hamlesi!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.872
40.692
698
http://www.radikal.com.tr/hayat/snickerstan-survivor-hamlesi-1520096
Snickers'tan Survivor hamlesi!
fft107_mf7211902.Jpeg

http://www.radikal.com.tr/hayat/snickerstan-survivor-hamlesi-1520096#

RADİKAL- Son günlerde içinden lastik çıktığı için özellikle Avrupa’daki ürünleri toplatılan çikolata devi Mars’tan bozulan marka algısı ile ilgili Survivor hamlesi geldi.

Yarışmacılar ödül yarışında Snickers yemek için çalıştılar. Yarışmacılar bu ödülü sevinçle karşıladı.

Mars şirketinin, 8 Ocak’ta Almanya’dan bir müşterinin Snickers’larda kırmızı bir lastik maddenin bulduğu şikâyeti sonrasında araştırmalara başlamış ve geri çağırma kararı almıştı.

Mars'ın ürünlerinden lastik çıkmasının ardından ürünlerin geri çağırıldığı ülkelerin çoğunlukla Avrupa ülkeleri olduğu ortaya çıkmıştı.

Geri çağırılan çikolataların arasında Türkiye’nin de olduğu iddia edilmiş ancak daha sonra şirketin Türkiye ayağı Türkiye’deki ürünlerden plasitk bulgulara rastlanmadığını söylemişti.

Bu ülke enteresan, kötü olan hiç bir şey bizim ülkeye uğramaz kafası ile liberal ekonomiye sağlığı feda ettiren bürokratik bir yapısı var..
Özal hükümeti zamanında bizler küçüktük 8 falan, ama hatırlıyorum bir bakan Çernobil faciası sonrası elinde çay ile pozlar verip, çayımızda radyasyon yok deyip höpür höpür içmişti. Düşünün bu olay kazadan kısa bir süre sonra oluyor..
O kaza 1986 da oldu ve 20 yıl sonra bile Doğu Karadeniz den Trakya ya kadar halen etkileri sürmüş ve halen hafifte olsa sürüyormuş.. O olaydan sonra Karadeniz de o kadar çok kanser vakaası yaşandıki.. Rahmetli Kazım Koyuncu da buna örnektir.
Yani önlemsizlik ve göz göre göre insan hayatını hiçe saymak hep var..
Merak ettim, Acun un programında, orada dünyadan bi haber insanlara tehlikeli görülen gıdayı yedirerek eline ne geçecek?
Snickers madalya takacak mı?
O programı seyreden milyonlarca insana aa survivordakiler yedi bak bişey olmazmış algısı mı yarattırılmaya çalışılmış..
O ürünleri toplatmalarının sebebi belki o içinden çıkan madde kanserojen yada başka şekilde ölümcül bir şeydir.. Bunu bilmeden umarım kimse o tuzağa düşmez..

Son düzenleme:
Dün akşam ödülü görünce çok şaşırdım , bunun için mi o kadar yarışacak , aç halleriyle koşturacaklar yazık dedim .

Ben zaten snickers vs. sevmem ve almam .
Artık günümüzde biraz bilinçlenmeye başlamış olsak da , mevcut sistem bir şekilde bizi yine sarıyor maalesef . Temel gıda maddelerinin bile temiz ve doğalı az , ulaşılabilirliği düşük , maliyeti yüksek . Bazen mecburen olduğu kadar demek zorunda kalıyoruz , acı ama gerçek .

Back
X