Sofra Kültürü

YeldaBaris

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2015
329
187
18
Kızlar yemekleri yapıyoruz sabırla pişmesini bekliyoruz fakat yerken nasıl yiyoruz?
Soframızı nasıl kuruyoruz? yemek yerken olmassa olmazlarımız neler? aslında uzun bir konu.Güzel paylaşımlar bekliiyorum

Ben yemekleri genelde o gün bazende bir gün öncede yaparım.Sofrayı hazırlarken günlükte özenemem zaten yorgun oluyorum ama hafta sonu cay bardaklarından tabağa masanın şekline kadar dikkat ederim.
Misafir gelince eş yardımı muhakkak ve en yemek takımı çıkıyor ortaya haliyle.
Yemek sonrası herzman sohbet olmasa da samimi arkadaşlar geldiğinde kahve ve sohbet kaçınılmaz.

Benim masama bakanın önce gözü doymali. Sunumlar sık olmalı. Günlük bile olsa servisler şık olmalı oyle bulamaç gibi birbirine giren yemeği sevmem ortadan yemem kesinlikle buna musade dahi etmem. Herseyin tabagi kisiye özel ve ayrı olmalı( bazi misafirlige gittigim yerlerde salata gibi seyler ortak yeniyor) yemekleri sanat eseri gibi dizerim salataya sos koymam herkes kendisi ekler. Sekilciyim galiba ben.

Benim masama bakanın önce gözü doymali. Sunumlar sık olmalı. Günlük bile olsa servisler şık olmalı oyle bulamaç gibi birbirine giren yemeği sevmem ortadan yemem kesinlikle buna musade dahi etmem. Herseyin tabagi kisiye özel ve ayrı olmalı( bazi misafirlige gittigim yerlerde salata gibi seyler ortak yeniyor) yemekleri sanat eseri gibi dizerim salataya sos koymam herkes kendisi ekler. Sekilciyim galiba ben.
Öylesin biraz galiba ama özenmen güzel

Mutfak aşk benim için yemek yapmayı uğraşmayi çok seviyorum. Hayalim butik pastane açmak ama öğretmen maaşıyla zor :(

günlük olarak canımın isteğini ruh halime bağlı olarak özenirim ama salatayı bizde ortadan yiyoruz örtüler peçeteler temiz olsun yeterli benim için. çekirdek aileyiz zaten ama kalabalık sofralarda zor oluyor

günlük olarak canımın isteğini ruh halime bağlı olarak özenirim ama salatayı bizde ortadan yiyoruz örtüler peçeteler temiz olsun yeterli benim için. çekirdek aileyiz zaten ama kalabalık sofralarda zor oluyor

Misafir olmadığı surece eşim ben ve çocuk salatayi ortadan alırım ama misafir olunca tabağa.
Çok şekil olmasada masaya özen olur

Yorgun degilsem ozenerek:hazirlarim:ozellike pazar kahvaltilarini ve misafirler icinde duzene dikkat ederim masa uzerinde her sey yerli:yerinde olmali herseyi onceden:ayarlamam sart son dakikaya birsey birakmam yoksa elim ayagim dolasir kesin bir aksilik olur:)

Back
X