soğan kürünü kullananlar ?

Duygugunay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
194
3
96
soğan kürü diye birşey duydum ve pko hastalarına iyi geliyormuş. kullananlar varmı aranızda ?

cnm ben geçen ay kullandım 15 gün boyunca. sabah aç karnına ve gece yatarken içtim.adetim çok kısa sürdü. bende korkup bir sonraki 10 günlük kürü kullanmadım. gebelik için içmiştim o da olmadı. ama faydalı birşey olduğuna inanıyorum. bence zarar gelmez.istiyosan kullanabilirisn.

merhaba bende de pko görünümü vardı yani tam olarak pko değildim hormon tahlillerim iyi adet düzenim iyi fakat ultrasonda kistler görünmüştü ve doktorum pkosun demişti.
ve ben bunu öğrenince soğan kürüne başladım fakat pek istikrarlı olmadığım için sadece 7 yada 8 gün yapıp bırakmıştım.yaptıktan iki ay sonra yani ağustos ayında 12gün arayla 2kez adet oldum ama ikinci adetim çok fena geldi simsiyah kan.sonra bu ay doktora gittim ultrasonla bakıldı ve hiç kist görünmedi.ve ben kullandığım ay progesteron yani yumurtlama testi yaptırmıştım ve 19.6 çıkmıştı ve doktor çok güzel demişti.ben soğan suyundan memnun kaldım denemeye değer bence.

canım bende pko yoktu ama ben hamile kalmama belki yardımı olur diye kullanmıştım.Allaha şükür kullandığım ay hamile kaldım...2 sene süren tedavi aşılama sonuç getirmedi..tüp bebeğe geçeceğim ay soğan kürünü denedim ve kendiliğinden geldi mucizemmm:nazar::nazar:dene bence

bende soğan suyu kürünü uyguluyorum pkoluyum.13 gün oldu değişiklik yok daha bende..ama ısrarla dewam ediyorum bırakmıcam.15 gün dolsun bi kaç gün ara verip ikinci küre başlıcam. inş bebeğimin olmasında faydası olur.allah herkese şifasını versin

bende soğan suyu kürünü uyguluyorum pkoluyum.13 gün oldu değişiklik yok daha bende..ama ısrarla dewam ediyorum bırakmıcam.15 gün dolsun bi kaç gün ara verip ikinci küre başlıcam. inş bebeğimin olmasında faydası olur.allah herkese şifasını versin

ama ozaman yanlış yaparsın çünkü ilk kürü adetin 7.gününden itibaren yada adetten 7gün sonra ikinci kürü diğer adete 10gün kala yapmak gerekiyormuş.ben öyle yapmadım ama doğrusu bu bir ay boyunca yaparsan ters etki yapabilir.ayrıca değişiklik olmasını bekleme bende de akıntı ağrı vs. olmamıştı.

Son düzenleme:
bende uygulamak istiyorum bu kürü ama kimsenin anlatmadığı bi aşaması var, soğan kaynayıp altını kapatınca ılıyana kadar ne yapılacak?
-tencerenin kapağı açılacak mı
-soğan içinden çıkartılacak mı
Lütfen yardımcı olun bana

bende uygulamak istiyorum bu kürü ama kimsenin anlatmadığı bi aşaması var, soğan kaynayıp altını kapatınca ılıyana kadar ne yapılacak?
-tencerenin kapağı açılacak mı
-soğan içinden çıkartılacak mı
Lütfen yardımcı olun bana

İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız.
Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir.

Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.

İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız.
Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverengi ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir.

Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.

çok teşekkürler yardımın için :54:

Back
X