- 2 Ağustos 2009
- 690
- 487
- 333
Bu yorumunuzda beni alıntılamışsınız ama ben normal doğumun kolay, sezeryanın zor olduğu yazıldığı için kendimden örnek verdim. Sanki herkes sezeryan olunca yatağa bağlı kalıyormuş gibi düşünenler var.Oysa ki istisna her zaman vardır
bünyeye göre her doğum farklıdır, genelleme yapmayalım belki konu sahibi normal de doğursa sezeyan da doğursa çok zorlanacak ya da belki hiç zorlanmayacak sizin gibi veya benim ablam ve görümcem gibi hemen ayağa kalkacak bunu bilemeyiz ki. ben bir kadın olarak doğum gibi zor bir olayı hele ki bazı bünyelere göre çok çok zor bir olayı (benim gibi) kolay birşeymiş gibi gösterip genelleme yapılmasına karşıyım. ben hastane yatağında kıvranırken ay şu da doğum yaptı hiç de böyle olmadı diyenlerin gırtlağına yapışasım geliyordu... bu yüzden olaylara her açıdan bakmak lazım. dediğiniz gibi istisnalar her zaman ama belki de konu sahibi de bu istisnalardandır ve bu düşünülüp annesinin gelmemesi çok çok acı verici bir durum. ve anneniz size bakmak zorunda mı diyen hemcinslerim; evet bakmak zorunda çünkü o onun annesi onu doğuran dünyaya getiren kanını canını paylaştığı annesi evladına kaç yaşında olursa olsun bakmak zorunda Allah bizi evlatlarımıza böyle bir bağla bağladı aksini iddia edende annelik içgüdüsü oluşmamış demektir.