şok oldum....

Bu yorumunuzda beni alıntılamışsınız ama ben normal doğumun kolay, sezeryanın zor olduğu yazıldığı için kendimden örnek verdim. Sanki herkes sezeryan olunca yatağa bağlı kalıyormuş gibi düşünenler var.Oysa ki istisna her zaman vardır

bünyeye göre her doğum farklıdır, genelleme yapmayalım belki konu sahibi normal de doğursa sezeyan da doğursa çok zorlanacak ya da belki hiç zorlanmayacak sizin gibi veya benim ablam ve görümcem gibi hemen ayağa kalkacak bunu bilemeyiz ki. ben bir kadın olarak doğum gibi zor bir olayı hele ki bazı bünyelere göre çok çok zor bir olayı (benim gibi) kolay birşeymiş gibi gösterip genelleme yapılmasına karşıyım. ben hastane yatağında kıvranırken ay şu da doğum yaptı hiç de böyle olmadı diyenlerin gırtlağına yapışasım geliyordu... bu yüzden olaylara her açıdan bakmak lazım. dediğiniz gibi istisnalar her zaman ama belki de konu sahibi de bu istisnalardandır ve bu düşünülüp annesinin gelmemesi çok çok acı verici bir durum. ve anneniz size bakmak zorunda mı diyen hemcinslerim; evet bakmak zorunda çünkü o onun annesi onu doğuran dünyaya getiren kanını canını paylaştığı annesi evladına kaç yaşında olursa olsun bakmak zorunda Allah bizi evlatlarımıza böyle bir bağla bağladı aksini iddia edende annelik içgüdüsü oluşmamış demektir.

bünyeye göre her doğum farklıdır, genelleme yapmayalım belki konu sahibi normal de doğursa sezeyan da doğursa çok zorlanacak ya da belki hiç zorlanmayacak sizin gibi veya benim ablam ve görümcem gibi hemen ayağa kalkacak bunu bilemeyiz ki. ben bir kadın olarak doğum gibi zor bir olayı hele ki bazı bünyelere göre çok çok zor bir olayı (benim gibi) kolay birşeymiş gibi gösterip genelleme yapılmasına karşıyım. ben hastane yatağında kıvranırken ay şu da doğum yaptı hiç de böyle olmadı diyenlerin gırtlağına yapışasım geliyordu... bu yüzden olaylara her açıdan bakmak lazım. dediğiniz gibi istisnalar her zaman ama belki de konu sahibi de bu istisnalardandır ve bu düşünülüp annesinin gelmemesi çok çok acı verici bir durum. ve anneniz size bakmak zorunda mı diyen hemcinslerim; evet bakmak zorunda çünkü o onun annesi onu doğuran dünyaya getiren kanını canını paylaştığı annesi evladına kaç yaşında olursa olsun bakmak zorunda Allah bizi evlatlarımıza böyle bir bağla bağladı aksini iddia edende annelik içgüdüsü oluşmamış demektir.
İkimizde aynı şeyi savunuyoruz arkadaşım,genelleme yapılması yanlış diyoruz:KK5:

Annen çok ayıp etmiş, baban daha büyük ayıp etmiş. İnsan kızının doğumuna gelmez mi.Seni neden sahipsiz bırakıyorlar anlayamadım, çok ayıp.Umarım kayınvalidenden yana şanslısındır.

Yardıma gerek yok diyenler olmuş yahu. Yardıma ihtiyaç olmasa bile lohusa kadın 40 gün yalnız bırakılmaz. İlk defa bebek gelecek, tecrübeye ihtiyaç var en önemlisi. Ki benim annem sezeryan oldu günlerce yataktan bile kalkamadı. "Bekara boşamak kolay" olmuşsunuz. Garipsedim.

bir bayan olarak ne kadar kolay böyle yorumlar yapabiliyorsunuz erkek olsanız bilmiyor anlayamaz diyeceğim, bu kadar basit görmeyin her bünye aynı değil. benim ablam ve görümcem de sezeryan ile doğum yaptılar ikisi de hemen ayağa kalkıp yürüdüler kendi işlerini yaptılar hiç bir sıkıntı çekmediler, ben normal doğum planlamama rağmen sezeyan olmak zorunda kaldım ve en az 3 gün bakıma muhtaç kaldım, 10 gün dik yürüyemedim... eğilemediğim için 1 hafta bebeğimin altını bile ben değiştiremedim... hastanede ilk günler yürüyemedim sandalye ile eşim ve annem beni tuvalete götürdüler resmen bebek gibi bakıma muhtaç hale geldim... eve geldiğimde dikişlerim yüzünden oturup kalkamıyordum bile, adım atamıyordum düğümler battığı için... bunları niye anlatıyorum her bünye aynı değil bilin diye. benim bunları yaşamamdaki tek sebep vücudumun acıyı en üst seviyede hissetmesi, yara kapatamaması, dolayısıyla dikişlerdeki iyileşme sürecinin normalden çok çok yavaş olması, alerjik bünyem yüzünden vücudumun eriyen dikiş iplerine bile savaş açıp iyileşmeyi geciktirmesiydi. kimseyi doğumdan korkutmak istemem ama bu süreçleri de bilin hanımlar yüzde 1 bile olsa böyle bir vücuda sahip olma şansınız var. Allah'tan lohusa depresyonu denen şeye kapılmadım hiç. doktorum özellikle ısrarla 40 gün yalnız kalmasın demişti doğumdan sonra anladım neden dediğini.

biz burada bayanı rahatlatma derdindeyiz kendimizden örnekler eriyoruz ama nasıl oluyorsa oayı başka taraflara çekenler var.kesin böyledir mi dedik hayır rahat ol 5 günde ayağa kalkılıyor dedik.siz konu sahibinin derdini anladığınızdan emin misiniz?

Yardıma gerek yok diyenler olmuş yahu. Yardıma ihtiyaç olmasa bile lohusa kadın 40 gün yalnız bırakılmaz. İlk defa bebek gelecek, tecrübeye ihtiyaç var en önemlisi. Ki benim annem sezeryan oldu günlerce yataktan bile kalkamadı. "Bekara boşamak kolay" olmuşsunuz. Garipsedim.

koca karı hurafeleri bunlar.madem hurafeye inanıyorsunuz o zaman lohusa kırk gün ayagını eşikten dışarı atmaz çıkmayın dışarı

koca karı hurafeleri bunlar.madem hurafeye inanıyorsunuz o zaman lohusa kırk gün ayagını eşikten dışarı atmaz çıkmayın dışarı

Tecrübeye ihtiyaç olması mı hurafe o kısmı anlayamadım. Yorum yapmak için yorum yapmak bu olsa gerek. Ayrıca doğum yaptığım zaman da dışarı çıkmaktan daha önemli dertlerim olur zannediyorum. Sevgiler.

Allah razi olsu insallh cok cabuk iyilesrim rabbim yardim eder insallah annem aradi sabah bakmadim telefonlarina anlasin diye kotumu ediyorum bilmiyorum cok vicdanliyim napicami bilemiyorum
Sen içini ferah tut canım, o kadar insan doğum yapıyor elbet bir şekilde atlatılıyor inşallah çabuk toparlanırsın.
Dediğim gibi ben olsam mümkünse ablamlardan rica ederdim gelmesini eşime de ablamlar daha iyi bakar genç onlar vs. derdim. Ama eşinle konuşmak için çok acele etme belki annen karar değiştirir gelir. Boşu boşuna eşinle böyle bir mevzuya girme şimdiden akışına bırak.

Meraba arkdslr.. 6 aylık hamileyim 3 ay sonra dogumum var benim annem ve esimin ailesiyle uzak sehirlerdeyiz... ben dogumuma annem gelir diye düsunurken esimde anneme sen gel anne senin yaninda daha rahat eder dedi.. ve dun annem bana msj cekmis ben dogumuna gelemiycem anneye dusmez boyle seyler herseyin bi adeti var kaynana bakar gelinleri ben sonradan gelicem yazmis... ole bi yikildim oyle bi zoruma gittiki... esim duysa birdaha yuzlerine bakmaz bende yazdim anne neler diyosun sen etem sen geliceksin diye biliyo kvdem sonradan gelicek kadin kendi dedi bana benim yanimda rahat edemzessin diye... hayla.ayni kafada... desem ne karki ben nasil rahat ederim tekim uzaktayim kimim var benim burda..... şansım yokk benim
bence adetti gelenekti hepsi bahane,ilk günlerin zorluğunu çekmek istemiyor diye düşünüyorum.Ne olursa olsun bir anne kızını böyle durumlarda yalnız bırakmamalı.Açıkçası ben kendi annemden de çok beklemiyorum.

Tecrübeye ihtiyaç olması mı hurafe o kısmı anlayamadım. Yorum yapmak için yorum yapmak bu olsa gerek. Ayrıca doğum yaptığım zaman da dışarı çıkmaktan daha önemli dertlerim olur zannediyorum. Sevgiler.

tecrübeye ihtiyaç var dersiniz sonrada annem şöyle yaptı KV şöyle yaptı, şeklinde söylenirsiniz.sizin için söylemiyorum genelde böyle anne ve Kv lerinin tecrübelerini beğenen henüz çıkmadı.çıkarsa yanılmışım diyeceğim.özel hastanelerin ücretsiz bebek bakım kursları oluyordu seminer şeklinde biraz araştırılabilir

Back
X