Sokak Kedisi

ishal genelde parazit aşıları yetersiz kaldığında olabiliyor.
benim de yavru kedim ishal olmuştu tekrar yaptırdım aşılarını.
bir de siz almadan önce inek sütü içirildiyse de ishal olur.
çünkü yavru kediler bünyeleri gereği ancak laktozsuz süt içebilirler.
malesef ben yavru kedimi kaybettim vefat etti.
sizinkine geçmiş olsun.
bu arada belediyenin veterinerleri sokak hayvanlarına ücretsiz aşı ve bakım yapıyor.
ben bunu sokakta buldum deyip götürüverin :KK66:

Başınız sağolsun :KK1: Veteriner de öyle demişti yetersiz kalma ihtimaline karşı 2 hafta sonra bir daha yapalım demişti.

Belediyeye de sorayım hiç haberim yoktu teşekkür ederim bilgilendirme için:KK19:

Benim iki kedim var. İkisini de sokaktan sahiplendim. Aşılarını düzenli yaptırırım ve kuru mamanın yanında dönüşümlü olarak multivitamin, kalsiyum macun kullanıyorum ama veterinerimiz ilk 1 yaşına kadar yoğurt vermemi önermişti. Kalsiyum macun kullanmadığım zamanlar mutlaka yoğurt veriyorum, maşallah çok sağlıklılar. Siz de yoğurt, peynir verebilirsiniz.

Bence de yoğurt ve peynir verilebilir gıdalar , multivitamin ve kalsiyum macunu hiç duymamıştım onlara da bakayım

Patataes püresi, lapa pirinç yedirin. Bol bol su içmesi lazım o içmese bile siz içirin

Sabah ilk öğününden beri patates püresi veriyorum arada sadece 1 avuçtan az kuru mama verdim. Patates püresini direkt yemek istemedi biraz et suyunu suyla karıştırıp patates püresine yedirdim o şekilde yedi 1 bütün patatesi

Feline Panleukopenia: Özellikle yavru kedilerde şiddetli enfeksiyonlara ve ani ölümlere neden olabilen viral bir hastalıktır. Kusma, ishal, şiddetli halsizlik ve iştahsızlık ile kendisini belli eder. Oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Aşı önemlidir.

Feline Enfeksiyöz Rhinotracheitis: Yavru kedilerde daha şiddetli görünmek ile beraber, yetişkin kedilerde de görülebilir. Üst solunum yolu ile ilgili sıkıntılar, ağız ve gözde yaralara neden olur. Oldukça bulaşıcıdır, aşı ile korunma sağlanabilir.

Calicivirüs: Ağız bölgesinde çeşitli derecelerde yaralara ve ülserlere neden olan, oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Aşı bu hastalıktan korunma için önemlidir. Bunlara karşı koruma sağlar

Kesinlikle gerekli bir aşı öyleyse çok teşekkürler

Kesinlikle gerekli bir aşı öyleyse çok teşekkürler
ama küçükken yaptırma 8 aylık olsun evden dışarı çıkarma ishal i için pirinç lapası yedir geciriyoR. Kedin hayırlı olsun birlikte mutlu günler geçirmeniz dileğiyle :)

Yazdığınız konularda bir bilgim yok. Sadece sokaktan bir can kurtardığınız için size tüm dünya adına teşekkür ederim :KK9:

GÜNCELLEME

Arkadaşlar merhaba , veterinerden geldik biraz önce. 1.Karma aşımızı yaptırmak için gitmiştik. Ağız kokusu şikayetimiz olduğunu belirttim hekime. Ateşine baktı kedinin 39.1 çıktı ateşi var ,karma aşısını şimdi yapamayız dedi. Ağız kokusunun sebebi dışardayken ağzı enfeksiyon kapmış diş etlerinde şişme ve kızarıklık mevcuttu. Ve birazda boğazı şişmiş hekimimiz öyle söyledi.

Bu yüzden c vitamini ve antibiyotik yaptı. Bir de şurup yazdı 5 gün kullanacakmışız ama içim rahat etmedi size sormak istedim. Internetten bakınca kedilerde ideal vücut sıcaklığı için 37.5 - 39.2 derece aralığı yazıyor. Kafam karıştı hekimimize güvenmeli miyim? Bu arada iyi bir veteriner kliniği olarak önerdiler o yüzden gittim. Rastgele bir klinik de değil.

Son olarak bir de yaptığı bu aşıları karnemize işlemedi.Ilk tecrübem ya benim de hiç aklıma gelmedi sormak neden karneye işlemedik diye. Acaba sadece parazitler ve karma aşıları vs. Mi yazılıyor? Endişeleniyorum kuzum için :KK43::KK43:

Yapilan c vitamini ve antibiyotikmis. Bunlar asi degil ki karneye islenmez.

Yapilan c vitamini ve antibiyotikmis. Bunlar asi degil ki karneye islenmez.
Doğru söylüyorsunuz. Ben enjekte edildiği için aşı olarak algılamışım.

Ateş konusunda sizce tereddüt etmekte haklı mıyım? Hekimimiz ateş yüksek olmadığı halde öyle demiş olabilir mi

Doğru söylüyorsunuz. Ben enjekte edildiği için aşı olarak algılamışım.

Ateş konusunda sizce tereddüt etmekte haklı mıyım? Hekimimiz ateş yüksek olmadığı halde öyle demiş olabilir mi
Belki yavru oldugu icin tereddut etmistir ates konusunda acikcasi pek fikrim yok. Bence hekime guvenin sonucta kendi cikarini dusunse para alacagi icin asiyi yapar gecerdi diye dusunuyorum.

Back
X