Sokak Köpeği Nasıl Tedavi Edilir?

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.560
32.870
798
Köy okulumuzun etrafında 3 tane köpek var, iki üç gün önce de nereden geldiği belli olmayan minicik bir köpek ortaya çıktı. Tam bilmesem de sanırım uyuz olmuş, tüyleri keçeleşmiş ve yer yer dökülüp kabuk bağlamış, yara olmuş vs.
Köyde veteriner bulmak mümkün değil haliyle, sorduğum veteriner de ancak enjeksiyon yapılabildiğini ve köpeği götürmem gerektiğini söyledi.
Sizlerin bildiği tedavi yöntemleri var mı acaba?

$2013-05-21 14.05.04.webp $2013-05-23 14.43.51.webp

oy kıyamam, sizi de tebrik ederim, duyarsız kalıp, başınızı başka yöne çevirmemişsiniz.

bulunduğunuz yere yakın olan şehirden veteriner numarası bulun, email adresleri vardır, köpeğin fotosunu gönderin ve ilaçları kargo ile size göndermesini isteyin. sokak köpüşü olduğunu özellikle söyleyin.

kıyamam yaa :14: sizide ayrıca tebrik ederim herhangi bir veterineri arasanız size ilaç adı söyler sizde alırsınız eczaneden veya nettende araştırısanız bulursunuz diye düşünüyorum :34:

Herhangi bir veterinere atsam da olur mu yani bizim şehirdeki veterinerlerden iş yok gibi, ben bi şansımı deneyeyim inşallah dozajı falan düzgün söylerler henüz çok küçük bir köpek çünkü. Okulun önünde koşturup duruyor yazık:50:
Ayrıca aç tabi, sizce ne vermeliyim yani en azından okul kapanana kadar beslemek isterim. Her gün ekmek ve yemek artığıyla beslenebileceğini sanmıyorum:50:

Herhangi bir veterinere atsam da olur mu yani bizim şehirdeki veterinerlerden iş yok gibi, ben bi şansımı deneyeyim inşallah dozajı falan düzgün söylerler henüz çok küçük bir köpek çünkü. Okulun önünde koşturup duruyor yazık:50:
Ayrıca aç tabi, sizce ne vermeliyim yani en azından okul kapanana kadar beslemek isterim. Her gün ekmek ve yemek artığıyla beslenebileceğini sanmıyorum:50:

kuru mama alabilirseniz hem en ucuzu hem en sağlıklısı olur ama tabi onada alışırsa sizden sonra aç kalır :14::14: siz bi veterinere ulaşamazsanız yarın ben ararım yakınımızda kedilerimin veterineri var sorar öğrenirim istersen ama şimdi kapalı yarın öğrenebilirim :(

ben şimdi msj atıcam size, hem ucuz hem gerçekten kaliteli hem de yerli bir firmanın mamasını yazıcam.

evde kalan artık yemeklerinize ekmek karıştırıp verebilirsiniz sizden sonrada enazından çöpten yer yemek artığı diye düşündüm ben sonuçta okulların kapanmasına ne kaldı çok fazla bakamicaksınız mamaya alışırsa başka bişey yemez sokaktan :(

ben şimdi msj atıcam size, hem ucuz hem gerçekten kaliteli hem de yerli bir firmanın mamasını yazıcam.

canım iyi güzelde çok fazla bakamıcak arkadaş mamaya alışırsa sonrasında aç kalır en iyisi yemek artıkları diye düşünüyorum off yaa :14::14:

Bir kaç yere mail attım, bakalım hangisinden cevap gelirse zaten pazartesine kaldı, hafta sonu ilacı alıp ancak pazartesi başlayabilirim.
Diğer köpeklere kasaptan kemik ve et getiriyorum ama bu henüz baya küçük et yiyemiyor. Kuru mama diğer köpeklere almıştım ama yemediler, alışamadılar, tırtıklayıp bıraktılar. Bu henüz ufak olduğu için alışır belki. haziran 14'e kadar okuldayım, kendini toparlasa bari o zaman kadar:50:

haklısınız tereddütlerde ama en azından o sırada kendini toparlar diye düşünüyorum... aç kalınca kuru mama değil diye yemeyecek değil, bir yere kadar inat edilir.

her semtte, her sokakta bizim gibi insanlar olsa keşke :2:

haklısınız tereddütlerde ama en azından o sırada kendini toparlar diye düşünüyorum... aç kalınca kuru mama değil diye yemeyecek değil, bir yere kadar inat edilir.

her semtte, her sokakta bizim gibi insanlar olsa keşke :2:

keşkee keşke insanlarda vicdan olsa birazcık :14::14:

Kuru mama almaya karar verdim, yanında yemek artığı da verirsem sanırım yabancılık çekmez. Bugün yaprak sarması bile yedi çünkü:53: Ama önemli olan tedavisi, gerçekten kötü görünüyor:50:3 haftada düzelmesini umuyorum

Bu da okulumuzun 4 yıllık köpeği. Bu köye ilk atandığımda bu da minicik bir köpekti, kardeşiyle beraber okulun oraya bırakıp kaçmışlar. Hiç unutmam ilk kışımda servisten indim ve iki kedinin bana doğru geldiğini zannettim meğer köpek yavrularıymış. Kardeşini motosiklet ezmiş maalesef. Biz de çocuklarla bu köpeğe baktık, kendisi köyde olmasına rağmen diğer köpeklerden daha temizdir :9: Şimdiye kadar 20 yavrusu oldu kızımızın...İsmini çocuklar Garip koydu..

$2013-05-21 14.03.47.webp

Kuru mama almaya karar verdim, yanında yemek artığı da verirsem sanırım yabancılık çekmez. Bugün yaprak sarması bile yedi çünkü:53: Ama önemli olan tedavisi, gerçekten kötü görünüyor:50:3 haftada düzelmesini umuyorum

Bu da okulumuzun 4 yıllık köpeği. Bu köye ilk atandığımda bu da minicik bir köpekti, kardeşiyle beraber okulun oraya bırakıp kaçmışlar. Hiç unutmam ilk kışımda servisten indim ve iki kedinin bana doğru geldiğini zannettim meğer köpek yavrularıymış. Kardeşini motosiklet ezmiş maalesef. Biz de çocuklarla bu köpeğe baktık, kendisi köyde olmasına rağmen diğer köpeklerden daha temizdir :9: Şimdiye kadar 20 yavrusu oldu kızımızın...İsmini çocuklar Garip koydu..

Eki Görüntüle 718992

oyy tatlı kızzzz :16: 20 yavrumu hepsini birden kucağıma bi alsam onlarda beni yeseler :9::9:

o okulun minikleri çok şanslı, ne güzel ki bu canlara da yetiyorsunuz. dilerim veterinerlerden biri yanıt verir, uygun bir ilaçla tedavi edilir bebecik.

Ne yazık ki aynı hastalık buradaki köpeklerde de mevcut..yalnız burada çok fazla köpek var..bir köpek var ki kafası kan revan içinde ıslak yara :( hayvan beni tanıyor yemek veriyorum diye arkamdan geliyor korkuyorum bana da geçer diye..birini ilaçlasak diğerleri ne olacak :( offff Rabbim yardım etsin..Bide bu nasıl belediye?? o hasta hayvan bile doğurmuş hepsi yavruluyor neden kısırlaştırmıyorlar :( ilaç alsam süremem korkarım yok mu bir yolu???

İlinizde bulunan veteriner hekimlerden birine bu fotoyu gönderin ve size uyuz iğnesi yollasın mümkünse vet. hek. büyükbaş hayvanlara değil petlere yönelik olsun..

Size yolladığı iğnesi sırtını dörde bölün köpeğin ve bir parçaya deri altı enjekte edin.. Ayrıca saldırgan köpeklerde uyuz iğnesini oral yoldan örneğin sosis içine sıkarak uygulayabilirsiniz..

Köpeğede yaş (konserve) mama verebilirsiniz ya da köpek mamasını sıcak suda bekletip yumuşatabilirsiniz..

Büyük köpüşlere çiğ et veriyorsanız lütfen iç parazit için kontil vb kullanın..

köyünüzün bağlı olduğu il hangisiyse belediyenin sokak hayvanlarıyla ilgili birimleri oluyor,onları arayıp yardım isteyebilirsiniz aslında. internetten araştırın bunu isterseniz,ya da direkt belediyeyi arayıp sorun yönlendirirler.

ayrıca çok tatlısınız,sizin gibi insanlar çok az kaldı dünyada :31:

Yedikule hayvan barınağından cevap geldi, iğne yerine solusyon kullanabileceğimi hatta yollayabileceklerini yazmışlar (adını alamadım ama verirlerse merkezden temiz edebileceğimi veya ücretini yollayabileceğimi söyledim) ancak farklı bir şehirde olduğumu bilmiyorlar tabi, muhtemelen civar köylerden zannetmişlerdir. Enseden kuyruğa kadar sürülecek gibi talimat da yazılmış. Şimdilik aldığım tek cevap bu

Son düzenleme:
Besinsizlikten kaynaklı ya da mantar kaynaklı olabilir. Beslendiği şeylerle ilgili olabilir.
Denemekten zarar çıkmaz, travocort isimli mantar kremini yaralarına sürmenizi öneririm ama eldivenle. Dokunmayın yaralara.
Her eczanede vardır.Köpeği yakaladınız mı sürün yaralarına. Biz günde 3 kez sürmüştük. Siz iki sürseniz de olur. İnşallah iyileşir yavrucak :43:

Back
X